Spiritualiteit

Zo kun je spiritueel groeien tijdens de winter: 22 tips voor een magische (en gezonde) winter

Door Lisa Ensing
Zo kun je spiritueel groeien tijdens de winter: 22 tips voor een magische (en gezonde) winter

De winter is voor de één een feestje vol knusse gezelligheid en frisse wandelingen en voor de ander een hopeloos neerslachtige tijd. Bij welke groep je ook hoort: dit artikel helpt je om de donkere dagen wat lichter te maken.

Elk zaadje zal de winter slapend doorbrengen, geduldig en stil, met behoud van zijn vitale levenskracht in zijn omhulsel. – Mara Branscombe, De rijkdom van rituelen

1. Maak een astrale reis. Klaar met de kou en de donkere dagen? Probeer eens astrale projectie uit! Je brengt je lichaam in slaap en er gaat met je bewustzijn op uit. Zo kun je andere dimensies óf plekken buiten je huis bezoeken terwijl je lichaam lekker blijft liggen. Waarom? Omdat het je diepe inzichten brengt.

2. Open je Akasha kronieken. De Akasha kronieken worden ook wel omschreven als de bibliotheek van je ziel. Een energetische informatie-opslagplaats waarin je alle informatie over jouw leven, vorige levens en andere dingen kunt vinden. Zo kun je de Akasha kronieken openen.

3. Maak een winterwandeling of ga lekker fietsen. De prachtige kleuren van de herfst zijn verdwenen maar dat maakt een winterwandeling niet minder mooi. Omhul je in warme winterkleren en trek er op een zonnige dag op uit. In de winter is het genieten buiten: hoe lekker is het om in de vrieskou met een zonnetje op je gezicht een verfrissende wandeling te maken?

Wist je dat wandelen in de natuur niet alleen heerlijk is maar ook ontzettend gezond is? Je kunt bijvoorbeeld trauma’s verwerken dankzij wandelen. Dit zijn de voordelen van wandelen aan zee, op blote voeten, in de natuur of tijdens de volle maan. Een boswandeling ontspant je zenuwstelsel. Je kunt daarnaast niet alleen helen door ín de natuur te zijn, je kunt ook leren ván de natuur.

Stap je liever op de fiets? Dit zijn de mooiste fietsroutes in de winter.

4. Versla je winterdepressie. Veel mensen hebben last van neerslachtigheid en moeheid tijdens de winter. Zo ontstaat een winterdepressie volgens Chinese Geneeskunde. Gezondheidsexpert Marjolein Dubbers vertelt je in dit artikel wat je hier zelf tegen kunt doen.

5. Doe een ritueel. De magie van de winter en het mysterieuze van de donkere dagen helpen bij de kracht van rituelen. Deze rituelen gebruiken de energie van de winter. Dit zijn vijf fijne rituelen om het nieuwe jaar sterker dan ooit te beginnen. Hier vind je al onze artikelen met rituelen.

6. Koop alvast gezonde dingen in. De feestdagen zijn geweest en de goede voornemens komen eraan: hét clichémoment om gezond te eten is toch wel januari. Zorg voor een gezonde basis en geef je voorraadkast een upgrade. Weinig budget is geen excuus: zo kun je budgetproof gezonde boodschappen inkopen.

7. Versla de wintergriep. Volgens Feng shui kan griep gezond zijn! Wil je er toch snel vanaf? Dit zijn onze beste tips:

Vlierbessen, bottenbouillon en rode zonnehoed zijn ook goed tegen griepen en verkoudheden.

8. Laat de heks in jou ontwaken. De winter is magisch en donker en daarom echt een heksenseizoen. Onze favoriete heks Lunadea heeft prachtige artikelen voor ons geschreven. Deze vind jij vast ook leuk:

9.  Eet wat je in de winter nodig hebt. Het knusse seizoen met gure winden en de koude temperaturen vraagt om warmere kleren en… een aanpassing in je voeding! Net zoals het weer tijdens seizoenen verandert; verandert ook de behoefte van ons lichaam met de seizoenen. Dankzij deze 9 voedingstips kom jij energiek de winter door en dankzij deze holistische tips vermijd je extra winterkilo´s. Heb je het koud? Deze verwarmende voedingsmiddelen zijn precies wat jij nodig hebt!

10. Omarm de kou. Wat? Ja! Kou hoeft niet zo ongezond te zijn als je misschien denkt: dit zijn drie redenen waarom het koud hebben eigenlijk heel gezond is. Hoe je reageert op kou zegt veel over de gezondheid van jouw water-element.

11. Verdiep je in je vrouwelijke cyclus. De winter staat in de vrouwelijke cyclus voor de menstruatie. Hét moment voor rust en bezinning. Wist je dat er ontzettend veel wijsheid kunt vinden in jouw cyclus en dat je typische kwaaltjes goed zelf kunt oplossen? Dit zijn onze mooiste artikelen over de vrouwelijke cyclus:

12. Maak van je huis een energetische oase. Nu je (waarschijnlijk) veel binnen bent, is het fijn om je huis energetisch te stroomlijnen. Dit is dus ook het perfecte moment om de energiestroom in je huis te optimaliseren. Dankzij Feng shui verbeter je de energiestroom in je huis en dankzij deze tips maak je van je huis een sacred space.

Zo kun je dankzij Feng shui je huis klaarmaken voor de winter en de levensenergie weer laten stromen.

13. Verdiep je in de energie van de winter. Want wat betekent de winter fysiek, geestelijk en spiritueel eigenlijk voor je?

14. . Begin met tarot. Deze mysterieuze kunst biedt veel meer dan alleen het voorspellen van de toekomst. Het geeft je intuïtie de ruimte om tot je te spreken, inzichten om jezelf te ontwikkelen en antwoord op levensvragen. De mystiek van de winter draagt bij aan jouw tarotleggingen dus dít is het moment om met tarot te beginnen!

Je kunt je eigen tarotkaarten erbij pakken of hier een gratis tarotkaart trekken. Ben je nieuw in de wereld van tarot? Deze tips helpen je verder:

Ook leuk: deze tarotkaart past bij jouw sterrenbeeld en zegt veel over jouw levensweg.

15. Duik in de verwarmende wereld van thee. Want de winter is hét theeseizoen! Dit zijn onze favoriete thee-recepten:

Maak ook eens thee met een van deze gezonde kruiden: salie, gember, munt, passiebloem, brandnetel of lavendel.

P.s.: Wist je dat thee naast heerlijk óók gezond is voor je hart? En dat het gezond is om op elk moment van de dag een ander soort thee te drinken?

16. Ontwikkel jezelf door in spirituele boeken te duiken, onder een warm kleedje mét verwarmede (chai-)thee. Dit zijn onze favoriete winterboeken!

17. Ontdek wat jouw waterelement nodig heeft. Volgens de vijf elementenleer uit de Chinese geneeskunde hoort het element water bij de winter. In dit artikel lees je meer over het element water. Dit kun je eten om je waterelement in balans te brengen.

18. Kom in het ritme van de winter dankzij Chinese geneeskunde. Onze Chinese geneeskunde-expert Conny Coppen legt je uit hoe.

19. Ontrafel in je familieverleden en kom erachter welke transgenerationele pijnen in jouw lichaam zijn opgeslagen. Sommige trauma-symptomen zijn namelijk niet in jouw leven begonnen maar worden overgedragen in de familie. Misschien ben jij wel degene die de keten van pijn in je familie doorbreekt! Dat is de taak van de zogenaamde familie-karmadragers.

20. Kijk spirituele documentaires. Is het geen weer om naar buiten te gaan? Kruip onder een dekentje en zet de tv aan. Dit zijn onze favoriete, spirituele Netflix-documentaires en series.

21. Pluis je geboortehoroscoop uit. Een heerlijke winteractiviteit is goed gaan zitten voor je geboortehoroscoop. Want wie ben je eigenlijk écht? Hier vind je al onze artikelen over astrologie. Wil je de diepte ingaan met je horoscoop? leer je je geboortehoroscoop lezen.

Ook leuk: Dit heb jij deze winter nodig volgens jouw sterrenbeeld (aarde, vuur, lucht of water)

22. Lees over spiritueel ontwaken. We leven in een bijzondere tijd waarin veel mensen spiritueel ontwaken. Heb jij het gevoel dat je dit nu meemaakt en zoek je steun? Dit zijn onze favoriete artikelen over spiritueel ontwaken:

Wil je nog meer tips?

Ontdek je innerlijke wijsheid

Ontdek je innerlijke wijsheid

  • Sta je aan het begin van een persoonlijke transformatie en wil je weten welk pad je gaat bewandelen?
  • Met dit online werkboek creëer je een heldere visie voor de nieuwe jaar dat komt.
  • Begin jouw nieuwe jaar goed en luister naar de stem van je ziel!.
Bekijk deze cursus
Deel dit artikel online
Lisa Ensing
Lisa Ensing

Als freelance redacteur, beeldredacteur en contentspecialist help ik de redactie van Inspirerend Leven met het plaatsen van de mooiste content. Verder ben ik freelance marketeer, levensgenieter en (Vinyasa) yogadocent. Ik hou enorm van de magische wereld van spiritualiteit en ik lees vaak meerdere spirituele boeken tegelijkertijd. Verder hou ik veel van moestuinieren, de natuur, mijn plantjes, lachen, gezond leven, fotograferen, filosoferen en fantaseren.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?