Bewustzijn

Dit is een groot misverstand over helen… (en wat we kunnen leren van de natuur)

Door Rebecca Campbell
Dit is een groot misverstand over helen… (en wat we kunnen leren van de natuur)

Er bestaat een hardnekkig misverstand over helen… Mystica en bestsellerauteur Rebecca Campbell daagt jou in dit artikel uit om eens anders naar ‘heelheid’ te kijken. De natuur helpt je erbij! “Net als de bomen en bloemen zijn we voortdurend aan het veranderen en transformeren. We horen niet het hele jaar in bloei te staan.”

Wat ik jou graag wil laten weten is dat je niet gebroken bent: je bent simpelweg een onderdeel van de altijd veranderende natuur van het Leven.

Wat betekent helen eigenlijk?

De laatste tijd denk ik veel na over het concept ‘helen’ en wat dat woord eigenlijk betekent. Ik merk dat we vaak struikelen over de manier waarop we naar heling kijken. We hebben de neiging om altijd in een perfecte staat te willen zijn en in bloei te willen staan. Maar als we ons naar de natuur wenden voor wijsheid en erkennen dat wij onderdeel zijn van de natuur, dan realiseren we ons dat we altijd veranderende wezens zijn in een altijd veranderende wereld. En net als de bomen, de bloemen, net als alles in de natuur, zijn we voortdurend aan het veranderen en transformeren. We bewegen ons door verschillende seizoenen in ons leven en we horen niet het hele jaar in bloei te staan. Het is onmogelijk om altijd maar in een perfecte staat te verkeren.

Veranderingen omarmen

Hierbij wil ik je dus uitnodigen om anders te gaan kijken naar het concept helen. Ja, helen kan omschreven worden als een terugkeer naar heelheid. En als healer weet je dat een van je rollen is om de heelheid in een persoon te zien. Maar dit betekent niet dat we altijd maar in die perfectie – in die perfecte staat van heelheid – moeten zijn. Misschien komt heelheid voort uit het omarmen van de altijd veranderende seizoenen die eeuwig ontluiken, bloeien en verwelken binnenin ons. En dit is waar de transformatie daadwerkelijk plaatsvindt.

Ik geloof oprecht dat de energie vastloopt als we constant proberen vast te houden aan de blaadjes van de volle bloei van ons leven. En juist dan is heling het meest nodig.

Je bent niet normaal (en dat is normaal!)

Dus wat nou als we ons idee van heling eens omdraaien? Door te erkennen dat we altijd veranderende wezens zijn in een altijd veranderende wereld. En dat heling op elk moment van elke dag plaatsvindt. Wat ik je graag wil laten weten is dat je niet gebroken bent: je bent simpelweg een onderdeel van de altijd veranderende natuur van het Leven. Verandering is onze natuurlijke staat. Je bent nooit voorbestemd geweest om altijd hetzelfde te blijven – om altijd één vorm, grootte of manier te zijn. Je bent niet normaal en dat is normaal. Je bent altijd op weg om meer en meer te worden wie jij werkelijk bent.

Van bloeien tot verwelken

Niemand is bestand tegen de polariteit van deze menselijke ervaring. De enige manier om hier doorheen te komen, is door alle onderdelen ervan te omarmen: van de extase tot de lijdensweg, de vreugde tot de rouw en de bloei tot de verwelking. En wanneer je hiertoe in staat bent, realiseer jij je dat heling altijd plaatsvindt en het Leven aan jouw kant staat.

Ontdek je innerlijke wijsheid

Welk pad ga je bewandelen de komende tijd? Met dit online werkboek ga je terugkijken op het afgelopen jaar en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren.

Neem de tijd om het oude af te sluiten in dankbaarheid, en ontdek je de zaadjes die in je ziel zijn geplant voorde komende tijd. Bestel de cursus nú en ga gelijk aan de slag!

bestel nu

 

Lees ook deze artikelen van Rebecca Campbell:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Rebecca Campbell
Rebecca Campbell

Rebecca Campbell is een mystica, spirituele creatieveling en visionair die mensen hun zielsmissie wil laten ontdekken. Ze is de bestsellerauteur van diverse boeken, kaartensets, cursussen en workshops.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?