Bewustzijn

Spiritueel opruimen: echt opruimen is een vorm van alchemie met diepe uitwerking op je geest

Door Denise Linn
Spiritueel opruimen: echt opruimen is een vorm van alchemie met diepe uitwerking op je geest

Slingerende spullen in huis hebben effect op de energie in je huis en grote invloed op je mentale gezondheid. Echt opruimen is een manier om ruimte in je hoofd te creëren. Lees in dit artikel praktische stappen om je huis écht op te ruimen.

Het uiteindelijke doel van dit proces is niet een beter georganiseerd en opgeruimd huis, maar het gevoel dat je voldoende ruimte hebt om adem te halen, dat je het gevoel hebt dat je op elk terrein van je leven levendiger bent, meer aanwezig en bewuster van je mogelijkheden.

Echt opruimen is een vorm van alchemie die elk aspect van je leven kan transformeren. Om met die alchemie te werken, moet je inzien hoe je beïnvloed wordt door de trillingsfrequentie en de energie van de voorwerpen die je in huis hebt, en je moet leren begrijpen waarom opruimen een spiritueel streven is.

Je bent waarmee je je omringt

Wat je vaak niet beseft is dat de energie in je huis en van de voorwerpen waarmee je jezelf omringt een diepe uitwerking hebben op de energie die je in de wereld uitstraalt. Jouw ‘spullen’ hebben een opmerkelijk negatieve (of positieve) invloed op je leven en hoe je je voelt. Als je jezelf omringt met voorwerpen die vervuld zijn van liefde en blijdschap, dan zal de energie die dat in huis tot gevolg heeft je gemoedstoestand verbeteren. En die positieve vibratie blijft ook bij je als je je huis verlaat.

Het is van belang om hier op te merken dat alleen de dingen opruimen waar je een hekel aan hebt of die je niet meer gebruikt niet voldoende is. Je moet er ook achter komen wat die overbodige spullen voor jou persoonlijk betekenen. Als al die spullen bijvoorbeeld een weerspiegeling zijn van je angst om niet genoeg te hebben of tekort te schieten, dan los je die onderliggende angst niet op door de overbodige spullen af te voeren.

Innerlijke blokkades onder ogen komen

Pas als je begrijpt wat je innerlijke blokkades zijn, kun je de zaak bij de basis aanpakken, uit je angst stappen, erkennen dat je genoeg hebt en gaan beseffen dat je goed genoeg bent. Wanneer je eenmaal vertrouwt en gelooft dat alles goed is, kun je de energetische muur tussen jou en je potentieel gaan afbreken.

Het uiteindelijke doel van dit proces is niet een beter georganiseerd en opgeruimd huis, maar het gevoel dat je voldoende ruimte hebt om adem te halen, dat je je door de dag heen vrij kunt bewegen en dat je het gevoel hebt dat je op elk terrein van je leven levendiger bent, meer aanwezig en bewuster van je mogelijkheden. De rommel in je huis opruimen is zoveel meer dan spullen wegbergen en beter ordenen. Het kan je helpen om jezelf te helen en op allerlei manieren krachtiger in het leven te staan.

Spiritueel gezien staat fysieke spullen wegdoen gelijk aan blokkades en hindernissen in je leven loslaten. Rommel (fysiek of emotioneel) vertegenwoordigt altijd meer dan de fysieke voorwerpen of dingen en hun functie. Rommel verwijst naar wat er onder het oppervlak speelt.

De spirituele betekenis van jouw spullen

Waarom hebben we dan al die spullen om ons heen? De oorzaak is vaak angst. We zijn bijvoorbeeld bang om in de toekomst bepaalde dingen niet te hebben, om het zonder te moeten doen. Door zo te denken, creëer je je eigen behoeften en vertrouw je er niet meer op dat het universum ervoor zorgt dat je krijgt wat je nodig hebt. Deze overtuiging houdt zichzelf in stand, want angst voor de toekomst is meestal de oorzaak van een benauwende of bedreigende toekomst.

Als je gelooft dat er aan al je behoeften zal worden voldaan, dan gebeurt dat doorgaans ook. Wat je van het leven verwacht wordt meestal realiteit. Iemand die verwacht een slechte dag te hebben, wordt daarin meestal niet teleurgesteld. Maar iemand die een fantastische dag verwacht, wordt vaak beloond. Als je vasthoudt aan alle rommel die je om je heen verzameld hebt omdat je bang bent in de toekomst tekort te komen, zorg dan dat je er vanaf komt! Vertrouw erop dat je precies daar zult zijn waar je moet zijn. Welke redenen je ook hebt om aan oude spullen vast te houden, je verstopt er de energiestroom mee in je huis, je lichaam en je leven.

Zo ruim je écht op

Nu ben je zover dat je echt kunt gaan opruimen! Gebruik hiervoor vijf dozen, die de volgende bedoelingen hebben:

Weggooidoos. Deze doos is voor dingen die geen functie meer voor je hebben en die door niemand anders kunnen worden gebruikt.
Nog-bruikbaar-doos. Gebruik deze doos voor dingen die nog een functie kunnen vervullen en door iemand anders kunnen worden gebruikt.
Misschien-later-doos. Hierin doe je de dingen waarover je niet zeker bent, of die je nog niet kunt loslaten. Het zijn spullen die je niet meer gebruikt, maar waaraan je nog gehecht bent. (Vaak is angst of schuldgevoel een reden om vast te houden aan dingen waar je niet meer om geeft.) Deze voorwerpen berg je na afloop van de opruimsessie afzonderlijk op. Plak de doos dicht en zet er een datum op. Neem daarvoor de dag van vandaag, als herinnering, of kies een dag in de toekomst waarop je de inhoud van de doos weggeeft als je er al die tijd niets meer uit hebt gebruikt.
Bewaardoos. Deze doos is voor dingen die je wilt bewaren. Hij wordt tijdens de tweede fase van de opruimsessie op een passende manier opgeborgen.

Afhankelijk van je persoonlijkheid, kun je hier nog de volgende dozen aan toevoegen om je spullen verder onder te verdelen:

Weggeefdoos. Deze doos is voor spullen die je schenkt aan een goed doel of die je (als dat is toegestaan) bij de deur zet met een briefje ‘voor wie het kan gebruiken’.
Geschenkdoos. Deze doos gebruik je voor dingen die je anderen cadeau wilt doen. Zorg er echter wel voor dat je anderen niet met spullen lastigvalt om daar zelf een goed gevoel van te krijgen. Gebruik deze doos alleen voor spullen waar de ontvanger echt blij mee is.
Nieuwe-bestemming-doos. Dit is een doos voor spullen die een bepaalde waarde hebben en die je online kunt verkopen, in consignatie kunt geven, uit elkaar kunt halen of een nieuwe bestemming kunt geven.

Boekentip: De geheimen van space clearing

Huis opgeruimd? Dan is het tijd om je huis spiritueel op te ruimen! Hoe ruim je je huis energetisch op en zorg je ervoor dat ongewilde energieën je huis verlaten? Wat is de betekenis achter alle spullen die je verzamelt? Denise Linn helpt je hiermee in De geheimen van space clearing. In dit boek leer je de kunst van het reinigen en harmoniseren van de energie in een ruimte

Bestel jouw exemplaar voor €22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees ook deze artikelen van Denise Linn:

Deel dit artikel online
Denise Linn
Denise Linn

Denise Linn is een spiritueel leraar en auteur van vele boeken waarin ze de kennis van sjamanistische tradities van over de hele wereld vertaalt voor spirituele levensvragen van hedendaagse zinzoekers.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?