Bewustzijn

Negatieve energie in huis heeft een diepere reiniging op spiritueel niveau nodig

Door Nina Elshof
Negatieve energie in huis heeft een diepere reiniging op spiritueel niveau nodig

Een ruimte kan naast vervuiling op fysiek niveau ook energetisch vervuild raken. De oorzaak kan liggen in het in onbruik raken van die ruimte, het langdurig verblijf van een zieke, of het feit dat iemand er overleden is. Dergelijke locaties hebben door een bepaalde vorm van intensief gebruik een energetische imprint gekregen die jaren erna nog voelbaar kan zijn.

Stagnatie van levensenergie

Belangrijke niet-fysieke bronnen die energetische rommel veroorzaken zijn ruzie en chaotische en negatieve gedachten, die zichtbaar worden in chaotisch en negatief gedrag. In een huis waar mensen wonen die nogal somber gestemd zijn, kun je het gevoel krijgen dat er een grafstemming heerst, een sfeer die als nel zijn effect op je zal hebben als je bij deze mensen op bezoek gaat. Hier zijn intentie en geestelijke vertroebeling bron van de energetische rommel.

De genoemde voorbeelden benoemen vormen van stagnatie van levensenergie die veroorzaakt worden door het gebruik van de ruimte en het energetische gedrag van de mensen die er verblijven. Dit gedrag vindt zijn oorsprong in onze gedachten en emoties.

Energetische rommel

Energetische rommel is daarnaast onlosmakelijk verbonden met fysieke rommel en is daarom altijd aanwezig in een rommelige en chaotische omgeving. Als je je fysieke rommel opruimt, pak je gelijktijdig het energetische equivalent daarvan aan. Energetische rommel vraagt echter om een andere aanpak van opruimen dan fysieke rommel. Je kunt immers je gedachten en boze woorden niet in dozen stoppen om die daarna weg te brengen naar de kringloopwinkel.

Wat je wel kunt doen is negatieve gedachten goed tot je door laten dringen en voelen wat ze met je doen. Laat duidelijk worden wat hiervan de achterliggende oorzaak is, speur de diepere lagen van jezelf af op zoek naar de oorsprong. Als je die oorsprong hebt gevonden, kun je het patroon gaan herkennen dat zich keer op keer herhaalt, totdat het pijnpunt waar het mee verbonden is wordt geheeld en geïntegreerd.

Dit zelfonderzoek levert een reiniging op van je gedachten, van je hoofd en je hart. Door energetische rommel op te ruimen verbeter je de atmosfeer in een ruimte en daarmee niet alleen in jouw leven maar ook in dat van anderen die met jou verbonden zijn.

Tips: Je huis energetisch reinigen

1. Start met een lekker sopje

Het energetisch reinigen van een ruimte vraagt om een wat andere aanpak dan de fysieke schoonmaak, alhoewel het altijd goed om is om daarmee te beginnen en met een lekker sopje alles af te nemen.

2. Luchten

Een zeer probaat middel om de energie in een ruimte te reinigen is om deze te luchten: gewoon ramen en deuren tegen elkaar openzetten en lekker de boel door laten waaien.

3. Wierook of helende muziek

Een diepere reiniging op spiritueel niveau voer je uit met behulp van wierook of de klanken van helende muziek. Daarmee werk je op het niveau van meer subtiele energetische frequenties. Wierook en muziek zijn middelen die op die frequenties het meeste effect hebben omdat ze beide even vluchtig en ontastbaar zijn als de energetische vervuiling zelf.

De kwaliteit van de wierook en muziek is daarbij van groot belang. Er is veel goedkope wierook voorhanden die voorzien is van synthetische geurcomponenten. Elektronische ‘luchtverfrissers’ die je in het stopcontact stopt, bevatten ook deze synthetische stoffen die, zo hebben dermatologen vastgesteld, huidirritaties en andere ellende kunnen veroorzaken.

4. Feng Shui muziek, klankschalen of mantra’s

Voor muziek kun je je toevlucht nemen tot speciale Feng Shui-cd’s die zijn samengesteld met het oog op de helende en reinigende invloed die de muziek heeft op de ruimtelijke omgeving. Je kunt ook gebruikmaken van een gestemde klankschaal of zelf mooie, helende en reinigende mantra’s zingen. Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed.

In sommige gevallen wordt hij herhaald en is hij bedoeld als een continue recitatie. Elke mantra heeft zijn eigen specifieke kwaliteit en door de juiste mantra te kiezen kun je nog gerichter te werk gaan. Voel je je niet vertrouwd om te zingen dan kun je uiteraard ook een mooie mantra-cd opzetten.

5. Warm bad

Als je gevoelig bent voor stemmingen en emoties van anderen, kan het helpen om ’s avonds voor het slapen een bad te nemen met Himalayazout of zeezout. Zout staat bekend om zijn reinigende vermogen.

Huis & ziel

Huis & ziel

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen om je huis energetisch te reinigen? In haar boek Huis & Ziel, de spirit van het opruimen laat Feng Shui expert Nina Elshof je zien hoe je dat doet!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over Feng shui:

 

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Nina Elshof
Nina Elshof

Nina Elshof wordt erkend als dé specialist op het gebied van Feng Shui en Nine Star Ki astrologie. Ze is schrijver van onder meer het boek 'Huis & Ziel', is een internationaal spreker en geeft gepassioneerde lezingen over Feng Shui en Nine Star Ki astrologie. Nina is oprichter en directeur van de enige volledige erkende Feng Shui en Nine Star Ki beroepsopleiding in Nederland: de Feng Shui Academie. Naast de lessen kun je bij haar terecht voor Feng Shui en Nine Star Ki consulten, begeleidt ze ver- en nieuwbouw projecten en beantwoord zij je loopbaan- en levensvragen. "Ik ben een wegbereider, ik ben een vernieuwer, een visionair. En ik ben een breekijzer. Iemand die het initiatief neemt om dat geen wat niet meer werkt te doorbreken bij de gratie van een nieuwe geboorte. Het is mijn missie om iedereen bewust te maken dat je jezelf kunt leren kennen aan de hand van je huis. Dat je jezelf kunt bevrijden uit het harnas van angst en beperkingen door met behulp van Nine Star Ki te herkennen wat jouw levensmissie is."

Reacties
  1. Christianne 7 juli 2016 - 20:55
    Reply

    Ik denk dat het eenvoudiger ligt. Geen wierook of feng shui muziek nodig.. alhoewel zingen een perfect middel is om weer in een goed gevoel te komen. Beste met een rechte houding (staand, rug recht, borst naar voren, schouders naar beneden) zodat je je open maakt en krachtig. Maar opruimen & schoonmaken heeft een groot effect. Je ordent ook je gevoel. Wat mij betreft ga je niet mediteren maar juist schoonmaken. Rommel en viezigheid trekt aan je, zuigt energie. Een opgeruimd en schoon huis geeft je dus gevoelsmatig meer energie om andere zaken aan te pakken. Bovendien zoals genoemd in het artikel over het contact maken met engelen werd benoemd dat ze erg fijngevoelig zijn. Ze zijn niet stoffelijk als ons. Een schoon huis is een betere omgeving voor hen. Wat betreft gevoel in huis (zoals grafsfeer als hierboven) of gevoel van een vorige bewoner is ook met schoonmaken te verwijderen. Je kan alles schoonmaken (muren, stoelen..alles). Muren met sopje van soda een groene zeep en een sopje verdund chloor daarna

  2. Marga 29 juni 2019 - 07:05
    Reply

    Een andere leuke boekentip: Magisch huishouden van Yoeke Nagel.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?