Bewustzijn

Wijsheid van Louise Hay: 3 fijne levenslessen

Door redacteur
Wijsheid van Louise Hay: 3 fijne levenslessen

Louise Hay heeft vele mensen over de hele wereld geholpen met haar wijze inzichten in haar klassiekers zoals Je kunt je leven helen. Het is fijn om soms herinnerd te worden aan haar wijze woorden. Daarom lees je in dit artikel drie prachtige levenswijsheden van Louise Hay die je leven kunnen helen.

Het leven is echt heel eenvoudig: wat we geven, krijgen we terug

Wat we over onszelf denken, wordt onze waarheid. Wij allemaal, ook ik, zijn voor honderd procent verantwoordelijk voor alles in ons leven – voor alle goede dingen, maar ook voor alle minder geslaagde dingen. Elke gedachte die we denken creëert onze toekomst. We creëren onze ervaringen met onze gedachten en onze gevoelens. De gedachten die we denken en de woorden die we uitspreken creëren onze ervaringen.

We creëren wat ons overkomt en vervolgens geven we onze macht weg door iemand anders de schuld van onze frustratie te geven. Geen mens, geen plaats en geen ding heeft enige macht over ons, want wij zijn de enige denkers in onze gedachtewereld.

Als we vrede, harmonie en evenwicht in onze gedachtewereld creëren, vinden we dat in ons leven terug.

Welke bewering herken je van jezelf?
‘Ze zijn tegen me.’
‘Iedereen is altijd behulpzaam.’
Deze twee overtuigingen zullen totaal verschillende ervaringen creëren. Wat we geloven over onszelf en over het leven wordt waar voor ons.

We hebben bijna allemaal vreemde ideeën over wie we zijn en veel starre regels over hoe het leven geleefd ‘moet’ worden

Dit is niet bedoeld als veroordeling, want ieder van ons doet op dit moment z’n uiterste best. Als we beter wisten, als we meer begrip en bewustzijn hadden, zouden we het anders doen.

Veroordeel jezelf alsjeblieft niet voor waar je nu staat. Dat je dit artikel hebt gevonden en mij hebt ontdekt, betekent dat
je eraan toe bent om een nieuwe, positieve wending aan je leven te geven. Erken dit en waardeer jezelf hierom.

Mannen huilen niet. Vrouwen kunnen niet met geld omgaan! Wat een beperkende gedachte!

De diepste overtuiging van iedereen met wie ik heb gewerkt is: ik ben niet goed genoeg

Vaak voegen we daaraan toe: en ik doe ook niet genoeg of: ik verdien het niet. Herken je bij jezelf dat je vaak ‘Ik ben niet goed genoeg’ zegt, impliceert of voelt? Voor wie ben jij dan niet goed genoeg? En volgens wiens normen?

Hoe kun je nu ooit een liefdevol, vreugdevol, welvarend en gezond leven creëren als je helemaal overtuigd bent van deze gedachte? Op de een of andere manier zal jouw belangrijkste onbewuste gedachte dit steeds tegenspreken. Je zult het nooit helemaal voor elkaar krijgen, er zal altijd wel iets misgaan.

Deze drie wijsheden komen uit Je kunt je leven helen van Louise Hay

Je kunt je leven helen

Je kunt je leven helen

In Je kunt je leven helen laat Louise Hay je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je leert om van jezelf te houden en jezelf en anderen te vergeven, zet je stappen om je leven ten goede te veranderen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze wijze woorden van Louise Hay:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?