Spiritualiteit

Valentijnsdag 14 februari 2024: een transformerende dag

Door Karin en Danique Vergeer
Valentijnsdag 14 februari 2024: een transformerende dag

Woensdag 14 februari is het weer Valentijnsdag. De dag van de liefde, met extra aandacht voor elkaar. Stuur jij je geliefde een kaart, of koop je een cadeautje of een mooie bos bloemen? ‘Dan doe je mee aan ritueel dat al uit de 15e eeuw stamt. Toen gaven de mensen in Engeland en Amerika elkaar ook al cadeautjes, zelfgemaakte kaarten of gedichten,’ aldus astrologen Karin en Danique Vergeer.

Op deze Valentijnsdag zorgen bepaalde planeetstanden ervoor dat er veel emoties kunnen loskomen, die getransformeerd mogen worden. Dit zal ervoor zorgen dat we meer kunnen nadenken over wat we belangrijk vinden binnen relaties en wat voor soort relatie we willen aantrekken in ons leven. Ook zal de relatie met jezelf centraal staan deze dag. Voldoende zelfliefde en eigenwaarde vormen een belangrijke basis voor de relatie met de ander.

Onzekerheden en angst voor afwijzing

Doordat Venus, de planeet van liefde, schoonheid en harmonie, in het teken Steenbok staat, kunnen er onzekere gevoelens en minderwaardigheidsgevoelens naar boven komen. Je zou graag een eerste stap willen zetten om je gevoelens kenbaar te maken aan de liefde van je leven, maar tegelijkertijd kan de angst om afgewezen te worden of de ander boos te maken overheersen. Dit kan leiden tot het afsluiten van je gevoelens en overwegen om je eigen weg te gaan, de relatie niet aan te gaan.

Dagdromen over liefde

Mogelijk vind je het moeilijk om je te binden en voor een diepere relatie te gaan, ondanks dat dit een diep verlangen is. Dit kan voortkomen uit het vermijden van pijn die verband houdt met traumatische ervaringen uit je jeugd of vorige levens. Onder invloed van Neptunus kun je de neiging hebben om in een droomwereld te verkeren, fantasieën te koesteren over een leven met je tweelingziel. Intense en symbolische dromen over je liefdesleven kunnen rond deze dag voorkomen en belangrijke boodschappen bevatten, waarbij je intuïtie sterk aanwezig is.

Je los willen maken van een relatie

Vanwege het vierkant tussen Venus en Eris, de tweespalt veroorzakende dwergplaneet, kunnen er spanningen ontstaan binnen relaties. Ruzies kunnen ontstaan wanneer een partner zich gemanipuleerd of gedomineerd voelt, en de ooit warme liefde kan plaatsmaken voor een bekoelde relatie. Binnen deze relatie kan het inzicht groeien dat zelfstandigheid en financiële/emotionele onafhankelijkheid belangrijk zijn. Dit kan leiden tot de wens om je te focussen op werk/carrière en je voor te bereiden op een nieuwe fase in het leven.

Tweelingzielen en Valentijnsdag

Tussen tweelingzielen kan er afstand zijn, zowel letterlijk doordat hij of zij ver weg woont, als figuurlijk. Er kan een emotionele kloof ontstaan tussen jullie door de invloed van bindings- en verlatingsangst. Andere emoties kunnen ook een rol spelen, zoals boosheid wanneer hij/zij jou niet ziet, jou geen ruimte geeft, of wanneer hij/zij vrijheid wil en het contact verbreekt. Emoties kunnen hoog oplopen. Toch kan je een droom of andere boodschap ontvangen over hem of haar, waardoor je meer inzicht krijgt in de huidige situatie tussen jullie. Misschien krijg je zelfs een anonieme Valentijnskaart of een geheime boodschap via social media van hem of haar!

Enerzijds kun je wat afwachtend zijn in jullie relatie en zorgvuldig observeren of jullie waarden en normen bij elkaar passen. Anderzijds kan je het gevoel hebben dat jullie op energetisch niveau met elkaar versmelten, een sterke telepathische verbinding ervaren en veel dagdromen over hem of haar. Dit kan behoorlijk verwarrend zijn. Je wilt je hoofd erbij houden en niet terugvallen in oude destructieve patronen. Als je merkt dat dit toch gebeurt, kun je onverwachts het contact verbreken.

Aantrekkingskracht

Tweelingzielen die geen contact hebben, kunnen hard werken aan het transformeren van onverwerkte emoties en het loslaten van negatieve overtuigingen. Ze kunnen angsten willen loslaten, meer zelfvertrouwen opbouwen en aan zelfliefde werken. Daarnaast kunnen ze een zeer sterke aantrekkingskracht ervaren met hun tweelingziel. Niet alleen vangen ze gedachten en gevoelens op van de ander, maar ze kunnen ook lichamelijke klachten overnemen. Hierdoor kun je je verdrietig voelen omdat jullie niet bij elkaar zijn en elkaar erg missen. Of teleurgesteld zijn in de ander omdat die zich maar niet durft open te stellen en de relatie saboteert.

Tweelingzielen kunnen zich goed realiseren dat ze eerst aan hun emoties en destructieve patronen moeten werken voordat ze een stabiele partner voor elkaar kunnen zijn.

Lichtreis en kaartlegging ”Valentijnsdag” op 14 februari 2024 

Voor de dag van de liefde Valentijnsdag geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 14 februari 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Eros

Eros

Wil je meer leren over wat de liefde nu echt is? Eros van Don Miquel Ruiz is hét antwoord. Dit boek is een masterclass. Op zijn eigen wijze manier laat hij zien hoe we de leugens die ons over de liefde zijn geleerd kunnen overstijgen om te ontdekken hoe prachtig zij zonder voorwaarden is. Dit boek leest als het volgen van een masterclass van Don Miguel Ruiz.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de liefde:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?