Home Liefde & Relaties Zo herken je ware liefde tussen twee zielen

Zo herken je ware liefde tussen twee zielen

Door Wendy Gillissen
Samen de toekomst tegemoet stelletje koppel verliefd liefde

Als reïncarnatietherapeut zie ik dat bepaalde dingen door levens met ons meereizen en keer op keer bij ons terugkomen: traumatische ervaringen die nog niet geheeld zijn, persoonlijkheidstrekjes, persoonlijke thema’s, vrienden en tegenstrevers. En vooral ook: liefde.

Reïncarnatie

Als het om vorige levens gaat, vind ik het altijd belangrijk even iets op te helderen. Veel mensen zien vorige levens vaak nog steeds door de lens van lineaire tijd. Alsof we als ziel van incarnatie naar incarnatie reizen langs een tijdbalkje, waarbij de totale ziel degene is elke keer een nieuw lichamelijk jasje aantrekt. Maar zo is het niet helemaal.

Voor de ziel is alle tijd NU. Je zou de ziel het beste kunnen zien als een zonnetje, dat zich boven de tijd bevindt en onderdeel is van de grote totale Zon, de Bron, God, of hoe je het maar noemen wilt. De ziel bevindt zich dus ‘boven’ de polariteiten, boven de tijd en is eeuwig. Onze ziel heeft overzicht over AL onze levens, al onze ervaringen.

Deze ziel nu, zendt als genoemde zon stralen uit in de stof: onze ‘vorige’ en ‘toekomstige’ levens met bijbehorende unieke persoonlijkheden, kwaliteiten, leerdoelen, plannen, visies etc. In wezen zijn we dit hele pakket: onze eeuwige creatieve ziel plus al deze levens bij elkaar: een multidimensionaal wezen. De ziel wordt daarbij nooit op enige wijze aangetast door de ervaringen van onze levens: zij trekt er juist lering uit, de goede ervaringen en de moeilijke.

Metgezellen

Op onze reis komen we metgezellen tegen: sommigen kennen we al vanaf onze oorsprong, voor we de sprong waagden in het incarnatieproces. Anderen zijn recentere vrienden en geliefden.

Wanneer we vrienden en geliefden die we al langer kennen tegenkomen, kenmerkt de ontmoeting zich vaak door een gevoel van wederzijdse herkenning, onmiddellijk vertrouwen, en acceptatie van de ander en diens unieke wezen, welk fysieke ‘jasje’ die ander op dat moment ook aanheeft.

Daarbij wil de kosmische grap dat de persoonlijkheden van onze vorige levens soms ook onverwachts door onze huidige persoonlijkheid heen kunnen piepen.

Zo kan mijn moeder van zeer respectabele leeftijd, die een vorig leven heeft als eigenwijs kwajongetje van acht in mijn op vorige levens gebaseerde roman, soms opeens een oneliner spuien die alleen maar van deze jongen afkomstig kan zijn. Zo stond ze een keer sinaasappelen uit te persen om Tequila Sunrises van te maken. Opeens klonk dat stemmetje dat ik zeer goed kende: “Weet je, in de Middeleeuwen hadden mensen nog geen citruspers. Toen deden ze maar wat.”

Wanneer is liefde door levens heen echte liefde?

Vergis je niet: romantische liefde, zoals vaak getoond in boeken en films, is maar een heel klein facetje van wat liefde werkelijk is. En soms is deze romantische liefde zelfs maar een illusie, een projectie, de schijn van de echte liefde van de ziel. Maar wat is ware liefde dan?

De ware liefde van de ziel door levens heen trekt zich niets aan van leeftijd, geslacht, ras, uiterlijk en status. De liefde van de ziel is de pure herkenning van de unieke ander. Het is de waardering van diens unieke zijn, zonder oordeel. Het is de herkenning van diens ware goddelijke afkomst en oorsprong. De oorsprong van dezelfde goddelijke Bron als waaruit we zelf, en uiteindelijk allemaal, afkomstig zijn.


Boekentip Inspirerend leven: Meesterschap in liefde

Benieuwd hoe je die echte liefde kunt ontdekken? Meesterschap in liefde van Don Miquel Ruiz is een bron van inspiratie: hij laat ons zien hoe onze op angst gebaseerde overtuigingen en ideeën onze liefde ondermijnen en veel ellende en drama in onze relaties veroorzaken. Ook beschrijft hij hoe we onze emotionele wonden kunnen helen en de vrijheid en vreugde in ons leven kunnen herstellen die we van nature in ons hebben.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 15,-

 

7 comments

Avatar
II 6 april 2018 - 09:16

Ik heb/had hem al ontdekt in dit aardse leven, maar is naar het eeuwige gedreven.

Reply
Avatar
Marina van der Tol 2 januari 2019 - 14:01

Ik had de ware liefde, maar was zelf nog niet gegroeid om het te zien, Er was een scheiding nodig, zeker voor mij om me verder te kunnen ontwikkelen. We hebben het nooit uitgepraat wat we voelden en waardoor het kwam. Nu, te laat om bij zijn overlijden aanwezig te zijn, heb ik hem mogen zien in het ziekenhuis, meegegaan met mijn dochter en ik dacht gelijk, dit is de man waar ik van hou en die helemaal bij mij past. Ik voelde zoveel geluk en blijdschap. Ik weet zeker dat hij dat ook voelde, al was ie net overleden. Heb hem 3 kusjes gegeven,, over zijn hoofd geaaid en gevraagd of ik wat haar mocht knippen. Heb ik tenminste nog iets van hem. Ik ben nu zo gelukkig te weten dat ik toch de liefde in mijn leven heb gekend. Ik heb mijn verborgen trouwfoto weer neergezet en ben trots op hem en blij dat we ooit getrouwd waren.

Reply
Avatar
Linda 11 juni 2019 - 00:35

Wil.graag mensen los laten

Reply
Avatar
A Broos Van Poppelen Broos 29 september 2019 - 11:03

Toen ik m’n Man voor het eerst ontmoette was er gelijk die klik.
En nog steeds na 46 jaar al getrouwd met Olaf.
En wij zijn door diepe dalen gegaan.
Maar tot nu toe nog steeds laten we elkaar niet los omdat er zoveel liefde van beide kanyen voor elkaar zit.

Reply
Avatar
Heartbroken 27 oktober 2019 - 15:33

Wij hadden vanaf het begin die ‘klik’, helaas hebben we er toenertijd nooit wat mee gedaan. Elkaar uit het oog verloren en weer contact gekregen, drie jaar geleden kwam vrij hem het hoge woord eruit, hij was toen verliefd op mij maar nooit wat durven zeggen en heeft die gevoelens nog steeds. Ik heb ook nog steeds verliefde gevoelens voor hem, 1 probleem helaas hij is getrouwd en zal nooit bij zijn vrouw weggaan

Reply
Avatar
Charles van Veen 22 mei 2020 - 23:07

Prachtige tekst, dank je wel

Reply
Avatar
Loky 29 juni 2020 - 02:33

Met mijn vriend, die inmiddels is overleden altijd gelijk vertrouwd en goed gevoel. Met een vriendin die mij heeft gesteund idem, we hebben liefde en leed gedeeld, helaas is zei ook overleden. Ik mis beide heel erg ze alle 2 mijn alles.

Ook heb ik contact met een ouder iemand wat goed en vertrouwd voelt.

Ware liefde bestaad echt. Onvoorwaardelijk voor elkaar zorgen en er voor elkaar zijn, samen lachen en huilen, lekker gek doen en herinneringen maken

Reply

Leave a Comment