Liefde & Relaties

Zo herken je ware liefde tussen twee zielen

Door Wendy Gillissen
Zo herken je ware liefde tussen twee zielen

Als reïncarnatietherapeut zie ik dat bepaalde dingen door levens met ons meereizen en keer op keer bij ons terugkomen: traumatische ervaringen die nog niet geheeld zijn, persoonlijkheidstrekjes, persoonlijke thema’s, vrienden en tegenstrevers. En vooral ook: liefde.

Reïncarnatie

Als het om vorige levens gaat, vind ik het altijd belangrijk even iets op te helderen. Veel mensen zien vorige levens vaak nog steeds door de lens van lineaire tijd. Alsof we als ziel van incarnatie naar incarnatie reizen langs een tijdbalkje, waarbij de totale ziel degene is elke keer een nieuw lichamelijk jasje aantrekt. Maar zo is het niet helemaal.

Voor de ziel is alle tijd NU. Je zou de ziel het beste kunnen zien als een zonnetje, dat zich boven de tijd bevindt en onderdeel is van de grote totale Zon, de Bron, God, of hoe je het maar noemen wilt. De ziel bevindt zich dus ‘boven’ de polariteiten, boven de tijd en is eeuwig. Onze ziel heeft overzicht over AL onze levens, al onze ervaringen.

Deze ziel nu, zendt als genoemde zon stralen uit in de stof: onze ‘vorige’ en ‘toekomstige’ levens met bijbehorende unieke persoonlijkheden, kwaliteiten, leerdoelen, plannen, visies etc. In wezen zijn we dit hele pakket: onze eeuwige creatieve ziel plus al deze levens bij elkaar: een multidimensionaal wezen. De ziel wordt daarbij nooit op enige wijze aangetast door de ervaringen van onze levens: zij trekt er juist lering uit, de goede ervaringen en de moeilijke.

Metgezellen

Op onze reis komen we metgezellen tegen: sommigen kennen we al vanaf onze oorsprong, voor we de sprong waagden in het incarnatieproces. Anderen zijn recentere vrienden en geliefden.

Wanneer we vrienden en geliefden die we al langer kennen tegenkomen, kenmerkt de ontmoeting zich vaak door een gevoel van wederzijdse herkenning, onmiddellijk vertrouwen, en acceptatie van de ander en diens unieke wezen, welk fysieke ‘jasje’ die ander op dat moment ook aanheeft.

Daarbij wil de kosmische grap dat de persoonlijkheden van onze vorige levens soms ook onverwachts door onze huidige persoonlijkheid heen kunnen piepen.

Zo kan mijn moeder van zeer respectabele leeftijd, die een vorig leven heeft als eigenwijs kwajongetje van acht in mijn op vorige levens gebaseerde roman, soms opeens een oneliner spuien die alleen maar van deze jongen afkomstig kan zijn. Zo stond ze een keer sinaasappelen uit te persen om Tequila Sunrises van te maken. Opeens klonk dat stemmetje dat ik zeer goed kende: “Weet je, in de Middeleeuwen hadden mensen nog geen citruspers. Toen deden ze maar wat.”

Wanneer is liefde door levens heen echte liefde?

Vergis je niet: romantische liefde, zoals vaak getoond in boeken en films, is maar een heel klein facetje van wat liefde werkelijk is. En soms is deze romantische liefde zelfs maar een illusie, een projectie, de schijn van de echte liefde van de ziel. Maar wat is ware liefde dan?

De ware liefde van de ziel door levens heen trekt zich niets aan van leeftijd, geslacht, ras, uiterlijk en status. De liefde van de ziel is de pure herkenning van de unieke ander. Het is de waardering van diens unieke zijn, zonder oordeel. Het is de herkenning van diens ware goddelijke afkomst en oorsprong. De oorsprong van dezelfde goddelijke Bron als waaruit we zelf, en uiteindelijk allemaal, afkomstig zijn.

Eros

Eros

Wil je meer leren over wat de liefde nu echt is? Eros van Don Miquel Ruiz is hét antwoord. Dit boek is een masterclass. Op zijn eigen wijze manier laat hij zien hoe we de leugens die ons over de liefde zijn geleerd kunnen overstijgen om te ontdekken hoe prachtig zij zonder voorwaarden is. Dit boek leest als het volgen van een masterclass van Don Miguel Ruiz.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Wendy Gillissen
Wendy Gillissen

drs. Wendy Gillissen is psychologe, regressie-en reïncarnatietherapeute en auteur van de in de VS bekroonde spirituele avonturenroman ''De Vloek van de Tahiéra''. Het vervolg, ''De Zoektocht naar Tzanáta'' is in 2020 verschenen. Momenteel voltooit zij deel 3, ''Het Verloren Land''. Daarnaast schrijft zij een boek over entiteiten en niet-eigen energieën. Wendy blogt o.a. over spiritualiteit, reïncarnatie en narcisme. Veel hooggevoelige en creatieve mensen, en beginnend therapeuten vinden de weg naar haar praktijk. In haar vrije tijd speelt ze Keltische harp.

Reacties
 1. II 6 april 2018 - 09:16
  Reply

  Ik heb/had hem al ontdekt in dit aardse leven, maar is naar het eeuwige gedreven.

 2. Marina van der Tol 2 januari 2019 - 14:01
  Reply

  Ik had de ware liefde, maar was zelf nog niet gegroeid om het te zien, Er was een scheiding nodig, zeker voor mij om me verder te kunnen ontwikkelen. We hebben het nooit uitgepraat wat we voelden en waardoor het kwam. Nu, te laat om bij zijn overlijden aanwezig te zijn, heb ik hem mogen zien in het ziekenhuis, meegegaan met mijn dochter en ik dacht gelijk, dit is de man waar ik van hou en die helemaal bij mij past. Ik voelde zoveel geluk en blijdschap. Ik weet zeker dat hij dat ook voelde, al was ie net overleden. Heb hem 3 kusjes gegeven,, over zijn hoofd geaaid en gevraagd of ik wat haar mocht knippen. Heb ik tenminste nog iets van hem. Ik ben nu zo gelukkig te weten dat ik toch de liefde in mijn leven heb gekend. Ik heb mijn verborgen trouwfoto weer neergezet en ben trots op hem en blij dat we ooit getrouwd waren.

 3. Linda 11 juni 2019 - 00:35
  Reply

  Wil.graag mensen los laten

 4. A Broos Van Poppelen Broos 29 september 2019 - 11:03
  Reply

  Toen ik m'n Man voor het eerst ontmoette was er gelijk die klik. En nog steeds na 46 jaar al getrouwd met Olaf. En wij zijn door diepe dalen gegaan. Maar tot nu toe nog steeds laten we elkaar niet los omdat er zoveel liefde van beide kanyen voor elkaar zit.

 5. Heartbroken 27 oktober 2019 - 15:33
  Reply

  Wij hadden vanaf het begin die ‘klik’, helaas hebben we er toenertijd nooit wat mee gedaan. Elkaar uit het oog verloren en weer contact gekregen, drie jaar geleden kwam vrij hem het hoge woord eruit, hij was toen verliefd op mij maar nooit wat durven zeggen en heeft die gevoelens nog steeds. Ik heb ook nog steeds verliefde gevoelens voor hem, 1 probleem helaas hij is getrouwd en zal nooit bij zijn vrouw weggaan

 6. Charles van Veen 22 mei 2020 - 23:07
  Reply

  Prachtige tekst, dank je wel

 7. Loky 29 juni 2020 - 02:33
  Reply

  Met mijn vriend, die inmiddels is overleden altijd gelijk vertrouwd en goed gevoel. Met een vriendin die mij heeft gesteund idem, we hebben liefde en leed gedeeld, helaas is zei ook overleden. Ik mis beide heel erg ze alle 2 mijn alles. Ook heb ik contact met een ouder iemand wat goed en vertrouwd voelt. Ware liefde bestaad echt. Onvoorwaardelijk voor elkaar zorgen en er voor elkaar zijn, samen lachen en huilen, lekker gek doen en herinneringen maken

 8. Marjolein Smit 29 januari 2021 - 00:03
  Reply

  Leerde hem kennen toen wij collega s waren en beide ongelukkig getrouwd...de klik was er meteen ...maar door de knipperlicht situatie ik contact beeindigd trok het niet meer...maar altijd gezegd als het lot het wil.....gelukkig wilde het lot het na 6 jaar en zijn we dit jaar 9 jaar heeeeel gelukkig getrouwd....en echt 2 zielen 1 gedachte....bij het enge af zeggen sommige mensen in onze omgeving...ik ben zo dankbaar dat we toch samen zijn.

 9. ❤️ 7 februari 2021 - 09:06
  Reply

  Het is prachtig en kan moeilijk tegelijk zijn om zo’n vertrouwde ziel tegen te komen. Het is mij afgelopen jaar overkomen. Maar zowel hij als ik in een lange vaste relatie met kinderen. We hebben toen afgesproken dat we onze eigen gezinnen niet zouden verlaten. Ondertussen, bijna een jaar verder, hebben we iedere dag, op afstand, contact. Ik zit in een scheiding omdat ik door dit mooie gevoel niet langer oprecht voor mijn partner kon kiezen. En voor mij is het oké om alleen met mijn kinderen door te gaan op een eigen plek. Hij voelt hetzelfde maar verlaat zijn partner niet. En dat is oké want dat hadden we in het begin zo afgesproken. En misschien is daar ook het verschil tussen man en vrouw. Het was een heel heftig jaar maar ik vind het ook prachtig om dit gevoel te ervaren en ben er dankbaar voor. En zie het als een signaal dat het voor mezelf tijd is voor nieuwe stappen. Daar waar anderen hier gelijk een oordeel over hebben (wat ik heel lastig vind) is dat er voor mij totaal niet. Ben ik te naïef of kan het ook gewoon goed zijn zo?

 10. Hendrik de Mik 7 februari 2021 - 15:30
  Reply

  Ik zit met tranen en pijn in mijn hart als ik naar de foto kijk van mijn overleden vrouw, toen was ik nog maar en fysieke jongen, man, maar alles behalve volwassen. Zijn door en hel gegaan en door bijna iedereen verlaten en nu er wat volwassenheid begint te ontwaken besef ik dat mijn dood alle antwoorden zal geven, al zal ik nog in mensenjaren gereld nog wel even verder moeten groeien al ben ik 85. Heb nog een taak te volbrengen en daar heb ik de dynamiek en de levenskracht voor gekregen, zal dus nog wel enige tijd fysiek zijn. Er staat iemand op me te wachten in de eeuwigheid en zie in de toekomst mijn dood reeds en hoe vredig die zal zijn, in de deuropening wacht ze op mij, om terug na alles wat we hebben geleerd en ondergaan misschien wel 1000jr lang herboren als fysieke wezens, samen te zijn voor altijd zoals we geschapen zijn geworden als tweeling ziel. Maar nu niet meer zonder kennis maar als oude zielen volwassen en tot rust gekomen in een wereld die we zelf zullen creëren., met de kracht van ons geestelijk kunnen. Dat is wat ik zie samen deel te worden van dat grote geheel dat zo wonderbaarlijk en mooi is. En mensen die mij uitlachen over de gedachte van ware liefde zullen nog veel moeten ondergaan voor ze dat zullen beseffen. Ik besefte het niet volledig na meer dan 50jaar samen zijn,. Door geestelijk te groeien en daar moeite voor te doen is het besef gekomen (beter laat dan nooit). Gek is het, ik zijn alleen; verlaten en arm toch heel gelukkig. En alles wat nuttig en goed is zal in mijn handen slagen, op de juiste tijd als ik intensief blijf luisteren naar wat mijn geboortegids het universum me ingeeft. Hendrik

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?