Bewustzijn

Spirituele betekenis van de kever: ontdek jouw zachte zelf

Door uitjebewust
Spirituele betekenis van de kever: ontdek jouw zachte zelf

Kevers zijn er in alle vormen en maten. Vrijwel allen kunnen vliegen, anders worden ze torren genaamd. De kever kent een heilige symboliek en wordt in sommige culturen van oudsher vereerd. Ook schijnen kevers een geneeskrachtige werking te hebben en helaas en onnodig, worden ze fysiek dan ook regelmatig vermalen in allerlei middeltjes, want de kracht van de kever kun je altijd aanroepen. Wat kan de kever jou vertellen?

Het keverrijk is veelzijdig. Zoveel soorten. Net als er soorten mensen zijn. Elke kever is uniek, net als elk mens. Toch heeft elke kever zijn kernkwaliteiten, net als jij, lief mens.

Hard schild

Wie ben jij lief mens? Jij bent een liefdevol zacht warm persoon dat heel veel licht in zich heeft en dat elke dag mag uitstralen! Maar zeker weten dat dat jou op dit moment niet lukt. Waarom? Omdat je een keverschild hebt aangetrokken. Lekker hard van buiten en ondoordringbaar voor anderen, maar inmiddels ook voor jezelf. Het schild van de kever beschermd de kever tegen bijvoorbeeld het klimaat, de hitte van de zon, de koude regen. Voel jij de zon bij jou binnen stralen? Of ketst de warmte op jouw af en drupt het op de vloer als de koude regen die tegen jouw harnas slaat?

Kracht van liefde

Het is tijd om wat meer van je echte zelf te laten zien. Eerst aan jezelf natuurlijk, want als je weet wie jij bent, kun je ook vol vertrouwen de buitenwereld tegemoet treden. Als jij je kwetsbaar durft op te stellen naar jezelf en daarna naar de buitenwereld is dat een overwinning voor jou. Wetende dat het schild van de kever je altijd zal beschermen ongeacht de hoeveelheid weerstand en negativiteit buiten. De kever laat je zien dat je de kracht van liefde en vrede in je bezit en dat die kracht onaantastbaar is.

Het schild van de kever heeft dus een tweeledige functie. Je mag jouw hardheid en bescherming van jezelf naar buiten afbreken en andersom zal het schild van de kever je voor invloeden van buitenaf altijd beschermen. Net als bij de reiger zul je altijd weerstand ervaren. Mensen die ver van zichzelf af leven zullen niet begrijpen hoe jij bent of doet. Geeft niet. Ook zij dragen een pantser om zich heen en leggen de focus op het uiterlijk in plaats van het innerlijk. En ook zij zullen hieraan moeten werken om verder te komen in dit leven of niet. Dan blijven ze stilstaan en zullen met jaloerse blikken kijken naar jou. Gewoon, omdat jij wel straalt.

Barre omstandigheden

Vanuit het oude Egypte kennen we de scarabee. Een grote zwarte kever die veel in sieraden en dergelijke werd toegepast. Waarom? Om dat het diertje op magische wijze kon overleven in barre omstandigheden. Eigenlijk is dat precies wat wij, vierde en vijfde dimensiemensen aan het doen zijn. Voor 4e en 5e dimensiemensen voelt deze bijna meer 2e als 3e dimensiewereld aan als een bar leefklimaat. Toch overleven we hier. Zij het bij velen met de nodige tegenzin. De liefde die in onze harten zit, strookt zo niet met de angst, de macht en de ego’s die onze mooie Moeder Aarde in hun greep hebben.

Toch is het van belang dat jij je ontwikkelt. Dat je zoekt naar je eigen kern en de kwaliteiten die daarbij horen. Dat je ultieme gelukzaligheid mag voelen. Dat je plezier mag hebben. Dat je mag dansen en zingen (ook al klinkt het vals) als je daar zin in hebt, al sta je in een volle winkelstraat. Zolang jij je iets aantrekt van anderen, zul je het allemaal laten… Maar begin gewoon lekker voor jezelf. Thuis of op een plek waar je je fijn voelt. Laat je meevaren met je gevoel. Doe wat je intuïtie je vertelt. Ook al zie je vaak nu nog niet waarom je je intuïtie moet volgen. Laat anderen maar kijken en oordelen over wat zij ook het liefst zouden durven of doen.

De wereld moet om! Dat kan alleen als meer en meer mensen vanuit hun zijn, oftewel diepste kern, gaan leven. Hoe meer gelukzaligheid, gelach en plezier er ontstaat hoe krachtiger de positieve flow op Moeder Aarde wordt. Doe je mee?

Hoi Schoonheid!

Je bent mooi, lief mens! Geen enkele kever kijkt in de spiegel en denkt: “Nou vandaag zie ik er niet uit!” Sterker nog wij mensen vinden dat elke kever er niet uit ziet. We vinden ze lelijk. Hoe erg is dat eigenlijk? De kever is kever in zijn volle overtuiging, of hij nou een gekke snuit heeft, een bol lichaam, saai bruin is of fel gekleurd rood, het maakt hem niet uit. Dat is iets waar wij mensen een voorbeeld aan kunnen nemen.

Alles draait om het innerlijk. Als jouw haar gek zit, maar je straalt, zal niemand dat opvallen. Als je haar gek zit en je probeert daardoor zo onopvallend mogelijk te zijn, in elkaar te kruipen, zonder vertrouwen de deur uit te gaan, dan zal het iedereen opvallen. Als je mooi rond bent, ben je een afspiegeling van Moeder Aarde. Als je kunstmatig heel dun wilt zijn, dan is er echt iets aan de hand, jij vreet jezelf van binnen op en dat is nooit de bedoeling.

Als je kunstmatig dik geworden bent, ook dan is er iets aan de hand. Probeer jij je te vullen met wat je mist in jezelf? Gaat je niet lukken. Pak jezelf bij elkaar in liefde. Heb elke cel in je lichaam lief. Vul je niet met knutselvoedsel dat van buiten komt, maar vul je met jezelf. Jouw mooie liefhebbende zelf dat in verbinding staat met Moeder Aarde en het Universum. Heb je gekke tenen? Lach erom. Jouw voeten brengen je nog steeds overal waar je wilt toch? Zonder die gekke tenen kom je nergens meer.

Depressief

Zie je het soms niet meer zitten? Is het een gevecht tegen alles wat groter is dan jij? Niets is groter dan jij namelijk. Het enige wat je hoeft te doen is te stoppen met vechten. Gewoon zijn. In jezelf komen. Thuis waar het warm en behaaglijk is. Laat je energie zakken van je hoofd naar je tenen. Voel de altijd aanwezige energie van Moeder Aarde prikkelen onder je blote voeten. Zij wacht op jouw thuiskomst in jezelf. Laat je niet verleiden door medicijnen. Kevers nemen geen antidepressiva om te overleven. Kevers geloven in zichzelf. Nemen de situatie hoe die is. Vechten niet tegen zichzelf, maar vertrouwen erop dat hun schild hen ten alle tijde zal beschermen. Middelen om je gemoedstoestand te beïnvloeden, nemen de oorzaak niet weg. Sterker nog, ze zetten jou in de slaapstand, zodat je jouw licht helemaal niet meer op de juiste manier kan laten schijnen. Moeilijke situaties zijn er niet voor niets. Elke situatie levert jou een leermoment op. Pak de boodschap die erin op zit dan voorkom je erger. Laat je niet lam leggen door wie of wat dan ook. Jij bent ‘in control’. Altijd!

Balans

Kevers zijn er niet voor niets. Ze ruimen op. Ze verwoesten ook in onze ogen. De larven van kevers (boktor) die de houten balken opvreten van onze woningen, kevers uit Azië afkomstig vreten palmen en agaven van binnenuit op (zelfs vanuit het dieren- en plantenrijk vind een wereldwijde invasie plaats, maar dat is een ander onderwerp) en zijn daardoor moeilijk te bestrijden. Maar is dat nodig? Laten deze dieren ons niet zien dat er iets aan onszelf knaagt? Of dat er iets mis is met de energie die in jouw familie en dus huis/tuin heerst? Creëer balans in jezelf, dan kun jij er ook helemaal voor anderen zijn en hen op een liefdevolle manier verder helpen. En lukt het je nog niet om helemaal op jezelf te vertrouwen en vanuit jouw kracht verder te komen? Durf hulp te vragen aan liefdevolle mensen in jouw omgeving of vraag in stilte het universum om antwoorden. Het gaat erom dat jij de wil toont van de kever om te (over)leven. Zelfs in barre omstandigheden. Ga er voor!

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: Levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jeZELF, ieder ander en Moeder Aarde.

bestel nu

 

Deze bijzondere dieren willen je ook wat vertellen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reacties
 1. Rika 3 oktober 2018 - 14:57
  Reply

  geweldig artikel en net wat ik 'zocht', nodig had vandaag :)

  1. uitjebewust 29 oktober 2018 - 15:31
   Reply

   Graag gedaan hoor!

  2. Mela 3 april 2020 - 10:23
   Reply

   Eergisteren vloog een wants in de slaapkamer. Tot 2x toe proberen vangen. Eens gelukt het beestje buitengezet. Of dat dacht ik toch.... Blijkbaar had zij/hij zich in mijn haar of pyjama gehaakt. Bij het opstaan lag het beestje blijkbaar onder mijn schouder op de rug Gestikt (als vegan doet mij dit zeer) .... Begrijp nu wat ze me wilt komen zeggen en waarom ze haar leven ervoor wou geven .... Blijkbaar is dit nu voor mij belangrijk dat ze dat offer wou brengen.... Kevers zijn blijkbaar een constante in mijn leven . Vorig jaar 7 meikevers op 3 weken tijd die me allemaal iets wilden zeggen.....

   1. uitjebewust 5 april 2020 - 09:29
    Reply

    Hartstikke mooi Mela dat de kever op jouw pad komt. Dat is niet voor niets zo. Ik wens je dan ook een mooie groei toe.

 2. Wie ben ik ? (Fabian) Faris Mansour Nurmohamed 27 oktober 2018 - 06:27
  Reply

  Bedankt

  1. uitjebewust 29 oktober 2018 - 15:31
   Reply

   Graag gedaan hoor!

 3. Vivienne 6 juni 2019 - 15:13
  Reply

  Wat een mooi bericht! Ik las het omdat er een enorme meikever bijna in mijn haar vloog. Ik schrok me een hoedje. Maar eigenlijk schrok er iets in mij wakker als ik het zo lees:) Dank je wel voor de mooie boodschap!

 4. Viviane van der jonckheyd 12 augustus 2019 - 11:13
  Reply

  Zeer interessant om weten ,voel me reeds een hele periode onzeker en droomde over vier verschillende kevers ,geen enge droom ,eentje een soort lieveheersbeestje ontdeed zich van zijn 'wollen 'rode jasje maar trok het snel weer aan alsof het plots koud kreeg de andere kropen of vlogen gewoon ik vroeg me direkt af toen ik wakker werd of dit een betekenis heeft

 5. Marcilene 1 oktober 2019 - 18:24
  Reply

  Hallo alles over Julie schijven over de kever klopt helemaal. Ik voel me aangesproken. Groetjes, Marcilene.

 6. Alana 3 juni 2020 - 14:59
  Reply

  Wat een kracht zit er overal achter, en wat kan jij dit bizar goed verwoorden! Ik zie achter elk beestje wat opvalt op mijn pad een betekenis. Het is er ook en kan via deze website daar veel verheldering uit halen! Bij deze bedankt daarvoor. Er is een insect die ik een paar dagen geleden tegen kwam tijdens mijn werk in een kantoorpand (heel onlogisch). Het was onwijs groot en ik schrok er wel van. Ik had geïnformeerd bij een website en het is een Veenmol, nog nooit van gehoord. Dit is een zeldzame insect in Nederland en staat ook op de rode lijst. En het grootste insect hier. Dat ik dit beestje tegen het lijf mocht lopen, en natuurlijk terug in de natuur heb gezet, is een onwijs waardevolle betekenis/signaal voor mij van het universum. Groetjes!

 7. An 19 juli 2020 - 09:01
  Reply

  Wat als... je mooie veilige cocon letterlijk wordt aangevallen door duizenden kevers? We hebben er gisterenavond tegen ‘gevochten’: plattrappen en de bunsenbrander er bij gehaald. Het was als een scène uit een film.

 8. Eleonora 3 september 2020 - 08:34
  Reply

  Oh God, precies dit!! Dat gevoel van een 5de dimensie ziel zijn en zien wat er op deze aarde gebeurd, hoe er geleefd word, en de pijn daarvan voelen omdat onze harten vol zijn van liefde en alleen maar handelen vanuit liefde en eerlijkheid.. Oef Ja deze komt wel binnen. Ik droomde over kever op de lamp boven het bed. De familie dynamiek in dit verhaal klopt ook wel. En ik weet dat ik mijn licht mag stralen, nu alleen nog durven anders te zijn ✨

 9. Marijn 28 februari 2021 - 00:39
  Reply

  Ik was aan het douchen.. En ik wenste iets van mijn engelen.. Ik liep uit me douche … Ineens flink gebrom(was daarvoor niks te zien of te horen ben flinke tijd ik de badkamer geweest) En toen zag ik hem (ik schrok me dood)daar was hij in mijn douche zijn gezoem was merkwaardig hard een hele prachtige grote kever ik heb hem buiten uitgezet maar was echt verbaasd presies op het moment dat ik hard opzoek was naar een teken Ik was verdrietig en en ik vroeg me engelen iets en toen kwam deze prachtige kever op mijn pad Hoe bizar oke ik vroeg er zelf naar maar als je dan een teken krijgt blijft het je verbazen engelen bestaan echt!! En toen kwam ik hier uit.. En het klopt allles wat hier staat want mijn vraag had betrekking op wat u beschrijft Dankje voor je mooie uitleg Liefs Marijn Anna Ps..had een eerder berichtje geplaats met veel spellingsfouten..sorry deze is perfect

 10. Corry 4 juli 2021 - 09:18
  Reply

  Gisteren kroop er een kever opde hand van mijjn nichtje. Toen ik hem bekeek kwam er een intense rust in me en voelde ik me met alles en iedereen verbonden. Een klein kind legde onmiddellijk contact met me. Ik heb dit gevoel vaker gehad en ik genoot zo intens van dit gevoel dat zo sterk binnenkwam dat ik dit meteen wilde delen. Daarom stuur ik je dit bericht. Hartelijke groetjes, Corry

 11. Corry 4 juli 2021 - 09:23
  Reply

  Ik wil graag nog aanvullen dat mijn eerste gevoel bij het zien van de kever was dat ik open brak en daarna kwam het gevoel van totale verbondenheid. Alle liefs, Corry

 12. Melissa Demaeght 12 juni 2023 - 08:08
  Reply

  Deze morgen zat er een Afrikaanse Zwarte Kever van wel 4cm onder mijn bureau! Ik schrok er hevig van en plaatste hem vlug buiten in het groen. Toen ik wat bekomen was deed ik opzoekwerk rond het diertje. Komt die helemaal uit het Zuiden om mij de boodschap te brengen!! Ik voel me meer dan vereerd.

 13. Truus van de Ven 6 maart 2024 - 09:48
  Reply

  Voel me alleen en somber en vroeg mijn overleden man in gedachten om hulp.Zag de kever op het raam en zocht naar de betekenis… Zomaar!!Ik moet mijn leven weer gaan leven en leren om alleen verder te gaan. Hopelijk gaat t ooit lukken. De tekst komt wel echt binnen.. Onverwacht.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?