Bewustzijn

De spirituele betekenis van de hommel: opruimen, opnieuw beginnen en dromen realiseren

Door uitjebewust
De spirituele betekenis van de hommel: opruimen, opnieuw beginnen en dromen realiseren

De hommel is een grappig diertje met een wollige jas aan om hem te beschermen tegen kou, maar ook tegen de warmte. In de lente komt hij uit zijn overwinteringsplek gekropen om een nieuw bestaan op te bouwen. Een nieuw nest, een nieuwe kolonie met een nieuw volk. Zijn oude nest heeft hij achter zich gelaten. Wat is de spirituele betekenis van een hommel op je pad?

De spirituele betekenis hommel

Als de hommel op jouw pad komt, is het tijd voor verandering. Dat wil niet zeggen dat je al je schepen achter je moet verbranden, maar wel dat je eens goed kijkt naar wat overbodig is geworden in jouw leven. Op zolder bijvoorbeeld, of achter die dichte (kleding)kastdeuren. Wat moet je met al die spullen waar je toch al jaren niet naar gekeken hebt of die je toch niet meer past of eigenlijk helemaal nooit leuk hebt gevonden? Bekijk alles een keer goed, selecteer, kijk of je er iemand anders blij mee kan maken, recycle en doe de rest gewoon weg. Creëer een opgeruimd nest voor een frisse start of als je het rigoureus wilt aanpakken, dan is het misschien tijd voor een andere woning.

Oude en nieuwe contacten

Ook kun je merken dat de mensen waar je jarenlang een goede band mee hebt gehad verder van je af komen te staan. Het is allemaal logisch. Je komt, net als de hommel, uit je winterslaap en een nieuw seizoen dient zich aan. Als het goed is, heb je een tijd van (zelf)reflectie achter de rug, maar ook de ander heeft dit doorgemaakt. Ieder op zijn of haar eigen manier en elke manier is goed. Toch scheiden dan soms wegen, maar er komen altijd nieuwe mensen op je pad, die op dat moment beter zijn afgestemd op jouw ‘zoemfrequentie’.

Ruimte voor je nestje

Eenmaal de juiste plek gevonden zal de hommel zijn nest bouwen in de grond. Dat nest wordt zo ingericht dat het optimaal zijn functie kan vervullen in de aankomende seizoenen. Er is niet alleen voldoende ruimte voor zichzelf, iets dat jij niet mag vergeten, maar ook voor de huisvesting van het nieuwe volk dat tot stand komt. Creëer voor jezelf een fijne plek waar je tot rust kan komen en waar anderen ook welkom zijn, mits ze de juiste ‘zoemfrequentie’ hebben, want de hommel houdt ‘vreemde zoemers’ liever buiten de deur. Deze vormen een bedreiging voor het in balans blijven en het voortbestaan van het hommelvolk.

Voel dus goed wie je in je leven toelaat en voor wie er geen plaats meer is, omdat de ‘vreemde zoemers’ jou altijd uit balans zullen halen of jouw energie zullen gebruiken om zelf verder te kunnen vliegen. Daarbij blijf jij waarschijnlijk uiteindelijk vleugellam achter.

En als je dan lekker gesetteld bent op je hommeltroon, kijk dan eens om je heen. Besef wat je gecreëerd hebt, hoe blij je daarmee mag zijn en hoeveel anderen je met jouw creatie blij hebt gemaakt of gaat maken.

Prikken

De hommel heeft een hoog aaibaarheidsgehalte. Echt! Hij voelt fluweelzacht aan, maar pas op… Hij kan ook steken. Anders dan bij andere bij-achtigen kan hij zijn angel slechts 1x gebruiken. Daarna blijft deze ‘haken’ in de tegenstander en zal de hommel sterven. De komende tijd kan dit voor jou betekenen dat je hier en daar het liefst eens een stevige prik zou willen uitdelen om welke reden dan ook. Laat je niet verleiden, vlieg gewoon lekker hommelig door en zie hoe dingen zichzelf oplossen, zonder dat jij hiervoor jezelf uit balans haalt.

Voeding

Wanneer je de juiste basis voor jezelf hebt gemaakt, kun je gaan uitvliegen op zoek naar de zuiverste nectar. De hommel is selectief en doelgericht als het om het verzamelen van nectar gaat. Misschien is het een idee om eens wat vaker op de etiketten van de producten die je koopt te kijken. Het eerste ingrediënt op het etiket is het artikel dat er het meest in zit, dan het tweede, enz. Te letten op kunstmatige suikers, E-nummers, GMO-granen (GMO-staat voor Genetisch Gemodificeerd Organisme), groenten, fruit en vis.

Voeding kan ook een andere betekenis hebben. Hoe voed jij jouw energieveld? Ga wandelen, naar de sauna, werk in je tuin, ga sporten, mediteer of doe aan yoga. Alles waar jij je fijner door voelt en jezelf energetisch mee verrijkt, draagt bij aan jouw balans. Als je dan weer met opgeruimde geest in je opgeruimde nest terugkeert, zoem je ’s avonds zo dromenland in.

uitjebewust.nl

Boekentip: Levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jeZELF, ieder ander en Moeder Aarde.

bestel nu

Door anderen gelezen:

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reacties
 1. Nicky 22 april 2018 - 08:51
  Reply

  zo mooi, zalig genieten was het om dit te lezen op zondagmorgen met een kop koffie op het terras bedankt !

  1. uitjebewust 5 april 2020 - 09:23
   Reply

   Graag gedaan!

  2. Monique 26 februari 2021 - 17:22
   Reply

   Vanmorgen een prachtig dik hommeltje op de viooltjes van het balkon en het is nog maar februari!

 2. julia kennis 22 april 2018 - 11:42
  Reply

  Ik heb momenteel een hommel als huisdiertje in mijn dakvenster. Toeval of niet, door omstandigheden, ben ik bezig met verhuizen, weet ik nog niet naar waar, maar alles wordt nu wel opgeruimd. Dit wordt een totaal nieuw begin. In het slechtste geval slaap ik einde mei onder een brug haha.

 3. Vereniging AANEEN 6 oktober 2018 - 22:42
  Reply

  Thanx voor deze rake inspiratie!

  1. uitjebewust 5 april 2020 - 09:24
   Reply

   Graag gedaan!

 4. Vereniging AANEEN 6 oktober 2018 - 22:45
  Reply

  Thanx voor deze rake inspiratie! 6 Oktober, sta ik voor een rommelige , sentimentele berging. Weet niet wat te doen ermee, vertrouw erop later wel raad te krijgen en in Herfst, Hommel in Huis!

  1. uitjebewust 8 oktober 2018 - 08:19
   Reply

   Graag gedaan!

 5. Louise 26 april 2019 - 15:30
  Reply

  Ik werd vandaag bijna weggejaagd door een hommel in de tuin.Ik wilde net gaan zitten in de tuin, toen ze zich vlak voor mijn voeten de grond in nestelde. Ze bleef daar lekker zitten wroeten in de grond. Ik ging aan de andere kant zitten en keek naar haar. Ik vroeg haar of ze niet een eindje verderop kon wroeten. Ze kwam toen juist op me afvliegen en zoemde. Ik begreep dat het de bedoeling was IK verderop moest gaan zitten. Dat deed ik, en eigenlijk was dat een fijnere plek voor mij, met mooier uitzicht. Treffend! Ze wees me echt de weg. Ook sta ik voor nieuwe keuzes op het gebied van werk en wonen.

  1. uitjebewust 9 mei 2019 - 06:26
   Reply

   Hoi Louise, wat grappig dat de Hommel jou de weg wijst. Heerlijk om te lezen dat je daarna voelt dat de plek een betere plek was. Ga zo door en laat de dieren je inspireren.

 6. A.W.M. Hendrikx 13 mei 2019 - 16:05
  Reply

  Vanmorgen een hommel op mijn tafel, vanmiddag ligt er een hommel dood op de grond. Ik weet niet of het de zelfde hommel is vind het wel zielig. Het ruikt ook een beetje naar vergif daar in de hoek met die struiken. Zou daar gespoten zijn? O, er komt gelukkig weer een hommel voorbij gevlogen, is de overleden hommel waarschijnlijk oud geweest, of heeft iemand gestoken, ik las zojuist dat een hommel maar een keer kan steken en dan dood gaat.

 7. Yvonne 20 september 2019 - 15:13
  Reply

  Heel mooi! Precies van toepassing op mij op dit moment. En ik kreeg net bezoek van een hele mooie grote hommel, ik kon hem heel lang bewonderen, zat bijna tegen me aan. Prachtig! En hij brengt me dus een duidelijke boodschap. Tijd om er nu echt eens naar te luisteren... (P.S. het liedje klopt niet... dat moet zijn : rommel de bommel wat een gestommel hoor ik me daar op de zo-older. - dan nog iets van tekst en dan: het is Sinterklaas met zijn knecht Pieterbaas.... enz... :) )

 8. Elly 13 april 2020 - 00:29
  Reply

  Al een paar dagen als ik buiten ben komt er een grote dikke hommel bij me , na een dag begon me het echt op te vallen ze bleef elke keer een half uurtje bij me , en s ochtend hoorde ik de hommel bij onze slaapkamer raam . Vandaag was ze er weer dacht dat kan niet anders dan dat dit wat betekend , en dan lees je het bovenstaande verhaal en wordt er nog meer helder

 9. Hild Jacobs 22 mei 2020 - 20:43
  Reply

  De hommel komt me al een paar maanden gedag zeggen. Hij komt en gaat ... maar is altijd heel dichtbij. Ik hoor hem meestal eerst voor ik hem zie. Nu vandaag stond ik in een boekenwinkel en voor me neus vloog een hommel en dacht gelijk, hé, daar is ie weer. Ik had de betekenis al eens opgezocht, maar was het blijkbaar weer vergeten. Ben gelukkig op deze site beland en ben blij met de tekst en uitleg hier. Dankjewel !

 10. Hans 16 mei 2022 - 04:36
  Reply

  Ik kan het fout hebben maar dacht dat de angel van de hommel weldegelijk vast is en verschillende keren kan steken...

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?