Populaire berichten van de week

Krijgergodin: laat oude structuren los en ontdek de innerlijke kracht in jezelf

Door HeatherAsh Amara
Krijgergodin: laat oude structuren los en ontdek de innerlijke kracht in jezelf

Heb jij vaak het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven en zoek je kracht buiten jezelf? Waarschijnlijk heb je je leven dan gecreëerd op basis van wat je denkt dat je moet doen, in plaats van wat je vanuit je hart wilt doen. Heatherash Amara, auteur van de Krijgergodin, leert je dat de echte (vrouwelijke) kracht in jou zit. Door afgestemd te zijn op de wijsheid van de Krijgergodin kies je een weg die je stimuleert om oude structuren onder ogen te zien en los te laten, zodat je je authenticiteit en innerlijke kracht weer kunt opeisen.

Jij bént de schat waar je naar hebt gezocht. Jíj bent degene op wie je hebt gewacht.

Valse kracht

Wanneer je televisiekijkt of tijdschriften leest, spreken de plaatjes vooral van kracht die wordt gedefinieerd door hoe je eruitziet, hoeveel je verdient, met wie je relaties hebt en hoe je carrière verloopt. Bekijk je die plaatjes vanuit angst en schaarste, dan zijn krachtige mensen degenen die de meest begeerde of de ‘beste’ externe bronnen hebben verkregen – of het nu om geld, roem of schoonheid gaat. Geen van die dingen zijn op zichzelf slecht, maar wanneer je ze gebruikt om een gevoel van leegte op te vullen, of om anderen een plezier te doen, worden ze jouw gevangenis.

Veel vrouwen zitten gevangen in dit oude denken; we meten onze waarde af aan hoe we worden gezien of aan wat we hebben bereikt. Wanneer we de dingen die worden gewaardeerd in de oude structuren niet te pakken krijgen, dan vallen we terug op zelfkritiek. Dan zeggen we bijvoorbeeld dat als we nu maar wat mooier, slimmer of meer toegewijd zouden zijn, we alles zouden hebben wat ons hartje begeert en het leven een en al gelukzaligheid zou zijn. Pas wanneer je op die manier naar de oude structuren gaat kijken, zie je de waanzin die erachter zit.

Gebruik jij je eigen kracht tegen jezelf?

Wanneer jouw woorden, gedachten en handelingen leiden tot misbruik van jezelf en zelfveroordeling, dan gebruik je jouw immense kracht tegen jezelf. Dit soort emotionele, mentale en fysieke ontkenning kan allerlei vormen aannemen: ‘ja’ zeggen wanneer je eigenlijk ‘nee’ bedoelt, een relatie laten voortduren die je niet voedt, gedachten en overtuigingen hebben die je energie en enthousiasme wegnemen, dingen eten die je lichaam geen goed doen.

De kracht van de krijgergodin

Je toewijden aan je ware, authentieke, Krijgergodinnenzelf is het begin van een levenslange reis op weg naar echtheid.

Vanuit het perspectief van een Krijgergodin wordt kracht heel anders gedefinieerd. Je zoekt niet naar kracht van buitenaf, maar cultiveert die eerder van binnenuit. Kracht heeft niets te maken met geld, roem of je uiterlijk, maar met je verbondenheid met het ‘zelf ’, met liefde, met authenticiteit en met het innerlijke mysterie van het leven. Je uitdaging bestaat dan ook uit het eerlijk erkennen van de punten waarop je nog altijd je oude patronen volgt, en het leren afstemmen op een nieuwe kracht: die van jezelf. Dat gaat niet in één keer. Het gebeurt na verloop van tijd, naarmate je losser komt van oude patronen en afspraken, en bewust de verbinding zoekt met je authentieke kern.

Bedenk goed dat het leren herkennen van de gebieden waar je de oude patronen hebt gevolgd, geen oproep is tot nog meer zelfkritiek. Zie het liever als een kans om die gewoontes los te laten en je opnieuw toe te wijden aan je Krijgergodin. Naarmate je je meer bewust wordt van de afspraken of overtuigingen waaraan je vasthoudt en die je niets opleveren, kun je opnieuw kiezen en bewust afspraken maken die je steunen en voeden in wie je werkelijk bent.

Authentieke kracht

Door afgestemd te zijn op de wijsheid van de Krijgergodin heb je jezelf het geschenk gegeven van het kiezen van een weg die je stimuleert om oude structuren onder ogen te zien en los te laten, zodat je je authenticiteit weer kunt opeisen. Je probeert niet iemand te zijn die je niet bent, maar in plaats daarvan gun je jouw innerlijke waarheid en schoonheid om vrij te zijn van het gewicht van jouw angsten en achterhaalde overtuigingen.

Als je jezelf accepteert en eert, hoef je plotseling niet meer anders te zijn en zie je de unieke, perfecte schepping die je bent. Alles aan jou is magnifiek, zelfs de delen die je graag anders zou hebben. Deze toewijding aan jezelf maakt duidelijk dat er geen verborgen schat of redder is buiten jezelf: jij bént de schat waar je naar hebt gezocht. Anders gezegd: jij bent degene op wie je hebt gewacht. Je toewijding aan dit inzicht is het begin van de kracht van jouw Krijgergodin.

Wanneer je je afstemt op je innerlijke overvloed, is het leven geweldig.

Jouw wezen verlangt ernaar te mogen bloeien, om de liefde van je ziel te delen. Je proeft het, je merkt het. Wanneer je je afstemt op je innerlijke overvloed, is het leven geweldig. Elke ademteug is vreugde. De uiterlijke vorm doet er niet toe. Jij kent je eigen heelheid en je voelt je compleet, of je nu alleen bent of met anderen.

Oefenen met jouw kracht

Het is tijd dat je eerlijk kijkt naar wat jouw definitie van ‘kracht’ was, om die vervolgens volledig los te laten ten gunste van de belichaming van jouw kracht. Laat al je verwachtingen los over hoe je weg eruit zal zien of wie je zult worden. Want dat weet je niet! Het is een mysterie! Wanneer je niet langer de behoefte voelt jezelf te definiëren als een ‘dit’ of een ‘dat’, stap je in de ware, goddelijke energie van de Krijgergodin. Wie in deze nieuwe kracht stapt, moet aan het werk. Je moet de moed opbrengen om het ingewikkelde web van beperkingen, afspraken en oordelen in jezelf te ontwarren, zodat je in werkelijke schoonheid kan stralen, terwijl je intussen de hele tijd van jezelf houdt.

Krijgergodin

Krijgergodin

Wil je nog meer leren over jouw innerlijke, vrouwelijke kracht? Ben je toe aan het krachtiger maken van jezelf? Reken af met maskers, slachtofferrol en beperkende overtuigingen om zo de wereld ten volste te ervaren en ga de weg van de Krijgergodin. In tien lessen ontwikkel je warrior tools om de krachtige vrouw in jezelf te onthullen, de vrouw die zowel krijger als godin is om zo veranderingen in je leven door te voeren.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Meer lezen over de krijgergodin?

Deel dit artikel online
HeatherAsh Amara
HeatherAsh Amara

HeatherAsh Amara is een leerling van Don Miguel Ruiz (bekend van de bestseller De vier inzichten), initiatiefnemer van het Toltec Center of Creative Intent, krachtig spreker en auteur van verschillende boeken over Tolteekse wijsheid. Haar voornaam HeatherAsh is een combinatie van haar geboortenaam, Heather en haar bijnaam Ash. Die bijnaam kreeg ze toen ze begon met het organiseren van vuurlopen, het herinnert haar aan de energie van de feniks die uit de as oprijst en de kracht die we allemaal bezitten om van binnenuit te transformeren.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?