Bewustzijn

Voel jij een verstikkend gewicht van zelfoordeel en twijfel? Volg de weg van de Krijgergodin

Door HeatherAsh Amara
Voel jij een verstikkend gewicht van zelfoordeel en twijfel? Volg de weg van de Krijgergodin

Jij bent compleet. Jij bent krachtig. Jij bent goddelijk. Wanneer je deze woorden leest, voel je de waarheid ervan dan doortrillen tot in je botten? Of voel je in plaats daarvan het verstikkende gewicht van zelfoordeel en twijfel aan jezelf? Misschien koester je de diepgewortelde overtuiging dat je niet goed genoeg bent, en heb je als gevolg daarvan je hele leven lang geprobeerd via een uitputtend proces waarde te zoeken buiten jezelf.

Als je jezelf niet liefhebt en eert met iedere vezel van wie je bent, als je moeite hebt je kracht en passie te erkennen, als je meer speelsheid en eenvoud in je leven kunt gebruiken, dan is het tijd voor een innerlijke revolutie. Dan is het tijd om de energie van jouw Krijgergodin op te eisen.

Krijgergodin

Als vrouw zijn we getraind om onze heelheid en waarde te zoeken en liefde te vinden via anderen. Vijftig jaar geleden werd ons voorgehouden dat een man en kinderen ons compleet zouden maken, en dat was ongeveer onze enige optie. Inmiddels kan een liefde, een carrière of zelfs het volgen van een zelfgekozen spiritueel pad ons waarde geven. We vinden onszelf zelden perfect zoals we zijn. Vaak baseren we onze waarde op de vraag wie er van ons houdt en wie niet, of we die extra vijf of vijftig pond nog kwijt moeten raken en hoe we drie taken tegelijkertijd kunnen uitvoeren met een glimlach op ons gezicht.

De revolutie van de nieuwe vrouw is een ware evolutie: van een focus op anderen naar een focus op je eigen innerlijk. Wanneer onze aandacht gevangenzit in een angstig ‘zou moeten’, ‘wat als’ of ‘mag niet’, dan versnipperen we onze energie en worstelen we met de vraag wat werkelijk bij ons past. Maar wanneer we de aandacht verleggen en ontdekken wie we vanbinnen écht zijn (niet wie we zouden willen zijn, of hoe we denken dat we zouden moeten zijn), beginnen we aan een heilige weg van transformatie naar onze aangeboren, authentieke, in ons lichaam aanwezige kracht.

Dat is de weg van de Krijgergodin.

Krijgerenergie

Krijgerenergie is een combinatie van focus, toewijding, doelgerichtheid en vastberadenheid. Het bewust samenvoegen van die elementen geeft je kracht. Wanneer je je Krijgerenergie gebruikt, ben je zelfverzekerd, duidelijk en geef je jezelf voor de volle honderd procent bij alles wat je doet.

Godinnenenergie is je creatieve flow: onvoorwaardelijke liefde, plezier, passie en wijsheid. Wanneer je je Godinnenenergie claimt, accepteer en respecteer je jezelf met plezier en luister je naar je heilige, innerlijke stem.

Laten we bij het begin beginnen.

Verkeerde overtuigingen en verhalen opgeven

De ironie wil dat de eerste stap op deze weg niet draait om het verkrijgen van een of ander inzicht of een nieuwe staat van zijn. Wel vraagt het dat je wat zaken loslaat waar je al heel, heel lang aan hebt vastgehouden. Wanneer je een weg van transformatie wilt volgen, moet je bereid zijn verkeerde overtuigingen en verhalen die je beperken op te geven.

Een verhaal is iets wat je jezelf en anderen vertelt om uit te leggen waarom je bent zoals je bent. Zo’n verhaal kan inspirerend zijn, maar ook ellendig of verwijtend. Je verhaal kan je energie en enthousiasme brengen, maar het kan je ook het gevoel geven dat je hulpeloos bent, een slachtoffer, of boos en afhoudend. De verhalen die we vertellen en die onze expressie en vreugde inperken, zitten vol valse overtuigingen en gehechtheden die ons geen goed doen. Wat je je moet afvragen is dit: veroorzaakt mijn verhaal intern of extern drama, of geeft het me rust en vervulling?

Een innerlijke stem die zegt: ‘Ik ben niet slim genoeg’, ‘Ik ben niet mooi genoeg’ of ‘Ik ben niet extravert genoeg’, is ingegeven door onjuiste ideeën die de bedding vormen voor de beperkende overtuigingenstructuur waaraan we vasthouden. Veel mensen vertellen zichzelf die verhalen al zo lang, dat ze die niet langer als verhalen herkennen: ze accepteren ze als feiten. Maar niets is minder waar!

Als je er klaar voor bent om je beperkingen los te laten, dan is de eerste stap het loslaten van de overtuiging dat je een slachtoffer of martelaar bent. Als je jezelf als machteloos en hulpeloos beschouwt, of denkt dat je iets moet zijn wat je niet bent om geaccepteerd te worden, dan bepalen deze verhalen hoe jij leeft en hoe jij je werkelijkheid definieert.

Het is tijd om af te rekenen met alle maskers of beschermende schilden waarachter je je verschuilt, zodat je de wereld in al haar volheid kunt ervaren. Je moet het verleden met open handen loslaten en je overgeven aan de toekomst. Maar het allerbelangrijkst is dat je bereid bent op te geven wie je denkt te zijn, ten gunste van wie je werkelijk bent.

Zullen we je klaarstomen om je prachtige, krachtige zelf te worden?

In mythische heldenverhalen trekt één enkele man erop uit om zijn fortuin te zoeken, het slechte te bestrijden, een paar vrouwen te redden en te laten zien hoe sterk hij is bij allerlei obstakels die hij tegenkomt.

In het moderne verhaal van de Krijgergodin als heldin trekt één enkele vrouw erop uit om zichzelf te vinden, te vechten tegen angst en twijfel, haar energie en levendigheid op te eisen en de kracht van haar mededogen en vurige liefde te laten zien.

Als heldinnen uit de eenentwintigste eeuw moeten we tijdens onze reis om ons ware zelf te bevrijden een massa obstakels overwinnen en eindeloos veel demonen verslaan. We leven in een tijd waarin stress, zelfhaat, zelfverwijt en verslaving normaal zijn, en waarin seksueel, emotioneel en fysiek misbruik veel te vaak voorkomen. Natuurlijk mogen we onszelf gelukkig prijzen dat onze grootmoeders en moeders al een weg hebben gebaand voor vrouwenemancipatie en persoonlijke vrijheid in de buitenwereld, door te vechten voor zaken als stemrecht, gelijke behandeling op de werkvloer enz. Toch zijn nog altijd veel vrouwen geketend omdat ze proberen te voldoen aan normen, overtuigingen en idealen die niet van hen zijn.

Je staat op het punt om uit te gaan zoeken wie je werkelijk bent en wat je echt wilt. Gewapend met die kennis kun je een externe werkelijkheid creëren die past bij jouw innerlijke, authentieke zelf.

In hun boek Style statement: leven naar je eigen design schrijven de auteurs Carrie McCarthy en Daniella LaPorte dat het leven problematisch saai wordt wanneer we niet naar binnen kunnen kijken, wanneer we het contact verliezen met ons eigen gevoel over wat goed of verkeerd voelt. Wanneer je jezelf op een dieet zet dat vol zit met ideeën over succes en geluk en dat door een ander in elkaar is geknutseld, verhongert je ware karakter en maak je slechte keuzes in wat je in je leven toelaat of naar buiten brengt.

Moed

Er is moed nodig voor een verschuiving van een focus op anderen naar een focus op jezelf. Het is gemakkelijker om te volgen wat je kent, om veilig bij het vertrouwde te blijven. Op de weg van de Krijgergodin bestaat daarentegen geen standaardsjabloon, er is geen rolmodel om te volgen, geen koene ridder om je te redden en geen verlichte meester, liefdevolle goeroe of krachtige sjamaan die je in een oogwenk laat zien wie jij werkelijk bent. Deze reis maak je alleen, al ben je omringd door behulpzame zusters en broeders. Jij richt je blik naar binnen, werkt alle puin, ruis, stagnatie en saaiheid weg om het stralende juweel in jezelf te onthullen.

Wat fijn is, is dat het nooit te laat is om je werkelijke zelf te worden. En dat is precies wat onze planeet op dit moment nodig heeft: jou, voor de volle honderd procent.

Vrouwelijk authenticiteit

In de hele wereld doen vrouwen moeite om hun authentieke, creatieve, unieke zelf de ruimte te geven. We werpen de oude, fletse kleden van oorlog, overheersing, concurrentie, jaloezie en onderdrukking van ons af. We komen op als de zon en schijnen groots en helder als de vollemaan. We verwelkomen de kracht van liefde, mededogen, onophoudelijke authenticiteit en kwetsbaarheid. Dat zijn de attributen van onze Krijgerfocus, en van onze Godinnenvreugde.

Het opeisen van die vrouwelijke authenticiteit maakt je niet ‘beter’ ontwikkeld dan mannen, en ook niet beter dan onze zusters die leven zoals hen wordt opgedragen in plaats van vanuit hun essentie. Als mensen zijn we allemaal gelijk en kostbaar.

We zijn allemaal compleet. Wel raken we soms zo verdwaald in de mist van onze beperkende overtuigingen dat we een gids nodig hebben om ons terug te brengen naar het licht van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en zelfacceptatie.

Krijgergodin

Krijgergodin

Ben je toe aan het krachtiger maken van jezelf? Reken af met maskers, slachtofferrol en beperkende overtuigingen om zo de wereld ten volste te ervaren en ga de weg van de Krijgergodin.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Deel dit artikel online
HeatherAsh Amara
HeatherAsh Amara

HeatherAsh Amara is een leerling van Don Miguel Ruiz (bekend van de bestseller De vier inzichten), initiatiefnemer van het Toltec Center of Creative Intent, krachtig spreker en auteur van verschillende boeken over Tolteekse wijsheid. Haar voornaam HeatherAsh is een combinatie van haar geboortenaam, Heather en haar bijnaam Ash. Die bijnaam kreeg ze toen ze begon met het organiseren van vuurlopen, het herinnert haar aan de energie van de feniks die uit de as oprijst en de kracht die we allemaal bezitten om van binnenuit te transformeren.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?