Spiritualiteit

Is deze zware energie van mij of iemand anders? De ongemerkte energetische invloed van anderen

Door Denise Linn
Is deze zware energie van mij of iemand anders? De ongemerkte energetische invloed van anderen

Heb je weleens gemerkt dat je energie inzakt bij een bepaald persoon of op een bepaalde locatie? “Dan is de kans groot dat het niet jouw energie is die je voelt,” zegt energie-expert Denise Linn, auteur van Energiekoorden. In dit artikel legt ze de symptomen van deze ongemerkte, energetische overdracht uit en legt ze uit hoe dit werkt.

Altijd wanneer we bij andere mensen zijn, wordt ons energieveld beïnvloed.

Je energieveld wordt beïnvloed door andere mensen

Altijd wanneer we bij andere mensen zijn, wordt ons energieveld beïnvloed. Soms neemt onze energie toe, soms neemt ze af en soms is ze neutraal. Het is echter vaak moeilijk te onderscheiden welke energie van jou is en welke van iemand anders.

Als je je geweldig voelde en daarna, nadat je dicht bij iemand gaat staan, je energie inzakt, kan dat een aanwijzing zijn dat je zijn of haar diepere gevoelens oppikt. Als je weggaat bij die persoon en je energie verbetert, is dat ook een soort bevestiging dat je door hem of haar bent beïnvloed. (Onthoud alsjeblieft dat dit niet betekent dat die persoon slecht is. Hij of zij heeft op dat moment alleen niet dezelfde frequentie als jij. Iemand anders zou in de buurt van dezelfde persoon kunnen zijn en zijn of haar energie voelen overstromen van blijdschap.)

Zo kan iemand jouw gevoel beïnvloeden

Ik was in mijn jonge jaren een vakkundige shiatsutherapeut. Soms voelde ik me voorafgaand aan een sessie prima maar merkte ik daarna, wanneer ik mijn handen op mijn cliënt legde, een complete verandering in mijn  gemoedstoestand. Ik kon soms overgaan van vreugde op angst, neerslachtigheid of boosheid… in een oogwenk.

Toen ik voor het eerst lichaamswerk begon te doen, dacht ik dat alles wat ik voelde van mij was en vond ik redenen in mijn leven die deze emoties konden verklaren. Saul kwam op een zachte voorjaarsmorgen naar mijn shiatsustudio voor een sessie. Toen hij arriveerde, vloeide ik over van blijdschap om de narcissen die juist tot bloei waren gekomen buiten het raam. Toen ik mijn handen op Sauls rug legde, viel ik plotseling als een baksteen in een duistere depressie. Het voelde alsof ik in een lichte kamer was en opeens iemand de lamp uitdeed. Ik onderzocht mijn leven om te zien wat deze depressie had veroorzaakt. Ik dacht dat dingen goed gingen in mijn relatie met mijn echtgenoot, maar misschien waren er kwesties waarvan ik me niet bewust was. Ik dacht aan problemen uit mijn kinderjaren en vroeg me af of de depressie daarmee te maken had.

Toen ik mijn handen van Sauls rug haalde, verdween de emotie echter. Na diens sessie sprak ik met Saul en vertelde hij me dat hij net zijn baan kwijt was geraakt en hij er uiterst gedeprimeerd en overstuur over was. Uiteindelijk begon ik te begrijpen dat die plotselinge veranderingen van emotie die ik voelde de emoties van mijn cliënt waren, niet de mijne. Om dit te bevestigen vroeg ik de cliënt hoe deze zich voelde en bijna altijd erkende die dan de emoties die ik ervoer.

Herken je dit?

De emoties en gedachten van anderen voelen is niet ongewoon. Als je merkt dat je energie inzakt bij een bepaalde persoon of op een bepaalde locatie, is de kans groot dat het niet jouw energie is die je voelt. Je hebt iets van de energie van die persoon in je opgenomen.

Heb je wel eens …
• rondgelopen in een druk winkelcentrum en je daarna uitgeput gevoeld?
• de hele dag met een paar lastige collega’s gewerkt en je tegen het einde van de dag afgemat gevoeld?
• naar iemands problemen geluisterd en je daarna uitgeput gevoeld?
• naast een vreemdeling gestaan, misschien in een rij in een winkel, en je naderhand prikkelbaar gevoeld?
• plotseling een stekende pijn in je buik gehad, ogenschijnlijk uit het niets?
• een verpleeginrichting of gevangenis bezocht en je van energie beroofd gevoeld?
• dicht bij iemand gezeten in een wachtkamer, in een vergadering of in een restaurant, en had je daarbij onverklaarde emoties? (Het is zelfs mogelijk de emoties in je op te nemen van degene die het voedsel bereidde dat je in een restaurant hebt gegeten.)
• het gevoel alsof er een zware deken over je heen gegooid was?
• gemerkt dat, nadat je een paar drankjes op had op een feest, verschillende mensen je energieveld aan het wankelen leken te brengen?
• het gevoel gehad te stikken bij een vriendin, kennis of familielid wanneer die persoon met je praatte?

Deze symptomen zijn vaak een teken dat je energie van anderen oppikt op een manier die niet heilzaam voor je is.

Onbewuste invloed van energie op jou

Soms zijn er invloeden die je niet kunt zien, maar die wel op je energie inwerken. Sommige plaatsen hebben  energie, achtergebleven van vroegere gebeurtenissen, die je kunt absorberen.

Ben je wel eens een kamer binnengelopen nadat er ruzie was geweest en voelde de kamer zwaar aan? Dat is achtergebleven energie. Er zijn ook locaties met voorgangersenergie, van mensen die er woonden (of er stierven, bijvoorbeeld een aan het aardse gehechte geest), die je energie ook kunnen verlagen.

Er bestaan talloze zichtbare of onzichtbare krachten die je energie uit balans kunnen brengen. Bescherming kan een goed idee zijn wanneer energie die je in je opneemt niet heilzaam is. Dit zijn de beste methodes om je energetisch te beschermen volgens experts.

Soms is het echter geen goed idee om je energetisch te beschermen. Waarom? Je leest het in dit artikel.

Fragment uit: Energiekoorden

Energiekoorden

Energiekoorden

Ga aan de slag met deze ongemerkte beïvloeding van anderen en word je bewust van energie en energiekoorden. Versterk je verbinding met waar je energie van krijgt en doorbreek negatieve patronen. Denise Linn helpt je te werken aan je energetische bescherming. Creëer ruimte voor het goede in je leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Zo kun je jezelf energetisch beschermen:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Denise Linn
Denise Linn

Denise Linn is een spiritueel leraar en auteur van vele boeken waarin ze de kennis van sjamanistische tradities van over de hele wereld vertaalt voor spirituele levensvragen van hedendaagse zinzoekers.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?