Home Hooggevoeligheid HSP: liefdevolle lentemeditatie die je ontspanning en zachtheid brengt

HSP: liefdevolle lentemeditatie die je ontspanning en zachtheid brengt

Door Jolanda Hoogkamer
lente meditatie

Zacht gekleurde bloesems van de lente kondigen een nieuwe fase aan en brengen nieuwe energie. De energie van de seizoenen heeft grote invloed op ons, al zijn we ons daar in onze cultuur soms minder bewust van. Als je hooggevoelig bent dan kun je die verandering in energie vaak goed voelen. Door jezelf bewust af te stemmen op de energie van de lente kun je zelfs merken dat het jou kan ondersteunen. In dit artikel lees je meer over de energie van de lente en kun je een liefdevolle lentemeditatie doen die je ontspanning en zachtheid brengt.

De energie van de seizoenen

De lente kondigt een nieuw begin aan, een nieuwe cyclus van groeien, bloeien, oogsten en rusten. De verschillende seizoenen hebben allemaal een ander energie. Zo is de winter het hoogtepunt van yin-energie en de zomer het hoogtepunt van yang-energie. Yin-energie kun je het beste omschrijven als overgave, verzachten, zijn en naar binnen keren. Yang-energie gaat over naar buiten gaan, contacten met andere mensen hebben, doen, actie en bewegen.

De energie van de lente

De lente zit tussen de winter en de zomer in. We komen vanuit yin en we gaan naar yang. Als je hooggevoelig bent dan kun je de verandering in energie vaak goed voelen. Vaak krijg je naar mate de lente vordert zin om meer te doen en in actie te komen. Toch is ook de yin-energie nog voelbaar. De bloesems aan de bomen in allerlei zachte pasteltinten geven dat gevoel goed weer. Deze zachte mix van energie van yin en yang kan je prikkelen om weer meer te doen en tegelijk zachtheid en ontspanning brengen.

Stem je af op de zachte energie van de lente met de liefdevolle lentemeditatie

In de liefdevolle lentemeditatie neem ik je mee op reis naar een magische plek die je zachtheid, ontspanning en heling brengt.

YouTube-kanaal speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen

Ben je hooggevoelig en vind je het fijn om meer meditaties en filmpjes te bekijken? Abonneer je hier gratis op mijn YouTube-kanaal, vol meditaties, tips, inspiratie en filmpjes speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen.

Bekijk ook deze meditaties:

Boekentip: Voluit leven met hooggevoeligheid

Susan Marletta Hart’s Voluit leven met hooggevoeligheid biedt concrete inzichten en oefeningen die je helpen je ware kracht te vinden en deze verder te ontwikkelen wanneer je hooggevoelig bent. Een gids vol praktische handvatten om je leven als hooggevoelige ook echt voluit te kunnen gaan leven.

Ga aan de slag en bestel nu jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Misschien vind je deze artikelen en meditaties ook interessant:

Leave a Comment