Hooggevoeligheid

HSP: liefdevolle lentemeditatie die je ontspanning en zachtheid brengt

Door Jolanda Hoogkamer
HSP: liefdevolle lentemeditatie die je ontspanning en zachtheid brengt

Zachtgekleurde bloesems van de lente kondigen een nieuwe fase aan en brengen nieuwe energie. De energie van de seizoenen heeft grote invloed op ons, al zijn we ons daar in onze cultuur soms minder bewust van. Als je hooggevoelig bent dan kun je die verandering in energie vaak goed voelen. Door jezelf bewust af te stemmen op de energie van de lente kun je zelfs merken dat het jou kan ondersteunen. In dit artikel lees je meer over de energie van de lente en kun je een liefdevolle lentemeditatie doen die je ontspanning en zachtheid brengt.

De energie van de seizoenen

De lente kondigt een nieuw begin aan, een nieuwe cyclus van groeien, bloeien, oogsten en rusten. De verschillende seizoenen hebben allemaal een ander energie. Zo is de winter het hoogtepunt van yin-energie en de zomer het hoogtepunt van yang-energie. Yin-energie kun je het beste omschrijven als overgave, verzachten, zijn en naar binnen keren. Yang-energie gaat over naar buiten gaan, contacten met andere mensen hebben, doen, actie en bewegen.

De energie van de lente

De lente zit tussen de winter en de zomer in. We komen vanuit yin en we gaan naar yang. Als je hooggevoelig bent dan kun je de verandering in energie vaak goed voelen. Vaak krijg je naar mate de lente vordert zin om meer te doen en in actie te komen. Toch is ook de yin-energie nog voelbaar. De bloesems aan de bomen in allerlei zachte pasteltinten geven dat gevoel goed weer. Deze zachte mix van energie van yin en yang kan je prikkelen om weer meer te doen en tegelijk zachtheid en ontspanning brengen.

Stem je af op de zachte energie van de lente met de liefdevolle lentemeditatie

In de liefdevolle lentemeditatie neem ik je mee op reis naar een magische plek die je zachtheid, ontspanning en heling brengt.

youtube video jolanda

Voluit leven met hooggevoeligheid

Voluit leven met hooggevoeligheid

Voor HSP’ers die met voorbeelden en opdrachten willen werken aan hun persoonlijke groei

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

YouTube-kanaal speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen

Ben je hooggevoelig en vind je het fijn om meer meditaties en filmpjes te bekijken? Abonneer je hier gratis op mijn YouTube-kanaal, vol meditaties, tips, inspiratie en filmpjes speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen.

Bekijk ook deze meditaties:

 

Misschien vind je deze artikelen en meditaties ook interessant:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?