Hooggevoeligheid

HSP: versterk je energie met deze meditatie zodat er minder bij je binnen komt

Door Jolanda Hoogkamer
HSP: versterk je energie met deze meditatie zodat er minder bij je binnen komt

Ben jij hooggevoelig en heb je er last van dat er soms veel bij je binnen komt? Voel jij je soms net een spons van je omgeving? In dit artikel lees je hoe jij je ervoor kan zorgen dat er minder bij je binnen komt en kun je de meditatie ‘Versterk je energie’ beluisteren die je hierbij helpt.

Soms neem je onbewust energie en stemmingen over uit je omgeving

Als je hooggevoelig bent, dan neem je de hele dag meer informatie op en verwerk je deze informatie op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Soms ben jij je hier heel bewust van, bijvoorbeeld als bepaalde geluiden of geuren erg bij je binnen komen en je er misschien geïrriteerd door raakt. Het kan ook zijn dat je onbewust energie of stemmingen overneemt uit je omgeving. Meestal merk je dit pas achteraf.

Je neemt letterlijk de energie over

Vaak wordt je hier heel erg moe van of beïnvloedt het jouw stemming, je gevoelens of je gedachten. Ook kan het zijn dat je fysiek bepaalde dingen merkt en dat je bijvoorbeeld buikpijn of hoofdpijn krijgt in contact met een persoon of plek. Soms voel je al snel dat je iets overneemt van je omgeving, maar soms merk je het pas achteraf als je weer uit die energie van de persoon of situatie bent. Wat er gebeurt, is dat je letterlijk de energie overneemt van de persoon of plek in jouw energieveld. Die energie komt dus jouw aura binnen.

Je energie versterken

Door je hooggevoeligheid ben je erg afgestemd op je omgeving. Dit doe je bewust en onbewust. Je aandacht is vooral naar buiten gericht. Je energie volgt jouw aandacht. Door steeds weer je aandacht naar binnen te richten, kun jij je eigen energie versterken. Hierdoor neem je minder of helemaal niets meer over van je omgeving. Een eenvoudige manier om je aandacht naar binnen te richten is door even een paar seconden je ogen te sluiten en heel bewust een paar keer diep adem te halen. Volg dan met je aandacht heel bewust hoe je inademt en weer uitademt. Stel je voor dat je nieuwe energie inademt en alles wat je los wilt laten, uitademt. Dit is een eenvoudige manier om jouw energie te versterken.

Geleide HSP meditatie: versterk je energie

Je kunt jezelf ook versterken door heel bewust jouw energieveld helemaal op te vullen met jouw unieke energie. Hierdoor versterk jij jezelf en als vanzelf laat je alle energie van andere mensen, plekken of situaties los. Ook zorgt dit ervoor dat er veel minder bij je binnenkomt omdat je energieveld krachtiger is. Beluister hieronder de geleide meditatie die je hierbij kan helpen.

YouTube-kanaal speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen

Ben je hooggevoelig en vind je het fijn om meer meditaties en filmpjes te bekijken? Abonneer je hier gratis op mijn YouTube-kanaal vol meditaties, tips, inspiratie en filmpjes speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen.

Boekentip: Energiekoorden

omslag energiekoorden van Denise LinnWil je meer leren over je energiekoorden? Dit boek is een fantastische gids hiervoor! Je leert hierin wat aloude genezers altijd hebben geweten: dat we in een universum van energie leven en dat deze energie op elk vlak invloed en effect op ons heeft. Je leert traditionele methoden om je persoonlijke energie te herstellen, de strengen met giftige relaties en gebeurtenissen uit je verleden door te snijden en je energieveld zuiver te houden.

Bestel nu ‘Energiekoorden’ met gratis verzending bij Boekenwereld.com!

bestel nu

Misschien vind je deze meditaties ook leuk:

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reacties
 1. Marianne Sanders 18 augustus 2019 - 07:18
  Reply

  Beste Jolanda, dank voor je meditatie. Je hebt een fijne stem om naar te luisteren en je weet waar je het over hebt. Toch ben ik helaas gestopt door de muziek die je erbij laat horen. Dit leidde mij erg af. Zijn er ook meditaties zonder muziek?

  1. Jolanda Hoogkamer 18 augustus 2019 - 12:27
   Reply

   Dankjewel voor je reactie Marianne. Ik kies er heel bewust voor om meditaties met muziek te maken, dit past helemaal bij mijn energie. Soms kan het zijn dat bepaalde muziek of een onderwerp je meer of minder aanspreekt. Wellicht vind je meditaties van mij met andere muziek wel prettig. Dat zou je kunnen proberen, als je voelt dat je meer wilt luisteren. Maar het is ook your lucky day. Deze meditatie komt er ook zonder muziek. Mijn muziekproducent gaat er een 2e versie van maken. Zodra deze online staat zal ik hieronder een reactie plaatsen. Ik wens je een mooie dag, Jolanda Hoogkamer

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?