Hooggevoeligheid

Meditatie om onrust en gepieker los te laten en jezelf weer op te laden

Door Jolanda Hoogkamer
Meditatie om onrust en gepieker los te laten en jezelf weer op te laden

Heel veel van onze gedachten en gevoelens zijn onbewust. Dit kan je een heel sterk gevoel van onrust geven of je blijft maar piekeren. De hele dag gaat die stroom van gedachten maar door en door. Zelfs als je in bed ligt kan het zijn dat al die gedachten je zoveel onrust geven dat je er zelfs lang van wakker ligt. En jij weet dat deze gedachten en gevoelens je niet helpen, maar toch is het vaak lastig om ze te stoppen. In dit artikel lees je waar al die onrust en het gepieker nou vandaan komt en krijg je een meditatie om onrust en gepieker los te laten en jezelf weer op te laden.

Waar komt die onrust en het gepieker nou vandaan?

We hebben zo’n 40.000 tot 60.000 gedachten per dag. Maar weet je dat ongeveer 90% van die gedachten herhalende gedachten zijn volgens bepaalde patronen? Dit gebeurt gewoon helemaal onbewust. Die patronen ontstaan door alles wat we meemaken in ons leven. Je kunt het bijna vergelijken met een computerprogramma die jij in jouw systeem hebt zitten en waar je geen controle over lijkt te hebben. En al die onbewuste gedachten bepalen hoe jij je voelt en hoe je dag verloopt.

Grip krijgen op gedachten en gevoelens

En toch kun je grip krijgen op je gedachten en je gevoelens, ook op die onbewuste gedachten en het gepieker wat maar door lijkt te gaan. De eerste stap is je bewust te worden dat jij je gedachten niet bent. Als 90% van je gedachten onbewust zijn, dan is het duidelijk dat jij niet bent wat je denkt. Je bent zoveel meer dan je gedachten. Alleen dit kan al een zucht van verlichting geven als je veel piekert. Het helpt om dan hardop tegen jezelf te zeggen: ik ben niet mijn gedachten, ik ben niet wat ik denk.

De volgende stap is om je herhalende gedachten, het gepieker en het gevoel van onrust te onderbreken. Dit kun je trainen, door herhaaldelijk nieuwe en positieve gedachten te herhalen in jezelf en door ze hardop tegen jezelf te zeggen. Maar vaak is dit voor veel mensen net een strijd, door je gedachten met andere gedachten te bestrijden. Wat vaak eenvoudig werkt is je door een geleide meditatie te laten begeleiden in het loslaten van je onrust en gepieker. Hieronder kunt je een visualisatie luisteren die je hierbij helpt. Neem even een moment voor jezelf om alles los te laten en je weer op te laden.

Meditatie om onrust en gepieker los te laten en je weer op te laden

I Am

I Am

Laat helende woorden in je werken zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. I AM van Susan Shumsky biedt op een laagdrempelige manier en voor iedereen die dat wil directe en onmiddellijke heling. De prayers en affirmaties zijn niet ingewikkeld of moeilijk en hebben grote universele zeggingskracht. Zeg ze hardop, laat het los en de woorden doen hun werking. Door hun kracht zal je leven verbeteren!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reacties
 1. Nelleke 2 mei 2019 - 08:21
  Reply

  Dank jevwel.. net wat ik nodig had.. voel me zo goed nu.. ik zal vast vaker terug komen

  1. Jolanda Hoogkamer 2 mei 2019 - 17:23
   Reply

   Wat fijn om te horen, dankjewel voor het delen Nelleke! Je bent welkom om de meditaties zo veel te doen als jij nodig hebt. Lieve groet, Jolanda Hoogkamer (Intuïtief coach & trainer voor HSP's)

 2. Nancy Vancauwenberge 17 mei 2019 - 09:09
  Reply

  Prachtige en krachtige meditatie!Heb ervan genoten.❤️

  1. Jolanda Hoogkamer 20 mei 2019 - 12:46
   Reply

   Dankjewel voor het delen Nancy, fijn om te horen! Ik wens je een mooie dag!

 3. Johanna 7 januari 2020 - 16:17
  Reply

  Hele mooie meditatie Jolanda. Dank je wel. Liefs

  1. Jolanda Hoogkamer 8 januari 2020 - 08:06
   Reply

   Graag gedaan Johanna! Ik wens je een mooie dag, Jolanda

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?