Spiritualiteit

Pendelen voor beginners: zo krijg je antwoord op jouw (levens)vragen

Door Gastauteur
Pendelen voor beginners: zo krijg je antwoord op jouw (levens)vragen

Iedereen kan pendelen, jij dus ook. Het is een mooie en makkelijke manier om contact te maken met je intuïtie en antwoord op (levens)vragen te krijgen. Coach Hanne Knight legt in dit artikel uit hoe pendelen werkt. “Een pendel kun je beschouwen als een verlengstuk van je Hogere Zelf. Hij geeft antwoorden door aan jouw bewustzijn.”

Het is belangrijk om tijdens het pendelen open te staan voor je Hogere Zelf en je ego stil te maken. Op die manier ontvang je de meest zuivere antwoorden van je ziel.

De stem van je ziel horen

Jouw intuïtie is de stem van je ziel en wanneer je die kunt horen, kom je dichter bij het leven dat echt past bij wie jij diep vanbinnen bent. Je kunt dan keuzes maken die je intens geluk, zingeving en overvloed brengen. Zoals je weet, is het niet altijd gemakkelijk om je ziel te horen. De schreeuwerige stem van je ego houdt jou vaak tegen. Twijfels, onzekerheid, negatieve overtuigingen over jezelf en andere beperkende gedachten kunnen jouw contact met je intuïtie verstoren. Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om de band te herstellen, zoals schrijven in een journal en mediteren. En heb je pendelen al eens geprobeerd?

Hoe werkt een pendel?

Ik dacht eerst dat werken met een pendel veel te moeilijk voor mij zou zijn. Ik was ervan overtuigd dat je helderziend of heldervoelend moest zijn of andere bijzondere gaven moest hebben om het te kunnen… Maar dankzij de opleiding Soul Realignment ontdekte ik dat pendelen echt veel gemakkelijker is dan ik altijd geloofde. Nu weet ik zeker dat ook jij het kunt leren!

Een pendel kun je beschouwen als een verlengstuk van je ziel, je Hogere Zelf. Je Hogere Zelf geeft antwoorden door aan jouw bewustzijn. Hoe? Door de pendel te laten bewegen. Jij bent het dus zélf die de pendel in beweging brengt! Het is heel belangrijk om tijdens het pendelen open te staan voor je Hogere Zelf en je ego stil te maken. Op die manier ontvang je de meest zuivere antwoorden van je ziel.

Hoe vind je de juiste?

Om te beginnen heb je natuurlijk een goede pendel nodig. Het belangrijkste is dat de pendel bij jou past! Dat hij je aanspreekt en dat er een klik tussen jullie is. Welk materiaal spreekt jou aan (metaal, hout, edelsteen)? Welke vorm? En, héél belangrijk, wat voel je als je de pendel vasthoudt? Stroomt de energie of gebeurt er ‘niets’? Goed om te weten: als beginner is het prettig om met een lichte pendel te werken. Probeer gewoon verschillende soorten uit. Zo vind je er eentje die een energie heeft die goed bij jou aansluit.

Zo werkt pendelen!

Het is tijd om met de pendel aan de slag te gaan.

• Zoek een rustig plekje uit en probeer je geest tot rust te brengen. Misschien vind je het prettig om even te mediteren, rustgevende (meditatie)muziek te beluisteren of enkele keren diep in en uit te ademen.

• Neem nu de pendel in je hand; kies de hand die het fijnst voelt. Je houdt hem enkele centimeters van het einde vast tussen je duim en wijsvinger. Zet eventueel je ellebogen op tafel en je voeten stevig op de grond om je goed geaard te voelen.

• Om de antwoorden van je pendel te kunnen begrijpen, moet je eerst je pendel ‘programmeren’. Je kunt drie verschillende antwoorden ontvangen: Ja, Nee of Onduidelijk/Misschien. Om de antwoorden te kunnen aflezen, spreek je met je Hogere Zelf een beweging per antwoord af. Verschillende bewegingen zijn mogelijk: de pendel kan met de klok meedraaien of juist ertegenin, van links naar rechts bewegen óf van voor naar achter.

Je vraagt nu aan je Hogere Zelf: ‘Toon mij de beweging voor Ja.’ Je wacht tot de pendel beweegt en je de beweging goed kunt waarnemen. Bevestig daarna de beweging aan je Hogere Zelf. Je doet hetzelfde met de twee andere mogelijke antwoorden. Schrijf de afgesproken bewegingen ergens op, zodat je ze niet vergeet. Het kan trouwens even duren voordat je pendel en jij goed op elkaar afgestemd zijn. Heb geduld!

• Bedenk voordat je gaat pendelen: wat wil ik precies weten? Wat houdt me nu bezig? Je kunt je vraag zowel hardop als in gedachte stellen. Luister nieuwsgierig naar de antwoorden van jouw ziel.

Geschreven door Hanne Knight.

De weg van de heks

De weg van de heks

Lunadea is een van de bekendste traditionele heksen van Nederland en neemt je in haar boek De weg van de heks mee op het pad van een magisch en intuïtief leven. Voelde jij je altijd al anders dan anderen? Ga je liever de natuur in dan dat je afspreekt met vrienden? En ben je geïnteresseerd in spiritualiteit? Grote kans dat ook jij een heks bent!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over tekens, voorspellen en magie:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?