Bewustzijn

Belangrijke keuzes maken: luister jij naar je intuïtie of je ego? (Dit is het grote verschil!)

Door Hanne Knight
Belangrijke keuzes maken: luister jij naar je intuïtie of je ego? (Dit is het grote verschil!)

Een vraag voor jou: als je een grote keuze maakt, luister je dan naar je ego of je intuïtie? Het is echt belangrijk dat je het verschil kent, vindt coach Hanne Knight. Dankzij dit artikel weet je voortaan precies met welke raadgever je te maken hebt. “Jouw intuïtie zal je nooit krampachtig proberen te behoeden voor een ‘foute’ keuze. Je ziel weet dat alles altijd goedkomt.”

Voor je ziel bestaan er geen goede of slechte keuzes. Er bestaan alleen maar nieuwe keuzes die jou bij nieuwe ervaringen brengen.

Herken je dit onheilspellende gevoel?

Je staat op het punt om een belangrijke beslissing te nemen die een grote invloed op je leven heeft. Het is zo’n keuze die je toekomst enorm verandert. Diep vanbinnen voel je dat je deze stap moet zetten, maar je twijfelt nog. En dan komt er dat vage gevoel van naderend ongeluk. Is het jouw intuïtie die je probeert te waarschuwen dat je deze keuze niet moet maken? Of betekent dit voorgevoel iets heel anders? Hoe weet je nu welke keuze de juiste is?

De stem van je schreeuwende ego

Laten we even stilstaan bij wat er met jou gebeurt wanneer je op het punt staat om een ingrijpende beslissing te nemen. Het betekent dat je een sprong in het diepe waagt, waardoor je leven zeker gaat veranderen. Een nieuwe keuze daagt jou uit om uit je comfort zone te stappen. En daar, op dat moment, komt je ego in actie.

Jouw ego is je zelfbeschermingsmechanisme, je verdediging tegen alle gevaren op je pad. Daarom is het heel nuttig. Zonder je ego zou je niet instinctief kunnen reageren wanneer er gevaar dreigt. Maar je ego is ook héél voorzichtig.

Elke stap buiten je comfort zone kan je ego triggeren. Jouw huidige leven, hoe moeilijk en oncomfortabel dat ook mag zijn, is tenminste veilig – een nieuwe keuze brengt je misschien wel in gevaar. Hoe kan je ego nu inschatten dat je deze sprong in het onbekende overleeft?

Zo praat je intuïtie tegen jou

Jouw intuïtie is niet zo angstig of bezorgd als je ego. Je hart weet dat je hier op aarde bent om jezelf te ervaren. Je ziel weet dat er oneindig veel keuzes en mogelijkheden zijn. Voor je ziel bestaan er geen goede of slechte keuzes. Er bestaan alleen maar nieuwe keuzes die je bij nieuwe ervaringen brengen.

Een voorbeeld: je hebt misschien een keer voor een partner gekozen die achteraf bekeken een absoluut foute keuze voor jou was. Betekent dit dat je een ‘slechte’ keuze hebt gemaakt? Nee hoor! Het kan zijn dat je onbewust voor deze partner hebt gekozen om zo een traumatische ervaring te verwerken. Of je koos voor deze relatie, omdat je onbewust besefte dat deze ervaring je heel veel nieuwe wijsheid en zelfkennis zou brengen.

Nieuwe ervaringen, nieuwe inzichten

Wanneer je begrijpt dat er voor je ziel of het Universum géén foute keuzes bestaan, alleen maar nieuwe ervaringen, wordt de druk bij het kiezen al veel kleiner. Je kunt elke dag uit oneindig veel nieuwe, avontuurlijke, spannende, droevige, leerzame, moeilijke en feestelijke nieuwe ervaringen kiezen. En elke keuze brengt je weer bij nieuwe inzichten, nieuwe beslissingen en nieuwe ervaringen.

Kiezen uit liefde of angst

Je intuïtie zal jou nooit krampachtig proberen te behoeden voor een ‘foute’ keuze. Je ziel weet dat alles altijd goedkomt, wat er ook gebeurt. De schreeuwende stem die je waarschuwt voor mogelijke gevaren, is dus altijd je ego. Dat wil niet zeggen dat elk pad jou liefde, geluk en overvloed brengt. Er zijn keuzes die je in lijn brengen met je ziel én er zijn keuzes die je verder weg brengen van je connectie met je hart en het Universum. Hoe weet je nu welk pad je volgt?

Een keuze uit angst betekent dat je luistert naar de stem van je ego. Hij probeert je tegen te houden en te beschermen tegen een spannende nieuwe ervaring. Dit wil dus niet zeggen dat het per se een negatieve ervaring zou zijn!

Een keuze uit liefde betekent dat je kiest met je hart. Je kunt kiezen uit liefde voor jezelf of uit liefde voor anderen. Maar een weloverwogen keuze uit liefde houdt altijd in dat je jezelf later recht in de spiegel kunt aankijken. Je hoeft geen spijt van de keuze te hebben, want je koos voor of uit liefde. Je koos ervoor om het goede te doen. Voor wie dan ook…

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Wil je leren om beter naar je intuïtie te luisteren en jouw intuïtieve begaafdheid verder ontwikkelen? Dan is Intuïtieve ontwikkeling van Linda Keen jouw gids. Het is een spirituele training om je intuïtieve begaafdheid te ontwikkelen. Je leert onder andere over psychische grenzen, het ontmoeten van je innerlijke leraar en jouw persoonlijke gidsen en helpers, intuïtief auralezen en genezen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over je intuïtie of ego:

Deel dit artikel online
Hanne Knight
Hanne Knight

't Is langs hier en het komt goed. Dat is het motto van Soul in Bloom, mijn praktijk voor coaching via e-mail, online of via chat. Als Soul Realignment Practicioner werk ik met iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in een leven dat niet helemaal past. Samen gaan we op zoek naar de Blueprint van jouw ziel, naar wie je diep vanbinnen bent. En we verwijderen de blokkades die je nog tegenhouden om een heerlijk leven te leiden.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Inspirerend leven agenda 2024
€ 15,00

Inspirerend leven agenda 2024

Laat jouw plannen en intenties je gids zijn in onrustige tijden en vind rust te midden van de chaos.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?