Spiritualiteit

Human Design: ben je een Generator? Dit zijn jouw waardevolle kwaliteiten

Door Virginia van Dijk
Human Design: ben je een Generator? Dit zijn jouw waardevolle kwaliteiten

Human Design onderscheidt 5 verschillende types. Het type zegt iets over je aura, over de rol die je op aarde hebt en over de manier waarop jouw fysieke energie werkt. Als jij je chart hebt berekend, weet je tot welk type jij behoort. Ben jij een Generator? Dan heb je een open en uitnodigende aura en zit je vol waardevolle energie. Coach Virginia van Dijk vertelt in dit artikel meer over de kwaliteiten van de generator.

Als Generator ben je een energietype. Met een batterij vol levensenergie kun je bouwen, produceren en creëren.

De Generator is de energieke bouwer hier op aarde. Vanuit energie en focus is een Generator in staat om prachtige resultaten neer te zetten en steeds beter te worden in bepaalde taken. Focus, reageren en voldoening zijn belangrijk
voor een Generator. Als je als Generator in lijn leeft met jouw Human Design trek je als een magneet de mooiste dingen naar je toe.

De aura van een Generator

Een Generator heeft een open en uitnodigende aura. Hiermee ben je in staat om de juiste kansen en mensen naar je toe te trekken. Hoe meer jij als Generator luistert naar je eigen behoeften en verlangens, hoe meer je gaat stralen. Die stralende energie is aanstekelijk. Anderen merken je op en worden aangetrokken tot jouw positieve energie. Bewuster leven naar wie jij van nature bent, is dus niet alleen goed voor jezelf, ook de maatschappij en de mensen om je heen zijn gebaat bij een sprankelende Generator. Want alleen dan lever jij de bijdrage die de wereld van jou nodig heeft.

Kenmerken van een Generator

Als Generator ben je een energietype. Met een batterij vol levensenergie kun je bouwen, produceren en creëren. Doorgaan tot iets af is, of wat je beloofd hebt, is typerend voor een Generator. Daarbij houdt een Generator ervan om ongestoord en gefocust te werken.

Een Generator benadert een taak of project graag stap-voor-stap. Je houdt ervan om zaken voor te bereiden en gestructureerd aan de slag te gaan. Door chaos en onrust kan je uit balans raken. Andere types vinden een Generator misschien traag in de opstart, maar met al jouw aandacht en toewijding kun je uiteindelijk de mooiste resultaten bereiken. Als jouw energie eenmaal gaat stromen, kun je eindeloos doorgaan.

Waardevolle energie

Jouw batterij aan levensenergie is een waardevol bezit. Het is belangrijk om die energie aan de juiste projecten en taken te besteden. Taken waar je enorm blij van wordt en waar jouw motor echt van áán gaat. Als je verzandt in
allerlei to-do lijstjes en verplichtingen die veel energie kosten, trek je jouw batterij snel leeg.

Het is dan ook belangrijk dat je kieskeurig bent over waar je je energie aan besteedt. Duidelijk grenzen aangeven hoort daar ook bij. Jij bent hier op aarde om alleen datgene te creëren of te bouwen waar je veel passie voor hebt.

Naast taken die geen energie geven, kun je ook te veel taken op je bord hebben. Een valkuil van een Generator is om vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel tegen veel verzoeken “ja” te zeggen. Zowel de verkeerde taken, als te veel taken kunnen ervoor zorgen dat je opbrandt.

Zorg daarom goed voor jezelf en doe zoveel mogelijk dingen waar jij plezier in hebt. Kom wat vaker uit je hoofd en in je lijf door te bewegen of de natuur in te gaan. Let eens goed op waar jouw energie van gaat stromen en waarvan
helemaal niet.

‘Wachten om te reageren’ als strategie

Volgens Human Design is ‘wachten om te reageren’ de strategie van een Generator. Als Generator ben je hier om te reageren op dat wat op je pad verschijnt. Je gevoel geeft vervolgens aan hoe je mag reageren op wat voorbijkomt. Zegt je gevoel ja of nee?

Reageren doe je de hele dag door op van alles. Van reageren op de regen: “Ja, ik neem mijn paraplu mee.” tot reageren op een vraag: “Nee, ik heb geen zin om mee te gaan.” Reageren doe je vaak snel, onbewust en vanuit gewoonte. De reactie komt dan uit het hoofd, vanuit aangeleerde normen of overtuigingen. Je voelt dan niet, of je luistert niet naar je gevoel. Daardoor reageer je niet vanuit je diepste behoeften en verlangens. Als je dat te lang en te vaak doet, kun je verwijdert raken van wie jij van nature bent.

Met wachten om te reageren, hoef je dus niet te initiëren, te jagen of te trekken om dingen voor elkaar te krijgen. Je mag wat meer achteroverleunen in het leven. Iets meer observeren en afwachten kan je iets verrassend moois
brengen. Ook al leren we vaak van jongs af aan dat we moeten gaan, moeten doorzetten en moeten najagen.

Intussen heb ik al veel verhalen gehoord over mooie dingen die voorbijkomen op het juiste moment. Dit lijkt dan gebaseerd op toeval. In werkelijkheid heb je dit moois zelf naar je toe getrokken. De vacature voor je droombaan, de
juiste persoon of een geweldige kans kan zomaar voor je neus verschijnen als je de tactiek van het wachten om te reageren onder de knie hebt.

Op de goede weg of bijsturen?

Voldoening en frustratie helpen in het leven als Generator. Je kunt ze zien als signalen die aangeven of je op de goede weg zit of niet. Een gevoel van voldoening of tevredenheid geeft aan dat je goed bezig bent. Waar je dit bij voelt, sluit aan bij wie jij van nature bent. Een gevoel van frustratie is juist een teken dat je mag bijsturen. Je leeft hier niet naar jouw natuur. Onderzoeken wat uit balans is en hiernaar handelen, brengt je weer op het juiste pad.

Kijk voor meer informatie over Human Design op www.virginiavandijk.nl.

Bron: Ra Uru Hu & Lynda Bunnell (2020). Human Design. The Science of Differentiation. HDC Publishing.

Tot hier en niet verder

Tot hier en niet verder

Ben je een generator en vind je het lastig om 'nee' te zeggen en je grenzen aan te geven? In Tot hier en niet verder legt Rolf Sellin uit wat grenzen precies zijn, waar ze liggen, welke weerstand je kunt ervaren en hoe je ze mentaal, fysiek, communicatief en energetisch stelt. Grenzen stel je niet alleen voor anderen, maar ook (juist!) voor jezelf. Dit boek gaat je helpen met behulp van inzichten en concrete methoden om dit te leren.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Virginia van Dijk
Virginia van Dijk

Virginia is Human Design expert & coach en heeft haar eigen praktijk in 't Gooi. Haar missie is om anderen te helpen naar een gelukkiger en gezonder leven. Met Human Design geeft zij haar cliënten inzicht in wie zij van nature zijn en hoe ze meer kunnen leven volgens hun eigen krachten, verlangens en behoeften. Dit doet zij door middel van persoonlijke Human Design rapporten, sessies, trajecten en trainingen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?