Spiritualiteit

Human Design: Generator of Manifesting Generator? Dit zijn de verschillen en overeenkomsten

Door Virginia van Dijk
Human Design: Generator of Manifesting Generator? Dit zijn de verschillen en overeenkomsten

Ben jij een Generator of Manifesting Generator in Human design of ken jij iemand met één van deze auratypes? Dan vraag je je misschien af wat precies het verschil is tussen de twee. “De Generator en Manifesting Generator lijken in bepaalde opzichten op elkaar, maar zitten toch nét anders in elkaar. ” Human design-expert Virginia van Dijk legt in dit artikel de opvallendste verschillen en overeenkomsten uit.

Dit zijn de energietypes die beschikken over een batterij aan eigen, duurzame levensenergie.

Human Design onderscheidt 5 verschillende types. Het type zegt iets over je aura, over de rol die je op aarde hebt en over de manier waarop jouw fysieke energie werkt. Als jij je chart hebt berekend, weet je tot welk type jij behoort. De Generator en Manifesting Generator lijken in bepaalde opzichten op elkaar, maar zitten toch net anders in elkaar. Wil je weten wat de overeenkomsten en verschillen zijn? Lees dan snel verder!

De Generator en Manifesting Generator

De Generator en Manifesting Generator zijn de twee types die het meest voorkomen. De Generator is de grootste groep met zo’n 37% van de bevolking. De Manifesting Generator is nummer twee qua aandeel met zo’n 33%. Samen maken ze dus zo’n 70% uit van de bevolking. Hierdoor is dit maatschappelijk gezien een belangrijke groep om rekening mee te houden en hun kwaliteiten en valkuilen te kennen. Naast de Generators en Manifesting Generators bestaan ook de types Projector (21%), Manifestor (9%) en Reflector (1%).

De Generator en Manifesting Generator hebben allebei Generator energie in zich. Daardoor hebben ze een aantal overeenkomsten. Tegelijkertijd zijn er ook verschillen tussen deze twee types.

De overeenkomsten in energie

De Generator en Manifesting Generator beschikken over duurzame energie. Dit zijn de energietypes die beschikken over een batterij aan eigen, duurzame levensenergie. Met deze energie is een (Manifesting) Generator in staat om te bouwen en te produceren. Om concrete resultaten te boeken en te zorgen voor vooruitgang in de wereld. De (Manifesting) Generators worden niet voor niets wel eens de werkpaarden van deze wereld genoemd.

Waar een generator (de machine) elektrische energie opwekt, kan een (Manifesting) Generator de opkomende energie vanuit het lijf gebruiken om praktische resultaten te boeken. Een (Manifesting) Generator heeft genoeg fysieke energie om door te gaan tot iets af is. De maatschappij heeft deze Generator energie hard nodig. Zonder deze duurzame energie zou er niet veel van de grond komen.

Het centrum van levensenergie

Om bij die duurzame energie te komen, is het noodzakelijk dat de motor van de (Manifesting) Generator aan gaat. In dit geval is de motor het sacrale centrum, het centrum van levensenergie. Meer praktisch: een (Manifesting) Generator moet lichamelijke energie voelen om aan een taak of opdracht te beginnen.

Hoe gaat de energiemotor aan?

Wanneer die motor aan gaat, is voor iedere (Manifesting) Generator anders. Dit is namelijk een puur lichamelijke reactie en afhankelijk van voorkeuren, behoeften en interesses. Waar de één aan gaat van het schrijven van een boek, gaat de ander aan van het opereren van een patiënt of lesgeven aan kinderen.

Als (Manifesting) Generator is het dus belangrijk om je energie alleen aan te wenden als je merkt dat je energie ergens van gaat stromen. Als je merkt dat je blij wordt van een taak of opdracht. Dan heb je namelijk toegang tot je levensenergie en kun je doorgaan tot het gewenste resultaat is bereikt. Dan voel je als (Manifesting) Generator namelijk voldoening of tevredenheid en straal je dit volop uit!

Werk met jouw energie

De wereld heeft baat bij stralende (Manifesting) Generators. Want dan zijn ze in staat om als een magneet de juiste mensen en kansen naar zich toe te trekken en prachtige resultaten te boeken. Resultaten waar iedereen beter van wordt. Als elke (Manifesting) Generator pas in actie komt als zijn/haar motor aan gaat, dan zal de hoeveelheid positieve energie op aarde enorm verhogen, omdat zij met zovelen zijn. Het is dus erg belangrijk dat een (Manifesting) Generator vooral dingen doet die energie geven, die leuk en plezierig zijn. Niemand heeft baat bij een gefrustreerde (Manifesting) Generator die aan een taak wordt gezet die energie zuigt. Dan trekt de batterij van levensenergie snel leeg en blijft een vermoeide (Manifesting) Generator achter.

Verschillen in energie

De dieselmotor en benzinemotor

Naast overeenkomsten zijn er ook zeker verschillen. Een van de verschillen is de manier van opstarten van een taak of project. De Manifesting Generator wordt ook wel de benzinemotor genoemd en de Generator de dieselmotor. Dit betekent dat een Manifesting Generator snel is in het opstarten van dingen. Nog voordat de opdracht duidelijk is, kan een Manifesting Generator gevlogen zijn en al aan de slag zijn.

Generators daarentegen starten wat trager op en houden van een duidelijke opdracht en een goede voorbereiding. Door dit verschil kunnen we over een Generator wel eens denken dat hij/zij traag is, terwijl we van een Manifesting Generator niet altijd begrijpen waar hij/zij mee bezig is. Dit verschil komt vooral op de werkvloer onder collega’s duidelijk naar voren. Maar ook thuis met je partner of je kinderen kun je deze eigenschappen terugzien.

Verschillen in focus

Een ander verschil is de mate van focus. Waar een Manifesting Generator snel van start gaat, kan hij/zij ook snel weer snel interesse verliezen. Dan wil een Manifesting Generator weer door naar het volgende. Verschillende dingen tegelijk doen past daardoor goed bij een Manifesting Generator. Vaak heeft een Manifesting Generator ook veel verschillende passies die in meer of mindere mate worden gevolgd. Dit kan op iemand anders chaotisch overkomen.

Een Generator houdt meer van focus en het afmaken van een taak. Als een Generator iets doet waar hij/zij heel blij van wordt, kan hij/zij daar heel lang mee doorgaan. Concrete resultaten behalen, geeft daarbij veel voldoening. Die focus kan op iemand ander juist saai overkomen.

Samenvattend gezien, zou je dus kunnen zeggen dat een Generator meer rechtlijnig leeft en te werk gaat, terwijl een Manifesting Generator meer buiten de lijntjes kleurt. En dat is allebei oké. Daarmee leveren zij allebei toegevoegde waarde aan de wereld. Een Manifesting Generator kan anderen laten zien hoe leuk en succesvol het leven kan zijn als je out-of-the box denkt en leeft. Een Generator kan anderen juist laten zien dat je met focus en aandacht een ware expert kan worden op een bepaald gebied.

Jouw eigen Human Design rapport

Wil je nog veel meer weten over jouw Human Design? Je kunt bij Virginia van Dijk terecht voor een persoonlijk Human Design rapport op basis van je geboortegegevens. Als je je rapport hier bestelt ontvang je deze samen met een mooi werkboek in je mailbox. Hiermee heb jij een persoonlijke handleiding die inzicht geeft in wie jij diep vanbinnen bent en hoe je meer in lijn met jouw ontwerp kunt leven. Enorm waardevol om zo’n rapport in handen te hebben, want leven volgens jouw ware zelf levert je meer flow, voldoening & succes op!

Kijk voor meer informatie over Human Design op www.virginiavandijk.nl.

Bron: Parkyn, C. (2009). Human Design. Discover the person you were born to be. HarperCollinsPublishers.

Lees verder:

Deel dit artikel online
Virginia van Dijk
Virginia van Dijk

Virginia is Human Design expert & coach en heeft haar eigen praktijk in 't Gooi. Haar missie is om anderen te helpen naar een gelukkiger en gezonder leven. Met Human Design geeft zij haar cliënten inzicht in wie zij van nature zijn en hoe ze meer kunnen leven volgens hun eigen krachten, verlangens en behoeften. Dit doet zij door middel van persoonlijke Human Design rapporten, sessies, trajecten en trainingen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?