Bewustzijn

10 prachtige routes voor tijdens de winter

Door Gastauteur
10 prachtige routes voor tijdens de winter

Als je van fietsen houdt, hoeft het invallen van de winter geen belemmering te vormen voor je sportieve enthousiasme. Ook in het koudste seizoen kun je vele, prachtige tochten rijden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je goed voorbereidt; denk bijvoorbeeld aan warme kleding, en geef je fiets een goede onderhoudsbeurt voor de winter inzet. Dan kan niets je nog remmen van deze 10 prachtige winterse tochten te genieten!

  1. Tocht door het Veluwse landschap

Op deze fietstocht van 43 kilometer maak je kennis met de prachtige Veluwe. Geniet van de schapen op de Elspeetse heide, en de dichte bossen van Hoog Soeren, getooid in winterse sneeuw.

  1. Fietstocht door Park de Alde Feanen

Deze prachtige tocht van 33 kilometer laat winters Friesland van zijn mooiste kant zien. Ook in dit koude jaargetijde kun je genieten van prachtige vogels in de meren en plassen.

  1. Fietstocht rondom Kijkduin

Op deze route van 33 kilometer rijd je door natuurgebied Meijendel, en over de Pier van Scheveningen. Een sportieve fiets is niet per se nodig, ook op bijvoorbeeld stadsfietsen of omafietsen is deze tocht prima te ondernemen. Geniet van winterse zeezichten en warm heerlijk op in een van de vele leuke horecagelegenheden onderweg!

  1. Fietstocht door de Brunssummerheide

Snuif rust in op deze tocht van 32 kilometer door een ongerept deel van Limburg. Winterse vennen, bossen en afgelegen heidevelden. Wat wil je als fietser nog meer?

  1. De Gooise Heideroute

30 kilometer lang genieten van de besneeuwde lege heidevelden rondom Hilversum. Als je onderweg even bij wilt komen met koffie of een pannenkoek, zet dan altijd wel je fiets op slot met een of meerdere goede fietssloten.

  1. De Geul en Gulp route

Prachtige route van 38 kilometer langs de Limburgse Geul en Gulp, ook in de winter meer dan betoverend.

  1. De Holtveenroute

Op de 36 kilometer lange Holtveenroute ontdek je winters Drenthe van zijn meest fascinerende kant.

  1. De Groevenbeekroute

Een 33 kilometer lange tocht, die door het schone landschap rondom Putten voert. Een route die ook in de winter goed begaanbaar is. Laat je onderdompelen in ongerepte natuur en onverstoorbare stilte.

  1. De Baronie Cranendonck-route

Een echte winterse route die zeer geschikt is voor fietsers die Noord-Brabant op de fiets willen verkennen. Met zijn lengte van 31 kilometer ook de perfecte route voor gezinnen met kinderen.

  1. Fietstocht langs de Maas

Een prachtige tocht van 30 kilometer. Geniet van winterse uiterwaarden, de frisse wind en de inspirerende vergezichten over rivier en polders. Zelf een fietsroute plannen? Gebruik de routeplanner van de Fietsersbond!

Artikel in samenwerking met Fietsenopfietsen.nl

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?