Bewustzijn

Wat betekent de winter fysiek, geestelijk en spiritueel voor ons?

Door Redactie
Wat betekent de winter fysiek, geestelijk en spiritueel voor ons?

De winter is begonnen, maar wat gebeurt er met onze persoonlijke groei in de loop van het jaar? Ontdek het natuurlijke ritme van de seizoenen in jezelf! Het is een eeuwige cyclus binnenin ons op zowel fysiek als geestelijk niveau. Sta je ervoor open om ook persoonlijk mee te bewegen met de seizoenen en te groeien?

Wat betekent de winter fysiek, geestelijk en spiritueel voor ons?

Water vertegenwoordigt de staat van rust in de natuur, zoals in het winterseizoen alles zijn maximale daling bereikt. De natuur herstelt en herbouwt haar levenskracht voor de vernieuwing in het volgende seizoen. Haar energie gaat naar de diepten waar het stil is. We kunnen ons overgeven aan het tempo van de natuur. Wij bewaren onze reserves, bezinnen ons, vinden evenwicht en bouwen energie op.

De sociale eisen zijn echter als olie en water. De winter is daardoor een enerverend seizoen. Velen lopen sneller en sneller, tot zij instorten. Probeer minder aandacht te schenken aan de eisen van buitenaf; je hebt tijd voor herstel en behoud van energie nodig. Het is belangrijk activiteit af te wisselen met rust, spanning af te wisselen met ontspanning.

Diepten van ons onderbewuste

Winter is het seizoen en element dat ons ondersteunt om tijd te nemen om naar de diepten van ons onderbewuste te gaan. De tijd vóór Kerst is een periode van bezinning, van naar binnen keren en onszelf ontmoeten. De bladeren vallen, wat overblijft is zichtbaar voor iedereen als de kale boomstam. Wij zullen ook geestelijk los moeten laten om tot onze kern te komen. De regens en de sneeuw beginnen met het reinigen van alles wat in de herfst op de grond is gevallen. Alle zwarte kanten komen naar boven, om ze te ervaren, doorvoelen en werkelijk los te laten.

Water staat voor het stromen van emoties en in de meest zuivere vorm, het stromen van liefde. Het is terugkeren naar de bron, waar het water het zuiverst is. Dit is de ‘staat van zijn’ die je ziet in een baby onaangetast door de buitenwereld. De reiniging van het element water zorgt dat we deze ‘staat van zijn’ opnieuw hervinden. Pas als wij onze kern herkennen, komt de grotere samenhang opnieuw in ons bewustzijn.

De sneeuw en de regen verstrekken schoonheid en zorgen voor duidelijkheid voordat de volgende cyclus volgt, zodat wij beslissingen kunnen nemen over de richting die wij het volgende jaar in willen slaan. Onze goede voornemens voor het nieuwe jaar ontstaan. *

Fragment uit: De energie van de seizoenen – Yvonne Sangen en Karin Tazelaar

De energie van de seizoenen

De energie van de seizoenen

Wij zijn de balans en ons natuurlijke ritme in de moderne maatschappij kwijtgeraakt, zo maken Yvonne Sangen en Karin Tazelaar in De energie van de seizoenen, Ankertje 351, duidelijk.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Een blik op de toekomst
€ 15,00

Een blik op de toekomst

Hans Stolp

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?