Hooggevoeligheid

HSP & overprikkeld door energieën van anderen? Deze bizar simpele energetische reiniging is voor iedereen toegankelijk

Door Mary Mueller Shutan
HSP & overprikkeld door energieën van anderen? Deze bizar simpele energetische reiniging is voor iedereen toegankelijk

Ben je hooggevoelig en heb je paranormale gaven? Dan is het ontzettend belangrijk om je energetisch te reinigen. Energieën van bijvoorbeeld andere mensen hopen zich anders op met alle gevolgen van dien. “We bevinden ons in een zee van emoties, gedachten, geesten en energieën, en sommige daarvan zijn lastiger om mee om te gaan dan andere.” In dit artikel legt spiritueel leraar Mary Mueller Shutan een heel simpele energetische reinigingsmethode uit.

Alleen door regelmatige spirituele zuivering en reiniging behoud je je helderheid en gemoedsrust en weet je hoe je de energieën die je beïnvloeden op de juiste manier kunt loslaten.

Ongeveer 20% van de bevolking is hoogsensitief en een deel daarvan is ook helderziend of op een andere manier paranormaal begaafd. Door deze paranormale gaven zijn zij in staat de wereld te begrijpen op een manier die de meeste mensen niet kennen. Die bijzondere gevoeligheid draagt ook gevaren van energetische overprikkeling in zich, en kan een flinke lichamelijke weerslag hebben.

Hoe paranormaal begaafd ben jij? Doe deze test!

Spirituele reinigingsmethoden

Een van allerbelangrijkste dingen voor een hooggevoelig en paranormaal persoon is ervoor zorgen dat je lichaam en huis vrij zijn van invloeden van buitenaf. Door middel van spirituele reinigingsmethoden kunnen we energieën in en rond onszelf opruimen.

Hoe vaardig we ook zijn, uiteindelijk hopen zich in ons dagelijks leven energieën van mensen om ons heen op. Dit geldt vooral voor mensen die nauw samenwerken met anderen in sectoren als de gezondheidszorg of klantenservice, maar het kan in principe bij iedereen gebeuren, gevoelig of niet. We bevinden ons in een zee van emoties, gedachten, geesten en energieën, en sommige daarvan zijn lastiger om mee om te gaan dan andere.

Alleen door regelmatige spirituele zuivering en reiniging behoud je je helderheid en gemoedsrust en weet je hoe je de energieën die je beïnvloeden op de juiste manier kunt loslaten.

Opstapelende energie

We hebben allerlei soorten energieën om ons heen en in ons en ieder mens, gevoelig of niet, verzamelt veel verschillende energieën. Gedurende ons leven, en zelfs gedurende een enkele dag, kunnen we een breed scala aan emoties ervaren, zoals woede, pijn, verdriet en de verschillende spanningen van onze dag. Wij ervaren ook onze eigen gedachtevorming, omdat onze gedachten een geheel eigen energie hebben die ze projecteren op de wereld. Wij ervaren ook de fysieke realiteit, wat van alles kan inhouden, van spierpijn na het sporten, rennen naar de lift op je werk tot de steeds terugkerende fysieke stress door de hele dag achter een computer te zitten. Er zijn legio voorbeelden van de fysieke impact die dagelijks op ons lichaam wordt uitgeoefend.

Daarnaast hebben we allemaal een spiritueel lichaam en spirituele ervaringen die al dan niet in ons bewustzijn aanwezig zijn. Of we ons nu bewust zijn van onze spirituele ervaringen of niet, we hebben energie die voortkomt uit ons spirituele zelf en die geholpen kan worden door reiniging.

Zelfs als we onszelf wel heel goed afschermen, kunnen we merken dat deze prikkels zich opstapelen en bovenop of net binnen ons zegel of schild gaan zitten. Hoe meer we in ons fysieke lichaam prikkels opnemen die niet van onszelf afkomstig zijn en hoe dieper ze doordringen, des te moeilijker het over het algemeen is om ze kwijt te raken.

De gevolgen van opgestapelde energie

Als iets zich buiten ons lichaam bevindt (zoals in ons energieveld of de ruimte om ons heen) en zich gewoon heeft opgehoopt, kunnen we daar iets voelen dat niet van ons is of weten dat we wat basale zelfzorgmaatregelen moeten toepassen. Door bijvoorbeeld een dutje te doen, een wandeling in de natuur te maken, yoga-oefeningen
te doen of te sporten kunnen we onszelf opnieuw opstarten. Wanneer deze energie in ons veld komt, dichterbij of in ons fysieke lichaam, drukt de energie tegen ons aan waardoor we ons mogelijk afgesloten, angstig en overweldigd voelen. De kans is groot dat dit zich uit in fysieke klachten.

Door te leren hoe we ons regelmatig spiritueel kunnen reinigen, is het mogelijk onze eigen ervaringen van deze wereld en de energie die zich ophoopt door interacties en situaties los te laten. We zullen ook beter in staat zijn om de hiervoor besproken hulpmiddelen te gebruiken, waardoor we gaan voelen dat we onze gevoeligheden en ervaringen in deze wereld in de hand kunnen houden.

Simpel én effectief energetische reinigen

Een van de makkelijkste reinigingsmethoden is een eenvoudige douche. Na elke werkdag en/of allerlei interacties met de wereld om je heen, vooral als je veel stress hebt gehad of je overweldigd voelt, kun je onder de douche gaan staan met de intentie dat je de dag wegspoelt.

Mensen met de juiste reikivaardigheden doen reikisymbolen in hun douchekop of stellen zich voor dat er wit licht uit hun douche komt. De meeste mensen zullen merken dat ze zich, met of zonder intenties, beter voelen na het nemen van een douche. In de douche kun je een stukje kaasdoek met daarop een paar druppeltjes etherische oliën met een elastiekje om de douchekop bevestigen om een eenvoudige, effectieve manier van reinigen te creëren. Vooral etherische oliën zoals citroen, dennen of eucalyptus werken goed vanwege zowel hun geur als hun reinigende werking.

Etherische oliën zijn krachtig, dus een of twee druppels is meer dan genoeg. Gebruik uiteraard ook een stukje doek dat goed waterdoorlatend is, zodat het water er goed doorheen kan stromen en je geen waterballet creëert.

Dit is een fragment uit: Gids voor paranormale gaven

Gids voor paranormale gaven

Gids voor paranormale gaven

Ben jij erachter gekomen dat je paranormale gaven hebt? Dan is het fijn om te leren omgaan met je gaven én om jezelf te beschermen. Alle ongefilterde informatie die bij je binnenkomt, kan je namelijk flink overprikkelen en zorgen voor lichamelijke klachten. Dit boek helpt je hiermee en zorgt ervoor dat je je gaven kunt inzetten op de juiste momenten.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over paranormale gaven:

 

Deel dit artikel online
Mary Mueller Shutan
Mary Mueller Shutan

Mary Mueller Shutan is een Amerikaans spiritueel healer en auteur met een master in Chinese geneeswijzen en een brede spirituele oriëntatie. Die gebruikt ze om mensen te ondersteunen in hun spirituele groeiproces.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?