Astrologie

Lieve Weegschaal: zo zorg je goed voor jezelf (3 self-care tips)

Door Constance Stellas
Lieve Weegschaal: zo zorg je goed voor jezelf (3 self-care tips)

Een allemansvriend, altijd op zoek naar balans en een echte romanticus: dat ben jij Weegschaal! Hoe kun jij jouw rust en balans bewaren? Dat doe je dankzij deze 3 self-care tips.

Je vindt het heel leuk om de wereld om je heen observeren, beste Weegschaal, en deze drie self-care tips zijn gericht op wie jij echt bent.

Drie self-care tips voor het luchtteken Weegschaal

Op basis van je sterrenbeeld, de astrologische kenmerken van je zonneteken en de energie van het element waar het bij hoort, geeft Constance Stellas, auteur van Het Kleine boekje voor Weegschaal, je self-care ideeën die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt! Een ware kosmische verlichting in je leven.

1. Verwen jezelf met pure chocolade

Als luchtteken dat door de sensuele Venus wordt beheerst ben jij best een zoetekauw. Pure chocolade is de perfecte traktatie als je merkt dat je naar iets lekkers verlangt. Pure chocolade heeft een vollere smaak dan melkchocolade en bevat minder bewerkte suikers, dus je hebt er minder van nodig om je bevredigd te voelen. En dan hebben we het nog niet gehad over de hoeveelheid antioxidanten die pure chocolade bevat. Wist je dat pure chocolade ook een rol kan spelen bij de verlaging van de bloeddruk, de verbetering van de hersenfunctie en het verkleinen van het risico op hart- en vaatziekten?

2. Laat je totem zien

Het sterrenbeeld Weegschaal wordt gesymboliseerd door een ouderwetse weegschaal met twee draagarmen. Voor jou als Weegschaal is het belangrijk om af en toe herinnerd te worden aan het belang van balans in je leven. Zet daarom een koperen kruideniersweegschaaltje op je bureau of in je woonkamer als een soort totem.

Vind je het moeilijk om in een bepaalde situatie harmonie te vinden of te bepalen wat het juiste is om te doen, kijk dan naar je weegschaaltje om inspiratie te vinden en meer vertrouwen te krijgen. Je kunt ook voorwerpen op het weegschaaltje zetten die het in balans houden. Daarmee kun je je vermogen symboliseren om in elke situatie evenwicht te scheppen.

3. Herhaal je mantra

De perfecte mantra voor Weegschaal is ‘We brengen onszelf en elkaar in balans’. Dit sterrenbeeld wordt zoals je weet weergegeven als een weegschaal. Bij jou gaat het dan ook om het creëren van balans in alles, en vooral in je relaties met andere mensen. Jij bent in balans als de mensen om je heen dat ook zijn. En omdat je zo graag geeft ben je natuurlijk meer dan bereid om ze te helpen als dat nodig is. Daardoor loop je wel het gevaar dat je al je energie in de behoeften van anderen steekt en je eigen behoeften verwaarloost. Uiteindelijk kunnen je vrienden en familie dan wel in balans zijn, maar voel jij je opgebrand en labiel.

Deze mantra herinnert je eraan dat het niet jouw verantwoordelijkheid is om iedereen in balans te brengen. Andere mensen zijn heel goed in staat om zichzelf te helpen, en zij kunnen jou helpen om in balans te blijven, als je dat tenminste toelaat.

Bekijk ook de self-caretips voor de andere sterrenbeelden in de Astrologie & self-care serie

Het kleine e-boekje voor Weegschaal

Het kleine e-boekje voor Weegschaal

  • Als Weegschaal ben je een romanticus, die herinneringen koestert. Maak daarom een kistje vol aandenkens. Zit je niet lekker in je vel? De schatten roepen vast een blij gevoel bij je op. Nog een tip: eet zwarte kersen. Wil je meer weten over hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en hoe belangrijk astrologie daarbij kan zijn? Bestel nu Het kleine boekje voor Weegschaal voor € 7,49!
Bestel e-book

Lees verder over de eigenschappen van Weegschaal:

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?