Astrologie

Dit zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen in september 2023 (dit merk jij ervan!)

Door Kate Rose
Dit zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen in september 2023 (dit merk jij ervan!)

In september zijn er maar liefst 7 krachtige astrologische gebeurtenissen. En dat merk je natuurlijk in je eigen leven! De bekende astroloog Kate Rose verklapt alvast dat de maand ‘groots eindigt’. “Er is misschien een vertraging geweest, maar nu is er alleen de belofte van wat komen gaat.”

Het Weegschaal-seizoen brengt diplomatie, harmonie en vrede en helpt je om compromissen en balans te vinden in jezelf en je relatie.

Deze 7 astrologische gebeurtenissen beïnvloeden jou flink in september 2023

Zondag 3 september: Venus direct in Leeuw

Venus, de planeet van de liefde, loopt vanaf zondag 3 september niet meer retrograde, na veertig lange dagen en nachten in de onderwereld. Venus heerst over de zaken van het hart. Terwijl ze retrograde in Leeuw liep, heeft ze je geholpen om na te denken over je eigenwaarde en hoe die een rol speelt in je romantische relatie.

Leeuw is een teken met lef. Thema’s die te maken hebben met het volgen van je hart, de keuzes die je wel en niet gemaakt hebt, dienen zich aan en zorgen voor een groter bewustzijn.

Venus retrograde, hoewel heilzaam, kan uitdagend zijn, omdat ze vaak naar voren brengt wat geheeld mag worden. Relaties die niet langer gezond zijn, moeten beëindigd worden. Het kan een periode van enorme groei zijn. Maar er komt vaak zoveel naar de oppervlakte, dat er tijd nodig is om alles uit te zoeken.

Nu kan Venus je helpen bij het verwerken en overdenken van deze periode en haar betekenis. Ze steunt je in het navigeren door de plannen of veranderingen die je wilt nastreven. Hoewel er in je romantische leven tijdens de retrograde een pauzeknop is ingedrukt, kun jij je nu vrij voelen om te handelen en niet alleen je hart te volgen, maar ook je ziel.

Maandag 4 september: Jupiter retrograde in Stier

Net op het moment dat Venus weer direct loopt in Leeuw, begint Jupiter, de planeet van overvloed, aan zijn retrograde-reis in Stier. Jupiter heerst over geluk, expansie en nieuwe hoofdstukken in je leven. Tijdens z’n retrograde roept hij je op om je te concentreren op je keuzes, de risico’s die je hebt genomen en wat je écht wilt in je leven.

Jupiter retrograde in Stier biedt jou de kans om na te denken over de stabiliteit van je romantische leven, evenals de waarde en de voordelen. Het is niet genoeg om chemie te voelen. Het gaat erom dat je echt het nut van een bepaalde relatie ziet, omdat je er zo achterkomt of het de moeite waard is om door te gaan, wat er ook gebeurt.

Deze retrograde-periode staat eveneens bekend om de lessen die je nog moet trekken uit ervaringen uit het verleden. Ze kunnen worden weerspiegeld in karmische relaties. Jupiter gaat over jouw ideale leven, dus kan het je helpen om alle karmische lessen die je meedraagt uit een ander leven op te ruimen. Zodat je echt de beslissingen neemt die jou ondersteunen bij het afstemmen op de romantische relatie die je wenst.

Woensdag 13 september: Pallas in Weegschaal en Vesta in Kreeft

De planetoïden Pallas en Vesta schuiven op 13 september allebei op naar een nieuw teken. Dat resulteert in een verandering van de energetische stroom. Ze helpen je om terug te keren naar de waarheid van je innerlijke zelf.

Van Pallas wordt gezegd dat ze over de innerlijke wijsheid regeert. In Weegschaal richt ze zich op de patronen in je leven en het creatief oplossen daarvan. Vesta, nu in Kreeft, zorgt voor een behoefte aan emotionele zekerheid en koestering.

Samen bieden ze jou de gelegenheid om dieper na te denken over wat er naar boven is gekomen tijdens de recente Venus retrograde. En om de realiteit van de situatie en de waarheden die naar boven zijn gekomen, te eren.
Door dit te doen word je gedwongen om je te richten op die emotioneel wederkerige relaties, waarin je immense vreugde vindt in het zorgen voor degenen van wie je houdt. Zoals zij dat vinden door hetzelfde voor jou te doen.

Vrijdag 15 september: nieuwe maan in Maagd

Op 15 september staat er in Maagd een nieuwe maan. Je komt in de hoogste versnelling en richt je inspanningen op de plannen en details waar je aandacht aan moet besteden. De energie is deze maand uitzonderlijk gericht, omdat je niet langer je lessen uit het verleden hoeft te herhalen of wilt herhalen. Maar het is niet genoeg om je ervan bewust te zijn: je moet een plan voorwaarts maken.

Het aardeteken Maagd staat bekend om haar helende vermogens. Maagden zijn ook zeer georganiseerd en vinden plezier in het maken van langetermijnplannen, als ze streven naar een leven vol overvloed en vreugde. Grijp deze nieuwe maan in Maagd aan als kans om de meer realistische kant van je leven aan te pakken.

Als je weet dat er dingen moeten worden uitgevoerd na Venus retrograde in Leeuw, dan is dit hét moment om plannen te maken. Ze kunnen heel eenvoudig zijn, als je maar plant. Dat is de enige manier waarop je het verleden zeker niet gaat herhalen.

Vrijdag 15 september: Mercurius direct in Maagd en Ceres in Schorpioen

Mercurius, de planeet van communicatie, loopt vanaf 15 september weer direct in Maagd. Hij helpt je om de mogelijkheden en vrijheid te omarmen en zo de veranderingen door te voeren waar je naar op zoek bent.

Mercurius loopt drie tot vier keer per jaar retrograde, meer dan welke andere planeet ook. Terwijl je gewend bent aan de periode van terugblikken en traagheid, is het normaal om je ongeduldig te voelen. Ook al sta je te popelen voor een overgang in je leven, erken dat er voor alles een goddelijk plan is. En dat het er niet om gaat om zomaar een nieuwe stap te zetten. Je wilt een stap zetten die je helpt om dichter te komen bij waar je echt wilt zijn.

Met de instroom van energie van de nieuwe maan in Maagd en een direct lopende Mercurius in Maagd is de weg vrijgemaakt voor een periode van intense transformatie, die ook nog eens op de hielen gezeten wordt door Venus in Leeuw. Alles wordt jou gegeven, zodat je tot je kunt nemen wat je hebt geleerd en kunt uitzoeken hoe je beter kunt worden. De asteroïde Ceres betreedt op 15 september Schorpioen en helpt je om het proces gemakkelijker te maken.

Ceres in Schorpioen gaat over de emotionele transformatie die plaatsvindt vóór de fysieke. Net als bij de coconfase van de vlinder gebeurt dit vanbinnen. Deze energie helpt je om te beseffen dat dit precies is waar je doorheen bent gegaan. Als de kosmos zich uitlijnt, zul jij je klaar voelen voor de externe veranderingen die dit proces met zich meebrengt.

Zaterdag 23 september: zon in Weegschaal

Het Weegschaal-seizoen trapt af met een fluistering van hoop en vrede, omdat je weet dat de dingen niet voorbestemd zijn om hetzelfde te blijven. Toch kan het gevoel van hoe het was, overheersen. Het Weegschaal-seizoen brengt diplomatie, harmonie en vrede en helpt je om compromissen en balans te vinden in jezelf en je relatie.

De zon regeert over je uiterlijke zelf en acties. De zon in Weegschaal helpt je om te bewegen op manieren die niet alleen het beste zijn voor je verlangens, maar ook de mensen om je heen ten goede komen. Het is de perfecte tijd om substantiële veranderingen door te voeren, omdat je dan meer geneigd bent om rust te vinden en er harmonieus doorheen te werken. Eventuele relatieproblemen of zelfs scheidingsprocessen verlopen soepeler onder deze energie, omdat jij je realiseert dat er altijd een middenweg te vinden is.

Vrijdag 29 september: volle maan in Ram

De volle maan in Ram komt op de proppen met het verlangen om je hart te volgen en je waarheid vrijmoedig uit te spreken. Ram wordt vaak gezien als impulsief, maar dat is niet altijd het geval. Een Ram voelt of denkt vaak lang over iets na, voordat hij zich uiteindelijk stort op het creëren of aangrijpen van wat hij verlangt. Dit lijkt impulsief, maar het gaat erom dat je niet langer praat over wat je het meest wilt of nodig hebt in je leven.

Dit is precies de energie die jou rond deze tijd omhult, omdat je sinds het begin van de zomer hebt gewacht met handelen. Toen liepen Venus en Mercurius allebei retrograde. Maar nu balans en beweging zijn teruggekeerd, voel je het vuur van de actie die jou naar je nieuwe hoofdstuk brengt.
September eindigt groots. Zoals je kunt zien, is de beste handelwijze altijd: erken dat je weet wat voor jou bedoeld is.

Er is misschien een vertraging geweest, maar nu is er alleen de belofte van wat komen gaat.

Wat betekent september 2023 voor jouw sterrenbeeld? Je leest het in de maandhoroscoop.

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

vrouw houdt volle maan in haar handen, om de volle maan staan de dierenriemtekensWil je je hele geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland.

bestel nu

 

 

 

 

Lees verder over jouw sterrenbeeld:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?