Spiritualiteit

Hoe wonden uit vorige levens jouw partnerkeuze bepalen (en jij uiteindelijk de perfecte match vindt)

Door Hanne Knight
Hoe wonden uit vorige levens jouw partnerkeuze bepalen (en jij uiteindelijk de perfecte match vindt)

Heb je enig idee waarom jouw partner op je pad is gekomen? Het is de keuze van je ziel, die wonden uit vorige levens wil genezen. Het gevolg: je kunt in een complexe karmische relatie belanden… Het stappenplan van coach Hanne Knight helpt jou om te helen en zielsgelukkig te worden. “Dan trek je een relatie aan die helemaal bij jouw nieuwe energie past. De perfecte match!”

Jouw ziel trekt de meest geschikte match aan om wonden uit vorige levens te genezen.

Wat is jouw perfecte match?

Hoe ziet jouw ideale partner eruit? Mogelijk heb je een lange checklist met eigenschappen waaraan een (toekomstige) geliefde zeker moet voldoen. Je valt misschien op iemand die heel groot is of juist slank en klein. Het kan zijn dat jouw perfecte partner erg grappig is, of muzikaal. Of handig. Of spontaan. Of… Zo’n wensenlijstje kan handig zijn wanneer jij je in de jungle van het daten begeeft. Maar hoe weet je nu welke partner een perfecte match voor jouw ziel is?

Het drama van de karmische relatie

Er bestaan drie soorten relaties. In soulmate-relaties groei je samen met je zielsmaatje door de dynamiek van het leven. Jullie steunen elkaar en bieden het hoofd aan alle (moeilijke) ervaringen die op jullie pad komen. Daarnaast zijn er karmische relaties en tweelingzielen-relaties. Zit je nu in een moeilijke relatie met patronen die steeds sterker en complexer worden? Is er vaak drama? Of kom je net uit een toxische relatie? Of heb je het gevoel dat je huidige relatie niet past bij wie je bent? Dan heeft je ziel waarschijnlijk een karmische relatie voor jou uitgekozen.

Lees ook: Is jouw partner je soulmate, karmische partner of tweelingziel?

Zielslessen leren

Jijzelf hebt ervoor gekozen om in dit leven bepaalde lessen te leren. Uit vorige levens draag jij in je ziel wonden met je mee die vragen om genezing. En wat is er meer geschikt dan een relatie om wonden te helen die te maken hebben met interactie, communicatie of liefde voor jezelf en anderen?

Jouw ziel trekt de meest geschikte match aan om die diepe wonden te genezen. Wanneer je jezelf erg wegcijfert en niet durft op te komen voor jezelf en je verlangens, dan voel jij je onbewust aangetrokken tot een controlerende en dominante partner. En wanneer je zeer onzeker bent, weinig zelfvertrouwen hebt en je heel afhankelijk opstelt, dan vind je iemand met een afwijzende houding of een ontwijkende hechtingsstijl ontzettend aantrekkelijk. Door de interacties in de relatie word je wel gedwongen om voor jezelf op te komen. Je kunt niet anders dan leren om je verlangens uit te drukken, zelfstandig(er) te worden of meer zelfvertrouwen te krijgen.

Lees ook: Dit zijn de drie karmische levenslessen die jij kan ervaren

Stappenplan: zo heel je wonden uit vorige levens

Je weet nu hoe een karmische relatie werkt. En dan weet je dus ook wat je moet doen om nooit meer in zo’n relatie verzeild te raken. Wanneer jij de lessen leert die je ziel wil leren en je wonden heelt, dan voel jij je niet langer aangetrokken tot een karmische partner. Deze stappen helpen jou hierbij.

1. Ga op zoek naar de wonden die jij nog met je meedraagt

Herken je bepaalde terugkerende thema’s of patronen in je leven of in interacties met anderen? En wat vind jij precies aantrekkelijk aan een partner? Leg de antwoorden eens naast elkaar. Zie je een link tussen beide?

2. Vraag hulp wanneer je die nodig hebt

Omdat je wonden al zo lang een onderdeel van jou zijn, is het soms moeilijk je ervan bewust te worden. Een coach of therapeut kan je hierbij ondersteunen.

3. Wees liefdevol en zacht voor jezelf

Je bewust worden van je pijnlijke stukken is een eerste en belangrijke stap in het proces. Nog diepere heling kun je vinden door bijvoorbeeld je innerlijke kind te helen. Of door op een andere manier los te laten wat jou nog tegenhoudt.

4. Leef zo authentiek mogelijk

Probeer bij elke kleine en grotere beslissing die je neemt even stil te staan; kies heel bewust. Past deze keuze wel écht bij wie je bent en wat je wil? Neem je deze beslissing uit liefde voor jezelf? Of laat jij je nog leiden door angsten of onzekerheden?

Als jij je wonden heelt, verandert alles. Wanneer je authentiek leeft, trek je een partner aan die helemaal bij jouw nieuwe energie past. De perfecte match! Iemand die straalt, dicht bij zichzelf blijft en klaar is voor onvoorwaardelijke liefde, net als jij.

De drie grote liefdes in je leven

De drie grote liefdes in je leven

In 'De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen' van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Hanne Knight
Hanne Knight

't Is langs hier en het komt goed. Dat is het motto van Soul in Bloom, mijn praktijk voor coaching via e-mail, online of via chat. Als Soul Realignment Practicioner werk ik met iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in een leven dat niet helemaal past. Samen gaan we op zoek naar de Blueprint van jouw ziel, naar wie je diep vanbinnen bent. En we verwijderen de blokkades die je nog tegenhouden om een heerlijk leven te leiden.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?