Liefde & Relaties

Is jouw partner je soulmate, karmische partner of tweelingziel?

Door Kate Rose
Is jouw partner je soulmate, karmische partner of tweelingziel?

We verlangen er allemaal naar om niet alleen verliefd te worden – maar om deel uit te maken van een sprookjesachtig liefdesverhaal. In dit artikel van Kate Rose, auteur van De drie grote liefdes in je leven, lees je hoe je onderscheid kunt maken tussen verschillende soorten liefdesrelaties in je leven: karmisch, soulmate of tweelingziel.

“Soulmates zijn niet degenen die je het gelukkigst maken, nee. Zij zijn degenen die je het meest doen voelen. Brandende randjes en littekens en sterren. Oude pijn en verdriet, jezelf verliezen en schoonheid. Je uiterste best doen en schaduwkanten ontdekken, je zorgen maken en intens verlangen. Zoetheid en gekte en overgave als in een droom. Ze smijten je de diepte in. Ze proeven als hoop.”- V. Erickson

Zoals we onszelf ontwikkelen, zo ontwikkelen ook onze romantische relaties zich. We nemen niet langer genoegen met de verbindingen die toevallig goed uitkomen of die bepaalde idealen lijken te vervullen die vanuit onze familie of de maatschappij komen, zoals het ons geleerd is. We zoeken naar die ene ‘liefde van je leven’, het grootste liefdesverhaal – maar wat is nou echt het verschil tussen tweelingzielen, soulmates en karmische relaties?

Het belangrijkste om te weten is dat geen van deze soorten relaties beter is dan de andere – het hangt af van onze levenstijd hier op aarde en welke lessen we op dit moment aan het leren zijn. Soms ervaren we geen van deze soorten relaties in een leven, en in andere levens ervaren we ze alle drie. Eigenlijk realiseren we ons vaak niet ten volle welk soort relatie we hadden tot lang nadat het voorbij is en we de lessen volledig hebben geïntegreerd.

Eigenschappen van karmische relaties

Een van de eerste relaties die we meestal aangaan is een karmische. Karmische relaties zijn vaak de lessen die we in vorige levens niet konden leren – deze mensen horen het niet makkelijk voor ons te maken, omdat ze bedoeld zijn om onze manier van leven te veranderen.

De verslaving van karmische relaties is dat hoe hard we ons best ook doen, en hoe vaak we het ook blijven proberen – het simpelweg niet lijkt te werken. Maar dat is omdat karmische relaties niet horen te werken – het is niet de bedoeling dat we ons leven met onze karmische partner delen.

Het is moeilijk om te accepteren, omdat het vaak niet om liefde draait of zelfs om hoe goed je bij elkaar past. Iets klopt niet en werkt niet, hoe hard we ook wensen dat het zou werken – maar de slechtste keuze die we kunnen maken is om niet los te laten.

Loslaten

Karmische relaties branden diep en lijken soms zo adembenemend… Maar het hele punt van dit type relatie is dat ze in ons leven komen, ons veranderen – en vervolgens weer weggaan. Vaak is het zo dat mensen die vroeg trouwen en scheiden met hun karmische relatie trouwden in plaats van hen los te laten toen de tijd kwam.

De belangrijkste les voor ons is dat we sterk genoeg moeten zijn om hen met hun eigen leven verder te laten gaan wanneer de tijd is gekomen, want in wat voor relatie je ook zit, je zou jezelf er niet aan moeten hoeven ketenen om het niet kwijt te raken.

Eigenschappen van soulmate liefdesrelaties

Hoewel sommigen onder ons meerdere karmische relaties in dit leven ervaren, is de volgende stap na het overwinnen van de lessen vaak de soulmate liefde. Soulmates kunnen gewoon de beste soort liefde zijn – ze kunnen simpel en lief zijn, maar zo complex als de tonen in een vintage Merlot.

Soulmates zijn vaak degenen die we trouwen en met wie we kiezen om samen een leven te bouwen, omdat er een unieke verbinding is. Dit zijn de ‘feel good’ mensen in ons leven en ze lijken ons op een compleet nieuw niveau te raken. Zo bijzonder als ze kunnen zijn: soulmates maken het ons niet altijd gemakkelijk.

Een van de redenen waarom we zo verward kunnen raken over welk soort relatie we op dit moment hebben, is omdat er in iedere vorm van verbinding uitdagingen aanwezig zijn. Geen enkele van deze relaties geeft ons pure troost of is bedoeld om onze ego’s te strelen. Maar de soulmate verschilt van de karmische relatie door het type les dat je leert en de manier waarop het gepresenteerd wordt.

Innerlijke lessen

Karmische relaties gaan vaak over hoe we de buitenwereld en anderen zien – terwijl de soulmate innerlijke lessen biedt over eigenwaarde, angst, maatschappelijke druk en in hoeverre we liefde waard zijn. We trekken simpelweg de frequentie aan waar we op dat moment zijn. Soulmates zijn degenen met wie we een niet te ontkennen verbinding mee voelen – alsof we elkaar kenden voordat we elkaar ontmoetten.

De grootste aanwijzing van soulmate liefde is dat ze ons doen voelen dat we aan onszelf moeten werken – niet aan hen of aan de issues die in de relatie spelen. Soms is het zelfs het gevoel de ander niet waard te zijn.

Sommige soulmates die in ons leven komen hebben als enige doel dat we ons bewust worden van onze potentie en grootheid en om ons te assisteren in het aankijken van de grote vragen over ons Zelf zodat we de antwoorden kunnen ontdekken om een nieuw niveau te bereiken in onze ontwikkeling van ons zelfbewustzijn.

Soulmates zijn vaak ook degenen die het meest om ons geven – dat staat pal tegenover de karmische minnaar die alleen aan zijn of haar eigen zelf en behoeftes denkt. Deze prachtige vormen van connectie hoeven niet eens romantisch te zijn, want we reizen vaak in grofweg dezelfde ziels-groepen in iedere levenstijd – en onze familieleden zijn niet per se degenen met wie we dezelfde bloedlijn delen.

Eigenschappen van een tweelingzielrelatie

Hoe overstijgend en ontwakend de romantische relatie met een soulmate ook kan zijn, het is niets vergeleken met de ervaring van connectie met onze tweelingziel. Tweelingzielen worden vaak gezien als een stedelijke mythe onder de spiritueel ontwaakten, maar nu we als maatschappij ons niveau van bewustzijn verhogen, komt dit type verbinding steeds vaker voor.

Tweelingzielen zijn een mix van zowel karmische als soulmate neigingen – en daarbij een aantal compleet nieuwe kwaliteiten die ons ego en ons zelfbewustzijn verder zullen uitdagen. Ook zijn tweelingzielen niet simpelweg degenen met wie we op zielsniveau verbinden, maar zij zijn iemand met wie we dezelfde ziel delen.

Volgens de theorie warden tweelingzielen gescheiden uit één zielsbron aan het begin der tijden en werden ze in twee fysieke lichamen opgesplitst. Er is een bepaalde spiegelkwaliteit wanneer we in contact komen met onze tweelingziel – alles waar we ons hele leven van weg zijn gerend of wat we ons hele leven ontkennen staat plotseling recht voor onze neus.

Liefde van je leven

Dit type minnaar confronteert ons met onze angsten en met onze door het ego gedreven verlangens, maar ze gaan niet alleen om wat zich vanbinnen afspeelt, maar juist over hoe we met ieder aspect van ons leven omgaan. Niet ieder van ons zal zijn of haar tweelingziel terugvinden, maar zodra we dat wel doen, hebben we die kans op een ‘liefde van je leven’ – niets gaat ooit nog hetzelfde zijn – type liefde.

Er zullen zonder twijfel uitdagingen en angsten aanwezig zijn – er zullen fasen zijn van wegrennen en achtervolgen, afhankelijk van de spirituele en persoonlijke ontwikkeling van beide individuen. Maar ondanks deze uitdagingen is het mogelijk om samen te komen met onze tweelingziel en samen te blijven – ook al wordt er gezegd dat dit alleen maar gebeurt in onze laatste levenstijd op deze aarde.

Hoe je al je liefdes relaties in het leven kunt waarderen en ervan kunt leren

Ongeacht welk type romantische relatie we op dit moment ervaren: er zullen obstakels en uitdagingen zijn die de potentie hebben om ons te helpen groeien en ontwikkelen. Het belangrijkste om te onthouden in al deze relatietypes, is dat als iemand probeert om zijn of haar eigen weg te kiezen – het van levensbelang is dat we hen laten gaan.

Of ze een karmische partner zijn wiens enige doel is om in ons leven te komen als katalysator van verandering, of ze de soulmate zijn die ons uitdaagt om de beste persoon te worden die we kunnen zijn, of als ze simpelweg onze andere helft zijn – er bestaat geen liefde waar we om hoeven te smeken of die we stevig vast moeten houden uit angst haar te verliezen.

Ongeacht welk type relatie het is, de liefde die we verdienen is degene die ons net zo graag wil als dat wij het willen – want in alle eerlijkheid, als we van iemand houden is het enige wat we kunnen doen hen de vrijheid geven, wetend dat als je voor elkaar bestemd bent… Ze terug zullen komen. En als ze dat niet doen, dan zijn ze gewoon een van de mooiste lessen die we zullen leren.

Geschreven door Kate Rose

Bron: Elephantjournal

De drie grote liefdes in je leven

De drie grote liefdes in je leven

In De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen om de Ware te kunnen ontmoeten. Ontdek waarom je vorige liefde niet de Ware bleek te zijn en het verschil tussen verschillende soorten liefdes.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reacties
 1. Janine Paternotte 19 juli 2020 - 19:19
  Reply

  <3

 2. RP 22 augustus 2021 - 00:17
  Reply

  Wat kan jij mooi en fijn schrijven! Dankjewel <3

 3. Els Baks 13 december 2023 - 07:28
  Reply

  Wij zijn 48 jaar bij elkaar. 2 kinderen en samen een praktijk opgebouwd. We vullen elkaar aan. We hebben echt vnl hij alles geprobeerd om uit elkaar te gaan . Steeds weer kwamen en willen we weer bij elkaar zijn. Een onzichtbare draad houdt ons samen. Lijkt op karmisch/soulmate/ twinziel in een.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?