Bewustzijn

Tweelingzielen: hun onvoorwaardelijke liefde, helende werking en zelfliefde

Door Karin en Danique Vergeer
Tweelingzielen: hun onvoorwaardelijke liefde, helende werking en zelfliefde

Misschien ben jij iemand tegengekomen met wie je zo’n sterke spirituele band voelde en zo’n diepe liefde ervoer dat het jou in de war bracht. Misschien had je het gevoel dat heel jouw lichaam en ziel reageerden op de energie van de ander. Vele intense emoties konden naar boven komen en misschien begreep je niet goed wat er allemaal met je gebeurde. Bovendien was deze persoon steeds in jouw gedachten.

Verder kon je veel synchroniciteit ervaren, zag je veel dubbele getallen of kreeg je tekens over deze persoon. Dan is het goed mogelijk dat hij of zij jouw tweelingziel is. Door deze ontmoeting kan jij in een hevige transformatie terecht zijn gekomen. De ontmoeting met jouw tweelingziel kan jouw totale leven op z’n kop zetten: niets kan en zal hetzelfde blijven. Tussen tweelingzielen is er vaak onvoorwaardelijke liefde en over deze liefde en de rol van het ego-bewustzijn delen wij graag gechannelde informatie van Jeshua in dit artikel.

Onvoorwaardelijke liefde

Tweelingzielen voelen onvoorwaardelijke liefde voor elkaar en deze liefde kan heel sterk te voelen zijn. Sommige van jullie merken letterlijk veranderingen bij het hartgebied, in het hartchakra, wanneer deze onvoorwaardelijke liefde tussen jou en je tweelingziel gaat stromen. Je hartchakra opent zich en dit kun je merken door verschillende sensaties in jouw lichaam. Deze diepe liefde die je voor jouw tweelingziel kunt voelen, kan bijvoorbeeld: ontroering brengen, kundalini energie opgang brengen, een extatisch gevoel geven, hartkloppingen met zich mee brengen, enzovoorts. Er ontstaat namelijk een sterk energiekoord tussen de harten van tweelingzielen. Dit speciale energiekoord heeft een helende werking.

Helende werking

De liefdesenergie die van ziel tot ziel stroomt, heeft een sterk helende kracht en kan veel in je losmaken. Het heeft het vermogen om zwaardere energieën (boosheid, verdriet, angst en alle bijbehorende gevoelens) naar boven te halen en te transformeren naar licht en liefde.

Onverwerkte emoties zoals boosheid en verdriet kunnen loskomen uit jullie celgeheugen. Vanuit jullie verleden, maar ook uit vorige levens waarin jullie vaak veel hebben meegemaakt samen. Er kunnen goede maar ook moeilijke omstandigheden zijn geweest. Vooral de angst om elkaar te verliezen en bindingsangst kan tussen jullie in een versterkte mate spelen. Hierdoor kan het voorkomen dat tweelingzielen elkaar weer afstoten en (tijdelijk) los van elkaar verder gaan. Op zo’n moment kunnen beiden aandacht geven aan hun eigen (verwerkings)proces.

Zelfs wanneer jullie een moeilijke periode doormaken en er veel gekwetste gevoelens tussen jullie spelen, kan de onvoorwaardelijk liefde voor je tweelingziel ervoor zorgen dat je de situatie vanuit een hoger perspectief kunt waarnemen. Als je begrijpt welk proces jij of jouw tweelingziel doormaakt, kan je meer begrip en geduld opbrengen voor pijnreacties en het proces van de ander. Tweelingzielen helpen elkaar dus in hun spirituele ontwikkeling.

Karmisch proces

Wanneer boosheid of andere emoties naar boven komen, kan je het idee krijgen dat je altijd vergevingsgezind moet zijn naar je tweelingziel en hem of haar altijd moet benaderen vanuit de onvoorwaardelijke liefde die je voor hem of haar voelt. Je denkt dus dat je niet boos mag worden op hem of haar en niet verdrietig of angstig mag zijn. Maar het is juist de bedoeling om te leren je grenzen aan te geven en voor jezelf op te komen. We mogen juist gehoor geven aan deze onverwerkte gevoelens en emoties. Dit hoort bij het karmische proces dat jij en je tweelingziel hebben opgebouwd in vorige levens en nu aan het inlossen zijn. Omarm deze emoties, laat ze maar toe, zodat jij jezelf kan bevrijden van deze zwaardere energieën en letterlijk meer ruimte kunt creëren om hogere vormen van liefde te kunnen voelen en vasthouden.

Ego-bewustzijn

Zodra onverwerkte emoties en gevoelens loskomen die tussen tweelingzielen spelen, dan wordt ons ego-bewustzijn werkzaam. Het ego heeft alles te maken met het denken en wat daaruit voortkomt. Het ego-bewustzijn handelt vaak vanuit angst: angst om niet geaccepteerd te worden, om iets of iemand te verliezen, om zich te binden, om de controle te verliezen, om emoties te voelen, om geen/niet genoeg geld te hebben, status of macht te verliezen, enzovoorts. Door deze angst creëert het ego-bewustzijn een eigen waarheid om deze angsten niet te hoeven voelen. Het ego-bewustzijn creëert bijvoorbeeld gedachten en waarheden, identificeert zich met bepaalde denkbeelden of personen. Dit bewustzijn zet aan tot handelen, creëert je persoonlijkheid, zoekt bevestiging, veroordeelt en beoordeelt gebeurtenissen en personen enzovoorts. Het gehele ego-bewustzijn heeft dus een eigen gecreëerde waarheid op basis van de ervaringen die de ziel heeft opgedaan. Dit staat dus los van de onvoorwaardelijke liefde (van de ziel) die wij via ons fysieke en emotionele lichaam kunnen ervaren.

Zelfliefde

Dit ego- en ons zielsbewustzijn hebben elkaar nodig in deze duale wereld waarin wij leven. Het ego-bewustzijn helpt ons te groeien, levenslessen te leren en ook onze zelfliefde te vergroten. En deze zelfliefde is juist zo belangrijk tussen tweelingzielen. Wanneer er zelfliefde is, weet jij je grenzen goed te stellen en gezonde keuzes te maken voor jouw emotionele, fysieke, mentale en spirituele welzijn. Je weet jezelf voorop te stellen zonder egocentrisch te zijn en zonder dat dit schade brengt aan de ander. Jouw zelfliefde is nauw verbonden met je intuïtie. Wanneer jouw intuïtie tot jou spreekt en jij daar gehoor aan geeft, geef jij jezelf de liefde die jij nodig hebt. Dit kan echter veel emoties bij jou of bij jouw tweelingziel losmaken. Hij of zij kan daar sterk op reageren vanuit zijn of haar ego-bewustzijn en dus vanuit pijn. Dit kan zich uiten in boosheid, verdriet, angst, manipulatie, chantage, wraak, woede uitbarstingen, narcistisch gedrag, claim- of afstootgedrag enzovoorts.

Je kunt in deze situatie compassie hebben en zien dat de reactie van je tweelingziel is ontstaan uit een zeer diepe pijn. Ondanks je begrip voor de emoties van je tweelingziel mag je jezelf liefde blijven geven door naar je intuïtie te luisteren en te handelen. Met jouw zelfliefde geef jij jezelf ook de ruimte om onverwerkte emoties te helen. Dit is een belangrijk onderdeel voor de hereniging van tweelingzielen.

Wanneer je de emoties van het ego-bewustzijn heelt in jezelf, help je daarbij ook je tweelingziel. Jullie invloed op elkaar is enorm sterk, omdat er constant communicatie is tussen jullie energieën. Je zult zien dat wanneer onverwerkte emoties geheeld worden, er een balans kan ontstaan tussen jou en je tweelingziel en jullie zowel op zielsniveau als op aardsniveau in harmonie samen kunnen zijn.

Je mag erop vertrouwen dat de onvoorwaardelijke liefde altijd aanwezig zal zijn en dat deze liefde jullie heelt en voor altijd verbindt, op de meest prachtige en krachtige manier.

Tweelingzielen

Tweelingzielen

Ben je geïnteresseerd in tweelingzielen en zou je er meer over willen lezen? Dan is Tweelingzielen van Patricia Joudry en Maurie Pressman misschien wel iets voor jou. Volgens deze auteurs kun je je tweelingziel echt tegenkomen en herkennen als je er klaar voor bent, en ze leggen uit hoe dat werkt. Ben je benieuwd geworden?

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reacties
 1. Anita T. 3 mei 2020 - 12:21
  Reply

  Kan ik hier ook een vraag stellen? Ik heb een mooie maar ook zeer heftige ervaring gehad met een Psychotherapeut. Ik weet, dat zoiets vaker gebeurd en dat dat onderdeel van het genezingsproces is. Bij mij zijn gevoelens ontstaan, die volgens mij meer met het innerlijke kind te doen hebben. Hij heeft na anderhalf jaar de Therapie verbroken, omdat t te persoonlijk werd.... Ik heb veel Signalen in de Therapie gehad, die ik niet kon duiden, maar ik weet ook, dat je alles "in je eigen richting" kunt interpreteren.... Hoop op een reaktie hier.

  1. Carla 4 mei 2020 - 20:38
   Reply

   Hi Anita, Ik las je comment en wil je laten weten wat in mij op kwam, gevoelsmatig, ik ben geen professional, wel iemand die jarenlange ervaring heeft en zich met bewustwording en persoonlijke groei bezig houdt. Op het moment dat je iets kunt definiëren als een signaal ben je er ook bekend mee, al dan niet (on)bewust, het niet kunnen duiden is de vertaling niet kunnen maken naar je hoofd. je kan immers iets niet herkennen wanneer je het niet kent. "Ergens" weet je dus wel wat die signalen voor boodschap hebben. Wellicht zit je nog te veel in je hoofd? Antwoorden komen wanneer je stil wordt, soms betekend dat ook er niet langer bij stil te staan of te zoeken naar antwoorden, zolang er activiteit is in je hoofd ermee, blijf je onrustig, blijft het onduidelijk. Vergelijk het met een meer, wanneer je er steentjes in gooit, rimpelt het water en kun je lastig de weerkaatsing zien van omgeving, is het water rustig ontstaat er een oppervlakte waar alles in te zien is, als een spiegel zo helder. Zo werkt het met onze gedachten en emoties ook. Wanneer je het lastig vind via die weg te gaan, dat proces duurt natuurlijk over het algemeen langer om die staat van zijn te bereiken, kun je ook dmv spiertesten je antwoorden vinden. ( dit kun je zelf doen, zie YouTube) Uiteraard zijn er nog tal van dingen die je kunnen helpen, maar voor mijn gevoel ben je hier ook al mee geholpen. Soms is het ook helemaal niet nodig om antwoorden te vinden... dan was het nodig om een invloed op situatie te hebben en hoef je dat verder niet te analyseren. Wellicht heeft het zelfs niks met jou te maken, maar met de ander.. wie zal het zeggen .. Wens je een mooie reis des levens.

 2. Drie typen liefdesrelaties en meer... - Natuurbeleving in Beeld 14 januari 2021 - 03:58
  Reply

  […] Zo kom je erachter of je met je soulmate, karmische relatie of tweelingziel bent Naast een (meestal karmische) relatie kan gelijktijdig een ander type relatie een rol spelen in je leven, zoals een soulmate- of tweelingzielrelatie… Tweelingzielen: hun onvoorwaardelijke liefde, helende werking en zelfliefde […]

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?