Liefde & Relaties

Waarom mislukt de relatie tussen tweelingzielen vaak? (Zo kun je wél dichter tot elkaar komen!)

Door Karin en Danique Vergeer
Waarom mislukt de relatie tussen tweelingzielen vaak? (Zo kun je wél dichter tot elkaar komen!)

Het zijn vragen waar vele tweelingzielen mee worstelen: waarom mislukt de liefdesrelatie met mijn twin, terwijl we zoveel van elkaar houden? En moet ik op hem of haar wachten of toch op zoek gaan naar een ander? Lees het artikel van tweelingziel-deskundigen Karin en Danique Vergeer en je vindt antwoorden. “Tweelingzielen weten elkaar onbewust in zoveel pijnstukken te raken, dat ze vaak ruimte nodig hebben en los moeten komen van elkaar.”

Het kan moeilijk zijn om afstand te nemen van je tweelingziel. Maar deze situatie dwingt jou om naar diepere lagen te gaan en oude pijn te helen.

Intens transformatieproces

Het ontmoeten van je tweelingziel kan een intens transformatieproces bij je op gang brengen. Misschien weet je in het begin niet wat je overkomt; je kunt flink in de war zijn. Het is mogelijk dat je pas na jaren beseft dat je met een tweelingziel-verbinding te maken hebt. Je wilt waarschijnlijk alles over dit onderwerp lezen, want je zoekt een verklaring voor de aparte verschijnselen en ‘toevalligheden’ en een bevestiging dat je echt niet gek aan het worden bent. Het kan een eenzaam proces zijn. Je omgeving begrijpt vaak niet wat er aan de hand is.

Aantrekken en afstoten

“Dit is het mooiste wat me ooit overkomen is!” Zo ervaren velen de ontmoeting met hun tweelingziel. De verliefdheid, de verbinding en de (seksuele) aantrekkingskracht zijn zo sterk dat het hun hele leven beheerst. Alles lijkt mooier en beter en het leven heeft weer zin. Wanneer je bij je tweelingziel bent, voelt dit als thuiskomen. Je kunt een totale rust ervaren.
Maar dan komt het: je merkt dat jullie gevoeligheid toeneemt en dat onverwerkte emoties uit het verleden en vorige levens naar boven komen. Je weet elkaar onbewust in zoveel pijnstukken te raken, dat je ruimte nodig hebt en even los moet komen van elkaar. Het kan je allemaal te veel worden. Vervolgens kun je in een proces van aantrekken en afstoten belanden. Uiteraard verloopt ieders proces weer anders.

De break-up: diep verdriet en verlatingsangst

Als tweelingzielen uit elkaar gaan, komt er soms veel drama en heftigheid bij kijken. Emoties worden zo intens beleefd… Je tweelingziel kan jou diep in je pijn raken. De ene twin reageert daarop door alle mogelijke communicatiekanalen te blokkeren, terwijl de andere wegrent of bijvoorbeeld in een nieuwe relatie vlucht. Ook kan de ‘stalker’ in jou of je tweelingziel wakker worden. Hoe dan ook, het is een onzekere tijd waarin je niet weet of en wanneer jij je tweelingziel nog ziet. Dit roept veel emoties op, zoals diep verdriet vanwege het afgescheiden zijn van elkaar, boosheid, bindings- en verlatingsangst.

Aandacht voor onverwerkte trauma’s

Je kunt tot het inzicht komen dat er nog veel onverwerkte pijn in je zit. Mogelijk besef je dat je tweelingziel nog een tijdje uit beeld kan blijven en dat je aandacht mag besteden aan niet-geheelde kindstukken en traumatische ervaringen uit het verleden. Je wilt meer balans in jezelf vinden, zodat je niet elke keer zo geraakt wordt door je tweelingziel.

Dilemma: wacht jij wel of niet op je tweelingziel?

Misschien wil je aan jezelf werken en ondertussen op je tweelingziel wachten. Zelfs wanneer je twin getrouwd is, een gezin heeft of aan de andere kant van de wereld woont… Het is zo moeilijk om elkaar los te laten; je blijft elkaar steeds voelen. Maar naarmate de tijd verstrijkt en er weinig tot geen ontwikkelingen zijn, kun je toch gaan twijfelen: moet ik mijn tweelingziel niet helemaal loslaten?

Mogelijk hak je de knoop door. Wanneer je vrijgezel bent, wil je misschien niet langer alleen blijven of je verlangt nu naar een gezin met kinderen. Je besluit dus om jouw tweelingziel even te laten voor wat het is en weer te gaan daten. Maar uiteindelijk kun je beseffen dat niemand kan tippen aan de diepe liefde die jij voor je tweelingziel voelt. En mogelijk ervaar je diep in je hart dat het moeilijk is om werkelijk open te staan voor een ander. Dit kan maken dat je er tóch voor kiest om alleen te blijven.

Het doel van alleen zijn

Het kan moeilijk zijn om alleen te zijn. Maar deze situatie dwingt jou om naar diepere lagen te gaan en oude pijn te helen, zodat je meer balans in jezelf vindt. Mogelijk voel je dan geen behoefte meer om een leegte in jezelf op te vullen. Ook geeft deze situatie jou de ruimte om je tweelingziel op energetisch niveau te helpen helen.

Dit proces kan best vermoeiend en zwaar zijn. Veel tweelingzielen hebben op collectief niveau ervoor gekozen om het helingsproces tussen hen te versnellen. Het kan beter zijn dat hier geen andere persoon tussen komt, want dit verstoort en vertraagt het proces tussen je tweelingziel en jou.

Het op afstand helpen van je tweelingziel kan als een opoffering voelen. Je voelt je meer moe, hebt last van lichamelijke klachten die je hebt overgenomen van je twin en gaat door allerlei emoties heen. Neem dan ook alle rust en tijd om jouw energie in balans te brengen en het verwerkingsproces de ruimte te geven. Zorg goed voor jezelf. Het zoeken naar evenwicht in jezelf is erg belangrijk!

Tweelingzielen helen elkaars pijn

Het helen van jezelf en jouw tweelingziel kan jaren duren. Maar je mag erop vertrouwen dat het (gedeeltelijk) transformeren van de blokkades van je tweelingziel niet voor niks is. Jouw harde werk loont in de toekomst! Groepen tweelingzielen hebben op zielsniveau besloten om zich te herenigen en samen hun zielsmissie uit te dragen. En wanneer ze hiervoor gekozen hebben, is er geen weg meer terug. Daarom vinden er de komende jaren veel ontwikkelingen plaats tussen tweelingzielen. Deze ervaringen helpen jullie om een zeker evenwicht in jezelf te vinden en dichter bij elkaar te komen.

De drie grote liefdes in je leven

De drie grote liefdes in je leven

Wil je meer lezen over de rol van je zielsverwant in jouw leven? Ben je benieuwd naar de rol van karmische partners en tweelingzielen? Dan is dit boek voor liefdevolle inzichten een waardevolle partner op je reis naar je liefhebbende, authentieke zelf.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?