Home Geen categorie Vind je Soulmate

Vind je Soulmate

Door redacteur

Bij het dichtslaan van het boek Vind je Soulmate van Paul Ferrini, schoot spontaan de laatste regel van een gedicht in mijn gedachten: “Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen.” Prachtig, wanneer ik, jij en wij hetzelfde mag zijn. Dat geeft het gevoel weer van samen zijn in zijn ultieme vorm. Het boek van Paul Ferrini leest als een liefdesroman. Een serie korte, makkelijk leesbare hoofdstukken worden afgewisseld met mooie liefdesversen. Op bijna elke bladzijde is een logisch punt om te stoppen met lezen, maar dat wil je niet. Het boek boeit, je wilt door blijven lezen. De korte stukjes laten ruimte voor de eigen fantasie, om in te vullen wat de schrijver bedoelt met zijn analogieen en beschrijvingen. Lekker wegdromen over hoe intens het echte samenzijn kan voelen.

Van ik naar jij en van ik naar wij

Het boek begint heftig. Met een gewetensvraag wordt je aan het denken gezet. Wil je dit wel? Durf je controle te verliezen? Kun je je ego ondergeschikt maken? Het is geruststellend te lezen dat je voorgaande en huidige relaties jou voorbereiden op een relatie met je soulmate. Het vinden van je soulmate belooft het ultieme gevoel van ‘samen’ te verwerkelijken, in een echte harmonische relatie. We hebben nog een lange weg te gaan, voordat we onze soulmate zullen (her)kennen. Het heeft geen zin te zoeken naar je soulmate, ze vindt jou toch wel, zodra je er klaar voor bent. En zorg ervoor dat je er op tijd klaar voor bent, anders wordt het knetteren. Gelukkig geeft het boek voldoende aanwijzigingen om de noodzakelijke voorwaarden te scheppen. Voorwaarden om van ik naar jij te komen en de overgang van ik naar wij te maken. Ik heb genoten van dit boek en het zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik het lees, want ook ik wil samen thuiskomen in liefde.

Leave a Comment