Homepage slider

Hoe vind je een soulmate of zielsverwant? Deze tips helpen je

Door redacteur
Hoe vind je een soulmate of zielsverwant? Deze tips helpen je

Soulmates zijn oude bekenden uit vorige levens en zijn niet altijd geliefdes in je huidige leven. Soms is een soulmate een goede vriend, familielid of iemand die maar kort in je huidige leven is. Hoe dan ook; soulmates zijn bijzondere mensen in je leven. Ben je er klaar voor om een soulmate te ontmoeten? Oude ziel-expert Ainslie Mcleod legt je in dit artikel uit hoe je een soulmate ontmoet.

Het universum gaat tot het uiterste om ervoor te zorgen dat jij en je soulmate elkaar ontmoeten

Op zoek naar liefde

Ik ben er vast van overtuigd dat als we het fenomeen ‘soulmates’ beter zouden begrijpen, we op een heel andere manier met onze intieme relaties zouden omgaan. Vrijwel alle zielen op deze planeet zijn op zoek naar liefde. Ook die van jou. Liefde is tenslotte het ultieme doel waar onze ziel naar streeft.

De diepste verbinding ervaar je in een liefdevolle relatie met een ‘oude vriend’, een ziel die je in vorige levens hebt gekend. Je hebt met een dergelijke oude vriend niet alleen vorige levens gedeeld, jullie zijn ook van dezelfde zielsfamilie: de zielengroep die het reisproject ‘fysieke wereld’ vele duizenden jaren geleden in dezelfde periode is begonnen.

Soulmates zijn niet altijd liefdespartners

Hoewel je in een vorig leven met een oude vriend getrouwd geweest kunt zijn, betekent dit niet dat alle oude vrienden die je in dit leven tegenkomt liefdespartners moeten worden. De spirituele gidsen gebruiken het woord soulmate weliswaar om een heel innige vriendschap aan te duiden, maar ze gebruiken deze term in principe voor een oude vriend met wie een afspraak inzake een liefdesverbintenis bestaat.

Heb je wel eens iemand ontmoet bij wie je het gevoel had dat je diegene al kende? Je herkent een soulmate meestal aan dat gevoel van vertrouwdheid. Op het moment dat je hem of haar ziet probeert je ziel je aandacht te trekken en wil je laten weten dat dit iemand is die een belangrijke plek in je leven kan gaan innemen.

Bang om je soulmate te missen?

Sommigen mensen zijn bezorgd dat ze hun soulmate nooit zullen tegenkomen of dat ze die persoon zullen mislopen. Het universum gaat tot het uiterste om ervoor te zorgen dat we elkaar ontmoeten. De spirituele gidsen zijn er dag en nacht mee bezig: helpen ons bij elkaar te brengen en een relatie op te bouwen.

Gelukkig hebben we meer afspraken om een soulmate te ontmoeten. Sommige zullen we benutten, andere niet. Het is alsof je een bus mist, of er gebeurt iets waardoor je niet in die bus stapt. Even later komt de volgende langs.

Op het astrale niveau maken zielen continu afspraken met elkaar. De opzet is om, als het voor jou bedoeld is een relatie te hebben, je ervan te vergewissen dat dat ook zal gebeuren. Maar als de connectie met een specifiek persoon niet tot stand komt, zal je ziel zich herorganiseren. Er zijn meer afspraken. En die zijn nooit bij gebrek aan beter. Plan B is geen tweede keuze; het is alleen anders. Afspraken die op het astrale niveau zijn gemaakt werken niet altijd uit zoals gepland.

Oefening: zo vind je een soulmate

Als je op de markt bent voor een soulmate, is deze oefening voor jou. Maar ook als dat niet zo is, wil ik je aanmoedigen de volgende oefening te doen. Deze eenvoudige principes zijn namelijk van toepassing op alles wat je in dit leven wilt manifesteren.

  • Als je een relatie zoekt, som dan twintig dingen op die je verlangt in een soulmate. Schroom niet om te vragen wat je echt wilt. Ook als je intimiteit vroeger nog niet met een lantaarntje kon vinden, aarzel dan niet het toch op te schrijven. Verwoord je verzoeken positief. Gebruik liever termen als ‘emotioneel beschikbaar’ dan ‘niet nog getrouwd’.
  • Heb je momenteel een relatie waar voor je gevoel meer in zit, schrijf dan twintig dingen op die je wilt veranderen.
  • Ten slotte: als je positieve veranderingen in je leven wilt, zie dit dan als een gelegenheid om te focussen op twintig dingen die je wilt laten gebeuren.
  • Als je lijst klaar is, lees hem dan elke dag hardop voor aan je spirituele gidsen. Zoek een rustig plekje en zeg: ‘Ik roep mijn spirituele gidsen aan om in mijn belang te handelen…’ Lees de lijst voor en laat je gidsen weten wat je aan je leven wilt toevoegen. Het is hun werk jou te helpen de dingen te manifesteren die jij wilt. Geef ze alle kans dat te doen.

Boekentip van de redactie: Gids voor oude zielen

Wil je nog meer lezen over soulmates én ben je een oude ziel? Dan is Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod onmisbaar voor jou! Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt je hierbij en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar met gratis verzending bij Boekenwereld.com.

bestel nu

Lees verder over het vinden van een soulmate:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?