Spiritualiteit

Is jouw kind een oude ziel? Dit zijn de kenmerken en zo ondersteun je jouw kind

Door Seana Zelazo
Is jouw kind een oude ziel? Dit zijn de kenmerken en zo ondersteun je jouw kind

Oude zielen incarneren op dit moment in veelvoud om de overgang naar een nieuw bewustzijn te ondersteunen. De kans is groot dat jouw kind ook een oude ziel is wat uitdagingen met zich mee kan brengen. “Eigenzinnig en afgestemd op hun kracht, kunnen deze kinderen een sterke impact hebben op de mensen om hen heen, inclusief hun ouders, op manieren die niet altijd makkelijk zijn of soepel gaan,” zegt Seana Zelazo, auteur van De initiatie van Inanna. In dit artikel geeft ze fijne tips om jouw kleine, oude ziel te ondersteunen.

Het ondersteunen van onze kinderen in hun frustratie en in hun capaciteit als gidsen naar eenheidsbewustzijn vereist onze toegewijde aandacht en intentie.

Ouderschap is een van de meest bijzondere avonturen die we kunnen beleven en vanuit spiritueel perspectief biedt het een uitgelezen kans om mindfulness in actie te brengen. Maar het is zeker niet gemakkelijk. Bijdragend aan de universele verschuivingen die aan de gang zijn, is een leger van lichtwerkers die momenteel overal ter wereld volwassen worden.

Deze jonge veranderaars zijn wat je oude zielen zou kunnen noemen – hoog geëvolueerde wezens die geïncarneerd zijn om zich te verankeren in de wijsheid van een nieuw tijdperk en om de mensheid naar eenheidsbewustzijn te begeleiden. Eigenzinnig en afgestemd op hun kracht, kunnen deze kinderen een sterke impact hebben op de mensen om hen heen, inclusief hun ouders, op manieren die niet altijd gemakkelijk of soepel zijn. Dus hoe kunnen we de voortdurende evolutie van deze wijze wezens effectief ondersteunen?

Ondersteun hun missie

Omdat deze kinderen oude zielen zijn, zijn ze erg krachtig en een deel van hun inwijding is om die kracht te gebruiken in overeenstemming met het hoogste goed. Dezelfde krachtige, belichaamde, wilskrachtige wijsheid van deze kinderen kenmerkte ook de Soemerische Godin Inanna. Het voorbeeld van Inanna is nuttig om deze kinderen te begrijpen omdat, als de Godin van de Liefde, het hart haar primaire gids is. En toch is ze ook de Godin van de Oorlog, dus heeft ze de kracht voor zowel schepping als vernietiging – haar polariteiten in perfecte balans.

Deze oude zielen weerspiegelen deze tweedeling terwijl ze het oude ontmantelen en het nieuwe neerleggen. In haar mythes geeft Inanna ons toestemming om te zijn wie we zijn, om buiten de arbitraire beperkingen van onze cultuur te treden en om onze waarheid en zelfliefde te belichamen. Ze weet dat ze een kracht is en dat ze die bezit. Leer je kinderen begrijpen hoe hun kracht gekanaliseerd kan worden via het hart, zoals Inanna, een vertegenwoordiging van felle zachtheid.

Lees verder: De godin die ons helpt bij het ontwakingsproces op aarde: wie is Inanna?

Kenmerken van oude zielen

Leden van deze moedige groep oude zielen bezitten vaak de volgende eigenschappen:

• Een sterke wil.
• Verhoogde intuïtie.
• Een onverbloemde acceptatie van het leven zoals het is.
• Een hoger bewustzijnsperspectief dat vroegrijp is, zelfs terwijl het kind nog aan het leren is om zichzelf te reguleren.
• Een vasthoudendheid, zelfs als ze van nature samenwerken, om dingen op hun eigen manier te doen
• Een diepe verbinding met de natuurlijke wereld, inclusief planten, dieren, stenen en kristallen.
• Een voorliefde voor spirituele concepten en magie (vooral in wat ze lezen, bestuderen of bekijken).
• Een gevoeligheid voor voedsel, energie of externe prikkels die kan worden gekenmerkt door angst.
• Een voorkeur om op hun eigen tijdlijn te werken.

Deze lijst is zeker niet volledig, maar geeft een aantal voorbeelden van de unieke manieren waarop het ouderschap van zulke prachtige wezens voortdurend kansen biedt voor evolutie. Onze kinderen zijn, net als onze partners, altijd onze spiegels en leraren. Bedenk hoe je kind je eigen proces van spirituele groei ondersteunt door jou als ouder te kiezen.

Wanneer een oude ziel incarneert, kan het kind de frustratie met zich meedragen dat het een begrip heeft dat zijn fysieke leeftijd ver overstijgt. Onbewust en op een spiritueel niveau kunnen ze geïrriteerd zijn dat ze het stadium van afhankelijkheid niet kunnen versnellen naar onafhankelijkheid en het lichtwerk kunnen doen waarvoor ze hier kwamen. Als ouders kunnen we echter helpen door hen te leren begrijpen wat ze voelen.

Wat jij kunt doen om te helpen

Het ondersteunen van onze kinderen in hun frustratie en in hun capaciteit als gidsen naar eenheidsbewustzijn vereist onze toegewijde aandacht en intentie. Hieronder staan suggesties om de ouder te zijn die zij nodig hebben en waarom zij voor jou hebben gekozen.

Ontmoet ze waar ze zijn. Wees gevoelig voor hun frustratie en houd je eigen reactie in de gaten zodat je de frustratie kunt verminderen in plaats van vergroten.
Vier hun uniekheid en het pad dat ze hebben gekozen!
Gebruik natuurgeneeskunde. Gezien hun gevoeligheid zijn subtiele interventies vaak nuttig voor zulke kinderen, zoals energiewerk, acupunctuur en homeopathie.
Stimuleer lichaamsbeweging om overtollige energie constructief te kanaliseren.
Ondersteun hun band met kristallen, dieren en de natuurlijke wereld door prioriteit te geven aan uitstapjes en activiteiten die dit mogelijk maken.
Leer ze mantra’s om zichzelf te kalmeren en om zich geaard te voelen, zoals “Ik ben het Licht, ik word beschermd door het Licht”.
Herinner hen aan de kosmische hulp en ongeziene vrienden die beschikbaar zijn om ze te ondersteunen vanuit de ongeziene wereld – hun gidsen, engelen of krachtdieren.

Als wijze oude zielen zijn deze kinderen hier om les te geven en ze bieden op elk moment kansen voor onze eigen evolutie. Wees blij dat je ermee hebt ingestemd hen te helpen met hun prachtige missie.

Geïnspireerd door de wijsheid van de Sumerische Godin Inanna, is dit artikel een uitnodiging om te leven zoals zij dat doet, als een krachtige heldin die haar waarheid spreekt.

De initiatie van Inanna

De initiatie van Inanna

Inanna is een krachtig voorbeeld voor oude zielen. Lezen over haar kan herinneringen oproepen bij oude zielen omdat ze misschien wel leefden in de tijd toen haar verhalen werden verteld. In 'De initiatie van Inanna' van Seana Zelazo volg je de Soemerische godin van de liefde door de zeven poorten van haar zielenreis van ontwaken tot ascensie

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Seana Zalazo:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?