Spiritualiteit

Ben jij een oude ziel? Dit zijn 4 nieuwe kenmerken!

Door Hanne Knight
Ben jij een oude ziel? Dit zijn 4 nieuwe kenmerken!

Er ontwaken veel oude zielen – misschien ben jij er eentje! Het is opvallend dat ze zichzelf vaak niet zo herkennen in de bestaande kenmerken van een old soul. Coach Hanne Knight vindt het tijd om 4 nieuwe eigenschappen aan de checklist toe te voegen. “Wanneer je weet dat je een oude ziel bent, kunnen er veel puzzelstukjes op hun plek vallen.”

Je leest vaak dat oude zielen niet geïnteresseerd zijn in materiële rijkdom. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn!

Je anders voelen

Als je een artikel over oude zielen ziet, ga je het dan meteen lezen? Voel jij je aangetrokken tot informatie over dit onderwerp, maar herken jij jezelf vaak niet in de eigenschappen die volgens deze artikelen bij oude zielen horen?

Oude zielen worden vaak omschreven als zielen die al heel veel levens op aarde hebben doorgebracht. Ze zouden spiritueel zijn en diepe kennis van de universele wetten hebben. In mijn praktijk zie ik de laatste tijd vele oude zielen die nu aan het ontwaken zijn. Ze zijn vaak geïnteresseerd in de term, maar herkennen zich niet helemaal in de omschrijvingen die ze vinden, in boeken en op internet. Toch helpt het hen vaak wanneer ze zichzelf als een oude ziel zien. Dan vallen er heel veel puzzelstukken op hun plek. Ze begrijpen opeens waarom ze zich regelmatig ‘anders’ voelen dan hun omgeving.

Lees in dit artikel de 16 kenmerken van oude zielen.

Een uitgebreide checklist: ben jij een oude ziel?

Het is niet zo vreemd dat in deze wereld die razendsnel verandert, onze concepten mee-evolueren. Daarom wil ik in dit artikel graag 4 nieuwe kenmerken toevoegen aan de bestaande checklist.

Herken jij jezelf in deze nieuwe kenmerken van oude zielen?

1. Oude zielen kunnen van materiële zaken en geld houden.

Je leest vaak dat oude zielen niet geïnteresseerd zijn in materiële rijkdom en spullen. Of je hoort dat geld verdienen voor hen niet belangrijk is. Maar door mijn contacten met de oude zielen die nu ontwaken, heb ik geleerd dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn.

Geld is belangrijk wanneer je in de hedendaagse wereld wil overleven. Wie graag zoveel mogelijk anderen wil ondersteunen in hun zoektocht en ontwaken en een spirituele praktijk wil beginnen, is bijna genoodzaakt om zich te verdiepen in marketing. Hoe meer geld je hebt, hoe meer vrijheid en mogelijkheden je hebt om uit te zoeken wat je wil betekenen in dit leven.

2. Oude zielen kunnen van hun lichaam genieten.

Een belangrijke reden waarom we hier op aarde geïncarneerd zijn: jezelf ervaren in deze wereld en in dit lichaam. Als oude ziel kun je er dus van genieten om goed voor je lichaam te zorgen. Ook is het mogelijk dat je genot ontleent aan lichamelijke sensaties en seksualiteit. Je lichaam is zoveel meer dan een noodzakelijk omhulsel.

3. Oude zielen kunnen van nieuwe dingen houden.

Je leest weleens dat oude zielen vooral houden van oude boeken en verhalen, van oude muziek en van oldschool interactie en communicatie. Maar ook dit geldt niet voor alle oude zielen.

Als oude ziel houd je waarschijnlijk niet van oppervlakkige trends. Je verkiest goede gesprekken boven praten over koetjes en kalfjes. Maar deze diepgang hoef je niet alleen in het dagelijkse leven, dus offline, te vinden. Ook op digitale platformen en in online communities kun jij je helemaal thuis voelen.

4. Oude zielen kunnen heel extravert zijn.

Wat alle oude zielen met elkaar delen: door hun hoge gevoeligheid voor de energie van anderen hebben ze veel tijd voor zichzelf nodig. Maar dat wil niet zeggen dat je als oude ziel per se introvert bent. Je kunt heel goed vrolijk, extravert en bijzonder sociaal zijn.

Het herinneren van oude innerlijke kennis

Omdat er zoveel oude zielen op deze aarde leven, is het niet makkelijk om een complete checklist van kenmerken op te stellen. Wel zijn er enkele eigenschappen die ze meestal delen. Vaak zijn het bijvoorbeeld oude zielen die zich ‘anders’ voelen en op zoek gaan naar informatie over dit onderwerp.

Een ander gemeenschappelijk kenmerk: je verlangt naar spirituele ontwikkeling en wijsheid. Je hebt een diepe innerlijke kennis van het universum en de spirituele wetten. Maar het hoeft zeker niet zo te zijn dat jij je altijd bewust bent geweest van deze kennis. Of dat je bij je spirituele ontwaken onmiddellijk toegang hebt tot al deze antwoorden. Vaak is je ontwaken ook een lange zoektocht naar deze wijsheid. Je intuïtie is daarbij een heel belangrijk navigatiemiddel. Je intuïtie toont jou de weg naar alle kennis die jij je wil herinneren.

Gids voor oude zielen

Gids voor oude zielen

Ben je een oude ziel? Dan is Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod onmisbaar voor jou. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt je hierbij en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over oude zielen:

Deel dit artikel online
Hanne Knight
Hanne Knight

't Is langs hier en het komt goed. Dat is het motto van Soul in Bloom, mijn praktijk voor coaching via e-mail, online of via chat. Als Soul Realignment Practicioner werk ik met iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in een leven dat niet helemaal past. Samen gaan we op zoek naar de Blueprint van jouw ziel, naar wie je diep vanbinnen bent. En we verwijderen de blokkades die je nog tegenhouden om een heerlijk leven te leiden.

Reacties
  1. Tanni Koens 30 april 2023 - 11:59
    Reply

    Momenteel ontmoet ik in mijn consulten veel 'oude' zielen die niet zoveel levens op aarde hebben, meestal tussen de 10 en 20. Maar ze hebben heel veel levens in andere universa, op andere planeten. Hun oude kennis die ze zeker bij zich dragen, ontwaakt nu langzamerhand, wat ze wel bijna allemaal hebben is dat ze heimwee hebben naar 'huis'. Dat ze de manier waarop nog steeds veel mensen omgaan met elkaar (strijd en elkaar proberen te overtroeven, en veroordelen) hoe deze mensen vaak om met dieren en de natuur omgaan, nog altijd niet kunnen begrijpen en zich daardoor vaak erg eenzaam en onbegrepen voelen.

  2. Anneke Arkes 16 mei 2024 - 06:05
    Reply

    Dit is precies wat ik voel Ik wil graag terug naar mijn huis Hier op aarde voelt alles vreemd aan Afstand naar elkaar , continu kijken op gsm men praat minder . Ik voel mij een vreemdeling soms verzuipt ik ,na overlijden van mijn man 💖 is ons Yin Yang veranderd ,ik mis hem ben ontworteld voel dat mijn wereld hier is veranderd. Zelfs na 9 jaren zonder hem is ons ziels niveau er soms wèl. Mijn oude ziel verlangt naar de stilte naar hem om weer èèn te zijn

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?