Spiritualiteit

Ben jij een oude ziel? 16 kenmerken waaraan je kunt herkennen of je een oude ziel bent

Door redacteur
Ben jij een oude ziel? 16 kenmerken waaraan je kunt herkennen of je een oude ziel bent

Hoe weet je dat je een oude ziel bent? In het algemeen kun je wel zeggen dat we allemaal oude zielen zijn, maar sommige van ons zijn hier toch al veel langer dan andere. Op welke tekens moet je letten om het verschil te zien? Bekijk hieronder 16 kenmerken van een oude ziel.

16 kenmerken van een oude ziel

Je begrijpt veel van de diepere lessen van het leven

Voor sommige mensen is het moeilijk om te begrijpen dat de ziel van een kind veel ouder kan zijn dan de ziel van zijn of haar ouders. Voor deze mensen is dit een teken dat hun ziel waarschijnlijk jonger is dan die van jou. Als je begint te begrijpen waarom je in deze 3 dimensionale werkelijkheid blijft incarneren, dan wordt het duidelijk. Net zoals in de film Groundhog Day. In deze film wordt Phil iedere dag wakker om te ontdekken dat het nog steeds 3 februari is, net zolang tot hij uitvindt hoe hij zijn in de weg staande ego kan verslaan, zodat hij kan beginnen met het helpen van anderen.

Je staat in contact met je natuurlijke gaven of hebt er een buitengewone belangstelling voor

Sommige mensen zijn geboren met aangeboren eigenschappen zoals het kunnen helen of paranormale begaafdheden. De waarheid is dat we allemaal deze gaven bezitten, maar een oudere ziel is hier meer op afgestemd en is beter in staat om deze gaven toe te passen voor het welzijn van de mensheid. Als je niet over deze gaven beschikt, maar je hebt er wel een grote belangstelling voor, dan is dit het teken dat je ziel probeert deze gaven, die je waarschijnlijk in een vorig leven wel had, weer naar voren te halen.

Je wordt spiritueel bewust

Iedereen bestaat volledig uit energie, maar veel mensen hebben moeite met begrijpen wat dit betekent. Je ziel is alleen maar bewustzijn en liefde. Het heeft een uniek begrip van hoe de matrix wordt uitgespeeld op deze planeet. Je ziel begrijpt dat alles wat we doen als een collectief, zal helpen om het “ontwaken” van anderen te bevorderen.

Je begrijpt hoe belangrijk het is om te vergeven

Sommige mensen zijn oude zielen, maar moeten nog veel leren omdat ze gevangen zitten in hun denkwijze. Ze zijn te koppig of hebben nog niet geleerd hoe belangrijk het is om te vergeven. Door jezelf en anderen te vergeven, wordt alle resterende, storende karma tussen deze mensen opgelost.

Je bent in staat om voorbij te gaan aan je ego

Het is bijna onmogelijk voor wie dan ook om 100% voorbij te gaan aan je ego. Maar, het alleen al bewust zijn van je ego en hoe het je bewustzijn tegenwerkt, is al een zeker teken van de aanwezigheid van een oude ziel. Anderzijds is er helemaal geen ego. Op het punt waarop je terugblikt op je leven, ga je je ego opnieuw ervaren. Dan zul je merken hoe dit het leven van anderen en jezelf heeft beïnvloed. Dit is het moment waarop je waarschijnlijk een zielcontract zult maken in de hoop het ego niet de overhand te laten nemen en je te verzoenen met de ego-gerelateerde kwesties die je in vorige levens hebt meegemaakt.

Je hecht weinig of geen waarde aan materiële zaken

Geld en spullen zijn producten van deze 3D-werkelijkheid. Het is heel gemakkelijk om toe te geven aan materialisme, in het bijzonder omdat je permanent wordt blootgesteld aan advertenties, programmering en druk van de mensen om je heen. Een oudere ziel weet dat geld niet bestaat en aan de andere kant dat het belemmerend werkt bij het zijn wie we werkelijk zijn. De oudere zielen zullen geld als gereedschap gebruiken om hun spirituele vooruitgang te bevorderen of het gebruiken om anderen te helpen die minder goed af zijn.

Je begrijpt het concept dat je lichaam niets anders is dan een omhulsel voor je ziel

Voordat je geboren werd, koos je niet alleen je ouders, maar ook je levensomstandigheden en de uitdagingen die je zullen helpen om je spirituele groei te bewerkstelligen. Het lichaam wat je nu bewoont is niets anders dan een voertuig voor je ziel. Je naam is iets waar je ziel zich op dit moment aan verbindt. Natuurlijk heb je in andere incarnaties talloze namen gehad en bent zowel man als vrouw geweest. Je naam, titel en dat soort zaken, zijn iets waar vooral het ego zich mee identificeert, want uiteindelijk ben je oneindig bewustzijn en zitten we allemaal in hetzelfde team.

Je hebt een speciale band met lang vervlogen tijden

Heb je ooit een oude film gezien of een kunstwerk uit een bepaalde periode waarbij je een gevoel van herkenning had? Er is een grote kans dat je dan in die periode hebt geleefd en dat dit je kenbaar wordt gemaakt door je cellulaire geheugen. (Dit is het geheugen wat niet alleen in de hersenen huist, maar in de cellen van je hele lichaam en al je organen.)

Je hebt een begrip over wat je moet doen om je spirituele vooruitgang af te ronden

Alleen al door het lezen tot dit punt, bewijst dat je je meer bewust bent dan de meesten. Je hebt een begrip van de Universele Wetten en ook wat je nog te doen staat zoals overeengekomen in je zielcontract. Zelfs als je daar niet helemaal zeker van bent dan zullen je Hogere Zelf en je Gidsen ervoor zorgen dat je in de juiste richting wordt geleid.

Je hebt sterk het gevoel dat de aarde niet je thuis is

Heb je ooit zomaar in de lucht gekeken en dan misschien naar een ster ver weg, zo maar, zonder bepaalde reden? Voel je een speciale band met bepaalde sterrenstelsels zoals de Pleiaden of Orion? Krijg je een ongemakkelijk gevoel bij oorlogen en corruptie en ervaar je het alsof dit soort dingen niet bestonden op de plaats waar je oorspronkelijk vandaan komt? Ben je misschien één van die zielen die bereid was om hier naar toe te komen, op dit specifieke moment, om te helpen met de ascensie van de aarde? Als je bevestigend kunt antwoorden op al deze vragen, dan is er een grote kans dat je niet oorspronkelijk afkomstig bent van de planeet aarde.

Je bent geneigd om dingen alleen te doen of alleen te zijn

Deze houding wordt door de maatschappij al snel neerbuigend veroordeeld, maar oudere zielen zijn alleen maar op zoek naar eerdere fragmenten van zichzelf. Vaak zullen ze afstand nemen van jongere zielen die nog veel meer incarnaties nodig hebben. Oudere zielen zijn geneigd andere gelijkgestemde mensen uit te kiezen omdat ze zich daarbij op hun gemak voelen en er meer herkenbaarheid is, die ze beiden kunnen benutten om hun spirituele vooruitgang te bevorderen.

Je bent van nature opstandig

Als je in opstand komt tegen religie, wetten en dat soort dingen dan is dat een teken dat je ziel weet dat de enige ware wetten de Universele Wetten zijn. Terwijl je wel begrip kunt opbrengen voor de logica en intenties van de wet, zal je niet geneigd zijn deze als absolute wet te aanvaarden. Omdat je weet dat er hogere wetten zijn die bedoeld zijn om je spirituele groei te bevorderen.

Je hebt een brandend verlangen naar de waarheid en innerlijke wijsheid

Veel oudere zielen kijken dwars door de leugens heen die ze op de mouw zijn gespeld door religie, de politiek en onderwijssystemen. Alhoewel ze heel goed begrijpen dat we één zijn met het Universum, willen ze hoe dan ook de waarheid boven tafel krijgen en op die manier anderen helpen met hun bewustwordingsproces. Ze zijn ook altijd op zoek naar kennis op het spirituele-, metafysische- en esoterische vlak. Ze zullen informatie veel gemakkelijker absorberen dan alles wat ze ooit op school hebben geleerd.

Je probeert niet om andere mensen te domineren

Oudere zielen accepteren niet alleen gemakkelijker andere mensen, maar ook omstandigheden. Je keurt bijvoorbeeld de corruptie in de politiek niet goed, maar je begrijpt wel dat deze corruptie ook weer helpt om andere mensen de waarheid te laten zien. Je respecteert de vrije wil van anderen en je zult eerder tact gebruiken dan verbale verzoeken doen aan anderen.

Je voelt een afscheiding tussen jezelf en de “werkelijke” wereld

Naarmate je het ego en het materialisme achter je laat, zal je merken dat je levensstijl anders wordt. Alhoewel je huidige levensstijl uniek is voor deze incarnatie, schijnt er ook een soort herkenbaarheid te zijn van de richting waarin je gaat.

Je bent nieuwsgierig of je een oude ziel bent of niet

Veel jonge zielen zouden deze vraag niet eens stellen, omdat dit ze niet interesseert. Alhoewel hetzelfde geldt voor veel oudere zielen maar daarvoor zijn andere redenen. Ze weten immers dat ze oude zielen zijn. Maar het is toch leuk om een bevestiging te krijgen die overeenkomt met je spirituele ervaringen. Er zijn vele lessen die we hebben geleerd gedurende onze levens, met als eindresultaat de incarnatie waar je nu mee bezig bent. Al je vorige incarnaties zijn opgeslagen in je cellulaire geheugen en kunnen worden opgeroepen door regressie. Veel van de mensen op deze planeet zijn oudere zielen, maar zijn simpelweg nog niet wakker. Zij hebben nog veel te leren en zullen nog vele reïncarnaties nodig hebben in deze 3D-werkelijkheid. Veel van hen die wakker zijn zullen doorstromen naar het volgende niveau in bewustzijn.

Het is belangrijk om te beseffen dat het geen race is, omdat we uiteindelijk allemáál zullen winnen. Geniet van iedere milliseconde in deze incarnatie. Want het is misschien wel de laatste keer dat je een 3 dimensionale werkelijkheid zult meemaken.

Gids voor oude zielen

Gids voor oude zielen

Ben je een oude ziel? Dan is Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod onmisbaar voor jou. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt je hierbij en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Wil je ontdekken wat jouw zielsgaven zijn?

Wil je je ziel leren kennen? Wil je erachter komen wat jij hier komt doen op aarde en waarom jij steeds tegen dezelfde dingen aanloopt? Start dan vandaag nog met de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell. Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu hier de cursus en ontdek de blauwdruk van je ziel.

bestel nu

Bron: Wake Up World

Lees verder over je ziel:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reacties
 1. Tammy 4 mei 2015 - 17:25
  Reply

  Als wat je schrijft waar is, wat kunnen de vervolgstappen zijn die een oude ziel heeft? Tammy

  1. M.Wilkens 3 februari 2019 - 23:18
   Reply

   Ooit lies ik leaker vrolijk mezelf te zijn omdat for mij het heel logisch is dat mijn eventueel negative gedrag of commentaren op iemands uiterlijke werkelijkheid .gevolgen gat hebben.Het empatisch vermogen is goals vele van jonze gedragingen Al's een spiers te trainen.Dus energieen zijn ook starker te makes. Ook well de zelfkennis en zelfbeheersing.Ik heb vele paranormal verschijnselen meegemaakt en soms denk ik dat ik ze self beheads,maar unit enkele van mijn visioenen....volt het also er een helm wonder vizier op mijn hood worst geezer,Ben ik niet in stat mijn zintuigen te gebruiken en Warner de,helm, weer afgaat worst er een sport van telepatische gedachte in mijn hood geplaatst.Ik meet eerlijk zijn.Deze korte en uitkomende visioenen worden bijna altijd in de wij form uitgesproken,goals mijn opa die not total gezond was verklaard en mijn murder daze blonde boodschap aan mij mededeelde,werd ik aquut under Stroom geezer en keg ik te horen dat,WIJ KOMEN JE GROOTVADER AAN HET EINDE VAN DE DERDE MAAND VANAF NU OPHALEN,PROBEER DIT NIET TE VERANDEREN,WANT ZIJN MOMENT IS DAAR.DIT KUN JE NIET VERANDEREN,HET IS TIJD.einde bericht.het is uitgekomen en er zijn not vele meer vreemde dingen omtrent zijn verlaten van het organische en daarbij alles behalve de linker en de Richter magneten die ons intelligence licht door de dimensional tunnel voorttrekken.In de bible worst dit de slang near de appel genoemd Een slang zoo green Balkans oftel bestaan betekenen maar meer aan een kugel doen denken.De appel is Al's een magkinetisch velden,dat Al's een mandala linen court.Dit is for mij de bron,de puurheid van een kind,onbeinvloed not geen bewuste ver of beoordeling,maar oprechte intensifies.We heaven Allen 1 druppel eventueel awareness,bewustzijn in ons lichaam dat ook were kan worden gezien Al's een te trainen gedraging.Mijn omgeving reageert Allen maar met angst onbegrip en andre negatieven.jammer.

  2. Ron 26 januari 2020 - 22:52
   Reply

   Prachtige mensen zijn jullie. Het is goed dat er over gecommuniceerd wordt en daar is dit de goede plek voor. Hierbuiten is het raar... voor de rest tenminste. Enorm veel herkenning. Dank jullie!

 2. tammie 12 juni 2015 - 22:08
  Reply

  per toeval op deze site lees ik het stuk ik zie mij erin terug schrol naar beneden staat er tammy erg leuk het lot zeggen ze dan

  1. Piet 26 juni 2020 - 17:04
   Reply

   Als we ouder worden wéten we dit ook, we ondervinden dat. Een dikke 10j geleden zijn we op wandel in Brussel, we slaan een straatje in met oude kasseien waarop ik zeg,"achter die hoek is de kerk", dat bleek ook. Heb tevens ook tot 2x toe mijn overleden vader gesproken dmv het glas, vragen die je in je binnenste stelt werden beantwoord. Ja, er is leven na de dood :-)

  2. Vedam 31 januari 2022 - 22:20
   Reply

   In mijn kind tijd rond 8 jaar heb ik altijd geweten wat mij is voorgehouden en aangepraat niet strookt met de waarheid, die ik in mezelf (h)erken het leven heb ik als heel spiritueel gevoeld, me overal mee kunnen verbinden, nog steeds ben ik bij mezelf aan het werken naar vernieuwing uit de oude ziel, daar zie ik uit het paranormaal zijn er meer is in de sterren dan wat ik kan waarnemen, daar is wel mijn thuis waar ik me goed voel, de warmte, helderheid, getuige zijn waar het stille midden mij kan laten voelen in stilte zonder er iets voor hoeven doen

 3. Ronan 19 juni 2015 - 11:47
  Reply

  Altijd al gedacht een oude ziel te zijn Een oudere, wijze, dame zei me dat ooit al toen ik nog echt een kind was. Ik vond het toen raar, maar heb het altijd onthouden..

  1. Femke 16 april 2020 - 06:07
   Reply

   Geld voor mij precies hetzelfde, door mijn leven heen vaak gehoord van personen die ik tegen ben gekomen en dat is me ook altijd bijgebleven. En als ik nu 34 jaar later alles op een rijtje zet hebben ze dat goed ingeschat en begin ik zelf te ondervinden

  2. Maan 11 oktober 2020 - 07:09
   Reply

   Ronan, dat is mij ook verteld! Ik denk dat het nu al 20 jaar geleden is dat deze mevrouw mij zomaar aansprak en zei: "jij bent een hele oude ziel." Ik weet dit nog zo goed en is me altijd bijgebleven. Famke, ik ben nu ook 34.. zo toevallig dit

 4. HC blauwkuip 27 juli 2015 - 15:50
  Reply

  Dank

 5. Grace 28 juli 2015 - 06:54
  Reply

  Hallo, Kom hier toevallig voorbij en ik ken mij ook hierin net als Tammie. Is mij ook dezelfde vraag, die ik wilde stellen. Gr. Grace

 6. anitawillems 10 april 2016 - 20:45
  Reply

  Mooi overzicht. Ga ik zeker meer van lezen. Er ligt ontzettend veel wijsheid in de lessen uit je vorige levens. Al die levens helpen je in je huidige bestaan verder op weg. Ik ging kortgeleden naar een zielenlezing bij iemand die contact kan maken met jouw engelen en de boodschappen van die engelen. De energie uit een vorig leven kan op je huidig leven nog van invloed zijn. Ik ging naar een heel fijne vrouw in Midwolda. (Gr.) Voor wie er nieuwsgierig naar is, kan zoeken op Sprookjeskroon.

 7. corrie 7 augustus 2016 - 23:16
  Reply

  JA WEET IK AL ZOOO LANG ,MAAR IS ME ALTIJD AFGEPRAAT VROEGER DAN HOOR MAAR IK BEN ER WEL MEE DOORGEGAAN ,DUS OP EEN BEPAALDE TIJD MERK JE DAT JE ECHT BIJZONDERE GAVEN ENZ HEB EN OOK 3 BDE GEHAD DUA ZO INTENSIEF GEVOELT ,WAT ER NA DIT ZAL GAAN KOMEN, OOK OVER GEPRAAT EN LATER MET MEDE ZIELEN IN DE YOGA EN REIKI TIJD HEEL VEEEEEL ERVARINGEN OPGEDAAN EN VEEL GEVOELD EN TOEGEPAST ,DUS BLIJ MET DEZE GAVE .EN BELEVINGEN,GEEF HET GRAAG DOOR ,GR CORRIE

 8. Carlo 3 april 2017 - 17:53
  Reply

  Zo herkenbaar!

  1. Lucille van den Berg 4 maart 2020 - 17:13
   Reply

   Herken mezelf. Altijd geweten dat ik bij de oude zielen hoor. Nu ik dit gelezen heb voel ik me rijk! Laat ik andere zielen zo proberen te ontwaken.

 9. Maureen 4 augustus 2017 - 22:45
  Reply

  Zo herkenbaar......maar mijn man is een jonge ziel en heeft geen interesse. Hoe kan je daar mee omgaan? Nu botsen we enorm en is er bijna geen communicatie. Wat en hoe? Met liefde, Maus

  1. Jet 14 juni 2020 - 16:09
   Reply

   Lieve Maus, Dat hebben veel mannen hoor, Leef vooral je eigen leven en zoek wat je wel verbindt. Blijf liefdevol en ook begrensd. Verschil mag er zijn, overtuig hem niet ! Tja en als dat te leeg is heb je ook een keuze. P.s ik ben relatietherapeut en al 35 jaar met mijn partner..met ups en downs. Nu heel up

  2. Jet 14 juni 2020 - 16:13
   Reply

   Ps tip voor iedereen.meesterschap in liefde van Ruiz. Wijsheid van de tolteken. Denk dat... ik ook een oude ziel ben..maar ach....wat maakt het uit..?

   1. Coenraad 18 juli 2020 - 10:56
    Reply

    Ter info: ik heb al zijn boeken in het Engels. De vertaling is niet helemaal correct vanuit het Engels naar het Nederlands. Dat heb ik gezien bij de vier inzichten. The four Agreements. een agreement is never nooit een inzicht.

  3. Sam 25 juni 2020 - 12:55
   Reply

   Ik herken me ook in je comment. Maar zo langzamerhand begin ik te begrijpen dat dit juist de bedoeling is. Mijn man is mijn slijpsteen. Ik heb een keuze, maar ik blijf bij deze situatie omdat ik zie dat ik juist IN deze situatie iets te doen heb, ervan kan leren. Wat maakt dat jullie samenzijn? En dat bedoel ik dan natuurlijk op een ander niveau dan het materiele... Juist door te kiezen in deze relatie te (blijven) staan, kan ik de dingen leren die ik te leren heb. Veel sterkte!

 10. Liam 29 augustus 2017 - 11:44
  Reply

  Alles is commercieel. Bestaan er ook echte oude zielen die niet geven om geld en macht. Iedereen die zogenaamd een oude ziel is, maakt website's en dat klopt gewoon niet. Een echte oude ziel is er klaar mee en wil naar huis........... Ik hoop een keer een oude ziel zoals ik te ontmoeten. Er zijn er niet zoveel.

  1. Nathalie 27 december 2017 - 00:22
   Reply

   Hoi Liam, Ingrid, kreeft, Hier nog een oude ziel die het gevoel heeft niet thuis te zijn hier op aarde.. Dit gevoel speelt naast het gevoel/ besef wat steeds meer komt dat 'thuis' in mij is en overal is.. Ook veel bezig met de vraag wat mijn doel/ rol in dit leven is hier op aarde..? En welke lessen heb ik nog te leren/delen?

   1. Michel Der kinderen 28 december 2019 - 19:16
    Reply

    Leef met de tijd en leer vallen en opstaan en je nabestaande die gaan ook leren en vallen en opstaan Ik ben ook een oude ziel Die veel opzoekt over oudheid van deze planeet en de mens en natuur . LEEF MET DE TIJD . klok tijd of innerlijk .

  2. Jona 4 januari 2019 - 17:11
   Reply

   Erg herkenbaa... commercieel ik word er vaak verdrietig van.... een keer samen komen lijkt me fijn, geen vrouwencrikels, kundalini, womb etc.... daar krijg ik kriebels van, met de voeten op aarde maar wel wetende dat er veel meer is dan dit....

   1. Monique 19 mei 2019 - 11:51
    Reply

    Ik ban op zoek naar imand met wie ik zou knnen communiceren op de zelfde golflengfe ik ben wel een beetje gehandicapt omdat al en beetje ouder ben en mij niet meer kan verplaatsen buiten Vlaanderen. Mag ik weten waar jij woont, dit is voor mij heel belanglijk. Dank bij voorbaat.. Monique

    1. Janneke 11 februari 2023 - 22:51
     Reply

     Hallo Monique, Ik ben Janneke en woon in Nederland. Ik weet ook al jaren dat ik ‘n oude ziel ben. Ik was 20 jaar en 8 maanden zwanger van mijn 1ste kindje. Ging elke week met de bus naar de markt, zag daar altijd dezelfde oude beschaafde donker damen en maakte n praatje. Na elke maanden zei ze tegen mij: meisje dit is de laatste keer dat wij elkaar hier ontmoeten, ik ga deze wereld verlaten.Ik was daar heel verdrietig over, we hadden n hechte band met elkaar opgebouwd en veel verteld! Ze zei mij, over 2 weken krijg je ‘n zoon, hij gaat de couveuse in maar is heel gezond! En jouw staat n zwaar leven te wachten, maar jij bent ‘n zeer oude ziel en je red het wel, maar blijf ook aan jezelf denken! We pakte elkaar, met tranen in de ogen vast, ze stapte in de bus en heb haar nooit meer gezien! Zij is heel mijn leven in gedachten gebleven en ben nu 84. Alles wat Liza, zo heette zij, is uitgekomen! Zelf heb ik vreemde situaties meegemaakt die voor mij onbegrijpelijk zijn. Janneke

  3. Ruben 27 december 2019 - 14:38
   Reply

   Hier ben ik liam Ook een oude ziel

  4. Dwarsje 1 januari 2020 - 14:24
   Reply

   Ook oude zielen maken websites hoor, dat heeft niets met materie of geld te maken. Oude zielen zijn ook gewoon op aarde en doen ook gewoon "gewone" dingen. Door het gedrag van de oude ziel kan je kenmerken waarnemen waarom zij/hij een oude ziel is en dat is juist zo interessant. Het mooiste moment is dat een oude ziel beseft dat zij/jij een oude ziel is en dan krijgt het leven juist zin. Je kan er a.h.w. nog iets van maken. In het belang van de mensheid en de aarde. Ook als oude ziel is er heus wel twijfel en daarom even een klein gedichtje die me zo-even te binnen schiet. met God heb ik zojuist gesproken maar hij antwoordde niet met God heb ik ook overlegd maar er kwam geen antwoord met God heb ik dromen gedeeld maar Hij verscheen niet Ik heb in de nacht geroepen in mijn bed gehuild maar niemand die kwam ik heb God gevraagd te fluisteren maar hij wilde niets zeggen Ik heb gesmeekt, gepreekt en gescholden en telkens opnieuw zweeg Hij daarna heb ik God geduld beloofd Al mijn hele leven wacht ik op zijn teken Ik heb geduld getraind omdat ik weet dat Hij dat heeft besloten Ik heb tot God gesproken en ik weet dat hij door slechts een woord te roepen de eeuwigheid zal ontluiken dat God niets hoeft te zeggen omdat het gevoel voldoende zal zijn. Leef in vrede. Ton

   1. Ingrid 4 februari 2020 - 22:44
    Reply

    Wouw zo mooi

   2. Joost Schoondermark 23 december 2020 - 14:40
    Reply

    Mooi Ton !

  5. Anoniem 6 januari 2020 - 02:12
   Reply

   Hallo, Ik ben 23 en heb recent een auto ongeluk gehad, 120 km/h botsing, in de sloot en bijna zonder kleerscheuren. Ik word mijn hele leven al als 'anders' of 'appart' omschreven, terwijl ik voor mijn gevoel behoorlijk goed mee doe met deze tijd. Ik heb mij zelf ook altijd anders gevoeld, ik geef zoals jij vraagt absoluut niet om materialistische dingen en heb mij zoveel afgevraagd.. Ik snap ook absoluut niets van deze tijd, maar doe wel mijn best omdat je met de maatschappij mee moet draaien. Ik heb nooit naar de spirituele aspecten gekeken, ik geloof ook niet en was heel erg zoekende. Sinds dat ik het ongeluk heb gehad, en een paar dagen later mijn hele geheugen uitging, wat erg frustrerend is, heeft iets mij deze kant op gebracht.. Ik had een relatie wat heel vermoeiend is geweest, maar wat mij heel veel heeft geleerd. Nu al een langere tijd contact met iemand die ik niet kende, kreeg ineens een bericht en weet nog dat ik het heel vreemd vond.. Heb meerdere malen niet gereageerd maar waarom ik uiteindelijk afgesproken heb is omdat mijn 'gevoel' dat zei. Het gaf rust en het voelt alsof het zo moet zijn. Ik heb eerder gehoord een oude ziel te zijn, maar stond hier ook nooit bij stil, ik ben ook nog heel jong. Maar ik heb mij nooit thuis gevoeld in deze wereld van moderne technologie en alles. Ondanks dat ik recent een beetje op onderzoek uit ben, hier blij van word, maar het ook eng vind.

  6. Daani 7 januari 2020 - 05:45
   Reply

   Liam, je bericht is al ennige maanden terug. Toch wil ik je een hart onder de riem steken, de zielen, danwel oud als jong , die websites en andere kennis verspreiden zijn misschien nog niet zo nutteloos als je denkt,ze helpen ons en zichzelf weer een stukje verder. Je note "die willen gewoon naar huis" inderdaad, je komt ze niet vaak tegen, de zielen die diep van binnen eigenlijk alles wel gezien hebben,heel veel of heel weinig geld niet meer interessant vinden,geen waarden hechten aan spullen of wat andere mensen van je denken....Ik wil ook naar huis , ik heb het wel gezien, en verlang naar waar ik vandaan kom. Toch is er nog iets dat ik moet leren, tot nu toe voor mij de moeilijkste levensles die ik nog niet onder de knie heb. Succes met alles en probeer nog even om je heen te kijken,deel je kennis. En wel thuis voor later!

  7. Angela 21 december 2020 - 14:10
   Reply

   Een oude ziel hoeft ook niets meer dan alleen te ervaren en genieten van wat er ooit gezaaid is en nu tot bloei komt. Van de zon op de huid en de haartjes die overeind komen bij een koude rilling. Ik weet hoe oud mijn lichaam wordt. Tot dan geniet ik van dit leven dat geen problemen kent omdat ik de oplossingen al zie. De berusting en aanvaarding dat alles gebeurt op het juiste moment en dat je iedere keer op een andere manier er naar kan kijken voegt zoveel dimensies toe dat je haast niet kan begrijpen dat er nog steeds mensen zijn die halsstarrig vasthouden aan 1 waarheid. Ik zeg bijna omdat ik wel begrijp dat angst daarvoor zorgt. Oude zielen die de trucjes van het leven begrijpen kunnen ook genieten van de maatschappij alsof het een kinderspel is. En als je ook nog eens 3 oude zielenkinderen hebt als ik, mens o mens wat een beloning! De begeleiding daarvan, hoe balans te vinden in een ego maatschappij en toch je eigenheid terug te vinden, mooie uitdagingen zijn dat hoor. Ben zeer dankbaar voor het leven in al haar facetten.. Ps heb nog 39 jaar te om hiervan te genieten.

  8. SR 25 januari 2021 - 01:19
   Reply

   Ook ik verlang naar huis... Al zo lang... Zeker in de wereld waar we nu in leven... Liefs, Van een oude ziel

 11. Ingrid 15 september 2017 - 18:04
  Reply

  Dag Liam, herkenbaar wat je zegt. Ik wil ook naar huis... Ik heb daar een heel sterk gevoel bij, maar weet niet waar ik het kan vinden.

 12. Kreeft 24 september 2017 - 23:09
  Reply

  Ik voel jullie Ingrid en Liam. . Lijkt soms door hypocrites te worden

 13. Judy 29 december 2017 - 00:49
  Reply

  Namasté

 14. Ronald 29 april 2018 - 11:18
  Reply

  Ik weet het even niet. Voel veel en zie soms ook die dingen. Ik weet er is meer. Veel meer. Woonde in NL maar kan daar niet aarden. Woon nu in Hongarije en voel een band. Huilde van binnen bij het betreden van het land, het huis de sleutel het was thuis komen. Toch voel ik dat ik veel langer ben geweest veel verder terug in de tijd. Als op een festival de Hongaarse muziek klinkt het oude dan voel ik veel emotie opkomen. Kan me dan haast niet bedwingen. Moet wel want het uiten wordt door vele gezien als achterlijk en je bent gek. Gisteravond een serie van 12 delen bekeken over de middeleeuwen. 12 x 25 minuten helemaal ademloos uitgekeken. Met een verhaal. Geweldig hoe nu en toen in een serie zijn uitgebeeld. Ik voelde weer die herkenning. Helaas kan er met niemand over praten. Misschien via dit?

 15. Esther 2 juni 2018 - 19:52
  Reply

  Hallo Ronald, dank voor jou verhaal , dat was voor mij een feestje van herkenning. Ik herken dat ook vaak in hongaars gelijkende muziek. Tot tranen toe. Ik weet werkelijk niet wat de reden is om dit te beantwoorden, dit doe ik eigenlijk nooit, maar goed vandaag is blijkbaar een bijzonder moment. Vandaag las ik een mooie overdenking. Leef in het heden, gedenk het verleden en wees niet bang voor de toekomst, want die bestaat niet en die zal ook nooit bestaan. Er is alleen het nu. En zelfs dit is een aanname. Denk zelf na.Gek of niet het maakt niet uit jij ervaart het zo, en dat is het enige wat telt.

 16. I 18 november 2018 - 07:39
  Reply

  Dag Liam, Ingrid en Kreeft, Herken me in jullie. Zoekende en door al het aanbod, dat zou kunnen helpen in de ontwikkeling van spiritueler leven, zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik trek mij terug in mezelf. Lees nog zelden een zelfhulpboek en vertrouw meer en meer op mijn intuïtie. Gevolg, een nogal eenzaam bestaan maar wel balans en rust in lijf en hoofd. Is dat dan de juiste weg? Geen idee. Wens jullie allen kracht en licht in deze zoektocht. Ingrid

 17. Roelie Willems 18 november 2018 - 08:31
  Reply

  IK klikt zo aanwezig toch zeg ik het. . Ik ben wakker een 46 jarige kreeft vrouw en ik ben zoals beschreven een typishe alleengaande ziel. Ik heb contact met mensen maar verder als dat komt het niet. Wel heb ik ooit een intens contact gehad in 2005 wat mij aangezet heeft tot zelf onderzoek. Tot nu heb ik altijd gedacht een tweelingziel. Maar ik heb moeite met het begrijpen van wat wij hier op aarde zouden kunnen betekenen voor elkaar . Ik Hou van hem maar ik kan hem ook intens haten omdat hij met me speelt. Het leven is zo 1 groot mysterie . Ik voel me hier nu wel welkom maar thuis voel ik me alleen bij mezelf . Ik laat liever de jonge zielen niet te dicht bij . te gevoelig voor mij. Mensen zijn soms zo dom . En daar word ik erg verdrietig van. Hoe ze omgaan met de natuur en de dieren bv. Dus ik blijf mijn eigen leven nu wakker leven en hoop ooit duidelijkheid te krijgen wat nu eigenlijk mijn doel is. (ik probeer in iedergeval wel daar waar het mogelijk is mensen wat te geven.) liefs van mij en bedaankt voor deze mooie uitleg. Ik wist dit natuurlijk wel maar vind dit gewoon prachtig dat jullie dit doen. Roelie

 18. mar selderijk 18 november 2018 - 14:49
  Reply

  Mijn eerste ervaring van 'anders zijn'? was, toen mijn man, ik en de 2 meisjes van 5 en 4 jaar in Jeddah SaudiArabie 's nachts arriveerde. Ik wist, toen ik uitstapte dat ik daar in een vorig leven had gewoond. Die reuk, vochtige hitte enz. Wij hebben daar enige jaren gewoond i.v.m de werkzaamheden van mijn man. Na ongeveer 2 jaar..waren we met een stel Geologen in de woestijn voor een paar dagen. (Arabisch Nieuwjaar)..Mijn man ging met een stel collega's op onderzoek uit om de oorsprong van een klein riviertje te zoeken (in de buurt van Medina)...Ik bleef alleen achter en genoot.... Stilte! Geen mensen, verkeer, vliegtuigen, niets!....Nog steeds het fijnste wat bestaat. Na een paar uurtjes kwam er een oude man met een jongetje (ongv. 4 jaar) mijn kant op. Er was 1 boom/pje wat enige schaduw gaf, Op dát speciale moment kreeg ik een rilling over mn rug... en dacht aan mn invalide Mam. Ik heb een stoeltje én water voor die meneer en kleinzoon gehaald. Met handen en voeten kwamen wij er achter dat hij op fam. bezoek ging. De dag ervoor hadden wij al 2 tenten zien staan...Twee zwarte stippen...Ook zag ik die ochtend vroeg hele families met hun kroost en kudde schapen en kamelen de oversteek maken naar die bewuste tenten.. Ik bedacht dat het daar niet anders was dan bij ons in Amsterdam, je gaat op familiebezoek met zulke feestdagen. 'Na afscheid genomen te hebben van mn bezoek en ik geen rust meer had om te lezen (zo wonderlijk) voor het eten gezorgd want ik verwachtte de crew terug van de trip..De meisjes zouden doodmoe en hongerig zijn. De eerste werkdag (terug in Jeddah) kwam mijn man thuis tussen de middag (zo ongewoon) met een brief in zn handen.. Hij keek bedrukt en zei dat ie een naar bericht had voor me. Ik vond het niet vreemd, ik wist het toen al, Mama was overleden...Het verhaal klopte exact met de dag en tijd toen die oude man met kleinzoon bij me kwam zitten... Zo kan ik wel met legio verhalen doorgaan...Kleine voorvallen maar onuitwisbaar voor ons......en dat een halve eeuw geleden... Blij met inspirerend Leven. Heel veel succes.

 19. marianne 21 november 2018 - 14:20
  Reply

  Wat heerlijk om dit allemaal te lezen en de herkenning erbj te voelen. Voor mij is deze plek op aarde slechts heel tijdelijk en wacht ik op het moment om weer terug te gaan naar waar ik vandaan kom. Waar is thuis her op aarde, ik weet het nog steeds niet, heb me nooit echt ergens thuis gevoeld. Leef nu in Frankrijk en voel me hier beter op mijn plaats dan in Nederland. Was voor mijn familie altijd al het "gekke kind" dat er niet bij hoorde.. dat gevoel is altijd gebleven, het lijkt zo vaak dat ik een andere taal spreek dan de meeste mensen om me heen. Soms kom ik een verwante ziel tegen op mijn weg en dat doet goed. Alleen al het elkaar aanvoelen en begrijpen, soms ook zonder woorden, is zo'n opluchting. Ja, naarmate ik ouder word, voel ik steeds duidelijker dat thuis binnen in mij is. Van kleins af aan heb ik altijd gekeken en geobserveerd. dat wordt steeds sterker en ook de stilte binnen in mij.De buitenwereld is vaak te overweldigend, zoveel lawaai. Blij dat ik dit met anderen deel!

 20. Sumeet 5 december 2018 - 00:48
  Reply

  Een oude ziel vindt Krishna in zijn laatste leven.

  1. M.Wilkens 3 februari 2019 - 23:29
   Reply

   Zijn bonus incarnati.e de dertiende hergeboorte,het begin van een vijfde leven.Alleen verloopt dit leven enorm Anders.Maar dit is mijn vision op.Ik Lee's eigenlijk nooit te ingewikkelde materiel,dus crag me niet hoe ik aan vele info Kim,wellicht logisch vereenvoudigd denken.Wij mensaap achtigen hebben de Beijing om ons een status toe te bedelen of ielts te beinvloeden,mens zowel Al's diet.Ook verdelen we alles in of het een Dan well het andre,ook well de monde die smaller Dan de gedachte reageert,maar ook ik heb hier not well last van.Men praat vanity het perspective van de meerderheid,en vergeten dat we het over individuen die gevoelens hebben.We hebben het niet becht over percentages.

 21. Jozef l 20 februari 2019 - 17:31
  Reply

  Mooie tekst en waarheid. In een channeling zei men dat ik oude ziel ben maar bener niet zeker van. Wat is dat eigenlijk oude ziel? Een titel een naaam? Sommige van die kenmerken kloppen voir mezelf anderen weet ik dan niet. Men geeft rap toe voor zichzelf soms. Maar ik ben er kritischer in.

 22. An 25 juli 2019 - 15:00
  Reply

  Zou u mij willen vertellen, hoe u aan het getal 13 komt? Ik ben erg benieuwd. Vriendelijk bedankt.

  1. Vicky 29 juli 2020 - 04:05
   Reply

   Wauw prachtig en zo herkenbaar amai...in de comments enzo veel gelijkgestemde zielen zalig om zo te lezen echt waar en idd je weet het voelt de zovele déjà vu's en dingen die altijd terugkomen... Dromen denk je.... die blijven herhalen tot details toe over de wereld oorlog en andere tijden heel gek ik zou zeker ook eens een keer regressietherapie willen laten doen iemand goeie ervaringen mee? Ik heb al een lange en heel moeilijke weg moeten doorstaan zoals zovelen hier lees ik ja daar moeten we duidelijk door en worden we wel sterker door merk dak sterker ben dan Ik dacht strange Dank jullie wel voor de toffe verhalen

 23. Davy 27 oktober 2019 - 18:16
  Reply

  Ik zie geen reply's Alles is behoorlijk logical maar toch kost alles geld.. Tis wat dubbel voor me... Net als de kerk... Groetjes davy

 24. Jolien 27 november 2019 - 21:01
  Reply

  Oude ziel..gaat er niet om hoe oud de ziel is maar wat de ziel heeft ervaren, gedaan en is aangedaan en niet alleen op aarde. Er zijn vele zielen die ook naar andere stelsels zijn gegaan om daar levens te leiden. Zowel op hoge als op lage niveaus om zo hun ervaringen op te doen. Alleen is er nog veel in de zielen energie blijven hangen ook aan lage energieën. En ook daar moet men doorheen/ vanaf wil men werkelijk weer tot het eigen zuivere zijn komen. Grof gezegd een langdurig en kleren proces. En dan heb je ook nog eens de tegenwerkende verbindingen/energien van anderen die weggewerkt moeten worden zodat jij er onderuit kan, want ja ooit hebben we gezorgd dat ze konden inhaken, door dezelfde emoties, daden, uitspraken, willens enz. Maar ook omdat we personen vertrouwden, van ze hielden ze nodig hadden om welke reden dan ook. En als je dan een omgeving hebt die bewust de boel saboteert zodat jij moeizaam vooruit komt of in je kracht komt kan je daar behoorlijk moedeloos van worden. Maar nog steeds zal ik daar nooit meer aan toegeven om de negatieve wil van een ander te leven. Heb een hoop grenzen moeten afbakenen want er zitten ertussen die totaal geen fatsoen voor een ander hebben. Maar dat kan iid zijn dat ze nog energie bezitten van een laag bestaan die ze ooit geleefd hebben . Een hoop misleiding, onderdrukking, afgunst , haat zelfs gemanipuleerde emoties ben ik tegen gekomen. Ook bij mensen die in het hier en nu anderen begeleiden komen oude stukken boven wat logisch is want waar we uiteindelijk weer naar terug moeten is naar ons eigen vertrouwen en niet voorgoed blijven rekenen op anderen, want dan kan je behoorlijk telleurgesteld worden. Heb helaas mijn neus er vaker aangestoten. Maar dat heeft me wel weer beetje bij beetje bewuster gemaakt wat ook hard nodig was, was behoorlijk mezelf en het padje kwijt maar ok ik ga door tot ik eindelijk het gevoel heb dat ik er mag zijn zonder dat ik de goedkeuring van anderen nodig heb..

 25. Jolien 27 november 2019 - 21:27
  Reply

  Wil nog even reageren op Davy, ja alles kost geld, behalve de lucht die we inademen en die is nog vervuild ook...Heb ook een lange weg moeten gaan en moeten investeren in mezelf met minimum inkomens maar door de jaren heen kwam ik ook " toevallig" fijne healers tegen die maar 20 euro vroegen v een behandeling. De andere willen alleen hun portemonnee healen en vragen wel 90 tot 150 euro v een behandeling. Die denken echt niet aan de minder bedeelden helaas. . Maar als je echt hulp nodig hebt vraag je eigen ziel, het zuivere licht in het universum of investeer om de zoveel tijd een paar tientjes in jezelf. Ik dacht zo ; dan maar geen nieuwe broek heb er genoeg, ook al had ik er maar 3. Mensen beginnen vaak met de ontwikkeling en zoektocht als ze geen uitweg meer zien, en jezelf als 1e prioriteit moet gaan zien. Kost tijd en geld maar ik had niets te verliezen, kon niet meer genieten, functioneren in de maatschappij, geen gezin, dit was en is voor mij het leven om mezelf weer terug te vinden met wat ik wil, wie ik ben en niet het trekpoppetje v anderen..

  1. Elke Vervloet 31 augustus 2020 - 12:37
   Reply

   Hoi Jolien, bijna een jaar later lees ik al deze verhalen en bij het jouwe had ik gevoel om te reageren. Je bent een wijze en warme dame! Weet niet waarom, maar wilde je dit graag vertellen.

 26. Patrick 8 december 2019 - 20:33
  Reply

  Als je lichaam alleen een voertuig voor de ziel is, hoe kan cellulair geheugen dan werken? Als je ziel al ergens huist in je voertuig, is het dan niet waarschijnlijker dat de locatie ergens in de hersenen rust. Uiteindelijk maken wij allen deel uit van hetzelfde universum. Het lijkt mij een mooi (gebagatelliseerd) idee dat het universum ons heeft voortgebracht om zichzelf beter te leren kennen.

 27. Dwarsje 1 januari 2020 - 15:01
  Reply

  Mensen, we zijn allen op reis, ieder met een eigen karma, de één wat ingewikkelder dan de ander. Het eindpunt is de totale liefde, het ultieme licht en het eeuwige geluk. Waar we allemaal mee zitten, op een paar grote geesten na, is dat bijna niemand de tekenen kan waarnemen van het bestaan van het hiernamaals en de andere dimensies. Daarom worstelen we zo in deze wereld. Een wereld waar de reis nog niet zo lang heeft geduurd. Als we over gaan (dood gaan) wordt alles duidelijk en zullen helpers, familie, vrienden u opwachten en begeleiden. Ook met de overgang. Tijd zal niet meer bestaan, het zal even wennen zijn, ja beslist. Maar het licht en de liefde zullen u snel overmannen en doen gewennen aan dat prachtige nieuwe bestaan. En ja, engelbewaarders bestaan.

 28. Zoekende 6 januari 2020 - 03:24
  Reply

  Zoekende, 23 jaar oud. Sinds het ongeluk die ik in december gehad heb heeft iets mij naar hier gebracht, wat weet ik niet, want mijn volledige geheugen is momenteel weg. Voor het ongeluk worstelde ik heel erg met wie ik was en wat überhaupt het nut was van het 'leven'. Ik word blij als ik deze dingen lees, want het klinkt allemaal bekend en geeft alles toch wel een betekenis.. Aan de andere kant vind ik het ook een vreemde gedachte.. Ik heb mijn hele leven het gevoel gehad dat er iets miste en wist ook nooit wie of wat ik was. Ook snap ik niets van deze moderne en technologische wereld, de egoïsme wat er ook nog eens bij komt kijken omdat iedereen alles groter en mooier moet hebben. Ik heb vanaf toen ik jong was een relatie gehad maar dit is na bijna 8 jaar uit gegaan omdat ik de drang had om te ontdekken wie ik nu was, en mij alleen wilde proberen te redden. Ik heb gelijk nadat het uit was ook alles naar mijn voeten gekregen en op meerdere gebieden ben ik erg teleurgesteld geweest. Eigenlijk leefde ik veilig, ik had structuur en alles was zoals je het graag zou willen hebben, totdat ik natuurlijk alleen was. Ik wist niet dat de wereld zoveel haat, afgunst en misleiding had. Op zich was ik behoorlijk naïef, want ik zie het beste in iedereen, behandel iedereen met liefde want dit is wat je zelf ook graag wilt, zal ook nooit oordelen over wat iemand doet, want je weet nooit of het jezelf kan overkomen. Al het negatieve gebeuren zie ik als een leer en probeer altijd het positieve uit het negatieve te halen en blijf optimistisch. Ik leerde iemand kennen en sinds dat moment kwam ik erachter hoe mensen echt konden zijn, ik begon mij ook anders te gedragen en herkende mijzelf daar niet in omdat ik nooit zo was. Die persoon heb ik later een 2e kans gegeven omdat ik geloofde in zijn oprechtheid, en daarbij, we hebben allemaal leerpunten. Het was een relatie met een 'narcist', maar het blijven proberen, omdat ik achter al het vreselijke, 100% zeker wist dat er een goed hart in zat, heeft mij kapot gemaakt. Ook veranderde het mij in het complete negatieve waardoor je bepaalde dingen terug zegt, waar ik mij dan ook weer schuldig over voelde want dit was ik niet.. In die relatie liep ik ooit ergens waarna ik een berichtje kreeg van een persoon, zag ik jou net vroeg die? Ik reageerde laconiek terug met, zou kunnen, ik ken je niet. Ik had immers ook een relatie dus dat mocht niet. Maanden kreeg ik elke keer weer iets, ook nadat het voorbij was, maar ik was zo gebroken dat ik geen behoefte had aan contact.. Maar elke keer wanneer het andersom was, omdat er geprobeerd werd en ik geen gehoor gaf en de ander er een punt achter wilde zetten, dacht ik nee, maar dat wil ik ook niet. Uiteindelijk kwamen we meer aan het praten en ik weet nog dat ik het altijd vreemd vond, hoe wist je dat ik dat was e.d. Met de vraag waarom ik uiteindelijk weer contact had gezocht, kon ik alleen maar antwoorden 'intuïtie', 'gevoel'. Klopt ook, want het gaf rust en voelde goed. Ik weet nog dat ik geschiedenis eerder een heel mooi vak vond en de rest mij niet zoveel interesseerde. Ik werk in de zorg om het verzorgen, alleen laat de maatschappij dit niet altijd toe om mensen te geven wat ze verdienen. 'Oude ziel' is vaker door mijn gedachten gegaan maar dit is dan ook omdat ik niet van de muziek van nu houd, maar van oude muziek. Ook denk ik veel na over alles en iemand, degene hierboven beschreven zei ooit, jeetje, je hebt half niet door hoeveel inhoud je hebt voor iemand van deze leeftijd. Er zijn voor mij 3 dingen heel belangrijk, en dat is vrijheid, eerlijkheid en loyaliteit. Kan iemand mij meer vertellen?

 29. Sancho 2 februari 2020 - 17:01
  Reply

  Veel herkenning, in dank gelezen. Vooral wat dat geld betreft, kent er iemand iets van biflatie waarmee we geld naar hartelust kunnen genereren? Niet dat het om geld gaat maar net daarom, zoekend naar gelijkgestemden.

 30. Henry Mensink 1 maart 2020 - 14:32
  Reply

  Hoe weet ik dat ik een oude ziel ben? Nou gewoon, we zijn allen oude zielen., iedereen. k ben in Bron en Bron is in mij. En omdat Bron er altijd was en er altijd zal zijn, ben ik d.w.z. mijn ziel er ook altijd geweest en zal er altijd zijn. Dat geldt dus voor iedereen. De vraag of ik een oude ziel heb is dus absoluut oninteressant. Het is een non-vraag. Mijn lichaam is alleen maar voertuig voor de ziel die in mij huist en die ten allen tijde verbonden is met Bron en aangezien iedere ziel dat is, zijn we allen verbonden met Bron en derhalve met elkaar en is er geen ik maar alleen maar wij. Hoezo jonge en oude zielen? Iedere ziel, in mens, dier plant en andere materie doet er toe en is even belangrijk. Wij zijn een, eenieder is de moeite waard, ook al voelen we ons afgescheiden.

 31. Ronald groot 22 maart 2020 - 17:09
  Reply

  In mijn vorige leven was ik opzichter van de bouw van piramiden in Egypte

 32. Niemand 19 april 2020 - 22:45
  Reply

  Wat een ego's hier... ongelofelijk

 33. Wandelen 13 mei 2020 - 19:42
  Reply

  Samen onderweg. De één wat langer dan de ander. Gedeelde onrust: Waar ben ik? Wie ben ik? Wat is de diepere betekenis van wat er op mijn pad komt? Burn-out, depressie, werkloos. Dankbaar voor de gelijkgestemden op mijn pad. Uniek, soms wat alleen. Ik voel een band met iedereen die gereageerd heeft. Zweden. Tweede Wereldoorlog. Niet tegelijk. Kan dat überhaupt? Namasté.

 34. Stefan 15 mei 2020 - 11:27
  Reply

  Zeer herkenbaar, een bevestiging van wat ik al wist en vooral voelde.

 35. KRIS R. 20 mei 2020 - 14:35
  Reply

  ik ben altijd tegen geweld geweest altijd geweten dat er iets niet in de haak zit 47 jaar 4 maanden geleden de film De Celestijnse Belofte gezien en alle last viel van mijn schouders van kinds af aan zwaar depressief te beginnen met het verlies van mijn eeneige tweelingsbroer 1 dag na onze geboorte en daarna nog veel ellende meegemaakt en tijdens de film viel die depressie van mij af en hou ik voor het eerst van mezelf prachtig gewoon niemand kan nog aan mijn kern komen ook al voel ik heel veel pijn want ik wil weten wat er speelt in de wereld en daarbij heel emotioneel maar ik geniet ervan en kan het snel plaatsen en heb nu een droom om mensen bewust te maken hoe ze zich het liefst zouden moeten gedragen want de wereld heeft veel liefde nodig krijg ook heel veel informatie binnen van 'boven' en heb het heel lastig om te slapen ook al ben ik doodmoe ik ben aan het overschakelen naar de vijfde demensie en nu mensen hun gevoelens lezen en eindelijk ben ik gelukkig en echt prachtig dit initiatief en geeft me nog meer hoop wat hebben we tenslotte te verliezen?

 36. Coenraad 18 juli 2020 - 10:57
  Reply

  Out of my mind And in the light I do not need eyes To have full sight. Energies disperse The light of your soul That part of the universe That makes you whole

 37. Dyson 27 juli 2020 - 13:34
  Reply

  It makes me sad that we all gonna die and go to a new body for the next step.. and we are not even going to be aware that we just entered a new body and lost our old one.. this text told me whatever happens don’t take it too personally it’s not you/your body/or your mind.. in the end your body and mind is to suffer for the greater good “our soul” makes sense to others? Or is it just me

 38. Jol Van rooijen 25 november 2020 - 16:35
  Reply

  Hoi, wat kan ik lezen om hier meer over te begrijpen

 39. Laurier 3 december 2020 - 22:22
  Reply

  Zo herkenbaar allemaal. Al van kinds af aan wil ik naar huis en nog steeds heb ik af en toe letterlijk heimwee terwijl ik in een warm gezin ben opgegroeid en pas net uit huis ben. Met mijn ouders en zusje heb ik ook al eerder levens gedeeld, dus we 'horen bij elkaar'. Dit weet ik uit regressie/reïncarnatie therapie die rond mijn 14e op mijn pad kwam. Een chronische ziekte heeft mij al op m'n dertiende buiten het gewone leven geplaatst en ik besef me steeds meer dat dat nodig is om de belangrijkste les van dit leven te leren.

 40. Anita 5 december 2020 - 15:27
  Reply

  Ik ben al mijn hele leven ANDERS en heb mij trachten aan te passen........aan wie of wat ....na 72jaar heb ik begrepen dat IK niet anders ben,maar wel de anderen.IK ben enig en uniek en dat moet men er maar bijnemen.Ik ben zo blij als ik een insect kan redden........en mijn kat maakt mijn leven ECHT

 41. Monique 15 december 2020 - 03:44
  Reply

  Note: ik ben zeker niet neerslachtig o.i.d. In tegendeel: Ik voel me een gelukkig mens. Wanneer je eigen en andermans ego-acties en reacties doorziet..... Wanneer het 'kwaad' een gelijke waarde krijgt als het 'goed' en alles IS tevoorschijn komt..... Waaraan zou je je dan nog kunnen of willen hechten? Wat is dan (diepere) ZIN van het leven? Iedereen heeft een andere bril waardoor hij/zij de wereld ervaart. De verwondering over alles ervaar ik als mooi. De acceptatie van alles zoals het IS ervaar ik als verstillend en doelloos. Zit ik in een vacuüm? Begrijp ik er geen snars van? Ben ik een nihilist? Voelt het bij jou ook zo? Of heeft dat zo gevoeld?

 42. unaniem 15 februari 2021 - 02:45
  Reply

  leuke info. Ik ben zelf altijd opzoek naar spirituele informatie. De kenmerken zijn heel erg herkenbaar bij mij daar twijvel ik niet aan. Ik vind alleen dat je voor jezelf een breder perspectief moet hebben en dat je alle informatie wat je ooit tot je neemt licht moet absorberen. Voor mijn gevoel zijn er meerdere partijen in de spirituele en in onze wereld. Op het moment dat jij teveel denkt dat je anders, uniek , speciaal of van een andere planeet komt dan sturen bepaalde krachten je een bepaalde kant op waar ze je willen hebben. De maatschappij zal je dan inderdaad zien als een egoïst omdat je je dan anders en speciaal voelt. Mezelf als voorbeeld : jongen van 24 met hechtingsproblematiek en traumatische ervaringen in z'n jeugd. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik narcisme hebt gecreërd en wellicht zit t ook in mijn genen Idk . Ik had weinig empathie voor anderen en voelde me verheven boven andere. was/ben arogant als ik weet niet wat. De dodelijkste zondes van de zeven zonden: "trots" zo zou je me kunnen inbeelden. Tot op een gegeven moment werd ik bewust van mezelf en tot op de dag van vandaag probeer ik mezelf te veranderen en van de fouten te leren. Spiritualiteit, kennis , psychologie ( wat ik studeer op het moment) vind ik heel erg leuk en interessant. Andere narcisten die ik heb gekend hebben juist een hekel aan dit. Mijn vraag aan jullie : wat is t verband tussen narcist zijn en spiritualiteit ? Bestaat een term als narcisme wel in de spirutualiteit ?? ( mijn spirutele mentor verteld me constant dat ik moet stoppen met mezelf labelen) Ik hoop dat jullie een idee hebben waar ik naar toe wil en waar ik mee zit . Want in mijn referentiekader horen narcisten niet in de spirituele wereld. volgens de maatschappij zijn mensen met narcisme de mensen die slecht van aard zijn en dat de kans klein is dat ze zichzelf kunnen veranderen of zijn er uitzonderingen ?? of gaat het puur om spirituele groei ??? mijn mentor verteld me dat ik m'n jassen aan de kapstok moet ophangen en dat narcisme in me is gevoed door mijn omgeving. Ze vertelde me toen dat ik een old soul en een lichtwerker ben. Ik hoop dat jullie me kunnen informeren wat jullie ervan vinden :)

 43. Maria 13 maart 2021 - 09:25
  Reply

  Hallo, dankje voor dit mooi artikel. Is zeer fijn lezen. Ik ben dus ook een oude ziel, dat wist ik al . Ben hier om te leren om beter voor mezelf te zorgen. Das nog moeilijk voor me. Mijn dochter ken ik niet uit een vorig leven zij is een jongere ziel maar niet piepjong. Ze is bij mij gekomen omdat ik haar op weg kan helpen. Mijn zoon ken ik uit een vorig leven. Van het moment dat ik hem vast hield als baby dacht ik al "wie ben jij, ik ken jou al" . Het is mijn taak om mij zoon te helpen meer contacten te leggen. Maar soms heb ik ook het gevoel dat mijn zoon mee is gereincarneerd om mij te helpen en bij te staan. Ik kan perfect vertellen wie in mijn familie of vriendenkring ik reeds ken uit een vorig leven. Die mensen voelen heel vertrouwd aan, zoals een broer of een zus.. En dat is fijn. Mijn vader was champetter of facteur in mijn dorp in een vorig leven. Mijn moeder is een zeer jonge ziel. Ik merk best dat het moeilijk is om met jonge zielen om te gaan. Zeker als ze zo gedreven bezig zijn met religie . Fijn om al de reacties te lezen. Ik kan hier met vrienden niet echt over praten . ⚘⚘⚘

 44. Benny Sichien 12 april 2021 - 19:35
  Reply

  Ongelooflijk maar hehe nu geloof ik het zeker. Van het eerste tot het laatste kenmerk herken ik het volledig. Ik geloof erin ook die natuurlijke gaven te hebben, maar ben er nog niet in geslaagd die te herinneren. Maar misschien kan dit nu komen daar ik hier enorm veel bevestiging en verklaring heb gekregen waarom ik wel degelijk het gevoel heb van een andere planeet te zijn. Het feit is, als ik mijn leven herbekijk tot hier toe (nog maar 42), heb ik al een serieus groeitraject en zoektocht afgelegd. Ik ben duidelijk een ziel die hongerig is naar antwoorden en de waarheid. Vandaag met die corona, is mij alles nog veel feller opgevallen. Het verschil in mensen over hoe hiermee omgegaan wordt. Velen ofwel jong of wel echt wel vast zitten in hun ego. Die onrechtvaardigheid en corruptie....oh ik voel dat zo keihard. Ik was altijd een verlegen jongen, maar hoe ik me met deze periode op social media al ten strijde ben gegaan met als doel mensen wakker te krijgen, dat komt niet vanuit mijn ego. Dat voelt aan als ik moet dit doen, als een drive in mij die iets wil veranderen aan deze corrupte wereld.

 45. Bart 23 april 2021 - 08:14
  Reply

  Zalig om te horen dat we niet alleen zijn op deze (nu nog) mooie aarde! Waarschijnlijk dezelfde innerlijke gevoelens/verlangens naar een rustige wereld waar mensen alleen maar het beste voor elkaar willen... Zonder onderscheid te maken.. Zonder twijfel.. Puur vanuit het hart en met respect ❤️ Maar moet eerlijk zijn.. Soms willen mijn gedachten Liam vergezellen... Zeker na al die jaren het zonnetje voor iedereen geweest te zijn is mijn vuur gedooft laaste 2 jaar .. Zonder compassie neergehaald geweest door iemand die heel graag gezien werd maar niet anderen graag kon zien ... Met gevolg een Eenzaam lijden ... In een onafgewerkte huis.. 13 graden in de winter... Overleven doet leven .. Wel blij wakker te zijn ! Maarjah dan is internet de beste vriend van iedereen... En kunnen normale/empatische gesprekken niet meer gevoerd worden xs Lange tijd was ik op zoek... Zelf nog steeds.. Maar als ik 1 goeie raad vanuit mezelf mag geven... Geloof enkel jezelf.. En niet iets of iemand zijn verhaal, dat gecreëerd is geweest door eenzelfde persoon die dezelfde weg als ons bewandelde... Vind je innerlijke kracht terug! En wees geduldig... Zoals we altijd moeten zijn met een bende schapen rond ons Veel steun voor ieder in deze bizarre tijden!

 46. Eppe 16 mei 2022 - 14:23
  Reply

  als kind was ik al vreselijk dominant. altijd alleen aan het spelen. maar wel heel sociaal, wilde alles weten. stelde voortdurend vragen. spiritueel kreeg ik van alles mee. sommige momenten waren te erg, demonen lagen op de loer, zodat ik op mijn 21e hulp heb gevraagd aan een engel. sindsdien ben ik niet meer zo spiritueel. krijg niet veel meer binnen. maar jaren later trof ik iemand die bezeten was van een oude monnik uit de 16e eeuw. die momenten heb ik nog veel doorgekregen. ik wou de monnik wel overnemen in mijn lichaam, maar dat wilde die absoluut niet, omdat ik te sterk was en die dan in mijn schaduw moest verblijven... Ik weet dat ik een oude ziel ben en mocht als 16 jarige ook heel graag iedereen helpen bijstaan en merkte dat ik vanuit mijn gevoel en emotie overal over kon meepraten, wat men ook meemaakte... Op die leeftijd kon ik ook met een ander praten over ons vorige leven. een paar herinneringen heb ik daaraan en dat is vredig. ik ben dichtbij mezelf gebleven en merk dat ik parallellen zie aan het pad in mijn vorige leven. tenminste dat denk ik. maar sommige details zijn enorm duidelijk en ik besef dat ik nu na mijn 50e toch nog best ambitieuze doelstellingen heb, die ik als klein kind al voor ogen had en die niets met materie te maken hebben, de legacy... en dan naar een volgend pad. Zelf vind ik het idd jammer dat er niet veel mensen zich hiervan bewust zijn en er dus niet over kunnen praten. Als kind stond ik nooit op de achtergrond, nooit verlegen, altijd op de voorgrond, volle aandacht van iedereen, daar genoot ik van. dat werd mij niet altijd in dank afgenomen. Nu decennia later, vind ik het steeds moeilijker om weinig diepgang te hebben met jonge zielen. ik kan er wel goed mee omgaan, heb nog steeds veel te vertellen. maar de diepgang mis ik wel enorm en ik merk dat ik veel moeite heb met zielen zonder een duidelijk levensdoel. vanaf kleins af aan heb ik mij altijd de vraag gesteld wat ik op deze wereld doe, het doel. en dat is de rode draad.

 47. vangeenderhuysen 20 juli 2022 - 11:42
  Reply

  Hallo, Mijn geboortedatum klopt volledig ik ben en nr 3 en vind me daar helemaal in terug. Ik ben ook een oude ziel en ook in uw uitleg vind ik me volledig in terug. In mijn vorig leven was ik een sjamaan. Ik leefde toen ook al heel sober. In al mijn vorige levens was ik met het spirituele bezig en ben daar vaak voor gemarteld en zelf op de brandstapel gegooid. Ik herinner me nog de stad Reims in Frankrijk in de jaren 1600. Daar was ik een heks en werd daar levend verbrand. Dit jaardacht ik die stad nog is even te bezoeken maar dat werd mij van bovenuit sterk ontraden. Ik luister steeds naar mijn intuïtie en dus ging ik er niet heen.

 48. Cindy 4 juni 2023 - 16:23
  Reply

  Hoi, ik ben Cindy en heb ook een oude ziel dit weet ik gewoon ik voel het ook, ik kijk heel anders naar de wereld en ben dankbaar wat Ik heb, ik noem mijzelf ook een egal die vliegen alleen ik leef graag voor mezelf, ben niet getrouwd heb geen kinderen, wel 3 hondjes en woon al vanaf mijn 18e op mezelf. Ik voel me ook niet thuis op deze wereld omdat ik het een robot wereld aan het worden is. Ik probeer mezelf af te sluiten van de werkelijkheid omdat ik echt vind dat deze wereld waar we nu in leven ongezond is. Mensen communiceren niet meer zijn snel afgeleid door de technoligie van tegenwoordig. De mensen bereiken depressies hiermee omdat je eigenlijk niet ontwikkelt in het leven. Ik was ooit zelf depressief dat ik niet op deze aarde wilde zijn of wereld. Maar onze Lieve heer wilde dat ik er wel op bleef meschien ben ik een goeie middel en doel om het anders of juiste laten zien hoe het wel moet zo'n gevoel krijg ik door. Ik kan dit niet verklaren dit zijn sterke gevoelens, en ja ik ben ook zo'n kat met 9 levens , soms vraag ik me af en sta versteld dat ik er nog ben aangezien wat ik allemaal mee heb gemaakt. Ik leef soms echt heel graag alleen omdat ik mensen opzich heel vermoeiend vind , mij geeft het vrijheid dat niks moet of omdat het zo hoort. Ik heb voor mezelf gekozen. Ik leerde al snel dat je van jezelf moet houden en dat jezelf op de 1e plaats moet zetten, zodat je ook van andere kunt houden, en laten zien dat het ook anders kan. Ik weet en voel ook dat ik hiervoor nog geleefd heb want dejavu is ook niet voor niets 😉

 49. Anna groot 16 september 2023 - 19:31
  Reply

  Ik ben een oude ziel en heb al veel meegemaakt, hier op aarde ben ik voor het eerst, ik weet waar ik vandaan kom en dat ik zeer vlug naar huis wil, de heimwee word met de dag erger, komt dat ik steeds meer om mij heen zie dat dit systeem van leven op aarde niet klopt en er veel onschuldige mensen slecht behandeld worden/ doodgaan voor niks. Ik ga naar huis en kom terug met mijn eigen vloot om de mensen op aarde hun ogen te openen, als mens sta je met je rug tegen de muur. Ik moet eerst mijn kinderen groot brengen. Wacht maar il be back 😇🥰

 50. Angel Zuidema 1 juli 2024 - 20:41
  Reply

  Prachtig om te lezen behalve het aller laatste stukje. Waarom zou dit de laatste keer zijn dat je een incarnatie zou hebben in de 3D? Ik weet niet waarom maar dat raakte mij en werd er een beetje verdrietig van. Sowieso ga ik van deze incarnatie genieten! Ik ben nu 31 jaar en heb veel gestruggeld om eindelijk te zijn waar ik nu ben. In alle rust met mijn geweldige partner in ons (net nieuwe) huisje met een prachtige grote tuin genieten van het leven! Hij en ik zijn om het even gemakkelijker te maken voor in de volksmond, tweelingzielen. En nog daar boven op met een wajong uitkering kan ik in alle rust en liefde voor mijzelf het leven doorkomen. Ik heb deze gekregen toen ik 30 was en al van alles had geprobeerd om mee te komen in de maatschappij. Eerder schaamde ik mij er voor maar nu geniet ik van de vrijheid! Alles is naar mijn ritme, wat me gezond houd. I love it all. Love to you all. Love to myself and my one and true love. To my family, friends and my furry baby's. <3 Thank you for me and the universe.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?