Bewustzijn

Afdalen in je ziel: verloren zielsdelen herstellen

Door redacteur
Afdalen in je ziel: verloren zielsdelen herstellen

Bij het Laika-sjamanisme wordt het onderbewustzijn van de mensheid onderverdeeld in drie delen: De onder-, midden- en bovenwerelden. Dit zijn geen fysieke plekken, maar archetypische en energieke gebieden. De wereld waar we in leven en werken is de middenwereld. De bovenwereld is het onzichtbare domein van je lotsbestemming en je spirit. De onderwereld is het rijk van je ziel waar al je geschiedenis is opgeslagen. In dit artikel lees je meer over hoe je onderwereld in elkaar zit en wat je moet doen om je verloren zielsdelen weer terug te vinden.

De onderwereld

In de onderwereld herstel je verloren delen van je ziel. Deze delen nemen de vorm aan van wezens: een bang zevenjarig jongetje, een gekwelde moeder of zelfs een wrede opzichter. Je leert hun verhalen kennen, heelt hun wonden en je sluit nieuwe overeenkomsten met ze die ervoor zorgen dat ze hun pijn achter zich kunnen laten. Vervolgens neem je deze genezen zielsdelen mee terug naar het heden.

De onderwereld is het oorspronkelijke paradijs dat iedereen verloren schijnt te zijn. Het is een aards paradijs waar iedereen op elk moment van de dag naar terug kan keren. De onderwereld is onderverdeeld in vier kamers en in elke kamer is een stukje geschiedenis van je ziel opgeslagen.

  • In de kamer van verwondingen kom je achter het leed dat delen van je ziel hebben ondervonden en wat ervoor gezorgd heeft dat ze je lotsbestemming hebben ontvlucht.
  • In de kamer van overeenkomsten kun je de beloftes terugvinden die je gemaakt hebt met je ziel.
  • In de kamer van genezing staan je herstelde zielsdelen vol levenskracht klaar om weer herenigd te worden met de rest van je ziel.
  • In de kamer van kostbaarheden moet je diep graven om je waardevolste eigenschappen te verzamelen.

Verloren delen van je ziel terugvinden om te herstellen

Diep in de uitgestrekte onderwereld van je onderbewustzijn ligt een vertrouwelijk, liefdevol en vrouwelijk aspect van je ziel. Voor veel mensen is dit zielsdeel in de steek gelaten of van ze afgepakt door een aanvaring die ze als kind hebben gehad of door een trauma uit een van hun vorige levens. Het zielsdeel is gevlucht om intact te blijven en laat alleen het leed achter bij jou. Om dit verloren deel van je ziel te vinden, te redden en te genezen, zul je diep binnenin je geest moeten kijken. Je kunt dit zielsdeel niet genezen van buitenaf waar je alleen je dagelijkse problemen onder handen neemt. Je moet leren om diep binnenin je geest te stappen en jezelf te laten meevoeren door de stroming.

Misschien denk je nu dat je deze verloren zielsdelen wilt troosten, maar het kan ook zo zijn dat je de drang krijgt om geweld te gebruiken. Ze kunnen namelijk angstaanjagend en weerzinwekkend overkomen. Een psycholoog zou je leren om deze aspecten van jezelf te analyseren, maar terwijl je de verloren delen van je ziel herstelt, ben je niet bezig om ze uit elkaar te halen en je weigert ze ook geen toegang tot jezelf. Je erkent juist hun bestaan, geneest ze en maakt ze weer onderdeel van wie je bent.

Dit is geen gemakkelijk proces. Het vergt een grote verandering om je leven weer op de rit te krijgen. Je hele wereld wordt ondersteboven gekeerd en de verleiding is groot om tegen jezelf te zeggen: ‘Ik kan dit nu niet aan. Ik heb het te druk. Ik doe het morgen, volgende week of volgend jaar wel.’ Onthoud wel dat de mensen die mij om hulp vragen bij het terughalen van verloren zielsdelen, vaak al lichamelijk ziek of erg gestrest zijn, omdat de zielsdelen die ze kwijt zijn op dat moment eisen om hersteld te worden.

Zorgen voor je zielsdeel

Het is belangrijk om je verloren zielsdelen te herstellen voordat ze je leven op zijn kop zetten. De Laika-sjamanen beschouwen verloren zielsdelen als wezens met wie we kunnen communiceren. Jouw wrede aard kan bijvoorbeeld gerepresenteerd worden als een duistere man met een zwarte cape, terwijl jouw kwetsbare aard de vorm van een bang klein meisje kan aannemen. Als je een deel van je ziel als kind zijnde bent verloren, betekent dat niet dat het meisje dat je hebt hersteld, nu plotseling is opgegroeid. Zodra je dat zielsdeel hebt genezen, is het nog aan jou de taak om haar te helpen groeien en ervoor te zorgen dat ze zich veilig voelt. Je moet voor dat zielsdeel zorgen en er ruimte voor vrijmaken in je leven.

Als je dat doet, is het mogelijk dat het snel opgroeit en je leven voorgoed verandert. Daarom vraag ik altijd aan mijn cliënten of ze genoeg tijd hebben en echt bereid zijn om hieraan te beginnen. Want hoe het proces ook gaat verlopen, hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze brengen hun verloren zielsdeel terug naar huis en krijgen zo hun leven weer terug op de rit.

Levende bibliotheek

Om het deel van je ziel te vinden wat je verloren bent, moet je er eerst achter komen waar je precies moet zoeken. Voor de Laika-sjamanen zijn gedachtes, dromen en visioenen net zo echt als de wereld om ons heen. Er bestaat geen bovennatuurlijke wereld. Alles is natuurlijk met zichtbare en onzichtbare werelden die we kunnen bezoeken in onze dromen en verbeelding. Je kunt net zo makkelijk door de onzichtbare werelden lopen als door de zichtbare.

De onderwereld in kaart brengen in je hoofd is vergelijkbaar met een rondleiding in een bibliotheek. Eerst krijg je te horen waar alles precies staat, maar je krijgt pas echt een goed beeld van de indeling van het gebouw als je begint met lezen en op zoek gaat naar nieuwe boeken. Terwijl je de reis in je geest aflegt, krijg je toegang tot de ‘levende bibliotheek’ van je bestaan, waar je de landschappen, grondgebieden en ervaringen van je verleden, heden en toekomst kunt vinden. In tegenstelling tot een echte bibliotheek, waar alle informatie en kennis veilig zijn opgeslagen in publicaties die netjes naast elkaar zijn uitgestald, is het terrein in onze geest mysterieus, ervaringsgericht en verandert het constant.

Geschreven door: Alberto Villoldo

Afdalen in je ziel

Afdalen in je ziel

In Afdalen in je ziel lees je meer over de onder-, midden- en bovenwerelden. Je kunt jezelf genezen met behulp van oude healingtechnieken. Je ziel bestaat net als je hart uit vier ‘kamers’. Elke kamer bevat geschiedenis van je ziel waar je oude pijn opslaat, maar ook waar je je zielsopdracht bewaart. Met Villoldo's soul retrieval doorloop je je kamers en heel je je verleden en toekomst.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?