Bewustzijn

De helende kracht van woorden

Door Jacqueline Rietveld
De helende kracht van woorden

Een vriendin nam haar mee naar een cursus Reiki. Jacqueline Rietveld had géén idee wat het was, maar het zou een ommekeer in haar leven betekenen. Ze ontdekte hoe krachtig deze eeuwenoude methode is. Nu helpt ze als Reiki Master anderen om hun zelfhelend vermogen te ontwikkelen. Ook werkt ze graag met mantra’s. Waarom? Lees het in deze blog.

Weet je hoe groot de kracht van woorden is? Uitgesproken woorden maar ook geschreven woorden. Ben jij je ervan bewust dat jouw woorden niet alleen invloed hebben op je omgeving, maar ook op jezelf? Als je vloekt bijvoorbeeld of iemand uitscheldt, is daar negatieve energie voor nodig. Soms is die energie al zodanig in jou aanwezig dat hij er als het ware uitfloept in de vorm van een scheldwoord. Denk maar aan het moment waarop je heel hard je hoofd stootte.

Maar velen gebruiken zulke woorden ook in hun dagelijks taalgebruik, om wat ze zeggen kracht bij te zetten. Hoewel het niet zo bedoeld is, associeert het onderbewustzijn, van jezelf én anderen, deze termen wel met negativiteit. Wat gebeurt er? Het zet je systeem in de verdedigingsmodus. Op dat moment is er automatisch minder ruimte om je vreugdevol en vrij te voelen.

Wat je zegt, ben je zelf

‘Wat je zegt, ben je zelf’ is dus niet zomaar een loze kreet. Je woorden slaan terug op jezelf. Gelukkig geldt dat ook voor positieve, liefdevolle woorden! Verklaar je de liefde aan een ander, dan verklaar je ’m ook aan jezelf. Planten waar liefdevol tegen wordt gepraat, groeien beter dan planten die dagelijks een negatieve woordenstroom over zich heen krijgen. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Zelfs klanken waarvan je de betekenis niet kent, hebben invloed op jouw systeem. Zeg deze mantra afkomstig uit de kundalini yoga maar eens een paar keer achter elkaar hardop:

‘Harie Nam Sat Nam Harie Nam Harie
Harie Nam Sat Nam Sat Nam Harie’

Kun je voelen dat deze mantra jou bekrachtigt?

Ook geschreven woorden en tekens beïnvloeden je. Daarom is het belangrijk om de betekenis ervan te kennen voordat je ze bijvoorbeeld op je lichaam laat tatoeëren of levensgroot aan de muur hangt. Kies je woorden met wijsheid.

I Am

I Am

I AM van Susan Shumsky biedt op een laagdrempelige manier en voor iedereen die dat wil directe en onmiddellijke heling. De prayers en affirmaties zijn niet ingewikkeld of moeilijk en hebben grote universele zeggingskracht. Zeg ze hardop, laat het los en de woorden doen hun werking. Door hun kracht zal je leven verbeteren!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Jacqueline Rietveld
Jacqueline Rietveld

Jacqueline heeft sinds 2010 een praktijk voor lichaamsgerichte coaching en therapie. Ze behandelt klachten door middel van een totaalaanpak op lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Haar missie is om jou te helpen zo vitaal en vreugdevol mogelijk te leven. Daartoe geeft ze Reiki cursussen en begeleidt mensen in individuele coachtrajecten. Haar coaching bestaat uit een combinatie van gesprekken en energetisch lichaamswerk, waarin ze haar kennis op het gebied van o.a. Chinese geneeskunde, holistische voedingsleer en zielsontwikkeling toepast en deelt.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?