Kleur je leven

Maandkleur van februari: helderblauw geeft je licht, rust en vertrouwen

Door Anne-Lies
Maandkleur van februari: helderblauw geeft je licht, rust en vertrouwen

Februari, een maand van ‘’no longer and not yet’’ vind ik altijd. De kop is eraf, niet meer nieuw en toch lijkt alles nog in rust. Ik schrijf ‘lijkt’, want stiekem is er in de natuur ondergronds al van alles gaande en misschien is die lichte onrust ook wel bij jou voelbaar. Onrust of verlangen? Durf jij te wachten op het juiste moment in de natuur en met het seizoen mee te bewegen? Geduld te hebben? Honor the space between no longer and not yet.

Wat is de betekenis van de kleur helderblauw?

Helderblauw is de kleur van rust, ruimte en in vrede met jezelf zijn. Kunnen communiceren over hoe het met je gaat. Vertellen, zingen, dansen of schrijven, je binnenste naar buiten en zelfexpressie op welke manier dan ook. Je gevoel zichtbaar maken op je eigen wijze. Hoe fijn is dat?

Heel belangrijk natuurlijk is dat je je daar dan zeker in voelt en blauw helpt je daar ook bij. Het is de kleur van veiligheid zodat jij emotionele zekerheid kunt ervaren als jij je uit en dat wat in je leeft naar buiten brengt. Blauw helpt je ook de tijd te nemen voor dat creatieproces. Niet denken, niet direct vanuit je hoofd maar rustig laten ontstaan vanuit rust, ruimte, dromen en dan meegeven aan de flow van leven zodat het vorm kan krijgen.

Negatieve energie van lichtblauw

Het lichtste stukje van blauw van vrijheid, lichtheid en dromen is zalig en geeft je het gevoel van zweven. Je kunt je voorstellen dat als dat doorslaat dat het het gevoel met de aarde mist. Zweverig zijn, hoe waardevol het ook is, is op zijn mooist als je met je hoofd in de wolken bent en met je voeten op de grond. Zorg hier voor zodat je niet uit verbinding gaat met de realiteit.

Waar kan blauw je in deze maand bij helpen?

We hebben de neiging dingen te bedenken. Ons hoofd heeft het vaak al geregeld voordat fantasie of dromerij ook maar een kans heeft gekregen zich te laten zien of om te creëren. Iets mag heus ontstaan en vorm krijgen net zoals in de natuur op dit moment. Laat het maar eens in je borrelen en voel dat er iets tot leven wil komen voordat je weet wat. Kun je daar mee zijn zodat het nieuwe van dit jaar een natuurlijk proces krijgt? Die vraag zou je jezelf eens moeten stellen. Weet dat blauw helpt je met die rust en ruimte en met vertrouwen, want dat is denk ik wel het meest magische van blauw. Vertrouwen dat de wereld een veilige plek is voor jou en dat wat je voelt er mag zijn en op jouw manier en tempo tot leven mag komen.

Ritueel voor februari

Zoals ik al eerder vertelde Honor the space between no longer and not yet. Het oude voorbij, het nieuwe nog niet zichtbaar. Geef jezelf deze maand eens de ruimte voor een mooi ritueel aan zee. Kies een heldere dag met een zwerk vol met hemelsblauwe lucht. En een goede harde wind om de stoffige hoeken van je mind met oude patronen op te schonen. Symbolische het laatste stukje levensgruis eruit en meegeven aan de zee. Ruimte maken voor wat zich laat voelen maar nog niet laat zien. En dan de uitdaging: niet gelijk bedenken wat dat mag zijn, maar slechts nieuwsgierig zijn. De frisse wind geeft je frisse blikken en vooral lichtheid voor straks. Je creatieve processen de ruimte geven leer ik je heel graag hier in Lekker B(l)oeiend!

Helderblauw geeft rust en ruimte je gevoel jouw unieke vorm te geven

Met Lie(f)s

Wil je meer weten en leren over de betekenis van kleuren? Kijk voor meer informatie op Bloei.biz

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, rood, magenta, groen, geel, turkoois, roze, blauw, wit, indigo.

Boekentip van de redactie: Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com.

bestel nu

 

 

 

 

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?