Kleur je leven

Welke kleur valt jou de laatste tijd op? Kleur als routeplanner door je leven

Door Anne-Lies
Welke kleur valt jou de laatste tijd op? Kleur als routeplanner door je leven

Kleur ligt op straat en de invloed op ons is veel groter dan we denken. Het geeft energie.

Hoe ervaart Monique de impact en de energie van kleur?

“Ik ga zo af en toe op kleurtocht, een soort speurtocht maar dan anders” zegt ze. “Dan ga ik naar de markt en zoek die ene kleur. De kleur die ik moet en zal hebben. De kleur die exact past bij mijn ontwikkeling van dat moment. Die me helpt met groeien naar de kant waar mijn ziel al staat te wachten. Geen idee waarom en ik kan de vinger er niet op leggen, maar dat is inmiddels al niet meer erg, Anne-Lies. Ik weet dat als ik rood, de kleur van dit moment, achterna ga, ik vanzelf ga snappen wat ik nodig heb. Welke kant ik op dien te gaan oftewel, wat mijn innerlijke tomtom we wil vertellen. Zo doe ik dat steeds. En van jou leer ik dan weer wat die kleur betekent en hoe het mij kan helpen mezelf te leren kennen en ontwikkelen.”

Kleur als routeplanner door je leven

Monique gebruikt kleur als routeplanner door haar leven, een ware roodtrip voor Monique. Ik vind het magisch! Hoe zij steeds haar weekend invult en kleur geeft aan haar leven. Maar er is meer want op die manier leert ze dat rood haar helpt met goed zorgen voor zichzelf. Rood is de kleur van je eerste chakra en staat voor je basis. Goed voor jezelf zorgen op het gebied van wonen, werken en de eerste levensbehoefte. Van zin in je dag en in je leven hebben.

Welke kleur valt jou de laatste tijd op?

Let maar eens op! Verbaas jezelf. En wat je waarschijnlijk zult verwonderen is dat je die kleur misschien helemaal niet kent. Misschien is het voor jou ook wel rood en vind je daar van alles van: te veel, te vitaal, te aanwezig, te avontuurlijk… Maar weet je, soms gaat het helemaal niet over wat je ervan vindt, maar wat je erbij voelt! En wat zeggen die gevoelens over je, wat willen ze je vertellen? Misschien is dat wel bij alles in het leven. We vinden te veel en ik hoor steeds vaker dat mijn deelnemers meer naar hun gevoel willen, dat ze wel klaar zijn met hun hoofd. Dat maakt me blij, want in het voelen zit de informatie.

Toerist in eigen leven

Wist je dat je het kunt leren? Heel goed zelfs. Kijk jouw nieuwe kleur eens aan, het is niet voor niets dat die oppopt. Wees nieuwsgierig en luister naar je gevoel. Je zult zien dat het reuze meevalt en dat je binnen de kortste keren blij bent met je nieuwe kleur en met waar die kleur voor staat. Wees dit weekend of deze week eens toerist in eigen leven, laat je verrassen door die kleur, voel wat het doet, luister naar het verhaal en zet het op je boodschappenbriefje. Een bloemetje, een kaarsje, een kaart of armbandje.

Je bent een nieuwe weg ingeslagen. Het gaat je heel ver brengen deze taal van kleur. Ik wens je een heerlijke expeditie en maak gebruik van je innerlijke tomtom. Ik help je graag verder en nodig je uit te kiezen voor een kleurijke toekomst. Wil jij jezelf op een creatieve en intuïtieve manier beter leren kennen? Kleurencoach Anne-Lies helpt je er graag bij. Kijk hier voor meer informatie.

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, rood, magenta, groen, geel, turkoois, roze, blauw, wit, indigo.

Tekens van het universum

Tekens van het universum

‘Tekens van het universum’ van Denise Linn is een krachtige gids om beter te begrijpen wat het universum je te vertellen heeft.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook:

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?