Kleur je leven

Maandkleur voor november: hoe indigo je helpt om naar binnen te keren

Door Anne-Lies
Maandkleur voor november: hoe indigo je helpt om naar binnen te keren

Kleurencoach Anne-Lies helpt je om lichter te leven en gebruikt daarbij graag de kracht van kleur. ‘Het gaat direct naar je gevoel en laat je verstand verbluft achter!’ Ze staat in dit artikel stil bij de kleur van deze maand: indigo helpt je om naar binnen te keren en de mystiek van de nacht haar werk te laten doen. Zoals een kraakheldere sterrenhemel.

Indigo is de kleur van ons zesde chakra en helpt ons bij het vinden en vormen van visie

November is voor mij een ‘net niet’-maand. Een maand waarin je zoekt naar wat de bedoeling is van deze tijd. Het jaar is nog niet voorbij, je kunt nog van alles doen en toch lijkt er bij veel mensen al de klad in te komen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de terugtrekkende beweging van de natuur en dus geef ik me er meestal gewoon aan over.
Ik kijk een beetje om én een beetje vooruit, en geniet van wat het leven geeft. Lekker binnen zijn en af en toe de buien trotseren voor een frisse wandeling. Vroeg naar bed en zien welke dromen er komen. De kleur die daar prachtig bij past, is indigo. Het diep donkerblauwe van de nacht, nachtblauw met een vleugje paars. De kleur van een kraakheldere sterrenhemel. Precies zo kan indigo zijn: donker en vol inzichten.

De betekenis van indigo

Indigo is de kleur van ons zesde chakra, oftewel ons derde oog. Het helpt je bij het vinden en vormen van je visie. Weloverwogen, vol focus en discipline, je dromen waarmaken en neerzetten wat voor jou belangrijk is in het leven. Echt de auteur zijn van je levensverhaal en je door niets of niemand daarvan af laten brengen. Indigo helpt je om dit met wijsheid en autoriteit te doen. Deze diepe kleur geeft je niet alleen het gevoel van autoriteit, je straalt het ook met zelfvertrouwen uit! Je kunt prachtig vertellen over je ideeën en je visie, vanuit innerlijke rust en kracht.

Meer lezen over deze kleur? Lees mijn boek Kleuren van Geluk 

Schaduwkant: de blues hebben

Het mystieke van indigo is prachtig en geeft je inzicht in jezelf. Maar als je deze kleur heel veel gebruikt, ontdek je een schaduwkant ervan. Het vrije denken slaat om in gecontroleerd denken, in denken in de overdrive. Waar eerst heel veel ruimte was, is nu alles gecontroleerd, volgens schema en ordening. Het kan een gevoel van stress en depressie geven – de blues hebben. En dat zou zonde zijn van deze diepe kleur blauw.

Hoe kan het je helpen?

Indigo helpt je om naar binnen te keren en de mystiek van de nacht haar werk te laten doen. Inzichten verkrijgen en door zelfreflectie jezelf nog meer leren kennen. Met de opgedane informatie kun je orde aanbrengen, de regie pakken en zo de regisseur worden van je eigen levensverhaal.

Ritueel voor november

Maak van de nacht een moment van inzicht, van contact met je diepste wijsheid. Daar ligt je waarheid verscholen, ieder heeft het in zich. Het is er al: het vraagt ruimte, diepte en een beetje magie.

Bekijk je slaapkamer eens. Is het een frisse, ruime plek? Het is een slaapkamer, dus hoe fijn zou het zijn als je bed alle ruimte heeft. Geen rommel of werkelijke stoorzenders zoals telefoons. Een goed matras en lekker zacht beddengoed. Vraag dan voor het slapen gaan aan jezelf: waar wil ik graag inzicht in krijgen? Waar mogen de sterren helderheid aan geven? Wat nu verscholen ligt, maar samen met jou in de ochtend ontwaakt. Wat mag dat zijn?

Smaakt dit naar meer? Wil jij jezelf op een creatieve en intuïtieve manier beter leren kennen? Kleurencoach Anne-Lies helpt je er graag bij. Kijk hier voor meer informatie.

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, rood, magenta, groen, geel, turkoois, roze, blauw, wit, indigo.

De rijkdom van rituelen

De rijkdom van rituelen

Maak dit najaar jouw eigen rituelen met behulp van deze rituelenbijbel: rituelen om te helen en rust te vinden. Met rituelen stap je even uit het alledaagse voor een moment van speciale aandacht. Je markeert er grote en kleine keerpunten in je leven mee, viert geluksmomenten en staat stil bij verdriet. Van het paganistische jaarwiel en de maancyclus tot altaren en ceremonies; er is altijd wel een vorm die bij je past.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook:

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?