Hooggevoeligheid

Neem verantwoording voor je puurheid!

Door Ellen Worm
Neem verantwoording voor je puurheid!

Je herkent het volgende vast wel. Je bent (zeer) sensitief en gaat steeds meer vanuit je authentieke zelf leven. Het contrast met de wereld om je heen wordt nog groter dan hij daarvoor al was. Je krijgt dagelijks een hele hoop stront te verduren. Het houdt soms niet op!

Door wat je op de radio en tv hoort en ziet aan ellende, bedrijven die je blijven lastig vallen, ambtenaren die hun werk niet of half kunnen doen door regels, wetten en bezuinigingen die ronduit achterlijk zijn. De politie is de helft van de tijd bezig met probleemsituaties rondom verwarde mensen en kunnen dan vervolgens bijna niets doen omdat mensen thuis moeten blijven door bezuinigingen. Ze wijzen allemaal naar elkaar: Woningbouw, Gemeente en Politie en je hebt zelf het toekijken.

Verwarring

Als je hier mee te maken hebt krijgt, heb je hier een flinke kluif aan. Want er kunnen zoveel gevoelens getriggerd worden in een korte tijd dat het om veel vastberadenheid, zelfzorg en liefde vraagt om hier goed mee om te kunnen gaan en zelf niet verward te raken in deze ongeaarde maatschappij.

Houd dan afstand als je verwarring voelt opkomen. Loop naar het open raam toe, laat licht en ruimte toe in je hele systeem en laat al je gedachten en emoties even helemaal los! Ga even wat anders doen en verwen jezelf.

Sensitieveling, je voelt haarfijn aan of mensen oprecht zijn of andere ideeën hebben in het contact dan jij hebt. Niets gaat aan je voorbij. Omdat je zaken goed aanvoelt, ben je voor mensen die nog onbewust in het leven staan erg confronterend. Je loop je als bewustzijn/licht werker een stap voor op de rest en anderen begrijpen niet waarom je handelt zoals je handelt of projecteren onbewust hun verhaal op jou, zodat ze niet naar hun eigen leven hoeven te kijken.

Het is een soms een hele wirwar aan emoties om overeind te blijven bij mensen die ver van zichzelf af staan. Het vraagt om veel helderheid van geest en zelfvertrouwen om hier goed mee om te kunnen gaan. Door vallen en opstaan leer je steeds meer op je eerste gevoel, je intuïtie te vertrouwen, waarmee je jezelf van meer “stront” en drama kan beschermen.

Onbevangen

Vooral als kind zijn we heerlijk onbevangen en staan we met onze armen open om iedereen met
liefde te bezegelen. Als dat van jongs af aan niet vrij ontvangen werd, dan word je op ten duur erg wantrouwend. Als je steeds weerstand krijgt op jou liefde en onbevangenheid en teleurgesteld bent geraakt, dan kan dat teveel worden. Maar gelukkig heb ik veel veerkracht en weet ik dat er ook genoeg lieve, oprechte mensen op de wereld rondlopen. Als ik nu een teleurstellende gebeurtenis meemaak omdat niet iedereen zijn liefde vrij kan uiten, kan ik daarna gelukkig vrij snel weer voelen dat ik zelf verantwoording moet nemen om weer te gaan staan en mezelf weer te vullen met puurheid.

Het is een keuze

Dat dit een hele kluif is, snappen we allemaal! Het is elke dag opnieuw weer een keuze om “op te staan”. Er zit niets anders op dan dit te doen. Het leven aan te gaan met alles wat het leven te bieden heeft. We willen tenslotte wel verder en onze tijd hier op aarde besteden aan vooral mooie zaken. Toch moeten we leren omgaan met negativiteit, wat je soms zo kan raken dat je ontmoedigd raakt. Daarom moeten we het in eigen handen gaan nemen.

Onze pure bloem, ons authentieke licht mag niet verloren gaan. Wij zijn hier nodig om het “PURE” door te geven aan anderen zodat ze op een dag voelen: volgens mij is er ook een ander manier van leven. Iedereen zal op zijn eigen manier en moment beseffen dat we zo niet door kunnen gaan. We zijn allemaal bezig naar een meer oorspronkelijk Zielsbewustzijn te groeien. We kunnen anderen hiervan niet overtuigen en dat hoeft ook niet. Het enige wat we kunnen, is een voorbeeld zijn voor anderen. Dat kunnen we bewerkstelligen als we zelf gaan opstaan en krijgers worden van ons innerlijke licht. Dat stralen we als vanzelf uit in de wereld. Daar hoeven we niets voor te doen. Dit gaat helemaal vanzelf!

Richt je daarom vooral op jezelf om jouw licht zo sterk mogelijk te maken dat je niet meer zo snel onderuit gaat. Zodat we in het oog van de storm kunnen blijven. Hoe fijn zou dat zijn? Hieronder volgt een oefening die je weer terug brengt naar je puurheid en lichtheid nadat je bedolven bent geraakt door wat ik noem “de strontkar”.

Stel je een situatie voor die je nu nog ellendig maakt. Iets wat onlangs is voorgevallen. Je voelt dat je teveel negatieve invloeden hebt ingeslikt, waardoor je je nu nog zwaarmoedig voelt. Je innerlijke licht is daardoor bedompt geraakt.

Oefening:

Ga op een matje of kleedje staan. Dit staat voor jouw eigen vrije ruimte. Jouw pure bloem energie heeft hier alle ruimte. Nu komt jouw negatieve situatie eraan in de vorm van een “kar met stront”, die bij jou de stront wil loodsen. Dit laten we niet gebeuren! We gaan het nu in eigen handen nemen waardoor je weer terug komt in jouw puurheid. Neem iets zwaars in je
handen, een meditatiekussen bijvoorbeeld, en werp die ver van je mat af. Zeg hardop: “Ga weg, rot op met die stront wagen. Ik wil dat je weg gaat met die eeuwige ellende van je”. Herhaal dit een paar keer, totdat je de “strontwagen” niet meer ziet. Je kan het kussen zelfs helemaal uit huis plaatsen door de voordeur te openen, het kussen buiten neer te zetten en de deur te sluiten!

Ontlaad je boosheid

Je boosheid mogen voelen en die veilig mogen voelen en ontladen is de manier om het weer los te kunnen laten, zodat je niet verbitterd achterblijft. Als je dit niet doet, slaat de boosheid naar binnen en raak je verhard naar de wereld toe. Als ik iets meemaak wat me boos maakt, dan pak ik mijn meditatiekussen en leg ik die op de bank of op de grond. Dan doe ik mijn beide armen hoog de lucht in achter mijn hoofd en sla ik een keer of 20 heel krachtig tegen het kussen. Ik laat daarbij mijn woede stromen, zonder verhaal, puur de emotie. Ook schreeuw ik erbij en denk ik niet na over mijn manier van slaan. Ik laat mezelf uitrassen. Dit helpt je om weer terug in je kracht te komen. Soms komen de tranen vanzelf en dat lucht nog meer op. Je kan ook een stok gebruiken of tegen een boksbal slaan.

Vul jezelf op met puurheid en licht

Nu we schoon schip hebben gemaakt, vullen we onszelf weer op met onze puurheid. Pak een bloem
of visualiseer er een en houd die voor je lichaam terwijl je op je matje staat. Vul jezelf op met je prachtige gekleurde bloem en adem die in. Visualiseer dat de puurheid van de bloem in al je cellen komt met elke inademing. Niemand komt voorbij jouw bloem. Jij bent degene die deze bloem vanaf vandaag als een krijger beschermt. Bevestig regelmatig je intentie: “Ik neem verantwoording voor mijn puurheid”.

Lichttransmissie, een meditatie voor de nieuwe tijd

Ik heb een video gemaakt waarbij ik een lichttransmissie aanbied voor de nieuwe tijd. Je zult steeds meer vanuit lichtheid “je pure bloem” kunnen leven als je je verbindt met je ziel. Het is je doel op aarde om je ziel volledig te laten manifesteren in je lichaam. De transmissie die ik je aanbiedt is een eenvoud “versmeltingsproces” van je lichaam en Ziel. Je gaat door gevoelslagen heen die je dieper bij je essentie brengen. Je ziel daalt dieper en vult je lichaam met haar energie van licht, liefde en kracht.

Er ontstaat meer flow in je leven. Je intuïtie wordt steeds voelbaarder en je voelt je meer geaard waardoor je krachtiger in je leven staat! Je kunt deze meditatie elke dag doen om als doel je verbinding sterker te maken. Hij duurt 10 minuten en je kunt hem na een kort pauze nog eens herhalen zodat je pure bloem energie extra goed opgenomen kan worden. Beluister de video zo vaak als goed voelt. Dat kun je hier doen.

Lieve mensen, neem verantwoording voor jouw eigen licht en daarmee jouw geluk! Mocht je licht bedompt raken, weet dan dat je er zelf verantwoording voor moet nemen om hem weer vol te laten stralen, zodat je weer vanuit vrijheid en lichtheid verder kunt.

Ik doe met jullie mee 😊

Lieve groet, Ellen Worm | www.visionforgreenliving.com | Lees hier ook mijn artikel ‘Kom in contact met je Hogere Zelf’.

Voluit leven met hooggevoeligheid

Voluit leven met hooggevoeligheid

Susan Marletta Hart's Voluit leven met hooggevoeligheid biedt concrete inzichten en oefeningen die je helpen je ware kracht te vinden en deze verder te ontwikkelen wanneer je hooggevoelig bent. Veel mensen ervaren hooggevoeligheid als een last. In dit werkboek staan oefeningen om hooggevoeligheid juist te benutten als hulpmiddel voor zelfontwikkeling. Een gids vol praktische handvatten om je leven als hooggevoelige ook echt voluit te kunnen gaan leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Ellen Worm
Ellen Worm

Ellen Worm, ervaringsdeskundige, healer, spreker en schrijver op het gebied van (hoog) gevoeligheid en innerlijke kracht, heelwording, zelfliefde, spiritualiteit en relaties. Volg haar via Facebook, YouTube en Spotify onder haar eigen naam, of via Instagram @lightworker.eu Ze organiseert maandelijks een Online Lichtcirkel kijk voor data op haar website: www.lightworker.eu

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?