Home Kleur je leven Wat is de psychologische betekenis van de kleur blauw?

Wat is de psychologische betekenis van de kleur blauw?

Door Anne-Lies
blauw

Ik ben blauw en je kunt me herkennen aan mijn rust. Ik vertel je graag iets over mezelf want vertellen, dat doe ik met liefde. Ik hou er namelijk van de meest mooie  volzinnen te spreken, fijne regels te schrijven of te spreken over wat mij boeit. En als het verwoorden niet wil lukken dan ga ik zingen, dansen of schilderen. Dat komt omdat ik zo graag mijn binnenste buiten breng.

Zelfexpressie en communicatie

Zelfexpressie is de reden dat ik op de wereld ben gezet en communicatie is waarom ik volwassen ben geworden. Ik ben ook een denkerd. Héél serieus bepeins ik het leven en ga ik niet over een nacht ijs als ik een beslissing moet nemen. Ik tast mijn geweten altijd af en neem de ruimte om te mijmeren. Soms veel te veel, hoor. Dan hoor ik de melodie van melancholie aanzwellen en duikt de blues op. Ik  ben BLAUW (blog)

Trouw en loyaal

Ik ben je allerbeste vriend! Ik laat je niet in de steek en ben zo trouw als blauw. Ik kan luisteren als de beste en nog beter raad geven. Ik ben je meest integere, diplomatieke en oprechte geweten. Mijn gevleugelde troostende uitspraak is: Komt goed! Ik breng verfrissing, verkoeling en soms sla ik door en ben ik de ijskoning van het feest. Ik ben blauw en breng vrede, rust en het gevoel van pootje baden op een warme dag aan de waterkant. Geef jezelf vandaag een mooi cadeau en check in bij kleurrijk leven, aanmelden doe HIER.

De verbazingwekkende invloed van kleur 

Ben jij benieuwd wat voor invloed kleur op je heeft? Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op hoe we de wereld zien en welke keuzes we maken. Alles wat je te weten komt, zal van pas komen en zomaar een kleur kiezen is vanaf nu verleden tijd.

Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com € 14,99


Lees ook: Wat is jouw lievelingskleur en wat zegt dit over jou? 

Blauw, kleur van steun en overdenking

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, paars, magenta, groen, geel, turkoois, roze, rood, wit, indigo.

  • Blijf op de hoogte en schrijf je voor de nieuwsbrief van Inspirerend Leven 
    Ontvang elke zondag gratis de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop en nog veel meer. Ruim 50.000+ lezers gingen je voor.
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

5 reacties

Avatar
wietze wedman 88 12 augustus 2017 - 21:08

Heerlijk stuk tekst anne lies ik wil een indigo vloerkleed kopen. Ik ben verkocht.

Reply
Anne-Lies
Anne-Lies 13 augustus 2017 - 17:55

Wietze, wat goed! Ik wens je heerlijk warme voeten en heel veel plezier met alles wat indigo je brengt. Heb je de andere blogs ook gelezen?

Reply
Avatar
Tini 15 januari 2018 - 18:43

Hou erg van blauw……vandaag zelfs in spijkerbroek blouse en vest. Spreken is niet mijn sterke kant, eerder stil en schrijvend. Graag breng ik “vrede” op alle momenten. Mooie avond!

Reply
Avatar
Kim Mees 21 januari 2018 - 09:52

Blauwe tinten passen bij mij
Ik ben blij met jullie inspirerende teksten. Oranje mmm….warm en ook spannend voor mij. Oranje betekent voor mij durven! Nog een prettige warme en zonnige zondag toegewenst! Groetjes

Reply
Anne-Lies
Anne-Lies 22 januari 2018 - 16:59

Ha Kim, Wat fijn om te horen dat we je kunnen inspireren. Ik kom er mijn bed voor uit! Wat maakt oranje spannend voor je? Heb je dromen die graag ziet uitkomen en waar wat lef voor nodig is?

Met Lie(f)s

Reply

Laat een bericht achter