Kleur je leven

Wat is de psychologische betekenis van de kleur blauw?

Door Anne-Lies
Wat is de psychologische betekenis van de kleur blauw?

Ik ben blauw en je kunt me herkennen aan mijn rust. Ik vertel je graag iets over mezelf want vertellen, dat doe ik met liefde. Ik hou er namelijk van de meest mooie volzinnen te spreken, fijne regels te schrijven of te spreken over wat mij boeit. En als het verwoorden niet wil lukken dan ga ik zingen, dansen of schilderen. Dat komt omdat ik zo graag mijn binnenste buiten breng.

Zelfexpressie en communicatie

Zelfexpressie is de reden dat ik op de wereld ben gezet en communicatie is waarom ik volwassen ben geworden. Ik ben ook een denkerd. Héél serieus bepeins ik het leven en ga ik niet over een nacht ijs als ik een beslissing moet nemen. Ik tast mijn geweten altijd af en neem de ruimte om te mijmeren. Soms veel te veel, hoor. Dan hoor ik de melodie van melancholie aanzwellen en duikt de blues op. Ik ben BLAUW (blog)

Trouw en loyaal

Ik ben je allerbeste vriend! Ik laat je niet in de steek en ben zo trouw als blauw. Ik kan luisteren als de beste en nog beter raad geven. Ik ben je meest integere, diplomatieke en oprechte geweten. Mijn gevleugelde troostende uitspraak is: Komt goed! Ik breng verfrissing, verkoeling en soms sla ik door en ben ik de ijskoning van het feest. Ik ben blauw en breng vrede, rust en het gevoel van pootje baden op een warme dag aan de waterkant. Geef jezelf vandaag een mooi cadeau en check in bij kleurrijk leven, aanmelden doe HIER.

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

 

Lees ook: Wat is jouw lievelingskleur en wat zegt dit over jou?

Blauw, kleur van steun en overdenking

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, paars, magenta, groen, geel, turkoois, roze, rood, wit, indigo.

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reacties
 1. wietze wedman 88 12 augustus 2017 - 21:08
  Reply

  Heerlijk stuk tekst anne lies ik wil een indigo vloerkleed kopen. Ik ben verkocht.

  1. Anne-Lies 13 augustus 2017 - 17:55
   Reply

   Wietze, wat goed! Ik wens je heerlijk warme voeten en heel veel plezier met alles wat indigo je brengt. Heb je de andere blogs ook gelezen?

 2. Tini 15 januari 2018 - 18:43
  Reply

  Hou erg van blauw......vandaag zelfs in spijkerbroek blouse en vest. Spreken is niet mijn sterke kant, eerder stil en schrijvend. Graag breng ik "vrede" op alle momenten. Mooie avond!

 3. Kim Mees 21 januari 2018 - 09:52
  Reply

  Blauwe tinten passen bij mij Ik ben blij met jullie inspirerende teksten. Oranje mmm....warm en ook spannend voor mij. Oranje betekent voor mij durven! Nog een prettige warme en zonnige zondag toegewenst! Groetjes

  1. Anne-Lies 22 januari 2018 - 16:59
   Reply

   Ha Kim, Wat fijn om te horen dat we je kunnen inspireren. Ik kom er mijn bed voor uit! Wat maakt oranje spannend voor je? Heb je dromen die graag ziet uitkomen en waar wat lef voor nodig is? Met Lie(f)s

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Een blik op de toekomst
€ 15,00

Een blik op de toekomst

Hans Stolp

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?