Astrologie

De 8 astrologische hoogtepunten van maart 2024: dit betekenen ze voor jou

Door Kate Rose
De 8 astrologische hoogtepunten van maart 2024: dit betekenen ze voor jou

Er gebeurt veel in de sterrenhemel in maart 2024: maar liefst acht belangrijke astrologische verschuivingen én een impactvolle maansverduistering beïnvloeden jouw leven. Je hoeft hiervoor niet bang te zijn, deze astrologische gebeurtenissen zijn voornamelijk positief. “Je krijgt het gevoel dat je wordt gesteund door het universum bij alles wat je in deze tijd onderneemt,” zegt astrologe Kate Rose. Lees in dit artikel de acht astrologische gebeurtenissen van maart 2024.

Met zoveel planeten die samenkomen tussen Ram en Vissen die zowel eindes als begin vertegenwoordigen, word je in deze tijd aangestuurd om een sprong in het diepe te wagen.

Zaterdag 9 maart

Mercurius verschuift vandaag naar de Ram. Ram is de leider, het teken dat er goed is in opvallen en iets nieuws te beginnen, ongeacht wat er om diegene heen gebeurt. De energie van begin maart ging over eindes, de rest van maart gaat over nieuwe beginnen.

Vanaf 9 maart 2024 krijg je de eerste kans om belangrijke gesprekken te voeren in je romantische relaties, vooral als het over de toekomst gaat of over het starten van een nieuwe fase in je liefdesleven. Mercurius in Ram geeft de voorkeur aan de waarheid en kan botter overkomen dan andere tekens. Dit is een vastberaden energie die je kan helpen bij het maken van nieuwe intenties, vooral als je op je instincten kunt vertrouwen zonder je zorgen te maken dat je te impulsief bent. Deze energie zal het meeste effect hebben op Weegschaal, Maagd en Boogschutter.

Zondag 10 maart

De nieuwe maan in Vissen verduistert de nachtelijke hemel op zondag 10 maart 2024. Een nieuwe maan is dé tijd voor een nieuw begin. Met zoveel planeten die samenkomen tussen Ram en Vissen die zowel eindes als begin vertegenwoordigen, word je in deze tijd aangestuurd om een sprong in het diepe te wagen.

Niet elk moment op de reis van de ziel kan worden gepland, maar een sprong in het diepe staat voor vertrouwen, zowel in jezelf als in het universum. Je krijgt het gevoel dat je wordt gesteund door het universum bij alles wat je in deze tijd onderneemt. De nieuwe maan in Vissen staat namelijk dichter bij Neptunus dan bij Saturnus, wat betekent dat je je zeker voelt bij het nemen van de juiste stappen van verantwoordelijkheid en integriteit.

Je krijgt ook de ruimte om achter je dromen en unieke verlangens van echte liefde te gaan. Gebruik deze energie om een intentie te zetten om actie te ondernemen bij het creëren of uitbouwen van je romantische dromen. Dit geldt vooral voor Maagd, Schorpioen en Vissen omdat zij de energie het meest intens zullen voelen.

Maandag 11 maart

Venus verschuift net na de nieuwe maan naar Vissen en verandert het landschap van de liefde. Venus regeert over alle zaken van het hart en in Vissen verlangt ze naar verbinding, romantiek en een unieke, dromerige liefde. Venus in Vissen verandert wat belangrijk voor je is en zal je leiden naar diepere gesprekken en aspecten van spiritualiteit (waaronder astrologie) en je laten graven in de mysteries van je relatie en de verbinding. Deze energie, gecombineerd met de invloed van Mercurius in Ram, kan je helpen je relatie op te frissen of je de ambitie geven om je opnieuw open te stellen voor de liefde.

Terwijl Venus in Vissen een etherisch en romantisch aura over jullie relatie werpt, activeert het ook het diepgaande begrip en thema van het einde in dit waterteken. Deze tijd kan voor jou dienen om een nieuw niveau van genezing in jezelf te bereiken als je genoeg van jezelf begint te houden om hoop te vinden dat jouw persoon nog steeds van je droomt. Probeer deze energie een vleugje hoop in je hart te laten brengen en eer je oprechte behoeften als het om liefde gaat. Dit geldt vooral voor Maagd, Boogschutter en Leeuw.

Dinsdag 19 maart

Een nieuw dierenriemseizoen begint op dinsdag 19 maart 2024, als de zon naar Ram verschuift. Dit markeert ook het astrologische nieuwe jaar, samen met de lente-equinox.

Ram is het eerste teken van de dierenriem en herinnert je eraan dat er niets gebeurt tenzij jíj die eerste stap zet. Rond deze tijd is er ook een toewijding om te vechten voor wat je wilt, verdient of waar je van droomt, wat je kan helpen om echt actie te ondernemen voor je nieuwe begin.

Hoewel er op dit moment nog steeds een combinatie van Vissen- en Ramenergie door de kosmos dwarrelt, zou je je zekerder moeten voelen in het weten waar je nieuwe begin moet plaatsvinden. Dit is een tijd om te proberen je romantische leven met zoveel mogelijk helderheid te zien, waarbij je eert wat waar is zonder te proberen dat wat niet waar is in een andere kleur te schilderen. Omarm wat er is en laat dat het enige uitgangspunt zijn dat je nodig hebt.

Vrijdag 22 maart

Mars, de heerser van de Ram, verschuift kort na de lente-equinox naar Vissen. Dit zal de manier waarop je beslissingen neemt veranderen. Mars beheerst je ambitie en gedrevenheid om actie te ondernemen en vooruit te komen. In Vissen moet hij zijn tactiek veranderen, wat betekent dat jij dat ook moet doen. Dit zal de ruimte creëren waarin simpelweg iets doen omdat het kan of omdat je het wilt wordt overschaduwd door een dieper doel van de situatie.

Mars in Vissen heeft een groter doel of emotioneel resultaat nodig om actie te ondernemen en zich zelfverzekerd te voelen in het proces. Dit betekent dat emotionele bevrediging, grotere intimiteit of een positieve uitkomst voor alle betrokkenen meer een motiverende factor zal zijn dan gewoon verlangens of kansen. Laat dit je helpen om een relatie en een leven op te bouwen rond wat écht resoneert met je hart.

Maandag 25 maart

Het eclipsseizoen begint op 25 maart 2024 met de maansverduistering in Weegschaal en markeert een belangrijke tijd in je leven. Dit geldt vooral voor Ram, Weegschaal en Maagd.

Een maansverduistering is een volle maan die verduisterd wordt door de schaduw van de zon. Dit betekent dat je emotionele waarheid duidelijker kan worden door deze beperking van de maan en dat je hiernaar kunt handelen. Dit creëert een nieuwe cyclus van doelen en lessen in je leven. Tijdens deze maancyclus neem je kleine stappen om je emotionele waarheid volledig te realiseren en de actie te ondernemen die je verlangt.

De volle maansverduistering in Weegschaal zal een moment van diep bewustzijn creëren, vooral omdat dit de eerste verduistering in Weegschaal is sinds de maansknopen van het lot een nieuwe cyclus zijn begonnen. Maar zoals altijd in astrologie zal het moment dat dit pas écht tot bloei komt en je kunt zien wat het ware doel is van gebeurtenissen die ontvouwen, pas later plaatsvinden. Dit diepe bewustzijn komt tot bloei tijdens de nieuwe maan en de zonsverduistering op 2 oktober 2024.

Bij eclipsen, net als in het leven, gaat emotioneel bewustzijn altijd vóór actie ondernemen. In de tijd tussen deze eclipsen word je kosmisch ondersteund om je bewust te worden van wat deze nieuwe cyclus voor jou in je leven zal betekenen.

Vrijdag 29 maart

Pallas stationeert* tijdens zijn retrograde op vrijdag 29 maart 2024. Hoewel het geen belangrijke planeet is, zal het nog steeds je proces van waarheid en kennis beïnvloeden. Asteroïde Pallas beheerst kennis, bewustzijn en het vermogen om te vechten voor wat rechtvaardig is.

In Boogschutter volgt Pallas het pad van de zoeker. Je begint na te denken over gebeurtenissen in het verleden en trekt nieuwe verbanden en conclusies. Laat je mindset verschuiven en het doel van je keuzes en cycli uit het verleden onthullen als Pallas retrograde gaat. Dit geldt vooral voor Tweelingen, Boogschutter en Leeuw.

*Wanneer een planeet stationeert, lijkt het alsof de planeet even stilstaat tijdens de u-bocht van de retrograde.

Zondag 31 maart

Asteroïde Vesta beweegt zich naar Kreeft en helpt je weer in contact te komen met je innerlijke verlangens. Hiermee wordt veel van waar de astrologie van maart over gaat herhaald. Vesta heerst over je innerlijke vuur en wat je motiveert.

In Kreeft versterkt dit de betekenis van Mars in Vissen, omdat je emotionele vervulling, wensen en verlangens meer nadruk krijgen dan materiële zaken of zelfs de maatschappij. Neem deze tijd om je op je hart af te stemmen, laat de mysteries van de eclips zich openbaren en eer wat je in je hart weet dat je echt wilt en verdient voor je relatie.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ben je een extraverte of introverte persoon en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?