Bewustzijn

Wat gebeurt er na de dood met je ziel?

Door Redactie
Wat gebeurt er na de dood met je ziel?

Wat gebeurt er na de dood met je ziel? Willem Glaudemans beschrijft in Boek van het eeuwige leven het hele proces van het vertrek van de ziel uit het lichaam en haar reis door de verschillende lichtsferen tot aan de terugkeer naar de bron. Weten wat na de sluier van de dood gebeurt, heeft een zuiverende invloed op hoe je nu leeft. De immense liefde daar is wat het meest ontroert.

De doorgang van je ziel

Afhankelijk van de snelheid van je ziel, ga je spiralend door een tunnel of direct door een poort. In elk geval ervaar je iets dat voor jou een overgang of doorgang symboliseert: een brug over een rivier, de ingang van een grot, een pad door een vallei dat leidt naar het lichte land achter de bergen. Of je vaart voorgoed weg van een kust, stijgt op door het dek van de wolken de hemelse ruimten in, of je wandelt over een grote regenboog-wenteltrap naar boven. Nu ga je misschien ook de aanwezigheid voelen van je engelgids die je hele leven bij je was en jou ook hier verwelkomt en vergezelt.

De sluier – dimensie

Alle zielen komen even in nevelslierten terecht, kort of lang, afhankelijk van de snelheid van de ziel. In wezen ervaar je in deze mist dat je door het membraan heengaat dat deze aardse dimensie van de eerste lichtsfeer scheidt. Het is een dimensiegrens, of sluier, een ander trillingsniveau. Hierna is er geen terugkeer meer mogelijk. Een bijna-doodervaring of uittreding gaat niet voorbij dit punt, hoewel het bewustzijn altijd even verder kan reizen om kennis te verwerven. Dimensies omhullen en doordringen elkaar en bevinden zich ruimtelijk op dezelfde plaats. Sterven is opgaan in een andere dimensie, door een sluier heen. De hemel is geen andere plaats, maar een andere bewustzijnstoestand.

De oceaan van licht

Na de sluier waad je door een oceaan van licht waarin je wordt gereinigd om de volgende wereld binnen te gaan. Het voelt aan als water en je wordt er geheel in ondergedompeld, maar het is puur helder licht waarin je zwemt. Je voelt je volkomen herboren en verfrist. Alle bezoedeling die je ziel nog aankleefde van de vorige wereld, alle materiegebonden trillingen en emotionele belasting, worden hier in vreugde afgewassen. Je zielepijn en vermoeidheid worden eenvoudig weggestraald. Het licht gaat zuiverend door je heen, tintelt en trilt overal in je. Je bent nu verkwikt en klaar voor je reis. Daarna schouw je een immense weidsheid van licht, waarheen je ook kijkt. Overal is licht en licht is overal.

Dit is een fragment uit: Boek van het eeuwige leven

Boek van het Eeuwige Leven

Boek van het Eeuwige Leven

Wie antwoorden heeft over de dood, heeft ook een antwoord op het leven. Er zijn tal van boeken verschenen over het leven na de dood. Maar geen beschrijft in rustige poëtische taal rechtstreeks, het hele proces van het vertrek van de ziel uit het lichaam en haar reis door de verschillende lichtsferen tot aan de terugkeer naar God. Het boek baseert zich op bijna-doodervaringen, oude culturele overleveringen, wetenschappelijk onderzoek, parapsychologie, bewustzijnstechnieken, uittredingservaringen en innerlijk weten.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Reacties
 1. wow 8 mei 2019 - 10:16
  Reply

  ehm die sluier/tunnel symboliseert de hersenen, het licht is het Zelf,..er is dus maar 1 Zelf 1 ziel 1 licht en daar of hier is dan de versmelting, tussen het denken (ego) en de innertlijke stilte ofwel bewustzijn (Zelf). Waar het dus omgaat in dit leven is om allEEN te kunnen zijn, dus zonder denken,..is het Zelf. Word volwassen, wees je eigen vader /moeder Onderzoek jezelf laat je niets wijsmaken, dat we de ziel zijn (dat is een waarheid) maar in een simulatie leven (onzin) maar ga af op je eigen gevoel. De enige simulatie waarin je leeft is de illusie van het ego. alle andere verhalen zijn er om jullie in de angstmodus (ego) te houden. Alles wat ik zeg rust op eigen ervaring,.jullie ook? Ben benieuwd of dit geplaatst wordt. Het nieuwe Tijdskind en 9 for news hebben om wat voor reden dan ook, (kom ik soms te dichtbij?) mijn laatste berichten niet geplaatst. Dat jullie het weten,..mijn visie in gedichten komt eraan!!! Wow

 2. Angels 9 mei 2019 - 07:16
  Reply

  Ik zie het nut niet in dat wij, onze ziel, op aarde moeten doorbrengen en zoveel shit mee moeten maken. Het zijn lessen, werd mij verteld, maar waarvoor, wat heeft t voor nut? Ik wil heel graag goed doen en geluk brengen, maar mensen verdragen mij niet, mijden mij.....waarom ben ik hier waarom moet ik telkens de pijn van afwijzibg ervaren.....ik ben mezelf, maar dat wordt niet geaccepteerd ...

  1. F. 12 juni 2019 - 21:28
   Reply

   Lieve Angels, ik vind het heel erg voor je dat je dat steeds ervaart. Hopelijk komt er een tijd dat er wel goed naar je toekomt en veel geluk ❤

 3. Een dankbaar iemand 10 mei 2019 - 00:34
  Reply

  Enkele uren nadat mijn vader overleed kwam er een grote felle ronde ultraviolet licht in mijn slaapkamer. Ondanks de felheid kom ik er gewoon naar kijken. Deze lichtbol zoals ik het nu maar even noem kwam dichterbij en het was mijn vader. Hij praatte tegen mij en kon hem horen in mijn hoofd, dit klinkt ws nu wat wazig. Toen de lichtbol langzaamaan verdween zat ik recht overeind in bed. En enkele minuten later voelde ik een enorme liefde door mijn lichaam heen gaan, zo bijzonder!

  1. Anke 10 januari 2020 - 08:42
   Reply

   Prachtig, wat een dierbare ervaring. Heel mooi omschreven ook.

 4. R. Frank 17 mei 2019 - 21:19
  Reply

  In de meeste gevallen van een bijna doodervaring is de betreffende weer bij bewustzijn gekomen zonder zich meer te kunnen herinneren dan dat zij de bewusteloosheid hebben ervaren alsof men onder narcose is geweest. Mogelijk dat er iets is na de dood maar vooralsnog is er niemand echt dood geweest en weer teruggekeerd. om een en ander te kunnen bevestigen.

  1. Madelene de Wit 10 januari 2020 - 16:14
   Reply

   Tot dat we in ons zelf oplossen waar wij steeds tegen aanlopen, herhaalt het zich..Alles licht en ligt van binnen... Er kan altijd hulp gevraagd worden, om worstelingen te verhelderen...Na donker komt licht, als je daar door heen bent, ben je weer stapje verder..heb vertouwen,Namaste

 5. R. Frank 17 mei 2019 - 21:26
  Reply

  een eindeloze discussie waarvan ik best zou willen dat het waar was. Iedereen zal persoonlijk ervaren of er na het leven iets is. Als er niets is valt er niets te ervaren, dat is dan een schrale troost. De bekende verhalen van Pim Lommel betreft een geringe groep van mensen die zeggen een bijna doodervaring te hebben gehad en daarbij zeggen iets te hebben beleefd. Er zijn er echter veel meer, maar daar wordt zelden of nooit over gesproken, die schijndood zijn geweest en totaal niets hebben ervaren. Zijn het de uitzonderingen die de regel bevestigen dat er niets is na de dood? Niemand maar dan ook niemand weet het met zekerheid.

  1. Johan van ingen 11 oktober 2019 - 10:21
   Reply

   Ik heb vele mooie dingen mee gemaakt na het overgaan van mijn moeder en vader voor mijn bestaat er geen twijfel meer dat ik later iedereen die ik lief hen en graag mag weer ontmoet in die andere mooie dimensie en dat wou ik even vermelden voor de mensen die dit artikel lezen ....mijn angst voor de dood is totaal verdwenen ik weet nu ik zie iedereen later als het mijn tijd is om de aarde te verlaten .AMEN

  2. Wim 13 augustus 2020 - 13:25
   Reply

   Hé, dankbaar iemand, Een prachtige ervaring! Als je de boeken van Michael Newton leest, zou, aan de kleur van het licht te zien, je vader een vergevorderde ziel zijn.

  3. Wim 13 augustus 2020 - 13:34
   Reply

   Helemaal mee eens! Het schijnt dat maar 30% (dus 3 van de 10) een BDE krijgt. Het onderzoek zou zich meer moeten richten op de vraag: waarom 7 niet!

 6. Marja 19 mei 2019 - 10:02
  Reply

  Wat apart, ik heb onbewust een heel nummer geschreven ooit over deze oceaan van licht. Dat is 1 van mijn eerste nummers geweest en ik noem het altijd mijn "zielenlied". Dat omschrijft exact wat hierover staat beschreven. Ik sta er echt even van te kijken..

 7. Sacha 19 mei 2019 - 10:10
  Reply

  De enige ervaring die ik met intens dierbare overledenen heb, is dat zij fel licht schijnen op woorden van beelden in mij, die ik mijn levenlang graag heb willen zeggen, maar vernederd werd als ik ze uitsprak. En toch ga ik door en sluit ik steeds weer vrede. Loving you is a losing game kan nooit tegen mij gezegd worden, omdat ik geen bindingsangst heb. Wat mij allEEN maakt is dat iedereen dit doodeng vindt. Wat dan weer meer zegt over degene die ik tegenover me heb. Ik kijk liever naar het licht, maar ga er niet naar toe.

 8. Blib 12 juni 2019 - 17:18
  Reply

  Wat een onzin schrijf je. Hoe weet je wat er gaat gebeuren als je niet dood bent? Niemand is uit de dood gekomen.

 9. Josjara 19 juni 2019 - 02:00
  Reply

  Lezen jullie dit allen zonder oordeel ; Er is leven na de dood, van Eben Alexander , Ervaringsdeskundig en neurochirurg en een wetenschappelijk onderbouwd (eigen belevings-)verhaal dus, Hij beschrijft zeer byzondere ervaringen en is niet zweverig, Eben kan het weten want lag zel;f 6 dagen in koma oor een hersenvliesontsteking plotseling.. en herstelde weer naar 3 maanden al, Voor altijd gelovend in een leven na de dood en niet da thet halucinaties waren , Ook een groot wonder is zijn herstel,; Lees het voor je oordeelt . en geef dit svp door!

 10. Hugo Smits 28 juni 2019 - 01:04
  Reply

  Ik heb altijd iets met de dood gehad, heel mijn leven lang al...Nu ben ik misschien meer realistischer in deze materie dan iedereen die exact wil vertellen hoe het er nu wel of niet uitziet als je dood bent. Gaat het leven verder na de dood? Ja het leven gaat hier gewoon verder en op die andere plaats gaat dat ook zo zijn gang. Ik heb mensen die overleden waren gezien en gevoeld (aangevoeld) en geen bekende van mij, soms gaat het ook over andere overledene die je bij leven nooit gekend hebt. Je komt ze tegen op de meest ongewone plekken...bij je thuis, op de werkvloer , in een muzeum of op je vakantieverblijf in Portugal ....Je zou kunnen zeggen dat dit toch een beetje onzin is maar dat is het eigenlijk niet..ik zelf ben zo nuchter als de klok slaat ieder uur en half uur..In mijn beroep als zorgkundige heb ik veel mensen weten sterven van heeeel nabij en dat waren intense momenten. Je kan en mag stellen dat er zogezegd na ons leven dat wij kennen van alledag er geen vervolg meer komt maar het is door eigen ondervindingen en bewijzen gezien te hebben dat ik weet dat er werkelijk iets is. En in alle eerlijkheid wat zouden wij mensen moeten doen met helemaal niets?

 11. Meneer de vraag 18 september 2019 - 15:16
  Reply

  Hoe weet je zo zeker wat er na de sluier gebeurd als je nii terug kunt komen?

 12. simonette Hoogwerf-Kroos 22 september 2019 - 17:31
  Reply

  wat gebeurt er met een ziel als de liefhebbende nabestaande deze niet los kan laten. de vrouw van mijn vriend is overleden, 5 jaar terug, en hij kan haar niet loslaten, dus ook niet opnieuw beginnen. volgens mij is dit niet goed voor de ziel van de overledene. wat is jullie visie daarop

 13. Georges 18 november 2019 - 18:40
  Reply

  Euthanasie wordt je daarvoor gestraft?

 14. Luuk 11 januari 2020 - 01:46
  Reply

  Georges Ik denk het niet

 15. Josjara 18 april 2020 - 22:04
  Reply

  Ik schreef dat vanhet boek van Eben Alexander (gelezen). En schreef dat ook omdat ik een overleden zoon heb van toen 19 jaar (2013} waar we nog zeker 3 jaar veel van gehoord en gezien/bemerkt hebben . Dit was op allerlei manieren die ik toen nooit had kunnen bedenken . Het is dus ook niet wetenschappelijk te verklaren maar wel heel byzonder om mee te maken , familie en vrienden, En daarom bestaat er voor ons geen twijfel meer dat we mijn zoon terug zien en daarom ook is dit imense verdriet en dus hem zo lang te moeten missen, enigzins te dragen. En dat het zo heeft moeten zijn beter te accepteren... Dus er zeker een leven na de dood voor hem en hij heeft ook gezegd dat ik hem weerzie... Dat er heel anders uit ziet dan het leven hier op aarde en een teken is van een ander spiritueel bewustzijn van de mens... Dit mooie inzicht dat er meer is (als je het enigzins begrijptwat er gebeurd als je overgaat!) heeft alleen de mens omdat zij van de Goden afstamt en van Atlantis.. Hiermee , met deze ervaringen en daarmee verkregen inzicht wil ik iedereen een hart onder de riem steken die een dierbare heeft verloren of wel mogelijk gaat verliezen in deze bizarre tijd . Ook mbt tot het Covid 19 virus wat nu rondwaart

 16. M Talsma 24 mei 2020 - 22:01
  Reply

  Ik heb samen met mijn nichtje een hele bijzondere ervaring gehad, bij het overlijden van mijn moeder en haar oma. We stonden ieder aan een kant van haar bed terwijl ze aan het sterven was. Op hetzelde moment voelde wij allebei hetzelde, alsof er een soort energie vrij kwam uit mijn moeders lichaam, kan dit haar ziel geweest zijn?

  1. Wim 13 augustus 2020 - 13:40
   Reply

   Lees het boek van Moody: een blik in de eeuwigheid! Dit boek staat vol met deze zg ‘ gedeelde doodservaringen (GDE’ s)

 17. Dave 24 juli 2020 - 13:23
  Reply

  Ik moet jullie dan toch iets vertellen. Zelf ben ik altijd heel nuchter geweest over de dood en het leven hierna...vroeg me altijd af...bestaat er wel leven na de dood?... Tot dat mijn vrouw en ik samen op de bank tv zaten te kijken...we zagen een soort zwart gelaat de woonkamer in komen en snel weer vertrekken...vonden we alle 2 heel eng.... De dag erna zaten wij dus weer op de bank.. Toen mijn vrouw ineens zij...er kijk iemand door het raam...rechts boven ...en inderdaad ik zag daar een gezicht van een man die naar binnen keek...ik vroeg mijn vrouw om een stuk papier en een potlood...ik wilde die man na tekenen...na de tekening zijn we naar mijn schoonouders gelopen om het te laten zien... Gelijk stonden er tranen van mijn schoonvader in zijn ogen...het was zijn vader! Een man die ik niet gekend heb...en nooit een foto van heb gezien... Dus de vraag of er iets is na de dood? Ja weet t wel zeker... Sommige mensen verklaren mensen met zulke ervaringen voor gek! Dat heb ik ook gedaan en moest er altijd om lachen...tot je het mee maakt!!!

 18. Jane Borst 15 augustus 2023 - 19:52
  Reply

  Toen mijn grootmoeder overleed , werd zij van mij losgetrokken . Onze zielen waren eenheid . Het duurde een paar seconden , als losscheuren van elkaar . In mijn hoofd een zoemend geluid . Ik wist op dat moment , dat zij naar een andere dimensie ging . Jane

 19. Jo 15 oktober 2023 - 14:51
  Reply

  Ik was altijd heel nuchter, moeder heeft acute leukemie gehad zijn nog een weekend weg geweest in Nederland sinds dat weekend (moeder leefde nog) zagen we telkens witte vlinders het bizarre is dat mij vrouw op een gegeven moment in de keuken staat en me moeder op bed lag die werd al slechter en slechter zegt hey zit wat in je haar Chloë was het in witte vlinder 9 september is mijn moeder overleden sindsdien zien wij overal witte vlinders dichtbij ons kan dit toeval zijn?, ook zei ze tegen ons allemaal als ik overleidnga ik bij jullie klieren met lichten en spulletjes etc.. dat is dus gebeurd met lichten knipperen en hele gezin zat thuis op de bank geen deur of raam open buren waren weg en jahoor deksel van een sierpot (was gelijmd) valt toch naar beneden toe mocht je hem op willen pakken moest je het echt tillen en eraf halen schuiven ging niet kippenvel stond op me rug, dag nadat mij moeder is overleden is me zusje bevallen zonder dat ze wist dat ze zwanger was heel verhaal maar in het kort ik stond in de gang van de ambulance post zusje lag in de kamer met de deur half open (moeder is 3 voor half 6 overleden) toevallig keek ik 3 voor half 6 op de klok in de gang waar ik stond toen keek ik naar de kamer van me zusje en begint het licht te knipperen.. kan haast geen toeval zijn nergens anders knipperde het, zulke dingetjes gebeuren de laatste tijd wel vaker hiervoor voordat me moeder overleed eigenlijk nooit vind het heel bizar zelfs de mensen daar in de ruimte waar me zusje lag kregen kippenvel!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?