Astrologie

Volle maan in Boogschutter 23 mei 2024: de maan als spiegel tot zelfreflectie

Door Karin en Danique Vergeer
Volle maan in Boogschutter 23 mei 2024: de maan als spiegel tot zelfreflectie

Ervaar de transformerende kracht van de volle maan in Boogschutter op 23 mei 2024. Deze volle maan nodigt je uit tot zelfreflectie en innerlijke groei. Niet alleen de volle maan, ook de planeten Jupiter, Venus, Neptunus en Pluto hebben een belangrijke invloed op je. “Deze planeten zullen een transformerende uitwerking hebben, waardoor je op zoek gaat naar meer verdieping in je leven,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Ontdek in dit artikel wat jij van de volle maan van 23 mei 2024 kan verwachten.

De volle maan dient ook als een spiegel van zelfreflectie. Mogelijk ben je de afgelopen tijd te druk bezig geweest met allerlei zaken om niet de diepte in te hoeven gaan, maar geven lichamelijk en/of emotionele klachten aan dat je aandacht mag besteden aan wat er diep vanbinnen gebeurt.

In het kort: dit doet de volle maan van 23 mei met jou

De volle maan van donderdag 23 mei staat in het teken Boogschutter. In deze periode ga je op zoek naar een balans tussen de eigenschappen van twee tegengestelde tekens, namelijk: Boogschutter en Tweelingen. Dit kan voor veel innerlijke conflicten zorgen. Er vindt een strijd tussen gevoel en verstand plaats, waardoor dit effect kan hebben op je emoties, omdat er veel veranderingen plaatsvinden in jouw bewustzijn.

De volle maan wordt gunstig beïnvloed door Jupiter, de heerser van de Boogschutter, planeet van de liefde Venus, de mystieke Neptunus en de planeet van dood en wedergeboorte Pluto. Deze planeten zullen een transformerende uitwerking hebben, waardoor je op zoek gaat naar meer verdieping in je leven. De Boogschutter-invloed maakt je avontuurlijk, waardoor er veel veranderingen plaatsvinden op meerdere gebieden van jouw leven.

Last van ascentie-klachten?

Tijdens de volle maan kan je veel last hebben van ascentiesymptomen, zoals je onrustig en emotioneel voelen, slecht slapen, hoofdpijn en veel dromen. Ook heb je misschien wel hartkloppingen of ben je erg vermoeid en duizelig. Deze klachten kan je al enkele dagen voor en enkele dagen na de volle maan voelen.

Je kunt ook gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Jouw chakra’s staan meer open, doordat er veel trillingsverhogingen plaatsvinden. Luister daarom goed naar je lichaam en neem voldoende rust, wanneer je dat nodig hebt.

Betekenis dubbele getallen: 5 en 8 in datum

Door de dubbele getallen 5 en 8 in de datum (2+3 en 5) kunnen ascentiesymptomen versterkt worden. Je kunt hierdoor overprikkeld zijn, last hebben van vermoeide schouders en armen, of meer last hebben van verdriet dat wil loskomen uit het hart/longgebied.

Dit voel je van de Boogschutter-energie

Zoals eerder benoemd veroorzaakt de volle maan een conflict tussen de eigenschappen van twee astrologische tekens. De Boogschutter, waar de maan in staat, is een vuurteken. Dit teken is optimistisch, enthousiast, avontuurlijk en staat toekomstgericht in het leven.

De Boogschutter studeert en reist graag om zijn horizon te verbreden, waarbij er veel interesse wordt getoond in religie en andere culturen. Hij is een echte wereldverbeteraar en brengt zijn nieuw opgedane kennis en inzichten graag over op anderen. Verder houdt hij ervan om te filosoferen en de diepgang te vinden met gelijkgestemden. Eerlijkheid en het hebben van vrijheid is voor de Boogschutter erg belangrijk.

Maar de Boogschutter kan ook onrustig zijn, overdrijven en te veel hooi op zijn vork nemen. Eveneens mag hij uitkijken met het te veel eten en drinken, want hij is een echte Bourgondiër.

De impact van Tweelingen op jou

De Tweelingen daarentegen is wat luchtiger. Naar de buitenwereld komen ze charmant en jeugdig over en hebben doorgaans veel humor. Ze zijn mentaal ingesteld. Tweelingen zijn leergierig, nieuwsgierig, van alle markten thuis, goed in het leggen van verbanden en ook organiseren is een van hun talenten.

Wel kan het voor hen soms moeilijk zijn om een onderwerp uit te diepen door de vele interesses die ze hebben. Ze hebben veel kennis, maar kunnen ook verdieping missen. Beide tekens hebben er soms moeite mee om iets af te maken, doordat ze snel afgeleid zijn of zich vervelen.

Behoefte aan vrijheid

In de periode van de volle maan kun je sterk de behoefte hebben aan vrijheid en avontuur. Leef je wel volgens je levensovertuiging? Het kan heel goed zijn dat je onverwachts besluit om je leven en/of carrière om te gooien. Zo kun je besluiten om te verhuizen (naar het buitenland) om bijvoorbeeld een B&B te beginnen, yoga-lessen te gaan geven of spiritueel werk te gaan doen en retraites te gaan organiseren. Ook bezig zijn met kunst, werken met paarden of beweging en sport kan je nu willen oppakken.

Verdieping willen vinden

Nog een uitwerking kan zijn dat je meer verdieping vindt in hetgeen je doet en je wilt gaan inzetten voor een goed doel. Een non-profit organisatie (in het buitenland) kan aan de orde zijn. Of misschien wil je gaan werken als arts, verpleegkundige, psycholoog of therapeut (binnen de alternatieve geneeswijze). Het kan heel goed zijn dat je je niet wilt richten op maar één stroom van inkomen, maar dat je meerdere dingen naast elkaar doet waar je je inkomsten uit haalt. Je hebt meerdere interesses, waardoor jij je misschien snel gaat vervelen als je niet genoeg afwisseling hebt.

Je wordt echter wel uitgedaagd om binnen je werk meer verdieping te zoeken. Let er dus op dat je niet te veel dingen tegelijk doet, waardoor je aandacht versnippert en je werk inhoudelijk zijn kwaliteit verliest.

De volle maan, die een mooie verbinding maakt met Jupiter, kan ervoor zorgen dat jij optimistischer bent over jouw financiële situatie. Misschien krijg je wel promotie of ga je starten bij een nieuwe werkgever en meer verdienen. Of misschien komt jouw eigen onderneming tot bloei, doordat je meer naar buiten bent getreden met de diensten/producten die je aanbiedt. Daarnaast kan het zijn dat je een opleiding wilt gaan volgen om jezelf om te scholen, zodat je een nieuwe carrière kunt beginnen en zo in de toekomst ook meer inkomsten kunt genereren.

De volle maan als spiegel van zelfreflectie

De volle maan dient ook als een spiegel van zelfreflectie. Mogelijk ben je de afgelopen tijd te druk bezig geweest met allerlei zaken om niet de diepte in te hoeven gaan, maar geven lichamelijk en/of emotionele klachten aan dat je aandacht mag besteden aan wat er diep vanbinnen gebeurt. Pluto nodigt uit tot een verkenning van je diepgewortelde gevoelens. Dit kan tot bepaalde inzichten leiden, zoals het stopzetten van een relatie of situatie. Wanneer je hier veel angst bij voelt, kan het zijn dat je nog te veel aan de oppervlakte blijft als het gaat om het verwerken van emoties.

Het maken van kunst, dans, muziek of gedichten helpt je om duidelijk te krijgen wat er in jouw onderbewustzijn speelt en onverwerkte emoties helen. Ook het voeren van diepere gesprekken en het doen van een alternatieve therapie kunnen hierbij helpen.

Tweelingzielen & de volle maan

Tweelingzielen kunnen deze volle maan als vrij intens ervaren. Dit komt onder andere door het dubbele getal 5 dat in de datum voorkomt en het dubbele getal 8, die de uitwerking van de volle maan versterken. Wanneer tweelingzielen in contact zijn met elkaar, kan het zijn dat de één diepgaande gesprekken wil voeren, om duidelijk te krijgen waar bepaalde triggers vandaan komen en waar er aan gewerkt mag worden, maar kan de ander moeite hebben met deze diepgang. Dit kan voor wrijving zorgen.

Onder invloed van Pluto dwingt de een de ander om de diepte in te gaan en kunnen er, naast nieuwe inzichten die ze hierdoor krijgen, flink wat emoties naar boven komen, zoals de angst om de ander en hun veilige haven te verliezen. In gesprekken wordt duidelijk waar deze angst vandaan komt.

Neptunus zorgt er nog eens voor dat tweelingzielen (op afstand) kunnen aanvoelen wat er bij de ander speelt en kan hun intuïtie sterker zijn dan anders. Hierdoor is het moeilijk om problemen te ontkennen en is er een grote kans dat ieder eerlijk uitspreekt wat er op zijn/haar hart ligt.

Karmische relatie

Wanneer tweelingzielen in een karmische relatie zitten, kan het zijn dat ze veel met hun gedachten bij hun tweelingziel zitten en ze wat afwezig zijn. Onder invloed van Venus worden liefdevolle gevoelens en de aantrekkingskracht naar je tweelingziel sterker en wil je graag contact opnemen met de ander.

Het verbergen van je gevoelens kun je misschien heel goed, maar de intuïtie van je partner geeft aan dat er meer speelt. Je partner kan jou zover krijgen dat je toch de waarheid vertelt. De angst om verlaten of afgewezen te worden kun je hierbij onder ogen gaan zien. Wanneer de angst echter te groot is om jezelf uit te spreken, kan het zijn dat je kiest voor de relatie die jou het meeste stabiliteit en veiligheid brengt. Je probeert de ander wat te misleiden met humor en een luchtige houding.

Je kwetsbaar durven opstellen

Jij en je tweelingziel zijn veel bezig met het krijgen van zelfinzicht door de invloed van je opvoeding en gebeurtenissen in het verleden beter te begrijpen.

Hiervoor kun je naar heling zoeken via alternatieve therapieën. Er kan ook wat obsessief gedrag naar boven komen en kan de een de ander in de gaten willen houden om erachter te komen of de ander een relatie/minnaar heeft. Het is mogelijk dat er jaloerse gevoelens naar boven komen, waardoor je onverwacht een bericht ontvangt van je tweelingziel of andersom. Jullie worden uitgedaagd om eerlijk te zijn naar jezelf en je mag leren om jezelf kwetsbaar op te stellen.

Webinar 23 mei 2024: Lichtreis volle maan in Boogschutter

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op donderdag 23 mei 2024 een online Lichtreis vanwege de volle maan in Boogschutter.

Meer informatie vind je hier. http://healingcentrumatlantis/lichtreizen

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Wil je leren hoe je kunt werken met de unieke energieën van de maan?
  • Krijg inzicht en wijsheid van maanexpert Yasmin Boland in 41 video’s.
Bekijk deze cursus

Lees verder:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reactie
  1. Caroline Lentjes 19 mei 2024 - 07:26
    Reply

    Ik snap even niet waar dubbel 8 vandaag komt met de volle in Boogschutter. 2+3=5, van de dagen, 5 van de maand en 8 van het jaar( 2+0+2+4). Wanneer je alles optelt kom ik op 9. 2+3+5+2+0+2+4=9 Wil je me uitleggen, waar dubbel 8 vandaan komt.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?