Spiritualiteit

Volle maan en ascentieklachten: wat voor effect heeft dit op jou? (+ tips en meditatie)

Door Jolanda Hoogkamer
Volle maan en ascentieklachten: wat voor effect heeft dit op jou? (+ tips en meditatie)

Ben je tijdens een volle maan eerder geïrriteerd, overprikkeld, gevoeliger en emotioneler dan normaal of heb je griepachtige klachten en een piep in je oor? Dit zijn ascentieklachten. De volle maan versterkt de symptomen van ascentie. In dit artikel van Jolanda Hoogkamer lees je hoe dit zit, krijg je tips die je helpen met ascentieklachten rondom de volle maan én een diepe ontspanningsmeditatie die je helpt met onrust rondom de volle maan.

De energie op aarde verandert en dat geeft ascentie-symptomen. De volle maan versterkt deze symptomen.

De energie op aarde verandert

De energie op aarde verandert, de trilling van de energie wordt hoger. Alles is energie, alles is energie om ons heen. Voor sommige mensen voelt dit misschien vaag, maar allemaal voelen we energie. Als je ergens binnenkomt dan voel je wat voor sfeer er is, dan neem je onbewust de energie in de ruimte waar. Het waarnemen van energie gaat heel vaak onbewust. Toch heeft deze energie een grote invloed op ons.

De veranderende energie heeft effect op jou

De energie op aarde die hoger wordt, zorgt ervoor dat we opstijgen naar een hoger bewustzijn. Dit noemen we ook wel ascentie. Ascentie betekent letterlijk: opstijgen, liften of beklimmen. Ascentie is een collectief maar ook persoonlijk proces. Jouw energieveld reageert op het energieveld hier op aarde en jouw trilling wordt ook hoger. Dat heeft weer effect op je lichaam, op hoe jij je voelt, op wat je denkt en je gedrag. Iedereen heeft zijn of haar eigen tempo in het groeien in bewustzijn en energie. Die verhoging van de trilling heeft een positieve en negatieve uitwerking op ons mensen. De negatieve ascentiesymptomen noemen we ascentieklachten.

Ascentieklachten die je kan ervaren

De verhoging van de trilling kan effect hebben op je lichaam, je emoties, je gedachten en je gedrag. Dit kan je klachten geven. Zo kan je hierdoor ontzettend moe zijn, licht slapen, lang wakker liggen, levendige of bijzondere dromen hebben, onrustig slapen of allerlei inzichten in je slaap of gedurende de nacht krijgen. Denk ook aan oorsuizen of een piep in je oor hebben, duizelig zijn, griepachtige klachten hebben, huilbuien, (sneller) overprikkeld zijn, rusteloos zijn, slecht kunnen focussen en fysiek of emotioneel veel gevoeliger zijn. Het kan ook zijn dat gebeurtenissen uit het verleden waarvan je dacht dat je die allang verwerkt had, ineens weer boven komen.

Lees ook: Plotselinge, onverklaarbare klachten verklaard: alles wat je wilt weten over ascentie en ascentiesymptomen

Positieve ascentiesymptomen

De verhoging van de energie op aarde heeft ook een positief effect op ons. Zo versterkt het je intuïtie en ga je meer (aan)voelen, het versterkt je creativiteit en creatie-kracht, je kan herinneringen krijgen van vorige levens of mensen herkennen van een vorig levens, het kan zijn dat je meer inzicht krijgt in familiepatronen en jouw rol hierin, dat je meer vanuit je hogere zelf kan leven en minder vanuit je ego(-stuk), dat je meer mensen tegenkomt die op je pad horen en dat je bewustzijn groeit. Zo kan het ook zijn dat je meer de waarnemer wordt van je gevoelens en gedachten en meer in verbinding bent met de kracht en liefde die je diep van binnen bent.

De maan versterkt ascentieklachten

De maan versterkt alles, positief en negatief, vooral bij volle maan is dit sterk voelbaar. Toch kan ook de nieuwe maan invloed hebben op jouw energie. De energie van de maan verandert steeds door de cyclus die de maan doorloopt, de seizoenen, de stand van andere sterren en planeten en door de energie hier op aarde. Het effect van de energie van de maan verandert hierdoor ook steeds. De energie van de maan versterkt ascentiesymptomen. Hierdoor ervaar je de ascentiesymptomen, positief en negatief, rondom de volle maan en soms ook de nieuwe maan veel sterker.

Tips die je helpen bij ascentieklachten rondom volle maan

Het is vervelend als je last hebt van ascentieklachten, vooral als je overprikkeld raakt en niet goed kan uitrusten in de nacht. Wat je kan helpen is te weten dat de klachten door ascentie en de energie van de maan veroorzaakt worden. Meestal duurt het een paar dagen en dan wordt de energie weer rustiger.

Wat helpt is om het wat rustiger aan te doen en meer tijd te nemen voor rust en slaap. Je lichaam reageert op de hogere trilling waardoor je zenuwstelsel overbelast kan zijn. Het is belangrijk dat je goed voelt wat je nodig hebt, soms is dat om het wat rustiger aan te doen en minder te moeten van jezelf. Slaap je ook nog slecht? Check dan dit artikel wat ik schreef met tips om beter te slapen rondom volle maan

Deze meditatie helpen je en deze meditaties maken de klachten juist erger

Wil je mediteren? Kies dan voor meditaties die je helpen om te ontspannen, te gronden en los te laten. Meditaties om je intuïtie te versterken of je (nog meer) te openen voor het universum of een lichte trilling maken de ascentieklachten vaak erger. De natuur en zachte beweging met je lichaam in de natuur helpt je om jezelf te verbinden met je lichaam en eventuele ‘over-spanning’ weer los te laten.

Diepe ontspanningsmeditatie die helpt bij onrust rondom de volle maan

Deze diepe ontspanningsmeditatie helpt je met onrust rond de dagen van de volle maan. In deze meditatie begeleid ik je om diep te ontspannen en onrust, spanning of ascentieklachten los te laten die je kan ervaren door de energie van de volle maan.

Ben ik een empaat?

Ben ik een empaat?

‘Ben ik een empaat?’ van Stephanie Red Feather is een praktische gids om je heldervoelende kwaliteiten te beschermen en in te zetten.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over de volle maan:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reacties
 1. Monique Van der helm 24 april 2024 - 05:28
  Reply

  Ik lees dit artikel en besef dat ik in het negatieve zit, ik voel mij heel vreemd en gister ben ik ook flauwgevallen dat begon met piepen en zussen in mijn oren ik wilde snel naar bed rennen maar werd wakker in de gang dit is versterkt sinds ik geen alcohol meer drink (8maanden) is dit herkenbaar?

 2. Jolanda Hoogkamer 24 april 2024 - 11:14
  Reply

  Dankjewel voor het delen Monique! Als je stopt met alcohol drinken dan kan het zijn dat je meer gaat voelen. Je wordt meer helder en onderdrukt minder. Dus ja, dat kan er zeker mee te maken hebben. Ascentie-klachten kunnen je klachten veroorzaken, maar het is ook altijd belangrijk om medische oorzaken uit te sluiten of naar een arts te gaan als je zomaar flauw valt. Zorg goed voor jezelf! Liefs & licht, Jolanda

 3. Patricia Reijne van Kampen 24 april 2024 - 21:13
  Reply

  Ik vond de meditatie heel lekker, ontspannend. Ik werd twee weken terug stront verkouden, ik was er beroerd van. Maar vooral heb ik last van mijn oren die dicht zitten en een kloppend gevoel. Ik heb de huisarts gebeld maar die kunnen niet zoveel doen. Ik las over ascentieklachten en dat herken ik wel bij mezelf. Ik ben ook gevoelig voor sfeer (zon en mercurius in vissen) en ik ben meer gaan schilderen en slapen kan ik als de beste op dit moment! Dit wilde ik even met je delen. En ik ga een kijkje nemen op je website. Lieve groetjes van Patricia

  1. Jolanda Hoogkamer 25 april 2024 - 08:53
   Reply

   Dankjewel voor het delen Patricia! De maan en de veranderde energie op aarde heeft zoveel invloed op ons, meer dan we in onze maatschappij bewust van zijn. Fijn dat de meditatie ontspannend voor je was. Zorg goed voor jezelf. Liefs & licht, Jolanda

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?