Home Hooggevoeligheid Hoogsensitviteit: drie tips om goed te slapen tijdens volle maan

Hoogsensitviteit: drie tips om goed te slapen tijdens volle maan

Door Jolanda Hoogkamer
volle maan

Veel HSP slapen slecht of onrustig op dagen rond de volle maan. Dit komt omdat hoogsensitieven bewust en onbewust meer waarnemen dan mensen die niet hooggevoelig zijn. Tijdens de periode rondom volle maan kun je veel meer energie ervaren. Het effect van deze energie is dat je meer waarneemt vanuit je intuïtie en je zelf meer energie hebt. Maar iedere maand een aantal nachten slecht slapen eist zijn tol: je raakt veel eerder overprikkeld door te weinig slaap en de energie van de maan. In dit artikel lees je 3 tips zodat jij wel goed slaapt tijdens de volle maan!

Wat voor effect heeft de volle maan op ons?

De maan zet oceanen in beweging. Kun je je voorstellen wat voor immense kracht de maan heeft op onze aarde? De dagen rondom de volle maan verandert de energie om ons heen. De energie van de maan versterkt alles, het heeft overal effect op. Op onze emoties, gedachten en situaties. Als je veel negatieve gedachten hebt, of angstig of depressief bent dan wordt dit versterkt tijdens de volle maan. Maar al je positieve gedachten en emoties worden ook versterkt door de volle maanenergie.

Door de verhoogde energie kun je ook wakker liggen, onrustig slapen, intens dromen of zelfs slaapwandelen. En als HSP is voldoende slaap belangrijk om je lichaam te laten ontspannen. Slaap je weinig of slecht dan raak je eerder overprikkeld. Als je dan prikkelbaar en geïrriteerd raakt, dan versterkt de maanenergie dit ook! Richt daarom je aandacht op alle gedachten, emoties en fysieke gewaarwordingen die jij versterkt wil hebben.

Maar de volle maan geeft je dus ook veel energie. Zo kun je de behoefte voelen om te creëren, op te gaan ruimen, of dingen te gaan doen die je steeds hebt uitgesteld.  De maanenergie bevordert je helderheid, waardoor je goed kan nadenken.

3 tips om beter te slapen tijdens volle maan

1. Beweeg

Sport of andere lichamelijke activiteit zorgt ervoor dat er gelukshormonen vrij komen in je lichaam. Hierdoor voel jij je blijer en opgewekt. De maan versterkt dit! Je valt makkelijker in slaap en je slaapt dieper, hierdoor komt je lichaam beter tot rust.

2. Kies je focus

Richt je aandacht bewust op positieve emoties en gedachten, zodat ze door de maan versterkt worden. Zo lig je ‘s nachts niet wakker van gepieker en malende negatieve gedachten.

3. Gebruik de maan om af te ronden

Gebruik de volle maanenergie overdag om bepaalde doelen te halen of klussen af te maken. Zo gebruik je de energie heel bewust overdag in plaats van dat het je ‘s nachts wakker houdt. Je doet dit door je aandacht bewust af te stemmen op de heldere maanenergie. Wil jij geen idee hoe jij je af kan stemmen op de maanenergie?  Wil jij de komende dagen de energie gebruiken om te creëren of klussen af te maken? Vraag dan gratis mijn volle maanmeditatie aan via deze link (je wordt naar de website van Jolanda Hoogkamer geleid).

Lig jij zelf regelmatig wakker rondom de dagen dat de maan vol is? Of heb je misschien een andere tip om dan beter te slapen? Laat hieronder je reactie achter!

Boekentip Inspirerend leven: Leven met de maan

Ben jij benieuwd hoe je de energie van de maancyclus nog meer kunt inzetten om minder negatieve gedachtes te hebben en beter te slapen? Dan is Leven met de maan van Yasmin Boland misschien wel wat voor jou.

Bestel jouw exemplaar voor € 20,99- bij onze webshop Boekenwereld.nl en betaal geen verzendkosten!

 

Deze artikelen vind je vast ook leuk

9 reacties

Jeanine 20 januari 2019 - 22:03

Op de webshop kost het boek 20.99? In dit artikel 12.99.

Reply
S.aaltink 20 april 2019 - 07:42

Wilde inzichtsessie invullen. Alles netjes ingevuld maar hij verzond niet

Reply
Jolanda Hoogkamer 23 april 2019 - 11:25

Wat vervelend dat het formulier niet is verzonden! Vaak betekent dit dat je 1 veld niet of niet correct hebt ingevuld. Je kan hierover het beste direct via mijn website een bericht over achter laten. Of even via het contactformulier een reactie achter laten. Dit gaat helemaal buiten Inspirerend Leven om. Hier vind je de contactgegevens: https://www.withjoy.nl/contact/

Reply
Esmeralda 18 mei 2019 - 01:25

Ik heb zo’n last van volle maan

Reply
Hettie 15 september 2019 - 07:58

Vannacht idd weer wakker geweest tot na tweeën..ben maar buiten gaan lopen en lekker buiten gaan zitten .
Daarna kon ik wel slapen ☺

Reply
Mel 13 december 2019 - 22:40

Slecht slapen rondom de volle maan… ik weet niet beter. Altijd al zo geweest. Heel vervelend

Reply
Chantal 7 februari 2020 - 11:57

Beste Yolanda.,
Heb altijd last van de volle maan waardoor ik totaal niet slaap. Ik krijg dan wel de gedachte van oei ik zal deze morgen heel moe zijn , maar ik aanvaard deze gedachte gewoon waardoor ik gans de nacht verder helder in mijn hoofd ben . Het rare daarvan is dat als ik s’morgens op sta en dat ik mij toch fris en helder voel ! Hoe kan dit?

Reply
Jolanda Hoogkamer 8 februari 2020 - 10:49

Hoi Chantal, dat komt door de energie van de volle maan. De maan geeft je helderheid en verhoogt je trilling. Hierdoor heb je een helder en wakker gevoel. De volle maan kan je ook een boost energie geven om allerlei dingen aan te pakken en te doen.

Reply
Anita Van der stokker 28 februari 2021 - 21:24

Ik lig altijd te stuiteren in mijn bed bij volle maan

Reply

Laat een bericht achter