Hooggevoeligheid

Hoogsensitviteit: 3 tips om goed te slapen tijdens volle maan

Door Jolanda Hoogkamer
Hoogsensitviteit: 3 tips om goed te slapen tijdens volle maan

Veel HSP slapen slecht of onrustig op dagen rond de volle maan. Dit komt omdat hoogsensitieven bewust en onbewust meer waarnemen dan mensen die niet hooggevoelig zijn. Tijdens de periode rondom volle maan kun je veel meer energie ervaren. Het effect van deze energie is dat je meer waarneemt vanuit je intuïtie en je zelf meer energie hebt. Maar iedere maand een aantal nachten slecht slapen eist zijn tol: je raakt veel eerder overprikkeld door te weinig slaap en de energie van de maan. In dit artikel lees je 3 tips zodat jij wel goed slaapt tijdens de volle maan!

Wat voor effect heeft de volle maan op ons?

De maan zet oceanen in beweging. Kun je je voorstellen wat voor immense kracht de maan heeft op onze aarde? De dagen rondom de volle maan verandert de energie om ons heen. De energie van de maan versterkt alles, het heeft overal effect op. Op onze emoties, gedachten en situaties. Als je veel negatieve gedachten hebt, of angstig of depressief bent dan wordt dit versterkt tijdens de volle maan. Maar al je positieve gedachten en emoties worden ook versterkt door de volle maanenergie.

Door de verhoogde energie kun je ook wakker liggen, onrustig slapen, intens dromen of zelfs slaapwandelen. En als HSP is voldoende slaap belangrijk om je lichaam te laten ontspannen. Slaap je weinig of slecht dan raak je eerder overprikkeld. Als je dan prikkelbaar en geïrriteerd raakt, dan versterkt de maanenergie dit ook! Richt daarom je aandacht op alle gedachten, emoties en fysieke gewaarwordingen die jij versterkt wil hebben.

Maar de volle maan geeft je dus ook veel energie. Zo kun je de behoefte voelen om te creëren, op te gaan ruimen, of dingen te gaan doen die je steeds hebt uitgesteld. De maanenergie bevordert je helderheid, waardoor je goed kan nadenken.

3 tips om beter te slapen tijdens volle maan

1. Beweeg

Sport of andere lichamelijke activiteit zorgt ervoor dat er gelukshormonen vrij komen in je lichaam. Hierdoor voel jij je blijer en opgewekt. De maan versterkt dit! Je valt makkelijker in slaap en je slaapt dieper, hierdoor komt je lichaam beter tot rust.

2. Kies je focus

Richt je aandacht bewust op positieve emoties en gedachten, zodat ze door de maan versterkt worden. Zo lig je ‘s nachts niet wakker van gepieker en malende negatieve gedachten.

3. Gebruik de maan om af te ronden

Gebruik de volle maanenergie overdag om bepaalde doelen te halen of klussen af te maken. Zo gebruik je de energie heel bewust overdag in plaats van dat het je ‘s nachts wakker houdt. Je doet dit door je aandacht bewust af te stemmen op de heldere maanenergie. Wil jij geen idee hoe jij je af kan stemmen op de maanenergie? Wil jij de komende dagen de energie gebruiken om te creëren of klussen af te maken? Vraag dan gratis mijn volle maanmeditatie aan via deze link (je wordt naar de website van Jolanda Hoogkamer geleid).

Lig jij zelf regelmatig wakker rondom de dagen dat de maan vol is? Of heb je misschien een andere tip om dan beter te slapen? Laat hieronder je reactie achter!

Leven met de maan

Leven met de maan

Ben jij benieuwd hoe je de energie van de maancyclus nog meer kunt inzetten om minder negatieve gedachtes te hebben en beter te slapen? Dan is Leven met de maan van Yasmin Boland misschien wel wat voor jou.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze volle maan-tips:

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reacties
 1. S.aaltink 20 april 2019 - 07:42
  Reply

  Wilde inzichtsessie invullen. Alles netjes ingevuld maar hij verzond niet

  1. Jolanda Hoogkamer 23 april 2019 - 11:25
   Reply

   Wat vervelend dat het formulier niet is verzonden! Vaak betekent dit dat je 1 veld niet of niet correct hebt ingevuld. Je kan hierover het beste direct via mijn website een bericht over achter laten. Of even via het contactformulier een reactie achter laten. Dit gaat helemaal buiten Inspirerend Leven om. Hier vind je de contactgegevens: https://www.withjoy.nl/contact/

 2. Esmeralda 18 mei 2019 - 01:25
  Reply

  Ik heb zo’n last van volle maan

 3. Hettie 15 september 2019 - 07:58
  Reply

  Vannacht idd weer wakker geweest tot na tweeën..ben maar buiten gaan lopen en lekker buiten gaan zitten . Daarna kon ik wel slapen ☺

 4. Mel 13 december 2019 - 22:40
  Reply

  Slecht slapen rondom de volle maan... ik weet niet beter. Altijd al zo geweest. Heel vervelend

 5. Chantal 7 februari 2020 - 11:57
  Reply

  Beste Yolanda., Heb altijd last van de volle maan waardoor ik totaal niet slaap. Ik krijg dan wel de gedachte van oei ik zal deze morgen heel moe zijn , maar ik aanvaard deze gedachte gewoon waardoor ik gans de nacht verder helder in mijn hoofd ben . Het rare daarvan is dat als ik s'morgens op sta en dat ik mij toch fris en helder voel ! Hoe kan dit?

  1. Jolanda Hoogkamer 8 februari 2020 - 10:49
   Reply

   Hoi Chantal, dat komt door de energie van de volle maan. De maan geeft je helderheid en verhoogt je trilling. Hierdoor heb je een helder en wakker gevoel. De volle maan kan je ook een boost energie geven om allerlei dingen aan te pakken en te doen.

 6. Anita Van der stokker 28 februari 2021 - 21:24
  Reply

  Ik lig altijd te stuiteren in mijn bed bij volle maan

 7. Carmen Doekhie 12 december 2021 - 01:52
  Reply

  Beste Jolanda, Ik heb ook heel erg last van ascentieverschijnselen, niet kunnen slapen, de hele nacht wakker zijn . Alles wat ik hier lees klopt. Wanneer houdt het eindelijk op? Dit gaat al maanden zo door. Ben ik hsp? Gr. Carmen

  1. Jolanda Hoogkamer 22 december 2021 - 10:21
   Reply

   Wat vervelend Carmen dat je zoveel last hebt van de volle maan. Je hoeft niet persé hooggevoelig te zijn om de energie van de volle maan goed te voelen, maar het kan wel. Op mijn website kun je geheel gratis meerdere testen vinden, waarmee je kan testen of je hooggevoelig bent. Misschien vind je het leuk om eens te onderzoeken: https://www.withjoy.nl/gratis/testen/ Veel liefs & licht, Jolanda

 8. Lieske 17 februari 2022 - 04:09
  Reply

  Slaap al 2 nachten slecht en onrustig. De storm (en geluiden daardoor) verergeren dit nog. Sporten ging easy vanmorgen. Daarentegen heel emotioneel door dingen die tegenvielen vandaag (zomaar vergeten dat ik kursus had o.a. waardoor helemaal van slag. ) Herken veel van je stuk. Nooit geweten dat volle maan zo'n grote impact kon hebben. Gaat n wereld voor me open nu ik dit allemaal lees. En herken! Maak me ook zorgen om de functie die ik binnenkort krijg op mijn werk. Helaas kan ik deze zorg en al mijn emoties niet kwijt bij mijn man. Hoe krijg ik rust in mijn hoofd? Hoe kan ik de slaap hervatten? Grt, lieske

  1. Jolanda Hoogkamer 21 februari 2022 - 13:28
   Reply

   Hoi Lieske, Wat mooi dat je zo veel herkenning kunt vinden in het artikel! In de blogs op mijn website kun je nog veel meer informatie en tips vinden over hoe je met de energie van de volle maan kunt omgaan: https://www.withjoy.nl/hsp-blog/ En op mijn YouTube kanaal staan verschillende meditaties die je kunnen ondersteunen, zoals deze bijvoorbeeld: Diepe slaapmeditatie die je helpt als je licht slaapt of snel wakker wordt https://www.youtube.com/watch?v=wAmcVyZaHIU Helende meditatie de kracht van nu: laat emoties en gedachten los en ervaar innerlijke rust https://www.youtube.com/watch?v=iJALb_C8aY8 Probeer vooral in zachtheid en liefde voor jezelf mee te bewegen met alles en met de energie van de maan, heel veel liefs, Jolanda

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?