Bewustzijn

Slaap je slecht of licht? Drie energetische oorzaken

Door Fabienne Peters
Slaap je slecht of licht? Drie energetische oorzaken

Slecht slapen is een onderwerp waar je zowel letterlijk als figuurlijk moe van wordt. Er is veel over te lezen, maar de oorzaak is vaak persoonlijk en ondoorgrondelijk. Gebrek aan slaap gaat niet alleen over wakker liggen; het kan ook zijn dat je licht slaapt en ‘s ochtends gebroken wakker wordt. Herkenbaar? Naast tastbare oorzaken (magnesiumgebrek, te veel of te weinig licht, stress) kan slaapgebrek ook een energetische basis hebben. Drie oorzaken van onrustig slapen op een rij en wat je eraan kunt doen.

Drie energetische oorzaken van slecht slapen

Spiegels

Spiegels? Ja, spiegels. Daar komt energie op af. Een spiegel weerkaatst dat wat erin verschijnt en dit zorgt ervoor dat een ruimte met één of meerdere spiegels een actieve sfeer heeft. Fijn in de woonkamer, minder fijn in de slaapkamer. Wat voor energie er op een spiegel afkomt? Alle energie. Entiteiten, energie van gidsen of overledenen, van zonlicht, de buren, dromen, gedachten van je partner, kind of huisgenoot. Voor die actieve energie kun je je afsluiten, maar als je een gevoelige slaper bent, is het devies: verwijder spiegels uit je slaapkamer.

Energiekoorden

Met iedereen die je ontmoet, ben je energetisch verbonden via een energiekoord. Met sommige mensen zijn dat immens dikke koorden, met andere dunne draden die snel weer oplossen. Zowel ‘s nachts als overdag kun je koorden voelen trekken, bijvoorbeeld omdat je je verantwoordelijk voelt voor iemand of verbonden bent met de pijn van een dierbare. Met behulp van het boek Energiekoorden van Denise Linn kun je jouw koorden onderzoeken en, als ze je te veel energie kosten, losmaken. Dit betekent niet dat je je losmaakt van een dierbare, maar dat je jouw eigen energie behoudt en de grenzen ervan aanvoelt en aangeeft.

Samen slapen

Het bed met elkaar delen tijdens het slapen, is pas sinds een paar eeuwen gewoonte. Romantisch, dat zeker, maar niet altijd bevorderlijk voor je nachtrust. Hoe dat komt? In de nacht verwerk je je dag en als je naast elkaar ligt, kun je in het droomleven van je partner verzeild raken en dubbel zoveel verwerken. Dat is vermoeiend. Jullie chakra’s liggen op één lijn en kunnen daarom gemakkelijk in elkaar overvloeien. Een eenvoudige oplossing om eens in de zoveel tijd toe te passen: één van jullie gaat met het hoofd aan het voeteneind liggen. Je zult merken dat je beter slaapt en dieper droomt. Dit hoef je niet elke nacht te doen, maar probeer eens uit of het werkt.

Wil je meer lezen over energiekoorden?

omslag energiekoorden van Denise LinnDenise Linn beschrijft in Energiekoorden hoe je verborgen energetische verbindingen herkennen en oplossen. In dit boek vind je alles over deze energetische verbindingen, hoe je jezelf energetisch beschermt, hoe je je kunt bevrijden van energieslurpende koorden en de ‘goede’ koorden kunt versterken. Zo leer je ruimte te creëren voor het goede in je leven. Bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

 

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Fabienne Peters
Fabienne Peters

Tekstschrijver die zich bezighoudt met zingeving, literatuur en theater, dat ben ik: Fabienne Peters. Mijn streven? Op zoveel mogelijk plekken artikelen en verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Die geen dagelijkse kost zijn, maar wel leven. Onderwerpen die raken en die net een beetje verder gaan; daarover schrijf ik. Vanuit mijn tekstbureau FAABL Blogs & Verhalen schrijf ik naast artikelen over zingeving ook verhalen en theaterteksten en geef ik taal- en tekstadvies.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?