Home Kleur je leven Wat is de psychologische betekenis van de kleur groen?

Wat is de psychologische betekenis van de kleur groen?

Door Anne-Lies

Wat is de psychologische betekenis van de kleur groen? Ik ben groen en met mij erbij is het leven gewoon een stuk relaxter. Ik ben het type van kusje erop! Ik luister met hart en ziel naar je verhalen. Kom naast je zitten, sla een arm om je schouder en voel met je mee. Even samen zijn en dan weer verder gaan. En wat ook zo fijn is met mij? Ik kan zo lekker relativeren en zonder oordeel zijn. Ik ga er namelijk vanuit dat je heel volwassen je eigen leven leidt zoals ik dat ook doe. En zo is er ruimte. Ruimte voor jou, ruimte voor mij en ruimte voor ons allebei. Respect is het toverwoord. Ik ben ook een kei in het aangeven van grenzen en laat je weten of de deur van mijn hart voor je openstaat of niet. Of op een kier.

Groen: kleur van groei & ontwikkeling en zen zijn

Ik ben ook van groei en ontwikkeling. Als lentegroen barst ik uit mijn knoppen om het leven op te zuigen en te zinderen van energie om daarna als een oude wijze olijfgroen te bezinnen en te bezien, te accepteren en heel zen te zijn. Maar ken je die van ‘groen zien van jaloezie’? Die ben ik ook! Want hoewel ik hou van successen zie ik soms wat over het hoofd en denk ik in tekorten en dan is afgunst toch wel een ding.

Groen: kleur van met je blote voeten op het gras

Ik ben groen, ben van buiten zijn, buiten spelen met je blote voeten in het gras en van het leven leven zoals het komt. Geef jezelf vandaag een mooi cadeau en check in bij kleurrijk leven, aanmelden doe HIER.

Groen is ook de kleur van het nét verschenen boek ‘De verbazingwekkende invloed van kleur van de Fransman Jean-Gabriel Causse.’ Hij heeft gekozen voor de kleur groen op de voorkant van het boek. Een van de redenen is dat de kleur je onbewust laat weten dat het hier gaat om een leerzaam en toegankelijk boek. Goeie reden om het boek te pakken en je te laten inpakken door de kracht van kleur.

Boekentip Inspirerend leven: De verbazingwekkende invloed van kleur

Wil je meer leren en lezen over kleuren en welke invloed ze op je hebben? Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! Bestel jouw exemplaar  voor € 15,50 bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com


Lees ook: Wat is jouw lievelingskleur en wat zegt dit over jou? 

Groen, kleur van groei en ontwikkeling

Lees hier meer over de psychologische betekenis van andere kleuren: oranje, paars, magenta, rood, geel, turkoois, roze, blauw, wit, indigo.

  • Blijf op de hoogte en schrijf je voor de nieuwsbrief van Inspirerend Leven 
    Ontvang elke zondag gratis de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop en nog veel meer. Ruim 50.000+ lezers gingen je voor.
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Laat een bericht achter