Astrologie

Zo beïnvloeden de astrologische gebeurtenissen in februari 2023 jou (dit zijn de belangrijkste dagen deze maand!)

Door Kate Rose
Zo beïnvloeden de astrologische gebeurtenissen in februari 2023 jou (dit zijn de belangrijkste dagen deze maand!)

Houd je vast: een golf van krachtige energie overspoelt februari. Maar liefst vier planeten én de maan staan in het vurige teken Ram! Natuurlijk heeft dit impact op jouw (liefdes)leven. De bekende astroloog Kate Rose staat in dit artikel stil bij de opvallendste astrologische gebeurtenissen van deze maand. “Het stellium van Ram helpt je om een einde te maken aan alles wat jouw geluk en overvloed in de weg zit.”

Dit is een krachtige tijd om echt te creëren waarnaar je verlangt.

Wat betekent februari voor jouw sterrenbeeld? Je leest het in de maandhoroscoop.

Afscheid nemen en opnieuw beginnen

Vuur kan zowel reinigen als vernietigen en misschien moet je deze maand wel beide doen. Je ervaart de zachte energie van Waterman en Vissen en tegelijkertijd is er een krachtig stellium in Ram. Dit betekent dat er vijf planeten in dit ene teken samenkomen. Het helpt jou om te focussen op je beslissingen en zo meer te creëren wat jij werkelijk wenst.

Af en toe moet je bruggen verbranden die je eigenlijk niet wilt verbranden. Het kan een uitdaging zijn om daadwerkelijk afstand te nemen van iets of iemand. Of om een overtuiging of ideaal achter je te laten dat veilig aanvoelde of je weerhield van groei. Maar soms is alles platbranden de enige optie…

Dat is precies wat het stellium in Ram deze maand doet. Het helpt je om een einde te maken aan alles wat jouw geluk en overvloed in de weg zit. Het reinigt jou voordat je aan een nieuw hoofdstuk in je leven begint! Accepteer dat sommige mensen niet met je meereizen, hoe graag je dat ook wil. Ook op werkgebied kun je dit ervaren. Het kan aanvoelen als verlies, maar het is groei. En groei is niet altijd gemakkelijk.

Creëer je eigen geluk

De komende maand kan overgave jou brengen waar je maar wilt. Maar het is niet simpelweg zwaaien met de witte vlag: het is géén nederlaag. Het gaat erom dat je nastreeft wat er in je hart leeft. Te vaak wacht je op geluk of kansen. Sta gewoon op en doe het zelf. Creëer je eigen geluk! Hoe meer stappen je zet in de richting die jij wilt, hoe meer jij je afstemt op de vibratie dat je dromen al zijn uitgekomen. Je leeft ze al! En dat zorgt voor de positieve doorbraak die je zoekt.

Het stellium in Ram stuwt je gigantisch voort, weg van waar je je nu bevindt. De zoete en zachte Vissen-energie zorgt er tegen het einde van de maand voor dat jij op je voeten landt, met liefde en elegantie.

Belangrijke astrologische data in februari 2023

Vrijdag 3 februari

Gebeurtenis: Ceres in Weegschaal

De asteroïde Ceres betreedt Weegschaal en geeft je de kans om opnieuw contact te maken met jezelf. En om te genieten van de schoonheid van het leven en de liefde om je heen. Ceres staat bekend als een aardse moeder. Haar kracht komt naar voren in hoe jij voor jezelf, je partner en je relatie zorgt. Bij Weegschaal ligt de focus op balans, rust en het mooier maken van dingen. Je voelt meer geduld en bent meer geneigd om het vuur thuis te verzorgen, zodat je partner en jij warm en veilig blijven.

Zondag 5 februari

Gebeurtenis: volle maan in Leeuw

Wanneer de volle maan in Leeuw piekt, staat de liefde centraal. Een uitgelezen moment om moedig te zijn in naam van de liefde. Als je een vraag of diepe gevoelens tot nu toe voor jezelf hebt gehouden, is dit het perfecte moment om ze te delen en ernaar te handelen.

Leeuw is een vuurteken dat de aandacht trekt. Je kunt de Leeuw-energie rond deze tijd gebruiken, bijvoorbeeld door uitzonderlijke zorg te besteden aan je uiterlijk of spannende dates te plannen. De Leeuw volgt zijn hart, wat makkelijker gezegd dan gedaan is. En dat wordt rond volle maan zeer duidelijk. Je hart is het meest ware deel van jou. Het doel van het leven is om het te omarmen.

Zaterdag 11 februari

Gebeurtenis: Mercurius in Waterman

Mercurius, de planeet van communicatie, betreedt Waterman en beëindigt een cyclus van twee maanden binnen het teken Steenbok. Mercurius bepaalt hoe je denkt en communiceert binnen relaties. Met de overgang naar Waterman krijg je de kans om innovatiever in je relatie te zijn. Dat is het grote voordeel van deze transit. Je bent bijvoorbeeld creatief in het bedenken van oplossingen: hoe gaan we om met volle agenda’s en creëren we gezamenlijke quality time? Je geeft je relatie nu (verder) vorm.

Maandag 20 februari

Gebeurtenis: nieuwe maan in Vissen

Een opwindende week gaat van start! De nieuwe maan in Vissen komt samen met liefdesplaneet Venus, die naar Ram verschuift. Til je relatie naar een hoger niveau of begin (weer) met daten! Vissen is een dromerig, liefdevol en romantisch teken. Je voelt rond deze tijd meer optimisme en positiviteit, wat goed samengaat met de gefocuste energie van Venus in Ram.

Venus weet vaak niet hoe ze moet handelen binnen Ram, want dat teken is op een brutale manier eerlijk en gericht. Het streeft na wat het wil, zonder spijt. Dat kun jij ook. Dit is een krachtige tijd om echt te creëren waarnaar je verlangt! Om de dromen die in je hart leven, waar te maken.

Woensdag 22 februari

Gebeurtenis: stellium in Ram

Het stellium in Ram komt tot een hoogtepunt: Jupiter, Juno, Vesta, Venus en de maan staan allemaal in Ram. Dit brengt, slechts enkele dagen na de nieuwe maan in Vissen, een krachtige golf van energie met zich mee. Ram is een gemotiveerd en vastberaden vuurteken, dat precies weet wat het wil. Jupiter heerst over expansie en overvloed, terwijl Juno over huwelijken en verbintenissen gaat. In combinatie met de liefdesenergie van Venus en het innerlijke hartstochtelijke vuur van Vesta is dit hét moment om af te stemmen op je emoties.

Tot wie of wat voel jij je aangetrokken? Handel ernaar! Jupiter staat tot mei in Ram. Laat je door niets weerhouden om stappen op liefdesgebied te zetten of romantische keuzes te maken.

Tip van de redactie: Radicale transformatie

Radicale transformatie cursusWil jij deze sterke Ram-energie gebruiken en een radicale transformatie doormaken? Leer hoe je (oude) gedrags- en reactiepatronen kunt herkennen en ontmoet je werkelijke zelf met de online cursus ‘Transformeer en heel je oude pijn’.

Ben je er klaar voor om dit mooie avontuur aan te gaan?

bestel nu

Lees ook deze astrologische artikelen:

 

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?