Astrologie

Astrologie: wat is jouw levensmissie? Dit is jouw Pars Fortunae

Door Kate Rose
Astrologie: wat is jouw levensmissie? Dit is jouw Pars Fortunae

Pars Fortunae, of het Gelukspunt, in astrologie representeert de gedeelten in het leven die jou het grootste succes zullen brengen als je op een authentieke manier leeft. Dit aspect in astrologie kan ook gezien worden als jouw doel in het leven; wat jij voorbestemd bent te doen, te zijn of zelfs waar je je op focust. Bekend astroloog Kate Rose legt je in dit artikel uit wat de Pars Fortunae is en wat jouw gelukspunt in het leven is.

Het onthult je natuurlijke sterke punten die het potentieel hebben jou het grootste succes op te leveren, of het nou gaat om je carrière, de liefde of andere grote levensbeslissingen.

Wat is Pars Fortunae?

Pars Fortunae is geen planeet of astroïde, maar eerder het exacte punt waarop jouw zon, maan en opkomende tekens comptabiliteit met elkaar vinden – wat resulteert in harmonie en vrede.

Dit aspect in astrologie staat vaak bekend als het Gelukspunt, hoewel het eigenlijk niet direct geluk brengt. In plaats daarvan onthult het je natuurlijke sterke punten die het potentieel hebben jou het grootste succes op te leveren, of het nou gaat om je carrière, de liefde of andere grote levensbeslissingen. En net als bij veel andere aspecten in astrologie, maakt het een verschil waar het in jouw geboortehoroscoop staat.

Je kunt een geboortehoroscoopcalculator gebruiken om jouw Pars Fortunae uit te rekenen.

De betekenis van Pars Fortunae in jouw teken

Pars Fortunae in Ram

Onder deze energie word je aangemoedigd op je intuïtie en vaardigheden te vertrouwen. Volg datgene waardoor je instinctief wordt aangetrokken. Dit betekent dat je op jezelf moet vertrouwen, je doelen kunt nastreven en ervoor moet zorgen dat de beslissingen die je maakt ook echt van jou zijn.

Pars Fortunae in Stier

Als Aarde-teken moet je je focussen op wat je wilt opbouwen en creëren in dit leven dat ook op de lange termijn stabiel aanvoelt. Dit zorgt ervoor dat je succes hebt op materieel gebied, waardoor je je levensstandaard op luxueus niveau kunt houden.

Pars Fortunae in Tweelingen

Als Tweelingen jouw Gelukspunt is, dan betekent het dat jij goed bent met woorden. Communicatie, schrijven en alles wat te maken heeft met het uiten van jouw gedachten en gevoelens zal je succes bezorgen. Hoe meer jij gebruik gaat maken van jouw ware zelf, en die waarheid gaat uiten, des te meer succes jij zult vinden.

Pars Fortunae in Kreeft

Zelfliefde vormt een groot onderdeel van jouw Pars Fortunae. Je houdt er erg van om voor je dierbaren te zorgen, maar om je eigen succes goed te kunnen benutten is het goed te onthouden dat je deze energie ook voor jezelf kunt gebruiken. Je hoeft niet alles weg te geven aan anderen.

Pars Fortunae in Leeuw

Als jouw Pars Fortunae in Leeuw staat, dan behaal je de grootste successen als je groots kunt leven en je niet in hoeft te houden. Jij hoort te shinen, en dat kun je alleen doen als jij je talenten met anderen deelt.

Pars Fortunae in Maagd

Jij hoeft niet over alles de leiding te hebben om succes te vinden, maar je wilt wel dat je natuurlijke vaardigheden op waarde gesteld worden. Dit betekent dat je iets moet doen waarin jouw gedetailleerde planningskills goed tot hun recht komen. Als dat lukt, heb je het succes in de hand.

Pars Fortunae in Weegschaal

Als jouw Pars Fortunae in Weegschaal staat, dan moet je ervoor zorgen dat je jezelf niet uitput of te hard werkt. Je kunt beter iets rustiger aan doen om uit te zoeken wat jij nou echt interessant vindt. Dit kan betekenen dat je meer moet gaan doen wat je wilt, in plaats van wat moet.

Pars Fortunae in Schorpioen

Onder deze energie heb je het meeste succes als je kunt putten uit zaken die anderen liever vermijden. Je hebt een fantastische mensenkennis en je begrijpt als geen ander de verborgen motivaties voor bepaalde dingen. Door deze vaardigheid te gebruiken om de menselijke natuur te verkennen, kun je opmerkelijk veel succes boeken.

Pars Fortunae in Boogschutter

Vrijheid is erg belangrijk voor je als je deze Pars Fortunae hebt. Niet alleen omdat je niet van beperkingen houdt, maar ook omdat je graag nieuwe dingen leert en nieuwe ervaringen opdoet. Of het nou gaat om een nieuwe studie, een andere carrière of zelfs reizen, je houdt ervan om je te blijven ontwikkelen, te groeien en het meeste uit het leven te halen.

Pars Fortunae in Steenbok

Het kan lastig zijn voor jou om meer dan één groot doel per keer te managen. Maar als je het rustig aan doet en je focust, dan zul je opmerkelijke successen behalen – stap voor stap. Het is belangrijk voor jou om jezelf de ruimte te geven één project per keer af te ronden, zodat je alles kunt geven.

Pars Fortunae in Waterman

Je hebt een ongelofelijk unieke en innovatieve visie op het leven. Pars Fortunae in Waterman heeft een omgeving of carrière nodig waarin deze ideeën aangemoedigd en omarmd kunnen worden. Waar je je ook settelt in het leven of in je werkplek, zorg ervoor dat je gewaardeerd wordt voor wie je bent.

Pars Fortunae in Vissen

Als erg spiritueel teken heb je ruimte nodig om te kunnen putten uit die unieke kwaliteiten zodat je er ook succes mee kunt behalen. Of je het nou haalt uit esoterische thema’s als astrologie, kunst, schrijven of iets anders, je moet je creatieve kant omarmen om het meeste uit jouw potentieel te halen.

Andere invloedrijke aspecten op de Pars Fortunae

Ascendant

Als jouw Pars Fortunae ook jouw ascendant is, dan representeert dat een sterke verbinding met jouw Opkomende Zon. En dat betekent dat je een grote kans hebt op veel geluk en succes in je leven.

Heersende planeet

De heersende planeet van het teken van jouw Pars Fortunae biedt inzicht in hoe je het beste uit de sterke punten van de plaatsing van jouw Pars Fortunae kunt halen. Bijvoorbeeld: jouw Pars Fortunae staat in Stier en Venus is daarover de heersende planeet. Vanuit hier kun je kijken naar de stand van het Huis van Venus in jouw geboortehoroscoop om uit te zoeken waar jouw sterke punten liggen.

Planeten of aspecten in hetzelfde teken

Deze onthullen de gebieden in je leven waarin je de grootste successen zult behalen. Vooral als ze bij worden gestaan door gunstige planeten.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ben je een extraverte of introverte persoon en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?
Bekijk deze cursus

Lees verder:

 

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?