Bewustzijn

De donkere delen van je ziel toelaten

Door Diana Douma
De donkere delen van je ziel toelaten

Dan kom je op een moment in je leven waarbij je dacht dat je het allemaal al onder controle had en dan blijkt er toch weer een deel naar boven te komen wat geheeld mag worden. We willen dit niet zien of voelen, maar we zullen het toch onder ogen moeten zien om het te kunnen helen. We willen ook helen, onze ziel wil dat diep van binnen. Want juist die stukken helen waar jij misschien wel niet aan wilt geloven brengen je dichter bij jezelf. Het is soms even graven en het is soms weer de pijn voelen en doorleven, iets wat je zo goed weggestopt had. En volgens velen is het iets wat weg mag blijven, of juist wel prima zit in een donker gedeelte van jou bewustzijn. Maar het zal je niet het geluk brengen waar jij naar op zoek bent, als jij die dingen, die processen, die ervaringen en pijntjes niet toelaat.

Het lichaam is namelijk als een heel intelligent systeem die jou in elk proces kan helpen, maar door alle ervaringen, opvoedingen, overtuigingen en programma’s die jij in je systeem hebt lopen runnen, ben jij ergens jouzelf gaan tegenwerken. We hebben muren van beschermingsmechanismes opgebouwd en we hebben lagen van pijn en verdriet weg gestopt waardoor we een bepaalde overlevingsstrategie hebben opgebouwd die ons door het leven heen helpt en ons beschermt tegen alles wat dicht bij ons hart komt. Een bepaalde vorm van dissociatie wordt er dan gecreëerd waardoor jij jezelf ontkoppeld van alles en niet meer goed bij het diepste deel van jouw ziel terecht kan komen.

Waarom is dit belangrijk zal je misschien denken? Nou als jij altijd al in je leven op zoek bent naar wat jouw doel is in het leven en altijd maar zoekende bent naar wat je nou werkelijk wilt, dan is het eerst belangrijk om contact te krijgen met je hart en ziel. En om daar te komen, zal je eerst die lagen en programma’s in jezelf moeten oplossen, helen en re-programmeren.

Je kan niet meer vluchten voor jezelf

Het wordt dan tijd dat jij jezelf onder ogen komt en nog een laag dieper gaat in jouw proces naar heling, want er zijn behoorlijk wat lagen. Ook al zijn we daar vaak niet eens van bewust. Het wordt tijd om jezelf eens goed in de spiegel aan te kijken en te beseffen dat jouw ego nog bepaalde processen in je systeem tot stand probeert te houden. Je comfortzone waar alles nog veilig voelt en jij jezelf niet aan hoeft te kijken en daarom ook een beschermingsmechanisme hebt opgebouwd vanuit je ego. Je ego bestaat uit lagen die langzaam mogen afbreken om weer heel te kunnen worden.

Dit zal met vallen en opstaan gaan en hoe dieper je gaat hoe lastiger het ‘kan’ worden. Ik zeg ‘kan’, omdat het in feite allemaal een illusie is. Alleen jij zult zelf in mogen zien hoe jouw programma’s, je ego, je systeem en illusies zijn opgebouwd. Alleen jij kan dit systeem aanpassen en jezelf weer herprogrammeren tot jij weer terug komt bij jezelf en weer vanuit je hart kunt leven. De weg van jouw ziel weer hoort en vervolgens weer kan volgen, omdat dit is wat jij werkelijk wilt in het leven. En omdat dit de weg is die jou gelukkig maakt en ervoor zorgt dat jij altijd vanuit een open hart kan en zal leven. Het zal je volledige vertrouwen in het leven en de processen die zich aandienen weer teruggeven en je beseft dat jij je niet meer hoeft af te sluiten voor alles en iedereen om je heen.

Open je hart

Het blijft een terugkerend onderwerp waarin ik blijf zeggen hoe belangrijk het is om je hart te openen, om weer terug te komen bij jezelf. Het is een proces die je weer de vrijheid zal geven om te kunnen leven zoals jij wilt. Je hart openen mag eerst beginnen met je hart openen voor jezelf. Het is belangrijk om weer van jezelf te leren houden. Dit is voor velen misschien wel het moeilijkste wat er is. Voor mij zelf is het een proces waar ik jaren lang mee struggle door wat ik allemaal in het verleden heb meegemaakt. Deze imprentingen zitten diep in mijn programma’s waar ik momenteel elke dag aan werk en probeer te helen. Ik weet hoe moeilijk het is, daarom kan ik er ook zo goed over schrijven, maar ik ga net zo goed door dezelfde processen heen.

Zelfliefde

Zelfliefde is de sleutel tot alles en als je dat omarmt heb en echt jouw hart geopend hebt voor jezelf dan volgt de rest vanzelf. Tot die tijd kan het zo maar zijn dat jij jezelf uit automatisme, oude programmeringen, comfortzones, beschermingsmechanismes, overlevingstechnieken etc. saboteert. En zelfsabotage is iets wat we al heel snel doen, omdat we dit kennen. Het vergt veel moed om uit die welbekende comfortzone te stappen en werkelijk voor jezelf te kiezen vanuit liefde voor jezelf. En alle overtuigingen overboord te gooien, die je klein houden om je ware potentieel te leven en te doen waarvoor je hier op aarde bent gekomen… te leven vanuit je bron! Je bron die uit liefde bestaat en die je in staat brengt het beste en mooiste uit het leven te halen en alles wat jij je maar voor mogelijk hebt kunnen houden.

Je zelfliefde helpt je weer volledig te vertrouwen in het leven en vooral in jezelf! Het helpt je inzien dat jij alles in het leven kan creëren en alles kan zijn wat jij wilt, als jij maar in jezelf geloofd. Dus ga die donkere delen van jezelf aanpakken en accepteren en ga inzien dat je juist door het donker moet om bij het licht te komen. Ga licht schijnen op die delen die je aandacht nodig hebben. Help jezelf helen, omdat jij het waard bent, omdat jij jezelf meer dan waard vindt en vooral omdat je voor jezelf durft te kiezen en van jezelf houd!

Namaste

Love D

Boekentip: Het mysterie van de donkere maan

Aan de hand van rebelse godinnen als Medusa en Lilith komt de krachtige, vrouwelijke symboliek van de maan tot uitdrukking. Je wordt uitgenodigd met je schaduwkanten aan het werk te gaan, om vervolgens sterker tevoorschijn te komen.

Bestel jouw exemplaar met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

 

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?