Hooggevoeligheid

Hoogsensitiviteit: waarom dansen en muziek een helende kracht hebben

Door Jolanda Hoogkamer
Hoogsensitiviteit: waarom dansen en muziek een helende kracht hebben

Als je hooggevoelig bent, dan neem je meer informatie op uit je omgeving en verwerk je deze informatie op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Bewust en onbewust is je aandacht op je omgeving gericht. Alsof je voelsprieten uitstaan, zeg ik wel eens. Waar je aandacht is, is je energie. Als je aandacht in je omgeving is, dan kan je daar erg moe van worden. Enerzijds door alle prikkels die je opneemt, anderzijds omdat je energie samenvloeit met je omgeving. Muziek en dansen kan je hierbij helpen. In dit artikel lees je meer over de helende kracht van muziek en dansen, juist als je hooggevoelig bent.

Minder energie door je hooggevoeligheid

Het kost je veel energie om al die informatie die je de hele dag door intensief opneemt te verwerken. Zeker zoals we leven in onze westerse maatschappij waar we de hele dag door veel impulsen binnen krijgen door bijvoorbeeld onze mobiele telefoons, social media, maar ook de snelheid van communiceren zoals door e-mail en whatsapp. En dan staan ook nog de hele dag bewust en onbewust je voelsprieten uit en is je aandacht bewust en onbewust op je omgeving gericht.

Bij yoga of mediteren kunnen je gedachten makkelijk afdwalen

Dit vraagt van je dat jij je grenzen bewaakt en tijd neemt om al die informatie en prikkels die je opneemt te verwerken. En je ook weer op te laden, zodat jij je weer energiek voelt. Mediteren, yoga of mindfulness kan je hierbij helpen. Mediteren is het focussen van je aandacht waardoor bewuste en onbewuste gedachten en gevoelens naar de achtergrond verdwijnen. Maar soms kan je met mediteren of yoga ook moeite hebben om echt met je aandacht in het hier en nu te blijven. Voor je het weet dwalen je gedachten weer af en zit je nog steeds met je hoofd in alles wat er die dag is gebeurt of wat je nog moet doen.

De helende kracht van muziek en dansen

Onderzoek toont aan dat muziek een helende werking op ons heeft. De trillingen van de muziek hebben een effect op hoe jij je voelt en zet jouw eigen energie in beweging. Muziek kan je raken en allerlei emoties oproepen. Je kent vast wel zo’n nummer waar je heel erg blij van wordt.

Dansen kan je ook echt een oppepper geven waar je blij en energiek van wordt. Al die dingen kun je met elkaar combineren in een dansmeditatie. Waarbij de muziek je energie geeft en het dansen ervoor zorgt dat al je gedachten naar de achtergrond verdwijnen. Uit je hoofd en in je lijf. Hieronder kun je een dansmeditatie beluisteren. In deze dansmeditatie krijg je aanwijzingen om je bewust te worden van jouw eigen energie, van je gronding en je verbinding met het universum. Het effect hiervan is dat jij je na de dansmeditatie krachtig en energiek voelt.

YouTube-kanaal speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen

Ben je hooggevoelig en vind je het fijn om extra tips en inspiratie te ontvangen? Abonneer je hier gratis op mijn YouTube-kanaal, vol meditaties, inspiratie en filmpjes speciaal voor hooggevoelige mannen en vrouwen.

Leven en lessen van de sjamaan Joska Soos

Leven en lessen van de sjamaan Joska Soos

De oude sjamanen wisten het allang: het leven bestaat uit trillingen, energie, beweging. Alles verandert. laat je scholen door een van de laatste authentieke West-Europese sjamanen in het boek Leven en lessen van de sjamaan Joska Soos. Een bijzonder rijk boek voor iedereen die meer wil weten over de oude sjamanistische levensbeschouwing en de toepassingen in het eigen leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Bekijk ook deze meditaties:

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Inspirerend leven agenda 2024
€ 12,50

Inspirerend leven agenda 2024

Laat jouw plannen en intenties je gids zijn in onrustige tijden en vind rust te midden van de chaos.

€ 12,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?